22 Юли, 2021 14:16 4 132 16

Столична община сезира ДНСК за незаконното строителство на обект в район „Студентски“

  • днск-
  • студентски град-
  • студентски-
  • 8-ми декември-
  • незаконно строителство-
  • строеж

Собственик на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД

Столична община сезира ДНСК за незаконното строителство на обект в район „Студентски“ - 1

Проверка на Столична община и район „Студентски“ на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. „8 декември“ в следствие на строителна авария на частен обект е установила, че на мястото е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столична община е сезирала ДНСК, съобщиха от местната управа.

Проверката, назначена със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, е констатирала, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено.

В началото на годината при строителна авария на частен обект на ул. „8-ми декември“ се срутиха изкоп, тротоар и част от уличното платно на булеварда. Собственик на терена са „МД Строй 07“ ЕООД и „МД Строй 3000“ ЕООД. Със заповед на РДНСК незабавно са били спрени всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Предходни проверки през годината са констатирали, че собственикът на терена не е предприел нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. „8 декември“, съобщиха от местната власт.

Столична община твърди, че ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    13 0 Отговор
    Добре че е бат Любо а сега някоя политическа подлога ще обере лаврите
  • 2 Митко

    16 1 Отговор
    Крайно време беше да се вземат мерки . Не може да затваряш част от улица заради частен строеж
  • 3 oniq drugiq

    8 0 Отговор
    Barocco build е строителя, ако се чудите. В тая сграда продаваше по 800е кв. м. при цена от 1200 за района.
  • 4 БПФ

    14 0 Отговор
    Столична община кога ще сезира ДНСК и прокуратурата за незаконното строителство в 38-те незаконни хъхрешки свърталища в София? Или за хелекторатът, който крепи отврaтителната фъндъкова на власт, законите не важат?
  • 5 Мутра е

    9 0 Отговор
    Инвеститор и строител.Строят незаконно от бурдюра до улицата.Затвор.

    Коментиран от #9

  • 6 Манс

    5 1 Отговор
    Герпаджии фандък боклук свини
  • 7 Папи

    3 0 Отговор
    Пак ли турска фирма, какво става в тоя студентски град бе, данс що не провери???
  • 8 Йок Фандък

    7 0 Отговор
    Егати двойния стандарт!!! А ЗА МНОЖЕСТВОТО СИГНАЛИ в Света Тройца за събарянето на ЧЕЗ НИЩО! Понеже е на Гошо Гинчев и Красен Кралев от Общината яко ги пазят! Нарушават всичко наред!
  • 9 Фон Дъкова

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мутра е":

    Данчето само разписва,тя не играе в А отбора.На нея са и “дадени” озеленяването в СО и от там “усвоява”.Не забелязвате ли,че зелените площи на София винаги има някой,който да щъка около тях.Час—пари.
  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор
    100.лична община да бяха проверили и Балтов ли е бил назначен беь нужната диплома ! Че много калинки в кошера бе !!!
  • 11 ттт

    5 0 Отговор
    Възстановяване на старото състояние на обекта за сметка на нарушителя. Солидна глоба заради създаването на неудобство за много хора. Отделно глоба за нарушаване на разпоредбите.
  • 12 Vans

    14 1 Отговор
    Със силната подкрепа на ГЕРБ, Бароко съсипа съвсем Студентски град с нискокачественото си строителство и огромни блокове без никаква инфраструктура за тях
  • 13 Barocco style

    5 0 Отговор
    Бароко са най-големият паразит в Студентски град. Продават евтино, но само след година-две всичко започва да се руши. Около всяка тяхна сграда всичко тъне в разруха.
  • 14 Емзеперикс-братче мило обади се.

    0 0 Отговор
    Като гледам тоя изкоп,който е без пилоти,без документи,с пропаднал път по който минава и гр.транспорт и вече 10 месеца,проблема е нерешим,направо нямам думи.но,ще ви кажа.това което виждам,май бяха тенис кортове-нали така.която земя е на някой ВУЗ,но май вече е продадена и проблема ще се реши,когато всички от главата на София,през СОС,ректори,декани,бивши министри и т.н.,дис-тарикати,си вземат по 1-о апартаменче с тераса към Витоша от това малко блокче-40 000м2-РЗП,което ще се пръкне след около 2год.,та проблема ще се реши-Вярвайте ми..но,къде е ДНСК.къде си Гешев.от 1992г.там се краде земя-жестоко.но,нека да видиме,все пак..Има ли закони,има ли Държава..ще имат ли куража да разровят в ла,та да за мирише малко,че нещо Кмета на Ст.град,тези 10мес.,се прави на "трайчо костов",така да се каже..или как беше-ни лук ял,ни лук мирисал...ДНСК-събуди се,сезирай се и действай..казах...
  • 15 Емзеперикс-братче мило обади се.

    0 0 Отговор
    Като гледам този огромен парцел,който може би,беше на Бароко спорт,а сега бил на ф-ми МД 07,МД 3000,МД40 000 и т.н.,но най-вече беше на Бонсист,както и Стадиона,а те бяха на МОН,та какво Ви пречеше,бе,г-да Крадци,да го обявите на търг,да Ви построят минимум 30% обезщетение и да го дадете на бедни студенти и млади студентски семейства и щеше и държавата да има и т.н.,т.н..Ей,ненаядохте се,ей...не се спряхте,бе..но,да се надяваме,че ще има Видов ден,ако не за Вас,то,за вашите деца и внуци..апропо,може би следва и Стадиона..Може би..казах...
  • 16 Коко

    0 0 Отговор
    Половин година чакам да отворите пътя. Айде?че ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове