Last news in Fakti

9 Юли, 2021 20:47 3 965 51

Христо Иванов: И служебният енергиен министър мълчи за ТЕЦ Варна на Доган

  • тец варна-
  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • ахмед доган

Той изброи сигналите на “Демократична България”

Прокуратурата, НАП и Министерството на енергетиката мълчат по въпросите за придобиването на ТЕЦ Варна от Ахмед Доган и обслужването му от държавата, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео, излъчено на живо във фейсбук.

Той изброи сигналите на “Демократична България” затова с какви пари Доган придобива централата, как изведнъж получава всички необходими лицензи, отказвани с години на предишния собственик, как изведнъж получава договор за студения резерв и дали е можел да го осигури.тук започват да се изливат нашите пари по схемата със студения резерв. Иванов посочи, че по въпросите мълчат и прокуратурата, и НАП, и Министерството на енергетиката.

“Мълчи не само енергийното министерство на Теменужка Петкова от ГЕРБ, мълчи и енергийното министерство на служебното правителство”, заяви Христо Иванов.

“За пристанище “Езерово” към ТЕЦ Варна поставихме въпроса как така изведнъж д-р Доган придоби контрол върху кейовата стена. Как така държавното предприятие “Пристанищна инфраструктура”, в което е бил сегашният служебен транспортен министър му дава ползването за тази стена в заобикаляне на закона - мълчание при ГЕРБ, мълчание при служебното правителство”, каза още Иванов.

Той напомни проблема с удълбочаването на Варненското езеро по непрозрачен договор, даден без конкурс на руска фирма. “Министерският съвет на Бойко Борисов взима решение да плати за удълбочаването по маршрут, който води основно тук и който обслужва схемата за това трафика от пристанище Варна да бъде прехвърлен постепенно към порт Доган. Още една стратегическа далавера”, заяви Христо Иванов.

Той добави, че земята край ТЕЦ-а се предвижда да се превърне в 60-мегаватов фотоволтаичен парк, а Доган планира той да се включи в новата водородна икономика.

“Всичко това е много хубаво, но най-хубавото е, че това се планира да бъде финансирано със 100 милиона публични средства от зелената сделка. Това е само началото. Тези стратегически далавери, които съединяват на едно място корупцията, политическото влияние, неотговорените въпроси за това как един философ изведнъж става милионер или милиардер. Съединява в едно въпросите как поредица български правителства го обслужва и мълчат”, заяви Хрито Иванов.

“Срещу този модел се борим единствено ние. Много е важно да махнем Борисов и ГЕРБ, но сме единствената партия, която ясно казва: Това няма да е достатъчно, без да прекъснем възможността на Сарая на Доган на Държавна сигурност да си прави подобни далавери с публични средства за сметка на нашия енергиен и транспортен суверенитет”, уверен е той.

Христо Иванов напомни снимките на активисти на ДПС с фланелки с лика на Делян Пеевски. Според него с тази демонстрация от ДПС “нагло казват, че нямат намерение нищо да се променя”, дори когато САЩ им посочват със санкциите по закона “Магнитски”, че Пеевски е корумпиран.

“Ние сме единствените на политическата сцена, които имат гръбнака да се борят срещу това”, заяви още Иванов и призова хората в неделя да излязат и да гласуват, защото в понеделник ще е късно.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страх и памперс

    30 24 Отговор
    Хoрa, cъгрaждaни излeзтe и глacувaйтe зa нoвa Бългaрия, зa cпрaвeдливocт зa чecт, зa дocтoйнcтвo, зa нoрмaлни пeнcии и зaплaти нa cрeднo eврoпeйcкo нивo. Cтигa тoлкoвa cтрaх и примирeнocт прeд Мaфиятa.Cтaтуквo -Гeрб,БCП,ДПC,Пaриoти.

    Коментиран от #6, #50

  • 2 Страх го е.

    33 8 Отговор
    Залозите са много голямо. Опасно е.
    Високо напрежение-опасно за живота.
    Рашков ще ги гони. И дано ги хване.
  • 3 Обявете турците извън закона

    24 13 Отговор
    секвестирайте им имотите и ги бум бум

    Коментиран от #28

  • 4 жендър

    33 24 Отговор
    Наш Ицко много се напъва, да не се сецне.
  • 5 пешо

    25 19 Отговор
    какво да ти каже, палячо?
    докато тец-а беше на една друга компания, мисля, дори по времето, когато и ти беше в правителството Му, държавата плащаше около два пъти повече за студен резерв! това лесно може да бъде проверено. въпросът е: ти с какви очи се пънеш тука?

    Коментиран от #27

  • 6 Историчка

    32 16 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Бих гласувал за ДБ, ако не беше тази антируска истерия и напъните им за Истанбулската конвенция!

    Коментиран от #34, #43

  • 7 Тоя

    36 14 Отговор
    Вдигате врява заради изборите. После вашия човек ще се спазари с доган. Иначе не ставате и за дъска за кочина. Пълни некадърници. Най скъпата предизборна агитация. А пари откъде? Нещо за прокопиев да кажете?

    Коментиран от #10

  • 8 Сухи факти

    26 14 Отговор
    Да не забравяме, че изначалното статукво на клепто-прехода е ДПС и БСП.

    Коментиран от #26

  • 9 124

    15 21 Отговор
    Ти беше във властта и какво направи, соросоиде?! Нищо! Божков е абсолютно независим и мотивиран да заличи рекетьорския модел на борисовата хунта.

    Коментиран от #36

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много ти порасна носленцето

    25 7 Отговор
    Какво се бориш бе, Маджо?! Нали ще те видим след 3 дена как ще се усукваш като кобра от шапката на индиец, и на ДПС и на И т.н. и на мутрите и най-вече на БСП. Като ти дадат някакъв пост ще забравиш и резерв и Росенец и всичко що си плещил, където са ти дали трибуна😂😂😂
  • 12 Лом

    26 7 Отговор
    Абе ИЦЕ, А Ти защо мълчиш за Буджака, където твоят mate Прокопиев си е направил вилите,,ами тръгна към Росенец за да ви вкара бай Ахмед в парламента....Вие няма да се задържите, ИЦЕ! помни ми думата! Присъщо при вас е джендръството, такава ви е и партията,,не се знае каква е, дясна ли, демократична, зелена,,,,,

    Коментиран от #19

  • 13 ИЦО

    24 7 Отговор
    Христо, гладни сте нали?!?!? Как ви личи по погледа? Аман от техните реклами за Да България! Отваратиха ме още повече! Не се спират пред нищо за да вземат кокала! Христо ти кажи за Буджака, джендърите и какви ги свърши като му носеше на Боко "папките", защото аз реформа в правосъдието от тебе не видях.
  • 14 Хазарта

    17 10 Отговор
    Само БСП! Поне българина вижда, че Рашков ги е почнал! А и как точно Да, България ще гони Бойко при положение, че 12 годиини всички костовисти и джендъри Бойко ги беше скрил в правителството и комисийките! И Точно този пинокио беше и министър а РАДАН кънев му гласува 16 млрд на Бойко и после протестира за 1 млрд на Орешарски, че било катаклизъм......Да ви имам и джендърските стандарти.
  • 15 Ахаа

    8 2 Отговор
    най-после може да му дойде в главата кой финансира едни партиии....
  • 16 Пишман

    23 9 Отговор
    Този Пишман лидер, дето бил министър на Бойко, ама не съвсем защото не се разбрали, все ходи и се снима по обектите на Ахмед Доган! Абе тъпанар, нали ако не беше Доган нямаше къде да си направиш протеста, като хората бяха забравили за вас. И още нещо, айде кажи ти къде си практикувал право за да гласува тъпия бъгларин за тебе и да направиш реформа в правосъдието,, в американското посолство ли? Стига с двойните стандарти защото Гешев има повече практика от теб. А и историята показа, че си слаб управляващ,,На ДА България зелена енергия му дай и да краде до 2050 г.

    Коментиран от #45

  • 17 Радко

    18 4 Отговор
    Ице, Земеделието, Енергетиката и Транспорта ги държат министри на ДПС и това е публична тайна и си защитават интереса, както Прокопиев е лаком за зелената енергия да я приватизира. НЕ знам защо правите такъв евтин пиар при положение, че ти беше министър на правосъдието през последните 12 г, и не направихте НИЩО!
    В момента най-дейни са министрите на БСП, Рашков и Стоилов и президента Радев! ДРуго не признавам! Хайде, bye
  • 18 Angry Bird

    10 2 Отговор
    Факт!!! Има фирми, големи фирми, които никоя власт и безвластие не пипа и не ги споменава. Особено по пловдивско! Общинските структури и те не се "вълнуват" от тях защото заради статута си на данъкоплатци от национално значение кореспондират само със София. Та ФАКТ! И винаги, когато на махленска седянка или в беседа на техни служители се спомене дейността им, изплува и сянката на Меди Доганов завоалирана в собствеността им ... Трети ФАКТ!!!
  • 19 КОЙ

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Лом":

    Как каква турско американска партия, а той нека рови но власт не трябва да му бъде давана.
  • 20 Ужасонн

    10 6 Отговор
    Тиквуний ли ти каза да нападаш служебното правителство, а патеричка герберска?

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Ром

    18 7 Отговор
    Снимайки се до обектите на Доган, означава, че бай Ахмед му е дал разрешение да си прави pictures и само неук ром може да се хване, срещу заплащане, разбира се! А и не мога да разбера, за едноклетъчи ли премате българите от ДА България и през 2021 г., като 90' с циганина Костов, за да направите още една "масова приватизация" до 2050? Pinocio, спри се...и без това ти личи от далече, че лъжеш. Шоу ала Слави Трифонов е нивото в държавата.
  • 22 бай Даньо

    10 4 Отговор
    Ристьо, ристьо като те назначат за премиер може и да схванеш след време кой спечели изборите и управлява България или те подценявам и ти си знаеш!?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Не бе

    2 7 Отговор

    До коментар #20 от "Ужасонн":

    Импексова му казала.Ама то си е вярно.
  • 25 КАНАРА

    7 1 Отговор
    ВЪЖЕ
  • 26 Не е, лъжеш,

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Сухи факти":

    първо ДПС бяха коалиция със СДС.
  • 27 Нека се пъне

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Щом е зависим и е проспал моментите във власт; тогава на друго се е надявал...
  • 28 КОЙ

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Обявете турците извън закона":

    Той работи с тях няма как .... заповед от ул.козяк
  • 29 дявола

    7 3 Отговор
    И ти ако си на негово място и ти ще мълчиш колкото и да се периш
  • 30 Move Riste

    12 6 Отговор
    Ама много ти е слаба школата, Ристе! И си личи от далече, и на тебе, и на гл.ас Ганев на 50 г.
    Америка за България може само да ви даде работа на вас да практикувате, другаде не ви взимат! Прозират качества, като алчност, страх и некадърност! Идеални за американската инвазия...
  • 31 Казинчо

    9 2 Отговор
    Пристанище за износ на житото и други стоки . Подготовка на паркинги за товари и ТИР в непосредствена близост до връзката на новата магистрала и новия мост до Варна . Стратегическо място подарък . Хотелчета ,кръчми ,ресторант ,търговия , някое моме ,малко тебешерче от близките корабчета на собствения кей. Частно пристаниште ,майка. Пък после нека му е зле на ДС доносника. Ей затова има толкова подлост ,алчност и,желание за мъст ,убийства и озверял мутронарод ,колкото и малко да оставаме . От такива загрижени за благото на народа гледаме ,но си оставаме само със страданията. Те не плащат нищо с техни пари . Парите са Вашите и Вие плащате техните богати и охолни животи . С кръв и пот докато Ви се смеят и Ви оправят всичките . В крайна сметка ,дайте им веднъж тая власт на тея чужди партии на верска основа веднъж и после сами ще се унищожат от алчност до гражданска . Техния отруден и лъган електорат ще ги изчисти един път за винаги.
  • 32 Бай Иван от Каспичан

    14 5 Отговор
    Аз продължавам да любопитствам, кой финансира Х.И., т.к. мисля, че провежда най-скъпата предизборна кампания.

    Коментиран от #44

  • 33 Гюро Михайлов

    13 7 Отговор
    Абе бобър, знаеш ли други думи освен сараи и Доган.От зори до здрач само това повтаряш.
  • 34 Верно ли

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Историчка":

    Не само това - и с тоя цирк на Росенец започват да стават досадни. Цялата ни Мара втасала (не само крайбрежието, ами цялата държава) - ние само с Росенец ще се занимаваме. Ми да ходи да види по малките населени места как живеят, ама не се сещам ЕДИН път да съм ги виждал тези двете бъчвонки някъде по селата.

    Коментиран от #38

  • 35 Мемфис

    5 8 Отговор
    Май единствено “Демократична България” мислят за България, всичко останало по един или друг начин е свързано с интересите на ушанките!

    Коментиран от #46

  • 36 хтвр хтнпп

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "124":

    Къв Божкъв бре, него го съдят, иска да се крие под депутатски имунитут. Укривал е данъци, давал подкупи, този ли ще ми даваш за пример. Всеки който нарушава законите, няма място в политиката. Който няма морал също.

    Коментиран от #42

  • 37 танк

    4 4 Отговор
    Браво Христо, мачкай опонентите.
  • 38 Верно е бе

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Верно ли":

    Нали народните пари отиват в Росенец,Водното огледало ,магистралите на прескъпи цени,санирането...Затова няма за малките населени места.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Да бе да

    6 2 Отговор
    Не мога да повярвам кой ще се хване, да ми гласува доверие на този кривоглед! Самият психиатър Михайлов е казал, че десницата е продажна и гледа краткосрочни ползи в политиките си, затова не могат да се задържат никъде…..Упражнява се с Доган, а що не с Бойко бе, маймун?!?!? Щот ви знае всички кирливи ризи и мутрата щом я предизвикаш, ще ви отнесе! Докато Доган може, понеже той ви вкара в политиката пак, нали!?!? Да ви имам и евроатлантическите ценности, шутове
  • 41 Коле

    5 0 Отговор
    Да ти имам и джендърския морал, като беше министър беше с Бойко и Доган, сега що сме дали на Доган!!!Абе Ристе, а ти що случайно се сети преди година да идеш в Росенец, а не преди 5 когато Бойко ви би шута на десните шутове…….
  • 42 Перко

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "хтвр хтнпп":

    Та така ние ще останеме без политици бре!
  • 43 ХМ хм

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Историчка":

    И зверската злоба на някои от тях, с които животът ме срещна. Повечето приличат на сини комундели, бързащи да ликвидират всеки, който не им е симпатичен и не ги харесва. Има нещо гнило там. Имат и читави хора, определено, например министърът на икономиката.
  • 44 ХМ хм

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Иван от Каспичан":

    Въпросът Ви е точно в десетката. Версия - НПО-та, зад които се виждат интересите на ЕС и САЩ. Предишният проект (ГЕРБ) е тотално компрометиран и се наливат пари в нещо, което да го замени. И кукловодите са избрали тези. Цяла София е основно облепена с реклами точно на ДБ. Интересен е въпросът защо не са харесали ИТН, макар че отговорът се налага от самосебе си - народняшки стил, който напомня стила на предишните, а на такива вече не биха заложили поради ясни причини.
  • 45 ХМ хм

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пишман":

    Уреден мач, твърде вероятно.
  • 46 ХМ хм

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Мемфис":

    Има само един проблем - ушанките са ни съседи, а САЩ не. Прави си изводите чий ще е проблемът, ако фанатизирано проамериканско правителство тук не може да се държи на подобаващо ниво в защита на националните интереси. Няма да го отнесат САЩ със сигурност.
  • 47 Без Негри в БГ

    5 0 Отговор
    Христо Иванов пък получавал едни пари от Америка и нищо не казва какво му нареждат за тях.
  • 48 Калин

    6 0 Отговор
    То със сигнали само не става, така и баба знае. За хора като Христо Иванов политиката се изчерпва с това да се правят на многознайковци.
  • 49 Колю

    4 1 Отговор
    А бе Ице ,какво ме топли мен ,че например ще бутнеш сараите на Доган.Ами що не вземеш да се занимаеш малко и със сараите и на спонсора ти на Буджака.Мязаш на развалена грамофонна плоча .Банален си.А уж се имаш за умен.Май си само въздух под налягане.
  • 50 Да ,правилната

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Страх и памперс":

    Бюлетина е следващата след БСП.
  • 51 Сокол скитник

    2 0 Отговор
    Христо може да е всякакъв, но това което казва е самата истина. Доган е проклятието на бългалрската демокрация. Той е гробаря на България. Трябва да се отсече главата на ламята!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове