1 Юли, 2021 18:40 1 976 23

ГЕРБ и БСП се скараха в ефир за управлението на COVID кризата

  • даниела дариткова-
  • проф. георги михайлов

Даниела Дариткова беше категорична, че "успехът" срещу вируса се дължи на ГЕРБ, докато проф. Георги Михайлов се позова на доклада на Националния център по обществено здраве, според който управлението на COVID кризата у нас е провал

ГЕРБ и БСП се скараха в ефир за управлението на COVID кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящата ситуация е в резултат от успешното управление на COVID кризата. Успяхме да организираме това предизвикателство, така че пандемията в момента е затихнала. Българските медици успяха да се пренастроят, те бяха самоотвержени и дължим много на тях. Това че в България има достатъчно ваксини също е успех на правителството на ГЕРБ. Това заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Хубаво е, че излизаме от кризата“, каза на свой ред гостуващият заедно с Дариткова проф. Георги Михайлов от БСП.

Двамата се скараха във връзка с доклада на Националния център по обществено здраве, според който управлението на COVID кризата е провал. Според Дариткова докладът не е бил публичен, а ако е, то той е даден преимуществено на определени лица.

„Има затруднен достъп до информация“, изтъкна Дариткова.

По думите на проф. Михайлов в доклада се отчита, че има прекалено много легла, прекалено много хоспитализаии и др. Дариткова му припомни, че все още не са платени средствата на медиците на първа линия.

„Много ниско падна разговорът“, отвърна събеседникът ѝ.

„Докладът е от 160 страници. Той е съставен от редица експерти. В него се посочва, че смъртността в страната се дължи на това, че пациентите са изоставени от своята държава. На този фон, която и инфекция да дойде, то тя ще завари нашата нация неподготвена. Смъртността у нас е много по-голяма“, обяви проф. Михайлов.

Дариткова вметна, че той е по поръчка на здравното министерство.

„Важно е да се анализира цялостната информация от кризата“, смята Дариткова. Според нея основните ни усилия в момента трябва да се насочат към пропагандирането на ваксинирането срещу COVID-19.

Проф. Михайлов добави, че е нормално да има спад на желанието за ваксинация. Той заяви, че в началото на кризата са били изпуснати възрастните хора, които са по-рискови, Дариткова не се съгласи и напомни, че е имало зелени коридори.

„Вие сте извън реалния свят през последните 4 години“, упрекна я той. На въпрос защо сега не се ваксинират възрастните, проф. Михайлов заяви: „Нормално е да намаляват, защото се страхуват. Реформа е необходима във всички сфери на здравеопазването. 12 години здравеопазването е окепазено“, каза още той.

Даниела Дариткова отвърна, че здравна реформа се прави с дългосрочна визия. Такава реформа може да се извърши, ако не се подмяна волята на българските избиратели. Ние сме за надграждане на здравноосигурителния модел. Здравеопазването се нуждае от промяна, която да гарантира стабилност, обясни тя.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    10 8 Отговор
    БСП и ГЕРБ трябва да се карат Бай Шиле червен ли е, или гербаджия?
  • 2 Последния Софиянец

    34 5 Отговор
    Съд и ЗАТВОР за НОЩ и гейчето Ангелов!
  • 3 Гост

    33 4 Отговор
    Успех?!?!? Липса на места в болниците липса на линейки липса на масово тестване липса на адекватни мерки ! Липса на финансова помощ към засегнатите хора /работници/ не шефчета и тем подобни !!! В кое точно виждат успех от герб?
  • 4 Една монета са

    4 11 Отговор
    Разлика няма,само дето...млъквам..
  • 5 Доцент Мангъров

    28 6 Отговор
    Д-р Дариткова е проста смолянска п... а
  • 6 :))

    25 5 Отговор
    Мисиранка Киризова толерираше обилното дърдорене на дариткова .
  • 7 Охо Бохо

    27 5 Отговор
    Подритникова какъв успех ма зми...? Забрави ли как се търкаля ха и умираха хората по стълбите пред б~ците? На 3 място сме по смъртност в Европа? Марш от тука, боклуци гадни.

    Коментиран от #19

  • 8 Мандариткова

    22 5 Отговор
    Ох каква пкп съм заспалаааа.... трагично е! Позорно е това нагло герберасопитешко напъване на всяка цена да влязат мутрите отново в парламнета! Но уви, шансовете за герб ежедневно стават нереални! Отвратитвлни са!
  • 9 Цуци

    11 8 Отговор
    Другата Неделя ставам в осем и гласувам за ИТН

    Коментиран от #12

  • 10 Цирк БТВ

    15 3 Отговор
    Телевизията на клоуните.
  • 11 бачо

    20 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Даниела Дариткова отвърна, че здравна реформа се прави с дългосрочна визия. Б.А.Х, това дългосрочно,12год, ви бяха малко ли ,колко ви трябва за тази реферма,може би още 12 или 22 или и вашите деца и внуци да управляват за да довършат тази реформа.да ва и да не казвам че ще ме изтрият
  • 12 Браво

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Цуци":

    Аз същото ще направя, дори и всички около мен подкрепят Слави. 👍
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 4 Отговор
    тази дариткова явно имаше някакви ментални ...проблеми и се опита да води монолог и разговор с водещата!Доброто възпитание на мъжа не му позволи да напусне и да ги остави!Невероятно ниско ниво благодарение на толупката от гроб!
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 4 Отговор
    Естественно това е единствен ПРавилен Ход!
  • 15 смешна

    10 4 Отговор
    ритнатата гробарска старша мисирка....
  • 16 325

    17 4 Отговор
    Не беше каране ,а беше гнусно махленско поведение на Дариткова.Както се видя че и Ризова е с партиина книжка от герберите.
    Даритката заяви че не можела да намери доклада на Националния център,явно толкова е грамотна.Какви лелки са ни управлявали и ни лекуват не е за вярване,грозни,неквалифицирани и нагли.
  • 17 Военен Съд

    6 5 Отговор
    Вcички т.нaр "кoвид-мeрки" и рecтрикции ca прoтивoкoнcтитуциoнни и нeзaкoнни. Eтo eднa cтaтия тук във фaкти, кoятo щe ви пoкaжe кaквo тoчнo ни причинихa "МEРКИТE" ви - Публикувaнo във фaкти.бг: "България през локдауна: По-малко раждания и повече домашно насилие; През пандемичната 2020 г. в България са се родили с 2452 деца по-малко спрямо 2019 г." Публикувaнa: 29 Юни, 2021 09:54
  • 18 БСП и Герб

    7 4 Отговор
    ПАРЛАМА за пред народа!
  • 19 ВЕРНО ЛИ

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Охо Бохо":

    ЕИ УМНЬО А В ИТАЛИЯ ВИДЯ ЛИ ВОЕННИТЕ КАМИОНИ ПЪЛНИ С ТРУПОВЕ КАКВА ЗДРАВНА РЕФОРМА ИСКАШ КАТО ПЛАЩАШ 20 ЛВ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ / ЗА ТОЛКОЗ ПАРИ ТОЛКОЗ/ ХАРЧИШ ПОВЕЧЕ ЗА СКАПАНАТА СИ КОЛА ОТ КОЛКОТО ЗА СКАПАНОТО СИ ЗДРАВЕ НО ЗА РЗЛИКА ОТ ТЕБЕ ДОКТОРА Е ДОКТОР ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ А ТИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ПРОШЛЕК
  • 20 Др. Хаус

    2 2 Отговор
    Тази е протеже на онзи айдук ,,шефо,, на срзи
  • 21 007

    7 2 Отговор
    Проф.д-е Михайлов бързо забрави голямото опозиционно му крякане срещу прибирането на учениците в къщи, като ГОЛЯМ довод беше, че на пубер-дъщеря му бушуват хормоните и вече не се търпи. Иначе старците, че ще мрат като в Италия и други страни, много важно. Наистина и с малко късмет беше избегната една от вълните и спасени доста хора. Точно затова по-късно с много нехайство масово хората решиха, че няма вирус, както и този и други умници продължават да дрънкат.
  • 22 Лицемерие

    4 4 Отговор
    Смъртността от КОВИД в България се дължи на всички протестиращи против мерките, антиваксъри, Мангъров. БСП и всички булевардни партии влизат в тази групичка. Тогава правителството на ГЕРБ го изкараха лошо че налагало мерки и "плашело хората". Сега същите изкукали антиваксъри които гориха маски на площада, как нямало вирус, и как не познавали никой с ковид, изведнъж се загрижили за високата смъртност от Ковид. То бива лицемерие ....
  • 23 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ВЕЧЕ НЯМА БЕСЕПЕ - РЗПАДНА СЕ - КРАЙ ...............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове