Last news in Fakti

6 Юли, 2021 13:50 2 383 25

Новина: Бившата Държавна комисия по хазарта е ощетила бюджета с над 556 млн. лв.

  • хазарт-
  • комисия-
  • мерки

Докладът е предоставен на прокуратурата на Република България

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) приключи втората проверка на бившата Държавна комисия по хазарта (ДХК). От изложените по време на финансовата инспекция факти и обстоятелства се установи, че държавният бюджет е ощетен с 556 872 283 лв. В доклада се установява, че за проверения период 01.01.2014 – 31.12.2019 г. е налице заплащане на по-малък от дължимия размер на таксата по чл. 30, ал. 3 от Закона за хазарта от организаторите на хазартни игри в следствие на решенията на ДХК, с които са утвърдени правилата им.

Направените констатации потвърждават наличието на нарушения при прилагането на Закона за хазарта, изразяващо се в това, че за поддържане на лиценз за организиране за на едни и същи хазартни игри се заплащат формирани по различен начин държавни такси. Това потвърждава и направените заключения в предходния доклад на АДФИ от януари 2020 г. за липсата на контрол от страна на Държавната комисия по хазарта, която не е приела общи правила и методология, в които да се регламентират начините на облагане на хазартните игри по разновидности.

Втората проверка на Държавната комисия по хазарта, която понастоящем е закрита и с правоприемник Националната агенция за приходите, е свързана със законосъобразността на получените приходи от дължими държавни такси по чл. 30, ал. 3 от Закона за хазарта от страна на хазартните оператори – „Ню Геймс“ АД, „Национална лотария“ АД, „Еврофутбол“ ООД и „Евробет“ ООД.

Докладът е предоставен на прокуратурата на Република България и става публичен с разрешение по чл. 198 от Наказателно-процесуалния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубава

    28 0 Отговор
    работа свършила държавната комисия - няма що !
  • 2 Божков

    35 2 Отговор
    Аз ги платих на Горанов.
  • 3 Gowo

    36 3 Отговор
    Гешеф е на ход.Ако той е главният прокурор.Но както казва Рашков , не той е...
  • 4 ОПГ Тиква

    37 3 Отговор
    Буци да ги плаща от шкафа
  • 5 МАША

    35 2 Отговор
    виновни има ,ав затвора никои не влиза
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    34 0 Отговор
    Членовете на бившата на Държавната комисия по хазарта да бъдаът изправени пред съда и да обясняват какви решения са взимали, за да ощетят с над половин милиард хазната. Всичко движимо и недвижимо имущество, пари по сметки, в акции да им бъде конфискувано. И да лежат в затвора до пълно възстановяване на щетата заедно със съучастниците си

    Коментиран от #9

  • 8 Centurion

    12 1 Отговор
    Никакъв проблем.Ако парите бяха влезли в бюджета,какво???щяха да ги раздават на сулю и пулю ли???Щяха да си ги преточат отново,а така са спестили операцията.Пари има,но те не се дават на гражданите а на определени фирми които извършват имиграционни строежи на тройна цена и така всички събираме я определени си ги крадат.Ами това е,честита демокрация!!!
  • 9 Centurion

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Членовете на ДКХ не могат нищо да решат,те прилагат закона.Право на законодателна инициатива има Министерски Съвет Бюджетната комисия и НС с гласуване бие печата и узаконява.Това са на Тиквата , Горанов и на Менда кашите(схемите)!!!

    Коментиран от #16

  • 10 2loop

    15 2 Отговор
    А гешо охлажда вино в бояна и прави срещи из враца с разни субекти
  • 11 Инокентий

    12 1 Отговор
    Всичките по бързата процедура в карцера с по няколко доживотни присъди .
  • 12 ами

    13 1 Отговор
    В природата нищо не се губи, само сменя притежателя си. И след като бюджета е ощетен с половин милиард, значи някои други са станали горди собственици на сумата. На печелившите, честито!
  • 13 Кинти кинти

    11 1 Отговор
    Половината поне от тези кинти са отишли в джобовете на държавните чиновници с по 15 бона заплати.

    Коментиран от #17

  • 14 Буха ха

    15 1 Отговор
    И сега немирното дете Горанчо ще отиде ли при бай Ставри или ще го нашляпаме по дупето и ще го предупредим друг път да не прави така
  • 15 Малки чурки

    10 0 Отговор
    От край време във външния кензеф на Европа престъпления има, престъпници нЕма, а каскетурата не се умори да издирва неизвестни извършители
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 влади горанов

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кинти кинти":

    Грешка баце. 80% са за щкафчето. Останало е да захлебят редовите пиявици.
  • 18 горянов

    8 0 Отговор
    Е ама те вече закриха тази агенция, тъй че министъра на финансите и целото ръководство на агенцията сигурно са спокойни, щото от информацията не става ясно дали сметната палата е посочила и отговорните длъжностни лица.
  • 19 Васил

    6 0 Отговор
    А защо не потърсят Горанов май той има да им каже доста неща?
  • 20 адвокатът

    8 0 Отговор
    Иванчева за подхвърлен подкуп от 50 хиляди лева я осидиха на 20 години ефективно.
    Тези за над 500 милинона на колко трябва да ги осъдят - на по 5 доживотни ефективни присъди и пълна конфискация на цялото имущество. МенТа Стоянова и Горанов трябва с по 10 доживотни.
  • 21 къде е Гешев

    7 0 Отговор
    Гешев да вземе да работи , а не да ходи да се снима с бабите на село и човека с чорапите, за кокоршкарските истории има полиция и райнни прокурорчета. В същност нямаше полиция , те си почиват за да могат селските бандити да тормозят пенсионерите, та после да има материал за снимачната площадка на Гешев.
  • 22 пешо

    6 0 Отговор
    цялата комисия начело с горанов в затвора .
  • 23 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Е, и? Задържани ли са? Внесено ли е обвинение в съда? Заплашват ли ги конфискации и дълги присъди ? Всъщност както питаше покойния Коритаров: "Вие от прокуратурата какво работите?
    Ами ние сме прокурори.
    Е?"
  • 24 ТАЗИ

    8 0 Отговор
    "държавна комисия" по хазарта се състои от членове.Нап сега на тези членове да им провери имотното състояние и сметките тук и в чужбина и за бездействие в затвора.Получавали са ЗАПЛАТИыЗА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.ОМРЪЗНА НИ ОТ КОНСТАТАЦИИ И НИТО ЕДИН В ЗАТВОРА.Тази комисия с ГОРАНОВ да върнат ПАРИТЕ.Не да си купуват сега офиси в центъра,БЕЗДОМНИКА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ.
  • 25 mi6osp

    3 1 Отговор
    Чегърт, чегърт, чегърт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове