11 Февруари, 2013 08:56 1 972 2

Янев: Швейцарска фирма е ощетила държавата с милиони

  • сметки-
  • яне янев
Янев: Швейцарска фирма е ощетила държавата с милиони - 1
Снимка: БГНЕС

„Има трайни корупционни практики, не става въпрос само за завишаване на сметките. Затова като първа точна на дневния ред на нашата Комисия тази седмица ще е изслушване на собствениците и централните ръководства на монополистите на електроразпределителните дружества”. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Според него хората трябва да знаят каква е печалбата на тези дружества, какво инвестират в инфраструктура, колко са работните места, какво е качеството на услугите. На въпрос ще провери ли консултантските договори той отговори, че ще го направи, защото не бивало те да са тема табу.

Днес Яне Янев ще се срещне с главния прокурор по скандал от 2007 година. „Днес ще занесем първата партида документи – 35 тома. От тази документация се вижда, че НЕК, въпреки че има лиценз за търговия на електрическа енергия, не се е възползвала, а е преостъпила това право на швейцарска фирма, която е ощетила държавата с над 90 милиона лева”, съобщи Янев.

Той не влезе в подробности кои са виновните за тези загуби. Това, което Янев каза, е, че НЕК е държавна фирма и всички министри от 2004 година насам са виновни и замесени в това държавата да бъде ощетена с милиони. „Има две версии – на определени приокурори да им е наложен натиск, а другата те да са зависими как са били избирани на тези постове и след това да се отблагодаряват”, каза лидерът на РЗС.

„Тези твърдения са дълбоко неверни”, каза от своя страна Младен Червеняков от БСП.

Според него гражданите чустват, че нещо се случва в страната и не са съгласни с него. Червеняков смята, че топва е грубо потъпкване на демокрацията. „Ние не атакуваме Яне Янев, а начина на действие в страната. Провери се дейността на правителството на Станишев и видяхме какви са резултатите”, допълни Червеняков.

„Според мен това е предизборна кампания. Трябва да се мисли как да се решат проблемите на хората, които днес са по улиците”, каза Червеняков и допълни, че така, както е започнало да работи това правителство, така и ще си отиде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Е, и ?
    Нищо няма да се промени .
  • 2 Мравката

    0 0 Отговор
    Ако всички, които бяха на чело на държавата през всичките 23 години, бяха толкова безгрешни, колкото искат да се представят , щяха да са вече светии....Проблемът е в това , че на народът не са необходими светии а МЪДРИ управници, които на власт и в опозиция ЗАЕДНО МИСЛЯТ и работят за ХОРАТА и РОДИНАТА!!!!!!!!!!!!УЖАСНО е боричкането ,което не спира , а преди избори се превръща в помия......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове