Last news in Fakti

4 Юли, 2021 14:14 2 154 47

Петър Москов: Левите се страхуват от десния свободен и независим човек

  • петър москов-
  • десница

В силната държава силата е в гражданите, а не в политиците

Петър Москов: Левите се страхуват от десния свободен и независим човек - 1
Снимка: БГНЕС

Десният човек иска да бъде свободен, икономически независим, с възможността да реализира собствената си воля и личните си житейски амбиции, без някой да му обяснява, че не е прав и как трябва да живее, какво да цени. Десният човек знае, че трябва да разчита на себе си, той е отговорен, но очаква от държавата да осигури сигурността на него и на семейството му, да наложи еднакви за всички правила в икономиката и да го остави да работи свободно. Той е отговорен и ще спазва правилата, но нека те са еднакви за всички. Левите политици се страхуват от десния човек именно заради неговото свободолюбие и независимост. Затова го наричат с всякакви страшни епитети - фоб, лош, мразещ, фашист. Така комунистите наричаха преди години българските граждани, които не мислеха като тях. Дясното е защитата на работещия човек. Дясното е отказа държавата да седи не зад работещия човек, а зад цели популации от неграмотни, нежелаещи да работят и нежелаещи да приемат базовата ни култура хора. Дясното е за силна държава, а в силната държава силни са гражданите, а не политиците.

България има нужда от промяна, но промяната не може да дойде от съюза между старата просъветска левица в лицето на БСП и сателитите и, и новата – зелена, модерна, европейска левица в лицето на "ДА, България". Това би означавало не промяна на политиките, водени досега, а просто смяна на хората, които ги изпълняват. Какво имам предвид? ГЕРБ, с любезното съдействие на патриотите в последните години, под маската на дясното изпълняваха във външнополитически план дневния ред на европейската левица, а във вътрешнополитически план защитаваха интереса на статуквото, на пост комунистическата икономическа олигархия. Досегашното управление отказаха да прекъсне връзката на миналото, на старата комунистическа и десарска олигархия с модерната държавност и икономика, и отказаха да се противопоставят на лудостта на новата европейска, зелена и всякаква друга левица. И резултатът от това е днешната остра нуждата от промяна. Хората не искат това, те искат истинска промяна. Но съюзът между старата и новата левица не може, а и не иска да донесе такава промяна. Те самите го казват. Техният упрек към ГЕРБ е не, че са провеждали грешни политики, а в това, че грубо казано са крали при провеждането им. Обещанието от този съюз е не за промяна на политиката, напротив – те казват, че ще провеждат същите политики, но ще го правят с по-добър счетоводен баланс. Но за истинска промяна това не е достатъчно. Хората вече претръпнаха от разказа за голямата политическа битка от миналите избори, резултата от която е едно голямо нищо. Единствения резултат от работата на тази промяна беше възможността ДПС да увеличи вота си в Турция, а ЦИК, избрана от промяната, да разреши само в Турция да гласуват с хартиена бюлетина.

Истинската, същностна промяна може да дойде през ценностна, консервативна, безкомпромисна десница. Промените трябва да се извършат в публичните сфери- образование, здравеопазване и сигурност, икономическа свобода, в социалната система и ценностите. Десница казва, че смисъла на силната държавност е да гарантира образование, здравеопазване и сигурност. Да ги структурира, финансира и да постави такива цели пред тях, че те да бъдат във функция на гражданите, а не генератори на корупция. В центъра на десните политики е работещия, свободния, независим човек, който сам се грижи за себе си и за семейството си, изгражда бъдещето на децата си.

За да се преборят с десния човек левите - и предишните, и модерните използват системата на образование. Затова качеството на образованието в училището спада. Отказват да направят задължително основното образование, защото не желаят то да изгражда образовани и независими хора. Левите наричат училището "социална институция". Използват я да интегрира всякакви малцинства, да социализира децата по начин, който отговаря на левите политически доктрини. А това означава да унищожи традиционните ни ценности, да създаде нов измислен мироглед, произтичащ от левите утопии. С една дума левите разглеждат училището като място за собствената им политическа пропаганда. Това руши устоите на обществото и създава объркани, несигурни и неграмотни поколения. За съжаление България е ярък пример за това.

Системата на образование трябва да се обърне към съществения основен проблем - базовата ни неграмотност. Основното образование трябва да стане задължително, защото в 21 век човек не може да има професия и да се издържа, ако е неграмотен. От това конституционно задължение трябва да произтича забрана за този, който е отказал да получи образование да може да се издържа от държавни помощи. Щом не си изпълняваш задълженията, не можеш да се издържаш на гърба на данъкоплатците. Необразован човек не трябва да може да гласува. Защото неграмотен вот води до неграмотно управление. Ролята и авторитета на учителя трябва да бъде вдигната.

Силна държава означава грамотни, можещи и независими граждани. Национално обединение на десницата вярва, че ще възроди тези ценности.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    48 6 Отговор
    ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА

    Коментиран от #6

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    50 6 Отговор
    Явно на Петьо Лудото
    лекарствата вече не му помагат...
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    31 10 Отговор
    МОСКОВ ,
    КАК ДА БЪДЕШ ДЕСЕН И ДА БЪДЕШ ХРИСТИЯНИН ?
    ................... .................. ........................
    ХРИСТИЯНСТВОТО Е ПЪРВАТА ЛЯВА ИДЕОЛОГИЯ - ВСИЧКО КОЕТО ИЗПОВЯДВА СА ЛЕВИ ИДЕИ

    Коментиран от #7, #10, #25, #31

  • 4 Сър Ник коуч и инфлуенсър

    11 37 Отговор
    Прав сте г-н Москов. Но цялата смрад на старите и псевдо новите партии ще се изсипва върху вас, точно за това - защото сте прав. Ако у нас имаше истинска средна класа- не само по доходи, а и по начин на мислене, то щяхте да сте от водещите партии. В мое лице имате поддръжник !

    Коментиран от #14, #21

  • 5 Една планина от думи

    26 3 Отговор
    в пожелателен стил,или на просто български дрън - дрън ярина..
  • 6 Хаааа

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "ИВАН":

    Тази Москов забравили, че беше подлога на ГЕРБ и ДПС.... И че внесе от Турция едни много опасни детски ваксини......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Батко

    24 2 Отговор
    Не знаех, че този комунист е десен. Смех.
  • 9 Майкъл

    24 3 Отговор
    Излишно е за коментар!!! С две думи-,,скъпата спринцовка"!!! Като уядена въшка,разбира,че като дойде ,,зима"-с цената на всичко,ще си послужи с разни похвати и обещания,само и само да е на държавна хранилка!!! С нещо хубаво и кадърно,да те е запомнил народа??? Какво си направил в името на него и отечеството??? Плямпане,плямпане-обаче никога,не съм го разбрал тоя измислен доктор КОД,какво иска да каже!!! Първите седем години ли му липсват-и аз се чудя,откъде идва тази ,,уж логика",а пък на български не може да го обясни!!!???
  • 10 смеем ти се

    3 15 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Комунистите затова ли толкова мразите Христос? Чакай, сега го раздавате православни.

    Коментиран от #15, #20

  • 11 Поддръжник

    19 2 Отговор
    Терапията му не е добра.
  • 12 Пръстов отпечатък

    8 1 Отговор
    В г.ъзо

    Коментиран от #13

  • 13 Чичак

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пръстов отпечатък":

    Тоя що не е в затвора
  • 14 Майкъл

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сър Ник коуч и инфлуенсър":

    То тва име,дето си се кръстил-доктор КОД никога няма да го разшифрова,щото и двамата си приличате,по това,че ви липсва много сиво вещество,господин КОЧ/на английски е КОУЧ/-па тва другото инфлуенсър-на български превод явно е ,,инфлуенция"!!! Ти да видиш!!!
  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "смеем ти се":

    КОМУНИСТИТЕ МРАЗИМ ЦЪРКВАТА ЩОТО
    ......
    Е ИЗПЕРВЕРЗИЛА ИДЕОЛОГИЯТА НА ХРИСТОС ,
    .....
    КАТО СДС И ГЕРБ ИЗПЕРВЕРЗИХА ДЕМОКРАЦИЯТА
    ...........
    НИТО МАРКС , НИТО ЛЕНИН СА НАПИСАЛИ НЕЩО ПРОТИВ ХРИСТОС

    Коментиран от #47

  • 16 Димов

    17 2 Отговор
    Десният човек е икономически независим. Той има пари от кредити, заеми и ипотеки.
    Десният човек реализира собствената си воля. Още от денят на изборите, когато има право да избира между депесе или някоя от фракциите й.
    Десният човек следва личните си амбиции. Той е амбициран и днес и утре да изкара достатъчно пари за да си плати поредната вноска, по задълженията, към банката.
    Десният човек е работещ човек. Той се труди неуморно денем и нощем, да се впише в някоя далаверка с укриване на ДДС, хеле пък, ако има и някой еврофонд да капне нещичко.
    Десният човек е силен гражданин в държавата си. Той е отрупан с права, стига да е достатъчно тъмен или да има влечения към същият пол.
    Браво на десният човек! Той още не е осъзнал, че за властта е всичко друго, но не и човек.
  • 17 нннн

    15 2 Отговор
    Ами стой си гражданин! Що се силиш да си политик?
  • 18 Русенец

    12 3 Отговор
    Какъв рейтинг чакате с подобни статии?
  • 19 туй то

    12 2 Отговор
    Не левите, десните, цветните , бимбяните , а обикновените хора се страхуваме , щото не знаем , колко точно може да открадне свободният и независим политик , бил той ляв , или десен . А няма и такъв начело на държавата , като Бай Тошо , да разжалва действащ министър за кражбата на 200 долара , пък бил той и успешен министър.
  • 20 123

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "смеем ти се":

    Абе вие десните ли сте християни? ) Затова ли ЕНП толкова държи на джендърската Истанбулска конВерГенция, срещу която е дори Корнелка!? :) Европа взе да изповядва християнски цености.....с джендъри! Аре бЕгай у лево Левак :)

    Коментиран от #34

  • 21 В кое е прав ?

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сър Ник коуч и инфлуенсър":

    В далаверите, кражбите и безумията, които извърши, като министър ?
  • 22 asd

    9 0 Отговор
    леви-десни ... От слабоумни имбецили за слабоумни имбецили!
    Хахахахахахахаха

    Левски-Цска, сини-червени... Толкова ви е акъла на вас. Достатъчно е елементарно. Не случайно Тиква си избирате 10 години.
  • 23 Деймос

    12 1 Отговор
    Колко тъпотии ,и колко малко философски книги е чел - ставя ясно !
    Да атакуваш собствените си ДЕДИ , активисти на българската левица преди ДЕВЕТИ , е меко казано предателство към род...:
  • 24 Бат Кольо

    13 1 Отговор
    Москов-ти си мошенник!
  • 25 уточнение

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Това,което Москов нарича - свободен и назависим човек - е безотговорен човек
  • 26 Клоун

    10 1 Отговор
    Някой марионетки очевидно са толкова прости, че не осъзнават, че други им дърпат конците. Москов, москооов....
  • 27 Кубрат Пулев

    9 1 Отговор
    Петре...... Пази се от левият на Кличко и ъперкъта на Джошуа
  • 28 Госあ

    9 4 Отговор
    Пепи,пепи, вас десните само фашизма ви оправя.

    Коментиран от #32

  • 29 ФАКТ

    12 1 Отговор
    ПЕТЬО ЛУДОТО НЯМА УМОРА.САМО ЗА 4ти КИЛОМЕТЪР Е.
  • 30 XYZ

    6 1 Отговор
    Добри пожелания, добре изложени като от книга.
    Но за да стане това се искат и знания и опит как да стане, т.е. пътят и стъпките по този път и хората с които да се случи и дали те са подготвени за целта!?!
    30 години се наслушахме и нагледахме на какво ли не!
    Със сигурност ни очакват още много изпитания!
    Но в момента най-важното е да се отървем от престъпната власт на ГЕРБ! Другото - после!
  • 31 LOSHIA

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    МРЪДНИ МАЛКО НА СЯНКА,ПРЕКАЛЯВАШ СЪС СЛЪНЦЕТО.
  • 32 И ОТНОВО

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Публикувано във факти.бг: Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия в излишък‼️
  • 33 100pera

    10 1 Отговор
    Да, прав си Москов! И ние знаем, как точно ти стана независим политически от десницата и министър на Борисов, знаем как стана икономически независим покрай далаверките с ваксините и системата с пръстовите отпечатъци, прав си и че държавата ти осигури икономическата независимост... Знаем и помним. Но това ще се отрази зле на политическите ти амбиции.
  • 34 И ОТНОВО

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Публикувано във факти.бг: Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия в излишък‼️
  • 35 Обикновен гражданин!

    6 1 Отговор
    А аз се страхувам от хората,които правят далавери с ваксината ,,Пента Вакс"...
  • 36 34677т43в

    8 1 Отговор
    Празни приказки за мен
  • 37 Иван

    11 1 Отговор
    Десния човек иска да прави далавери да не работи и да живей като милионер без да работи и това става само при демокрацията
  • 38 Гавриил

    9 1 Отговор
    Москов, вие сте един дребен крадец. Какви десни хора, десните не са крадци.
    Спете спокойно!
  • 39 Ууу

    8 1 Отговор
    Видяхме какво направи десния човек Костов продаде и наряза България за скрап. И ти крадеше и никой не ви вксра в затвора, даже сте нагли, без достойнство и морал. Има ли въобще някой, който иска да ти гледа изкривената злобна физиономия и да те слуша как си в истерия
  • 40 В.В.П.

    5 0 Отговор
    В България,десните са огромни ,крадци..Де факто ,цялата индустриализация,я направиха левите...За пандиза сте,Москов..!!
  • 41 Много преди

    4 0 Отговор
    парламентарни избори на 4 април социалната мрежа фейсбук ограничава разпространението на информация, съдържаща критични материали за за коалицията на Христо Иванов „Демократична България“. Медийни експерти, занимаващи се с информационни онлайн издания и дигитален маркетинг, са категорични, че изкуственият интелект на мрежата е програмиран така, че целенасочено да ограничава разпространението на материали, поставящи в лоша светлина активисти на ДБ.

    Публикациите от акаутните на близки до Христо Иванов хора обикновено достигат до минимум 5 или 6 хиляди души. Критичните информации за градската десница обаче трудно се четат и от няколкостотин потребители. Според IT специалисти подобни "отлични" резултати се постигнат с наемане на частни компании, които модерират съдържанието в социалните мрежи.

    В навечерието на предишния парламентарен вот бившият евродепутат Николай Бареков обяви, че ДБ е инвестирала 250 000 лева за реклама във фейсбук и попита нейния председател откъде идват тези пари. Отговор, естествено не последва.

    Коментиран от #42

  • 42 БГ гражданин

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Много преди":

    Освен умните и красиви хора на Христо Иванов, от подобни експерти вероятно се ползва и президентът Румен Радев. Неговата персона също е излъскана до безкрай във фейсбук групите, а критичните статии са трудни за достъп.

    Както е известно, подобен скандал с манипулирано съдържание и създаване на измислена реалност се развихри в няколко големи държави, сред които САЩ, където срещу Фейсбук бяха повдигнати сериозни обвинения за действия срещу националната сигурност на страната, в Германия – за целенасочено подстрекаване на омраза по време на бежанската криза, както и в Норвегия.
  • 43 мАРКОВ

    4 0 Отговор
    Разчу се новината, че кандидат за президент на ДеБъ ще бъде Лозан Панов.

    Соросоидите го подготвят още от декември 2015 г., когато в нарушение на Конституцията изчете написаната му от някой неолиберална политическа дитирамба. Естествено, Панов не може да победи Радев, но може да му помогне да вземе втори мандат, отивайки на балотаж. Ще видим.

    Панов приключва мандата си като шеф на ВКС едва на 50 г. Явно няма да седне да продира вкъщи и има шанс да стане конституционен съдия ноември, избран от двата пленума на ВАС и ВКС, но може да стане и лидер на ДеБъ, тъй като Христо Иванов е правна и политическа нула.

    Лансираната от президента Плевнелиев Кристалина Георгиева има конституционни пречки да се яви на президентските избори, дори да иска
  • 44 Любимият

    4 0 Отговор
    на военнослужещите и офицерите от запаса армейски министър Николай Цонев изненадващо пристана на Слави Трифонов. Партията на екс военния шеф "Нова алтернатива" реши на заседание на Политическия си съвет на предсрочните парламентарни избори да гласува именно за формацията на Дългия "Има такъв народ", съобщи самият Цонев във фейсбук.

    Приятелството между учиндолеца и перничанина далеч не е от днес. Цонев бе редовен гост в предаванията на Трифонов по времето на сагата "Сантиров, Цонев, Попов", която завърши с оправдателна присъда за бившия министър.

    Две години преди шоуменът да учреди "Има такъв народ", се заговори, че именно структурите на Нова алтернатива ще бъдат ползвани за платформа и трамплин към голямата политика. Тогава Цонев отрече с думите: "Това, че споделям възгледите на Слави и го подкрепям, не означава, че имаме договорки". Сега обаче те са факт.
  • 45 Политречник

    2 0 Отговор
    Демоде - демаркационен – демек - демонтиране

    Демокрация – демонстрация – демагогия – деморализация - демонизиране

    Демаскиране - дембелин - ДЕМОН
  • 46 ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Москов защо не си работиш работата .За политика не ставаш.
  • 47 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "САТЪРА НА ХАНА":

    До 15 ком -другарю -казваш че ленин сифилистика нищо не е писал против Христоз-защо тогава изтрепаха поповете и разрушиха повечето от черквите -то може и по устна заповед
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове