22 Юни, 2021 17:42 2 340 49

Нинова от Северозапада: Служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд

  • корнелия нинова-
  • пенсии-
  • бсп

Откъде другите партии виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите, пита още лидерът на левицата

Нинова от Северозапада: Служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд - 1
Снимка: БГНЕС

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. За такива региони трябва целенасочена политика и специални мерки. Ние сме предвидили конкретни такива в Закон за северозапада, който изготвихме още в миналия парламент. Той беше обсъден с десетки експерти. Подкрепиха ни с подписка от няколко хиляди души. От тяхно име внесохме в Народното събрание. Свършихме огромна работа. Ще внесем закона в първите дни на парламента. Най-големият проблем тук е бедността. Средните доходи в Северозападна българия са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални лишения.

Младите напускат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е борбата с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият начин те да бъдат чувствително повишени. Всички приказки за индексация всяка година по швейцарското правило не вършат работа и не помагат на възрастните хора. Отдавна сме готови с решение. Внасяме го 4 пъти в парламента. Отговорът на другите партии - няма пари не е верен. Той е оправдание за неоправдано безхаберие към нашите майки и бащи, баби и дядовци.“, заяви Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „Северозападен регион – проблеми и предизвикателства, проекти и решения“.

Форумът е организиран от БСП и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч , Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха конкретни проекти свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични проекти, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на региона, социалният проект „Вярвам в теб“.
Във връзка с тежката социална ситуация в Севорозапада лидерът на БСП заяви още: „Имаме искане към служебното правителство и въпрос към другите партии. Искаме служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и колко са те? По официални данни трябва да са 3 млрд. и 200 млн. Сребърният фонд беше създаден от БСП . В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДЕВ, ДЕЙСТВАЙ

    6 11 Отговор
    НИНОВА РАЗПОРЕДИ.....

    Коментиран от #14

  • 2 закривай

    27 0 Отговор
    Колкото и в златния фонд. Фалит, окончателен. Аутистът-клептоман е шкафирал всичко.
  • 3 КОТарАК

    16 1 Отговор
    че ние и сребърен фонд ли сме имали :)))?

    Коментиран от #43

  • 4 Бойко Разбойко

    12 0 Отговор
    Няма!хо хо хо хо
  • 5 Маргинал

    12 17 Отговор
    БКП много досадни ставате вече. Занимават ни с някакви незначителни проблеми всеки ден. Мисля че тази стратегия ще има обратен ефект. С това лутане от тема на тема всеки ден различна говори само за вашето неразбиране към актуалните тенденции на ежедневието ни. След 11 резултатът ви ще е по слаб.

    Коментиран от #8, #16, #36

  • 6 БББ

    13 14 Отговор
    Точно вие червени боклу……и ,похарчихте и окрадохте парите от сребърния фонд,нагла червена бив….ца.
  • 7 Мим33

    20 12 Отговор
    Трябва БСП да спечели убедително,за да могат да преизчислят пенсии и заплати.Видяхме,че другите партии бяха против в отминалия парламент.Затова ще гласуваме за БСП....

    Коментиран от #20

  • 8 Нинова

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Маргинал":

    Ти пенсия няма да вземеш и затова не те интересува.Важното е 🍺 и ракията да са евтини.
  • 9 Ох Баня

    9 1 Отговор
    Еееееииии. Един да пръйдне и другите ще отидат да разберът какво е ял. Всички към северозапада. Юрушшшшшш. Едно и също, едно и също.
  • 10 дааа

    4 5 Отговор
    Северозапада в Царство България и след нашествието на дрОгаЕте.

    Коментиран от #24

  • 11 10473

    13 4 Отговор
    Нещо за кражбата от 60 000 Българи на които ГЕРБ им отне парите от лихвоточките няма ли да споменеш! До кога от БСП ще слагат парашутисти за водачи на листите нямащи нищо общо с избирателният район! Нинова вие също имате вина от БСП за положението в Северозапада, за грешните ви ршения!

    Коментиран от #21

  • 12 3.14К

    9 2 Отговор
    До кога Нинова ще говори за реформи и програми? Среща се с хората по места, а смешника от Тренд казва ,че не се води смислена кампания. Нинова да вземе пример от Дани Каназирева и Антоанета Цонева и да кудкудяка като тях, за да я похвалят и нея.
  • 13 Моме Калино виж сега

    5 5 Отговор
    Вместо да запитваш и провикваш от Северозапада относно Сребърния фонд, можеш да направиш запитване във формална форма. Най културно.!Нали я водите последователна партия с най добри експерти? Уж. И ти като оная куку-мявка Ива започна да беснееш и да внушаваш несъществуващ проблем! Само и само да манипулираш пенсионерите някои от които все още са заблудени за съжаление. Със злоба не става моме и с театър не става със лъжи пък хич.. Става с чест и смелост!

    Коментиран от #22

  • 14 нищо общо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "РАДЕВ, ДЕЙСТВАЙ":

    отдавна между тях и тя ще пукне от злоба и завист.
  • 15 оня с коня

    5 6 Отговор
    Нещата са много сериозни и касаят Психическото здраве на Българските политици от БСП /и НЕ само/.Та възниква въпроса:Колко един лидер на партия/в случая Нинова/ трябва да е ЛУД,че да търси Аудитория за Въздухарските си Планове как Едни пари ще влязат по Сметките на ПенсионеритеСЛЕД ПРИЕЗЧИСЛЯВАНЕ на пенсиите им,пък то НЯМА ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ ТИЯ ПАРИ?!Ама имали Програми бсп...Бе ПЪРВО СПЕЧЕЛЕНЕ ВЛАСТТА,след което обявете Публично:Ще ОКАСТРИМ от Тук и Тук Тия Пари/най-лесно се "кастри" от Социалните програми за Бедни/ и ще ги прехвърлим за Увеличаване на Пенсиите!...След което Пенсионерине ще кажат "Ама САМО толкова ли"?,пък ощетените Соц. Слаби ще излязат МАСОВО НА ПАЛАТКИ но Протест пред НС.Ами това е нинова- толкова си може,толкова и прави.А после..."Ама що пак загубихме?А ДОКОГА ГЕРБ ще фалшифицират Изборите"?Да,ама тоя път Изборите ще ги провежда Служ.Правителство на Радев и Номерът Не минава.
  • 16 тази вече

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Маргинал":

    не мога да я гледам. Много бъбрива и нагла стана. Вероятно мисли, че е догонила първото място.
  • 17 питам

    7 4 Отговор
    А златният фонд на Царство България - 24тона злато, изнесен от Тато ти при руснаците, кога ще го върнете???

    Коментиран от #42

  • 18 чиче

    5 3 Отговор
    АБЕ тая от 1989 насам къде е живяла.ТРЯБВА да знае
  • 19 Роско

    3 1 Отговор
    Още малко да наближат изборите и всички всичсо ще изнесат
  • 20 глупостииии

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мим33":

    къде им беше опозицията, когато трябваше да се преизчислят пенсиите. Сега се раздрънка Нинова. Ама това е народът - никаква памет няма.

    Коментиран от #25

  • 21 да ама

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "10473":

    парашутистите ходят по пазарите да обещават големи пенсии хахахха!
  • 22 тази потъна

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Моме Калино виж сега":

    в страх и изтрещя!
  • 23 Ох Баня

    5 4 Отговор
    Пенсии пенсии пенсии. То бизнес " демократичен" няма, само пенсии.
  • 24 БОЛШЕВИК

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "дааа":

    ти, на колко си години? Може би на 117-124 год. - за да помниш какво е било по царско време и после след 1944г.
    Аз мога да ти кажа как беше от 1973г. до 1989г. и след 1989г.
    Защото съм живял по онова време и сега "живея" по това време
    Пак ти , казвам до 1989 г. България беше подредена райска градина, сега след 32г. капитализъм България е, една прогнила и разкапала се кочина!

    Коментиран от #29, #32

  • 25 Мим33

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "глупостииии":

    И кой по точно е настоявал за преизчисление друг....

    Коментиран от #31

  • 26 кума лиса

    4 3 Отговор
    Като в баснята за Кума Лиса и Ежко Бежко, където тя знаела много хитрини за всичко, сто та и повече, а той само три и така той управлява десет години а хитраната само дрънка колко е хитра и колко много хитрини знае за всичко, дори за неща, които не съществуват.
  • 27 яя111

    5 1 Отговор
    Ей аман от тоя Северозапад!!! Откак цъфна демокрацията всеки го е грижа за него. Ама нищо не става.
    Вземете обявете търг и ни продайте на някоя европейска държава та да рахатясате от нас. Само грижи Ви създаваме.
  • 28 Бай Курти

    6 5 Отговор
    Казваш ,че парите за сребърния фонд идвали от приватизацията.Ами,как да има пари като,такива като теб приватизираха всичко печелившо за жълти стотинки.Я кажи колко пари внесе на държавата,когато приватизира Техноимпекс.Май нищо.Само някакви хартийки наречени приватизационни бонове.
  • 29 това е минке

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "БОЛШЕВИК":

    Какъвто им беше социализЪма на дрОгарЕте такъв им и капитализЪма-недоносче.

    Коментиран от #30

  • 30 БОЛШЕВИК

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "това е минке":

    социализма си вървеше добре, имаше някои грешки , но не е сега момента да ги обсъждаме. През социализма се построи всички големи заводи, фабрики голяма индустрия, земеделие на световно ниво и т. н. В капитализма им е пълен провал, разруха на построеното и в земеделието всичко внос, толкова сте некадърни, че неможете и един домат да отгледате вече.
  • 31 а кой въобще

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Мим33":

    е настоявал? Само не ми казвай, че е БСП в краткия живот на 46-тото НС. Когато Боко даде мизерните 50 лв, нещо да каза Нинова.
  • 32 човекът ти

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "БОЛШЕВИК":

    публикувам клип. Никъде не видях да разказва.

    Коментиран от #33

  • 33 БОЛШЕВИК

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "човекът ти":

    какво ше публикува клип, ние ги знаем тия клипове, снимки от царския дворец или резиденция на кобургите в някой град, и с това ще ми показва, че живота бил хубав и богат.
    Нека покаже как са изглеждали селата и градовете по царско време, , с мизерията и бедняците офърфани, гладни и пр.

    Коментиран от #38

  • 34 възпитаник

    6 1 Отговор
    Мутрата може и на сребърния фонд да е посегнал-ЗАТВОР ЗАШАЙКАТА ГЕРБЕРСКА
  • 35 БСП=герп=сдс

    5 1 Отговор
    Никога повече мафията герп на власт!

    Коментиран от #37

  • 36 Бай Шиле

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Маргинал":

    Умнико,това,че има хора с по 300 лв.пенсия,"НЕЗНАЧИТЕЛЕН" проблем ли е?

    Коментиран от #39

  • 37 Забравил си и

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "БСП=герп=сдс":

    ДПС чорбаджиййте да включиш..
  • 38 дааа

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "БОЛШЕВИК":

    Ето ти села дрОгарЕ със със сърпове, чукове и петолъчки в бетонната чутура.

  • 39 Маргинал

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бай Шиле":

    Всеки проблем си има причина. Ако не виждаш причината започваш да лекуваш следствието. Нормална женска или пожарникарска логика.
  • 40 Василева

    3 0 Отговор
    При последното преизчисляване на пенсиите се оказа,че пенсията на майка ми трябвада е под социалната.Имаше необходимият стаж.
  • 41 експерт

    3 2 Отговор
    Нинова е червено-синя овца!!
  • 42 Ти по добре питай

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "питам":

    къде са сега,и от кога 29 тона златце.Чисто,проба-99,999. Ако не знаеш- при англето.Вероятно на " отговорно пазене". А когато" Гръм удари"- не е далеч,колкото златце имаш в личната кесия-БНБ,толкова ще имаш право да отпечатваш свой банкноти.Имаш златце примерно за 50 милиарда,директно печаташ дубъл- 100 милиарда,без да искаш разрешение от МВФ, Световна банка и други .Това са го разпоредили " Големите Чичковци" със БАЗЕЛ-3.Не се ли запитваш,защо изведнъж толкова им домиляхме на ЕК,да ни вкарат в еврозоната? Че имаме могъща икономика? Да ни приберат целия валутен резерв и златцето - в трезора на ЕЦБ.След това,Те ще ти казват колко пари да имаш в Държавната кесия.Защото и Монетен двор нямаме от десетина години.Продадохме го със всички права на франсето.Но съм сигурен,че и това не знаеш.Важното е,да блъскаш небивалици чути и прочетени на Женски пазар.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 sbs no КОМУНИСТ

    6 2 Отговор
    ГОСПОЖО НИНОВА --СЛЕД СПРАВКА В ГУГЪЛ -РАЗБРАХ ЧЕ ПРеДИ --9ти септевмри -1944 год ----в пенсионниятг фонд е имало ---6---МИЛИАРДА -----ШЕСТ МИЛИАРДА - ДОЛАРА---- ПРЕДИ 1944 ГОД. ----- СУМА ОГРОМНА ДОРИ ЗА СЕГАШНИ ГОДИНИ -----ОТГОВОРИ НА ЕЛЕМЕНТАРНИЯТ МИ ВЪПРОС ---КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ ------АКО ТЕ ЗАТРУДНЯВА ОТГОВОРЪТ ---ЩЕ ТИ ПОМОГНА ---ПРИ-ГЛАДНИТЕ -БЕДНИ ---НЕГРАМОТНИ КОМУНИСТИ ----НОООО---ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА

    Коментиран от #48, #49

  • 45 мнение

    3 0 Отговор
    Корнелче, що стигна до Монтанята само.
    Да беше отишла до Видин.
    Ама ще те премачка некой ТИР без да разбереш.
    И Миков е от там и нищо не направи освен да отиде да се поклони на паметника у Макреш.
    Еле пък Младенов, и той нищо.
    За.бахте го този край а от там идваше "мазния влак"
  • 46 Бюлетина 23

    3 1 Отговор
    22-ри юни,
    1889-та година.

    Германия въвежда първите в Европа пенсии.

    Днес, след три мандата на комуниста Борисов и на ГЕРБ,
    българите получават най-малките пенсии в Европа!

    -Люксембург -3 000€
    -Норвегия -1 760€
    -Гърция -1 600€
    -Дания -1 411€
    -Швейцария -1 393€
    -Италия -1 141€
    -Франция -1 108€
    -Швеция -1 060€
    -Финландия -1 050€
    -Исландия -1 046€
    -Австрия -1 026€
    -Испания -877€
    -Белгия -847€
    -Германия -791€
    -Малта -615€
    -Словения -604€
    -Англия -460€
    -Полша -437€
    -Чехия -396€
    -Португалия -354€
    -Словакия -351€
    -Унгария -332€
    -Хърватия -324€
    -Естония -288€
    -Латвия -258€
    -Литва -220€
    -Румъния -177€
    -Босна и Херцеговина-171€

    -България -145€
  • 47 ХАН КРУМ

    4 1 Отговор
    чета и не вярвам –нинова задава въпроси? за всичко по– горе нинова и бсп ,дължат отговори.какво служебното правителство да и отговаря – в 44народно събрание защо не питахте?северозапада обезлюдял–тя българия обезлюдя и опустя заради и то не през последния месец .толкова можахте ,това направихте за 30 години.коко членове е имала бсп през 1990г. и колко са сега?след 1990г бсп се отказа и предаде членската си маса.стремежа на червената буржоазия за обогатяване ,отврати по –голямата част от членовете и .участието и в създаването на мафиотско– олигархичния модел е водещо и това не е от 10 ноември 1989г а много по–рано. и сега нинова пита ,вместо да отговаря. а как кадиев стана търговец на ток?всички политици от1990г трябва да отговарят за сегашното дередже на страната!ДОКАТО ИМА БЕЗНАКАЗАНОСТ ,НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ.ЕДИНСТВЕНИТЕ ,КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА ПИТАТ СА ХОРАТА.КАТО СТЕ НЕКАДЪРНИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ,КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ? 1600 000 БЪЛГАРИ НА РЪБА НА МИЗЕРИЯТА И БЕДНОСТТА. ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ ОТХ ТЯХ ЛИ СТЕ?ВСИЧКИ КОИТО ,СТЕ БИЛИ 30ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА СТЕ НЕКАДЪРНИЦИ,ЩОМ ДЪРЖАВАТА Е СРИНАТА.ЗА ВАС ДВЕ МИНИМАЛНИ РАБОТНИ ЗАПЛАТИ И ДА ВИДИТЕ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА.ЗА КАКВО ВИ ПЛАЩАМЕ, КАТО ВСИЧКО, КОЕТО СЪЗДАВАТЕ Е БРАК, ОТПАДЪК И БОКЛУК.
  • 48 бузю

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "sbs no КОМУНИСТ":

    дай да видим тая справка бе ! как ги намирате тия пари? или тъй ти дойде от вътре числото 6 и му добави милиардите
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове