Last news in Fakti

11 Февруари, 2013 20:17 1 299 11

Плевнелиев: Сметките ще паднат с енергийна ефективност

  • сметки
Плевнелиев: Сметките ще паднат с енергийна ефективност - 1
Снимка: БГНЕС

Национализацията на електроразпределителните дружества няма да донесе по-ниски сметки за ток - това е позицията на президента Росен Плевнелиев. Според него сметките ще паднат с инвестиции в енергийната ефективност и с либерализация на пазара.

"Да, хората трябва да знаят какво плащат. Само с мерки за енергийна ефективност сметките могат да паднат наполовина и само чрез енергийна либерализация, т.е. създаване на свободен пазар с мисъл и защита на битовите потребители - мерки за защита на битовите потребители, можем да имаме, бърз процес на либерализация, в който от една страна да дадем алтернатива за доставчици на ток, да дадем свободен пазар и борса за покупко-продажба, от друга гледна точка да гарантираме битовите потребители", подчерта президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BG ГРАЖДАНИН И ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    1 0 Отговор
    Поредната доза популизъм, демагогия и нечестно отношение към обществото... Най-големият печеливш от сметките за ток е ДЪРЖАВАТА, разбирай разбойниците и крадците по веригата... Всеки печели по нещо - Дянков връзва бюджета с приходите от ДДС, Добрев замазва положението на НЕК, Бойко Б. накрая ще се появи онвово като месия, да спасява ситуацията, но на народа вече му омръзна самодейният театър. При енергийна ефективност и по-малки сметки за електричество и отопление - по-малко ДДС в бюджета, влошавяне на състоянието на НЕК /то и без друго е взело-дало/, влошавяне в дейността и приходите на "Топлофокиция" /разбирай намаляване на възможностите и парите за крадене/, спадане на работата в мини "Марица Изток" и съкращения със социални брожения, липса на възможности за политическа корупция и облажване от все повече "издъхващи" държавни монополисти... Никой управляващ не иска това! Никой!
  • 2 карата

    1 0 Отговор
    Ти ако си президент на народа ще сложиш ръка на монополистите които изнудват народа със високи сметки за ток и храна които са най важни за хората и ще се бориш със зъби и нокти хората да получават по големи заплати за да могат да си пащат тока без проблеми. Ама нали и вие сте работодател карате хората да плучават пари колкото да не умрат от глад.вие искате да привличате млади специалисти от чужбина а бат бойко ходи и тръбо че трябва хората по светта да получават български заплати е такива маниполатори като вас няма.
  • 3 Джак Спароу

    1 0 Отговор
    Уважаеми господа,корабът наречен България потъва.Докъто си пиете рома и умувате ще отидем на дъното .Лошото е че няма спасителни лодки за всички.Много капитани се смениха но никой не намери правилната посока.Ако и вие не можете по-добре освободете мостика.

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джак Спароу":

    Приятел,
    И аз мислех като теб ,но установих едно - България е била в много по тежки положения и е оцеляла 1300 години.Можем да се справим и сега -Света е наш. Аз за себе си разбрах ,че безкрайно обичам родината и безкрайно мразя Държавата!
    Ние можем да заедно да я променим - никой политик няма да гледа интереса на хората докато мафията ги натиска. Ние сме по силни от Мафията и трябва да излезнем и да покажем ,че няма да позволим да ни правят на маймуни!Затова следващата неделя всички на протеста от 11 часа!
  • 5 Петьо

    1 0 Отговор
    Какъв президент може да бъде този мрънкащия като монопола се разраства, започна се с мобилните оператори (мошеници), EVN, ЧЕЗ, топлофикация, с черноморието, с бензиностанциите. Всичките монополисти стрелят по българския народ, който няма два лева и каква държава може да бъдем като Борисов не го е срам, а се хвали, че живеем с 200 лева. България се изпразни, народа ни избяга, а в парламента са 360 души и нарастват! Всички са мошеннници!
  • 6 gnida

    0 0 Отговор
    Уф , уф , знаем че е така.Кофти е че тоз тарикат спомена и за някаква приватизация и на БЕХ.Само дето не се споменава тука.Е благодаря ви господа журналисти , че сте изчерпателни по тези теми.Иначе един дето не може да си покаже жената не мисля че ще ми дава тон в живота.Пускам бойлера и фурната в 8 вечерта , да си оправят баланса на енергията , аз си плащам моето , не ми пука.Откакто цените на дневна и нощна енергия са с толкова малка разлика не ми пука кога ми топли бойлера , да се оправят.Откакто приватизираха енергото от уаз-ки минаха на тойоти.Ей това е от нашият гръб.Да пускат нови кабели , по-голямо сечение , няма да ми казват кво да правя , а да си гледат работата те.
  • 7 иххи

    1 0 Отговор
    хахахахааххаа
  • 8 испанец

    0 0 Отговор
    Гласувахте му и сега го коментирате.Искам само едно:да се снима далеч от снимката на АПОСТОЛА за да не го цапа.Той ако беше мъж жена му нямаше да откаже да излиза с него.Далеч от снимката.До АПОСТОЛА няма право да стои ТЕЛЕ.Сукалче.Суче здраво от народа,български.Теле,стой по далеч от АПОСТОЛА,че петниш честа българска.Ти си никой,г-н купен президенте.Далеч от снимките на великите.
  • 9 гневен

    0 0 Отговор
    Този глуповат наивник не знае ли, че 90% от работоспособното население на България е задлъжняло ? Каква енергийна ефективност, какви пет лева!? Парите се дават от банки, а банките искат нов народ, който да няма задължения, да няма просрочия, да има 200% обезпеченост на парите. Пълна малоумщина го гони този ! Защо не си подаде оставка и да се маха!
  • 10 Wow

    0 0 Отговор
    няма ли кой да му затвори тъпата уста! Каква енергийна ефективност те гони бе, кой ще я плати тая промяна към по-ефективно, ти ли ? Това не е президент, който защитава интересите, а в случая застава отново зад монополистите от Енергийните компании.
  • 11 ionstorm

    0 0 Отговор
    "Според него сметките ще паднат с инвестиции в енергийната ефективност..."

    Що ли не се учудвам хич? И аз да имам няколко строителни фирми, и аз ще драпам целия народ да "инвестира" в тях. Задължително, ако може.
    Прав е испанец-а по-долу, стой по-далече от АПОСТОЛА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове