22 Юли, 2021 16:51 6 564 200

ВСС отхвърли искането за освобождаване на Иван Гешев

  • всс-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Шумен протест, искащ оставката на Гешев, съпътства Пленума на ВСС

ВСС отхвърли искането за освобождаване на Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

След заседание, продължило над 6 часа, Пленумът на ВСС отхвърли като недопустимо внесеното от служебния министър на правосъдието искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, съобщи БНР.

Дебатите между членовете на ВСС бяха дали правосъдният министър Янаки Стоилов има правомощия да внася подобни сигнали и дали е възможно да бъде образувано дисциплинарно производство срещу главния прокурор. В основата на искането на Стоилов е сигнал от колегата му - вътрешния министър Бойко Рашков. Според Рашков главният прокурор неправомерно е оповестявал данни от СРС-та. Особено внимание е обърнато и на акцията на прокуратурата в президентството, след която започнаха и протестите миналата година:

„Разгласяване на данни от досъдебни производства, което представлява нарушение на член 32 и 33 от Закона за специалните разузнавателни средства. На 28 януари 2020 година по разпореждане на Иван Гешев са публикувани извадки от постановление и звукозаписи, придобити чрез СРС на разговор между президента и командващия Военновъздушните сили. На 14 юли 2020 година по разпореждане на Иван Гешев прокуратурата е оповестила данни, придобити чрез СРС по отношение на други лица“.

Главният прокурор определи сигнала като „юридическо нищо“, в което липсват факти, а има само интерпретации. Гешев допълни:

„За пръв път бяха повдигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър, както и – тук е моментът да уточня, това, което каза господин Стоилов, използвам на европейския термин „замразени средства“ – активи за около 3 милиарда лева, което също е безпрецедентно за новата ни история. Дали тези активи, на господин професор Стоилов му е много ясно, са отнети е проблем на българския съд, господин Стоилов, и на работата на КПКОНПИ“.

По-рано министър Стоилов определи заседанието като лично изпитание и тест за самостоятелност на ВСС:

„Данните, фактите са ясни. И за мен колкото по-бързо и по-ясно приключи тази процедура, е по-добре, тъй като тя не трябва да създава нестабилност в прокуратурата, не трябва да създава впечатление за някакво протакане на нещата с оглед на други политически развития. Така че, според мен, всичко, което е представено, трябва да бъде аргументирано и по него трябва да има произнасяне“.

За първи път ВСС – „правителството на съдебната власт“, обсъжда предсрочното освобождаване на един от тримата първи в съдебната система - при това сезиран от представител на изпълнителната власт.

Миналия петък Янаки Стоилов едновременно внесе искането и свика Висшия съдебен съвет. Искането е над 100 страници - мотиви плюс приложение, съдържащо публикации от наши и чужди медии и прессъобщения на прокуратурата.

С тях вътрешният министър Бойко Рашков аргументира твърденията си, че с действията или бездействията си Иван Гешев е уронил престижа на съдебната власт и е нарушил Етичния кодекс на магистрата.

Светкавичната реакция на обвинител номер едно - чрез говорителя му Сийка Милева, беше, че това е политически акт и пиар:

"В предложението се съдържат само политически, но не и юридически аргументи, и то без никаква конкретика. От тук нататък компетентен е ВСС".

Преди днешното заседание Иван Гешев изпрати до Висшия съдебен съвет още прессъобщения и публикации, свързани с дейността на държавното обвинение и поиска те да бъдат добавени към материалите, внесени от правосъдния министър.

Обсъждането е точка първа в дневния ред, а прогнозите са искането да не събере подкрепа. И въпреки това, според автора му - вътрешният министър Бойко Рашков, то не е удар във въздуха, а:

"Удар в полза на демократичното устройство в нашата страна, който смятам, че ще остави следа и ще предизвика промени, които ще докарат държавата на едно по-високо ниво в нейното демократично устройство".

Същевременно от Гражданско движение БОЕЦ организираха протест пред Висшия съдебен съвет, който към 15 ч. все още продължава.

Те дойдоха с плакати, на които се четеше "Оставка" и "Гешев е позор". Пред сградата на ВСС посрещнаха с аплодисменти правосъдния министър Стоилов, внесъл за разглеждане искането за започване на процедура за отстраняване на главния прокурор.

Протестиращите гледат заседанието на ВСС онлайн и освиркват изказването на обвинител номер едно. Недоволните поискаха представител на ВСС да слезе пред сградата, за да му връчат исканията си към Иван Гешев.

По-рано протестиращите блокираха движението по ул. „Екзарх Йосиф“, което и към момента остава затруднено.

От БОЕЦ обявиха, че внасят над 8 хиляди подписа във Висшия съдебен съвет с искане за отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор.

„Искам все пак да има прозрачност в съдебната система и да не се допускат чадърите над министри, над хора от властта“;

„Макар и да не вярвам, че сега ще гласуват оставката на Гешев, защото те са си го избрали, този човек не трябва да го оставяме да бъде до 2025 година главен прокурор, защото за тези още 4-5 години всичко, което досега те не са направили законно - всички схеми, които са налице, още са незаконни и прикрити, те ще успеят да си ги направят законни и след 2025 г. вече няма да има за какво да ги пипнат. Затова веднага Гешев трябва да бъде премахнат и да бъде сложен друг човек";

„Тук съм, защото искаме незабавната оставка на Иван Гешев, също така реформа във ВСС, защото там има изключително много политически зависимости и това не може да гарантира разделянето на властите“, казаха пред БНР участници в протеста.

По-рано протестиращите залепиха върху сградата на ВСС лепенка, че това е „офис на Пеевски“.

Георги Георгиев от БОЕЦ обясни:

„Написали сме „офис на Пеевски“, за да легализираме статута на тази сграда към момента, който статут се дава от т.нар. „чугунено мнозинство“ на мафията, което си избра Гешев по нареждане на Пеевски. Затова слагаме и табелата „Офис на Пеевски“.

Темата за мандата на главния прокурор Иван Гешев се пренесе и в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парламенто

    202 17 Отговор
    Ще го приеме другата седмица и ще му махне ойраната и резиденцията

    Коментиран от #191

  • 2 автогол

    158 11 Отговор
    хаха мазохисти
  • 3 ГФФГФГ

    252 23 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИЗМАМНИК И КРАДЕЦ НА БЪЛГАРИЯ Е БОКО ТИКВАТА СЪС СВОЯТА ШАЙКА ГЕРБ+ГЕШЕВ=ОПГ

    Коментиран от #13, #41, #68, #94, #186

  • 4 Нищо ново

    222 11 Отговор
    Затова ще си ходят всичките
  • 5 Нелогично

    198 15 Отговор
    Но това е Бг. Държава на толупи и неграмотни къскети

    Коментиран от #15, #24, #100, #136

  • 6 гост

    220 13 Отговор
    Очевидно ВСС и прокуратурата са едно с мафията и мутрите. Сори, ама ВСС не издържа теста. :) Май ще има краварска метла ...

    Коментиран от #55, #72

  • 7 БОЛШЕВИК

    194 8 Отговор
    Това се очакваше, цялата съдебна система в България е прогнила и корумпирана. Трябва вече други методи и хора със силна воля да се измете всичко там.

    Коментиран от #86

  • 8 069

    170 9 Отговор
    Сега разбрахте ли къде е гнездото на осите? След това решение мнението на италианеца, че мафията си има държава придобива ново значение.
  • 9 Независим

    159 9 Отговор
    Тия от тоя ВСС чупят тъпомера и бият депутатите по безумни и безсмислени изказвания, и показват по безспорен начин, че са изцяло зависими от господарите си , СРАМ и РЕЗИЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Пепи

    139 9 Отговор
    Някой изненадан? ПРОДАЖНИЦИ!!!
  • 11 те ми да да ама не

    111 8 Отговор
    "Гарван гарвану око не вади" Един господар ги е назначул тия и на един господар служат! Ако някой си мисли, че нещо в държавата се е промениело е не не е!
  • 12 Тогава

    126 9 Отговор
    Първо ще сменим ВСС. :D
  • 13 Къде забрави

    112 9 Отговор

    До коментар #3 от "ГФФГФГ":

    Шиши , Цацата ,Пламен терасата и те са в отбора!
  • 14 Просто човек

    128 10 Отговор
    Абсолютен позор! Но Каскета по един или друг начин ще си ходи...

    Коментиран от #38, #107

  • 15 Хахаха

    16 104 Отговор

    До коментар #5 от "Нелогично":

    Напротив. Това е най-логичното, което може да се направи. Що за смотана политическа поръчка беше това.
  • 16 горски

    148 10 Отговор
    Това чакаше Рашков.Сега ще им извадят банковите недекларирани сметки на съдиите от ВСС..
    И айде по надолнището....

    Коментиран от #181

  • 17 big

    107 10 Отговор
    Някой да е очаквал нещо друго? Този, който ги накара да гласуват за него, сега ги накара да гласуват против искането! Де факто те гласуваха за себе си, а не да спасят Гешев!
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    75 7 Отговор
    БГ мутри гарван гарвану око не вади
  • 19 Гешев , дръж се , с теб сме

    16 99 Отговор
    Поведи борбата срещу комунетата и чалгарите

    Коментиран от #32

  • 20 Българка

    101 12 Отговор
    И ВСС, с изключение на тези 2-3-ма, които подкрепиха отстраняването му, и Гешев на дръвника. Следващият път ще е по-болезнен за членовете на ОПГ с мафията! И той ще е скоро!!!!!!!!!!!
    Гешев е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #101

  • 21 Професор

    16 95 Отговор
    Справедливостта възтържествува! Гешев е радост.

    Коментиран от #119

  • 22 българин

    92 8 Отговор
    Всички от ВСС вкупум да подават оставка. Нали са слуги на народа, а народа иска оставката на Гешев. Щом като те си го защитават, да си вървят заедно с него.

    Коментиран от #61

  • 23 Искрен

    70 7 Отговор
    Кайман не гони Кайман. Но ловците на каймани се задават на хоризонта.
  • 24 Химара

    20 31 Отговор

    До коментар #5 от "Нелогично":

    Вие сте доста неграмотен! Пише се кАскет, а не кЪскет.

    Коментиран от #53

  • 25 Разследване за Радев

    12 68 Отговор
    За раздор сред българският народ
  • 26 Анти трол

    15 76 Отговор
    Гешев работи,затова са недоволни!

    Коментиран от #33

  • 27 изненанадахъх

    9 44 Отговор
    ето едни хора които твърдо вярват в презумпцията невинен до доказване на противното..колко алегорично
  • 28 waste

    61 6 Отговор
    Е, айде сега.. Нали никой трезвомислещ не е очаквал, че тези, дето са го избрали да брани и опъва чадър над герба'жиите СЕГА ЩЕ ГО МАХНАТ ?!!!
    Та нали той и свитата му точно затова са инсталирани там от еднокнижника - да защитава интересите (разбирай - да прикрива злоупотребите и деянията им) до последно!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 кьорфишек

    16 67 Отговор
    Рашков говори за демокрация???????Божке,жив да не бях!!!!!!!!!!

    Коментиран от #180

  • 31 нов ВСС

    64 6 Отговор
    Много ясно, че този ВСС ще отхвърли искането. Това упражнение беше ясно как ще завърши. Но нов ВСС надали ще е толкова благосклонен към него.
  • 32 Гост

    14 26 Отговор

    До коментар #19 от "Гешев , дръж се , с теб сме":

    Гешо не трябва ли да води борбата срещу всички - комундетата от бсп, комундетата от герп, вмро, итн, дб, дпс и.т.н, а? Защо само комундета и чалга?
  • 33 HAHAAHH

    40 5 Отговор

    До коментар #26 от "Анти трол":

    РАБОТИ ДА ,ЗА ШКАФА У БАНКЯ РАБОТИ,А НАРОДА ДА ГО .УХА
  • 34 Да ги изгонят всички от ВСС

    33 5 Отговор
    Ще намерим други акл трябва чужденци
  • 35 Аферим

    48 7 Отговор
    Няма по-ясно доказателство от решението на ВСС, че за всяко идиотско деяние може да се намери "юридическо" оправдание.
  • 36 Гешев

    9 42 Отговор
    Президент
  • 37 5577

    18 5 Отговор
    Ми тъй ми туй да не е станкината. Има 10 дела на най големите мутри от прехода и всичко е много прозрачно. И колкото и медии да си купят фактите немогат ги изкриви. Ще има присъди.
  • 38 кьорфишек

    8 35 Отговор

    До коментар #14 от "Просто човек":

    И като си отиде,сараите ще си назначат своя човек.Това ще ти хареса ли?
  • 39 бачо

    48 8 Отговор
    За да падне каскета трябва да се смени ВСС,а това може да го направи само народното събрание,и там е ключът,дали герб ,бсп или дпс ще подкрепят ,все пак точно тия партии го избраха и ако се опънат тия партии ,тогава ще видим итн дали няма да предизвикат нови предсрочни
  • 40 Някой

    42 5 Отговор
    да е очаквал нещо друго?! Кой е очаквал, че калинки ще махнат калинка! Нищо , де - първо калинките, после калинката!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 аленаказа

    33 5 Отговор
    гешов сега го замеряйте с папки и след една година да каже на кой етаж е спрял асансьора..ако си мисли че ще стои там защото някой му е казал да стои..ето това не е нещо което ще се случи..
  • 43 РАДИО ЕЛТО

    11 54 Отговор
    браво господин ГЕШЕВ победа мачкай не човеците
  • 44 Счупи тъпомера

    40 9 Отговор
    Ами те същите герберастки калинки, като него, как няма да го отхвърлят.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 опг

    38 5 Отговор
    разследване и съд за цялата мафия, никакви преназначавания в други съдилища!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Народе

    45 6 Отговор
    Вярва ли още някой в поне една институция. Има ли някой мислещ, който да не разбира, че всички, до една институции са нарочно обезличени. Къде на става нещо с пари. Да се родиш, пари. Да умреш, пари. Да те лекуват, пари. Да учиш, пари. Да се оплачеш в полицията и да ти свършат нещо, пари. Да осъдиш някой, пари. Да не те осъдят, пари. Шефа на ДАНС, гони куци прасета. Да са смееш ли, да плачеш ли. А, същия тоя, беше тежко болен. В България отделния индивид няма никаква защита, няма стойност човешкия живот. Това е НАРОДЕ!
  • 49 Гешев мачкай

    9 33 Отговор
    Комунягите

    Коментиран от #82

  • 50 информация

    27 6 Отговор
    извадете списъците
  • 51 РАДИО ЕЛТО

    8 26 Отговор

    До коментар #41 от "Борисов е убиец":

    значи господин БОРИСОВ е изчистил БЪЛГАРИЯ от мутрите

    Коментиран от #75, #146

  • 52 Затвори за прокурори

    24 6 Отговор
    Такива тъпанар ски изказвания на тези от всс трябва да ги пу ликува те факти да видят хората какви 'доводи' само и само мафията да си има държава... всс са още по-големия про лем и от гешеф който е едно нищо
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 069

    12 20 Отговор
    Целият този капан е заложен отдавна още в началото на 90-те, когато комунягите и ДС агентите с овчи кожи на демократи приеха тази нова уж демократична конституция, в която народът няма право на нищо, дори на конституционна жалба, а само един ограничен кръг имат право, които нямат интерес. Като добавим, че се самоизбират един-друг без никаква демократична санкция на принципа "услуга за услуга" и настоящият резултат, който виждаме, е налице. Лошото е, че бяха необходими 30 години, за да го осъзнаят много хора. Трябват спешни промени в Конституцията, особено в главата за Съдебната власт. Но и това не е много лесно предвид раздробения парламент. На това му се вика як капан в Конституцията и злите мозъци на мафията добре са го използвали.
  • 55 Да дааа

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Надявай се точно те са за статуквото.
  • 56 Алоо,

    11 22 Отговор
    Лъохманите, защо не обсъждате най важната фраза,произнесена от Гешев- ..Замразени активи за над 3 милиарда лева!? Не ви ли светва под каскета,че тази масова атака срещу него и спец.съда е от собствениците на тези активи за три милиарда.Как само ви избудалкаха ,и то- елементарно.
  • 57 Сссс

    17 10 Отговор
    Затвърдиха недосегаемостта му!
  • 58 Анти корупция

    24 7 Отговор
    Смърди не а вони на КОРУПЦИЯ България е е превърната в най корумпирана държава в света
  • 59 предстои

    10 6 Отговор
    в момента както е конфигуриран главно прокурорският пост
    ..т.е има прекалено много време за да не работи
    по презумпция тия хора представляват държавата..значи не им трябва съдебен имунитет да минават към полицията и да приключваме с драмата..
  • 60 оня

    15 6 Отговор
    Кокала не се изпуска лесно:))
  • 61 тракторист

    7 18 Отговор

    До коментар #22 от "българин":

    Квото не ви харесва-оставка!
    Така ако я караме, някой ден може и себе си да не харесате!
    Кой ще работи тогава?
    Всички оставка!
    Да бачкат селяните!
  • 62 Го4о

    10 20 Отговор
    Как си представяте Служебно правителство да иска промяна в държавното устройство? (предсрочно освобождаване на гл.Прокурор) ВСС е спазил конституцията , като не допусна искането на Министъра на правосъдието, който бе подведен от министър РАШКОВ!

    Коментиран от #66

  • 63 реш

    17 6 Отговор
    "ВСС отхвърли искането за освобождаване на Иван Гешев" - така ли му казват на уволнението - "освобождаване", той да не е заточен там на този пост, че ще го освобождават.
  • 64 ПКП Я

    16 6 Отговор
    Плетени свински черва, заедно крали и се пазят!!!

    Коментиран от #70

  • 65 Учуден

    17 6 Отговор
    А бе къде се скри Тлъстата мутра бе - никакъв го няма. Да не е умрел. Или е натоварил кюлчетата на самолета и е заминал в Кейптаун при дружките си Галевите.

    Коментиран от #79, #125

  • 66 идва

    11 5 Отговор

    До коментар #62 от "Го4о":

    представя ме си го като добър опит проверка за да сме наясно местните индианци доколко са готови да бранят това което са откраднали
    изглеждат много готови и са необходими второстепенни действия

    Коментиран от #88

  • 67 неразбрал

    10 6 Отговор
    Много не ми е ясно за тези замразени активи за 3 млрд?
    Някой може ри да обясни?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Д р

    22 9 Отговор
    Гешеф е кърлеж, който е отровен и зарязява целия организъм.

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 вън

    17 5 Отговор
    протест, МУТРИ ВЪН
  • 75 Ти си

    8 7 Отговор

    До коментар #51 от "РАДИО ЕЛТО":

    дрънкай в Козлодуй. Тук нямаш думата.

    Коментиран от #135

  • 76 Попов

    14 6 Отговор
    Магдалинчев, не е по малко вреден от Гешев, мисля..... голям бурен .....
    И веднага прави впечатление че говори за хаос, все едно е в предизборна кампания на ГЕРБ
  • 77 дъртия

    11 24 Отговор
    пРЕЗИДЕНТА продължава да дестабилизира държавата !!!

    Коментиран от #193

  • 78 Вида

    9 18 Отговор
    Радев да му мисли, защото е с двата крака......... Мандата е към своя край!
  • 79 Все си

    7 4 Отговор

    До коментар #65 от "Учуден":

    мисля, че е при приятелчето си Заев в Македонски хотел като миналата година.
  • 80 там

    15 4 Отговор
    държава стъпкана от клептокрацията и корупцията
  • 81 ДЖОТО

    22 5 Отговор
    ДНЕС НЕ УСПЯХМЕ,НО ДНИТЕ НА ТОЗИ МИЛИЦИОНЕР СА ПРЕБРОЕНИ!ДО КРАЯ НА АВГУСТ Е ВЪН,НО СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЕМАТ С ТОЗИ ВСС-ПОДЛОГИ НА ГЕРБ!!!

    Коментиран от #84

  • 82 нов ВСС

    14 4 Отговор

    До коментар #49 от "Гешев мачкай":

    Кви комуняги да мачка, тоя само на Сийка каскета може да мачка, с това милиционерско училище дето го е завършил.
  • 83 предстои

    11 4 Отговор
    замеряйте с папки плешивата куха кратуна
    в един момент ще му трябва да направи избор
    естествено глупака не е наясно че това не е битка която ще спечели
    накрая ще получи въпрос защо от 2000 дознания има нула осъдени
  • 84 Българин

    5 9 Отговор

    До коментар #81 от "ДЖОТО":

    Като кажат милиционер веднага в съзнанието ми изплува другаря Бойко Рашков.

    Коментиран от #92

  • 85 Пат

    7 4 Отговор
    От всички власти най-важна е съдебната власт. Няма ли истински независима съдебна власт, няма и правова държава. В момента е ясно, че въобще държава няма. Крещяща е нуждата от спешни промени в тази конституция, която започва формално добре, че е социална и правова държава, но завършва зле с печалния извод, че е такава само за ограничен кръг хора. И защо по дяволите прокуратурата е въобще в съдебната власт? По същата логика защо адвукатурата не е там като друга страна? Сами се сетете.
  • 86 12345

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "БОЛШЕВИК":

    ВСС е структура конструирана и подбрана от лидерите на партиите - разбирай от мафията. Не е цялата съдебна система скапана и нещо здраво, но ВСС е еманация на обвързаното мислене, на зависимост - политическа, личностна, финансова.
  • 87 Румпелщилцхен

    13 4 Отговор
    гЕрбаджийски боклуци.
  • 88 Го4о

    6 4 Отговор

    До коментар #66 от "идва":

    Конституцията е основния закон в Р. България, който трябва задължително да се спазва!

    Коментиран от #91

  • 89 РАДИО ЕЛТО

    5 13 Отговор
    господин ГЕШЕВ ще вакара всички мутри в затвора с теб сме ГЕШЕВ мачкай наред
  • 90 Буха ха

    11 3 Отговор
    Рашков е на ход, време е да публикува списъка за да разберем зависимостите.
  • 91 титаник

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Го4о":

    прав си другарю
    само че конституцията беше писана от едни хора..мани мани
    хубавото е че все още ви ползва което значи че работ..но това време мина
  • 92 Буха ха

    10 4 Отговор

    До коментар #84 от "Българин":

    А като кажат тъп като пазарджишки катаджия в съзнанието ми изплуват Каскета и Тулупа.
  • 93 Пея

    12 3 Отговор
    Парламента да им прекрати мандата и да го освободи ad hoc!

    Коментиран от #106

  • 94 Селянин

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "ГФФГФГ":

    Кауна с тези крадливи министри не можеданаправи нещо крадците са на първа линия Страх ви тресе от законите а не от гешев Под вола теле търсите ама няма
  • 95 Джуркаме се

    9 3 Отговор
    " Дебатите между членовете на ВСС бяха дали правосъдният министър Янаки Стоилов има правомощия да внася подобни сигнали"
    Както винаги - не коментират милиционерчето. Помня записите на ББ - не дали е негов гласът, а с какви средства е записан. В този ВСС цари дълбок социализъм. Сигурно повечето са били от БКП. За по възрастните от 55 г. е 100% сигурно - иначе как ще са там!

    Коментиран от #194

  • 96 многоиздрав

    11 3 Отговор
    замеряйте с папки плешивият субект
    все някъде ще обърка и ще му се сбъдне мечтата да лежи с шефовете си
  • 97 Нищо не става

    6 3 Отговор
    Същите другари си бяха и преди 1989 и продължават техните протежета и до ден днешен да управляват малка България
  • 98 фрг

    7 2 Отговор
    Рико май идва скоро, и к'во праи'м?
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Логично

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Нелогично":

    Фуражки и зелени чорапи в коя нормално страна са постигали нещо Само терор Ще изпреварим магуро Тои поне е шофьор на рейс по умен от нашия не продава държавата си
  • 101 Верно ли

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Този път цели 8 са гласували против! АресА ми как го обърнаха на процедурен проблем от нежелание да свършат нещо. Нали всички сме наясно, че не само ГешеФта го държат за късите косми с това назначение, членовете на ВСС и те са в кюпа.
  • 102 Да бъде арестуван

    10 2 Отговор
    И застрелян и да са приключва
  • 103 Tутанкамон

    10 2 Отговор
    Бой по тиквите с тояги

    Коментиран от #110

  • 104 Аз ако съм вътрешен министър

    12 2 Отговор
    Веднага ше пратя барети да го арестуват тоа и охраната му и ше го приключа завинаги
  • 105 мутрафон

    3 12 Отговор
    Гешо, накриви си каскета на другата страна и да не ти пука-НИЕ сме зад Теб.
  • 106 Верно ли

    7 4 Отговор

    До коментар #93 от "Пея":

    Би било хубаво, ама трябват 180 гласа, доколкото знам. Откъде?
  • 107 Търпин

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Просто човек":

    Ще си ходи като му свърши мандата.
  • 108 Каскетофоб

    12 2 Отговор
    Да го бяха накарали да си покаже дипломата! И да го питат къде е ритона? И защо повдигна политическо обвинение на Черепа? Дори и този тъп милиционер би трябвало да знае че повдигнеш ли обвинение с политически характер, шансовете обвиняемия да бъде екстрадиран са почти нулеви!
  • 109 Тони

    9 4 Отговор
    Само Магнитски може да махне Гешев, както би шута на Шиши и Тиквата
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Емо

    10 2 Отговор
    Гешев е просто пешка. А пешките се жертват лесно. Мълчанието на ДПС относно Гешев е много показателно."

    Така е.

    Както Бойко Методиев Борисов от Банкя, така и Иван Гешев фокусираха в себе си силно неодобрение от огромни маси от населението, но и - което е по-важно - от нашите външни партньори. Бойко Борисов си отиде завинаги, ред е на оня "независимия", дето му викаше "шефе".

    Но лошото е, че на негово място Сарая и Библиотеката ще намерят начин да инсинуират някой друг, по-образован и не толкова недодялан, който да им върши работата, без да привлича много-много внимание...
  • 112 шопа

    10 3 Отговор
    Абе дека е баце, разправят че е напущил бегето? Верно ли е?

    Коментиран от #115, #118

  • 113 РАДИО ЕЛТО

    4 15 Отговор
    комундетата ще видят оставката на господин ИВАН ГЕШЕВ през крив макарон

    Коментиран от #122, #143

  • 114 Пинко

    13 3 Отговор
    Мафия та дрънка! Хубавото е, че и ВСС си заминават с него. Това са последните оръдия на Пеевски и Борисов.
  • 115 JEB

    4 3 Отговор

    До коментар #112 от "шопа":

    ето това е една добра новина
    новото им положение в космоса
  • 116 Пипи Чорапчето

    9 3 Отговор
    Ехааа!"Недопустимо?";))
    Най-накрая го докарахме като индийците - те имат свещени крави, ние имаме аналога на свещена крава - Гешев;))
    Все пак сме държава-член на ЕС и не бива да издигаме в култ някаква крава, но пък фигурата на Главния прокурор - "едноличен държавен орган" покрива критериите според определението на ВСС!
    Айде да си ходите, а?!
  • 117 На фокус

    9 3 Отговор
    Ето ги поименно някои от калинките, които са защитавали със зъби и нокти каскета /интересно защо ли?/: йордан стоев, стефан петров, цветинка пашконува, огнян дамянов, даниела мирчева, боян багдалинчев, калинка чапкънова, боян новански.

    ПП
    Всички са с дребни букви, защото и те са такива дребни орица.
  • 118 шопо2

    6 2 Отговор

    До коментар #112 от "шопа":

    Е мое и на моренце да е отишъл бацката, 'ко беше пунта кана ли пунта мара ли все тая. Преработил се е, как мислите лесно ли се пълнят чекмеджета, лесно ли е да се навеждаш на ердоганя, да слогуваш на шиши и доганя, не е ! :)
  • 119 СОФИЯ

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Професор":

    не кради никове ВСИЧКО СЕВРЪЩА гешев борисв ще си получат свише каквотозаслужават мутри вън
  • 120 Истината

    8 3 Отговор
    Циркът тече по очакван сценарий, дебелокожите калинки от ВСС със зъби и нокти се хвърлиха да бранят милиционера Гешев.
    Калинките от ВСС ще предизвикат Парламента да се захване с тях.
    Калинки от ВСС, #замислетесебе, става въпрос и за вашето оцеляване..
  • 121 РАДИО ЕЛТО

    7 3 Отговор
    ДЪРЖАВАТА у нас си има ДЪРЖАВА да пречупимафията а БМБ е слега на ЕРДОГАН
  • 122 не може

    9 4 Отговор

    До коментар #113 от "РАДИО ЕЛТО":

    да си от герб и да наричаш другите комунисти , това е оксиморон .
  • 123 аленаказа

    5 2 Отговор
    изглеждаха ми по опасни
    сега ще ги удари танка и ще забравят че са независими
  • 124 Наблюдател

    7 2 Отговор
    ВСС - Главен прокур това е Омертата - българската мафия !
    Тези задължително трябва да бъдат съдени от Съд на гражданите!
  • 125 Търпин

    2 7 Отговор

    До коментар #65 от "Учуден":

    Питай сестра Галева може да го е изпратила на летището.

    Коментиран от #126

  • 126 6996

    3 2 Отговор

    До коментар #125 от "Търпин":

    Нещо се притесни за хонорара, май?
  • 127 пастир

    3 2 Отговор
    Това даже колежката Ирландската пастирка го знаеше още преди да е свикан Съвета.
  • 128 Бамбука

    2 2 Отговор
    Уплаших се ВСС да не вземе да пита главния прокурор има ли разследване как да налети 7-9 милиарда на няколко фирми в аванс, но те защитиха името си достойно. Бравос !

    Коментиран от #137

  • 129 Черепа Божков

    4 5 Отговор
    Ей много жалко - толкоз пари хвърлих по-тез двамата УЖ Професори по право,а те НИЩО....Сега да видим ДБ и Името Иванов кво ще свърши в Парламента и ако не стане нищо да връщат Парите има кажи!!!!
  • 130 JEB

    1 3 Отговор
    тоз гешев глупав ли е какъв е..в германия разбраха че президента им взима пари в русия..в англия и във франция разбраха
    саркози осъден...тони блеар осъден..щанмайер осъден само тука сме не престъпници..факт не можеш да осъдиш банкя защото те вече са осъдени,,туй е ново право
  • 131 chi

    5 3 Отговор
    ВСС са цитадела на мафията в държавата! Оставка!
  • 132 Резултат

    3 3 Отговор
    Много добре се вижда че Факти е на Пеевски. Така ли се пише новина. ВСС са 25 човека при гласуването за отстраняване са гласували 12 против 8 и въздържали се 5. Необходими са 17 гласа за започване на процедурата. Добре е да се знае че мнозинството от ВСС виждат мафията в лицето на Гешев. За съжеление точно тези 5 въздаржали се стопират процедурата, мафията все още е силна.
  • 133 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 12 Отговор
    оставката на господин ИВАН ГЕШЕВ само на куково лято

    Коментиран от #139

  • 134 JEB

    2 4 Отговор
    от руското посолство казаха ние тука проблеми нямаме
    всичко е наред
  • 135 РАДИО ЕЛТО

    9 5 Отговор

    До коментар #75 от "Ти си":

    ГЕШЕ В СЪД И ЗАТВОР а герб сте мутри
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Кандидат Милионер

    3 4 Отговор

    До коментар #128 от "Бамбука":

    Кой ЛУД да почне работа без Аванс бе Цървул....Авансираш,щото си Инвеститор...Даваш Аванс в пари 30"% от Договора и почваме....Ако възникнат Непредвидени Анексираме и подписваш Анекса.....Ако не искаш ще те Съдим и търси на Божков- Черепа Фирмите,дето фалираха преди 12 години....Ще Авансираш и ше пееш Пич....

    Коментиран от #147

  • 138 оптимист

    6 3 Отговор
    Погледнете го от хубава страна, хонорараджийте с табелите ще искарат още някоя друга надница.
  • 139 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 5 Отговор

    До коментар #133 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ГЕШЕВ БОРИСОВ са престъпници и мутри а БОЙКО е слуга на ердоган
  • 140 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор
    мутрисбогом
  • 141 Стъпка

    5 2 Отговор
    Първо стъпка към капана!
  • 142 Емо

    4 2 Отговор
    Хареса ми защитата на онзи плъх, че Гешев няма нищо общо с изпращането на талибаните в президентството, защото не е видян лично там.
    Същата юридическа школа като с подхвърленото куцащо и бракониерите вчера.
  • 143 РАДИО ЕЛТО

    5 4 Отговор

    До коментар #113 от "РАДИО ЕЛТО":

    всичко има край и на вас мутрите гроб
  • 144 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 7 Отговор
    господин БОРИСОВ и господин ГЕШЕВ ще мачкат мутрите сбогом мутри

    Коментиран от #149

  • 145 !!!?

    2 7 Отговор
    Защо не са написали "Офис на Черепа" !!!?
  • 146 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 6 Отговор

    До коментар #51 от "РАДИО ЕЛТО":

    БОРИСЖВ е мутра сикаджия рекетьор лежал в ЧЕШКИ ЗАТВОР ЗА АВО КРАЖБИ герб ГШЕВ БОИСОВ съспаха ЧЕСТНИ БИЗНЕСИ мачкаха ХОРА *-+
    , а а БОЙКО заплашил жена щото щла да яд от месото му
  • 147 Бамбука

    1 5 Отговор

    До коментар #137 от "Кандидат Милионер":

    При смислен / нормален договор Аванс се взема от банката между клиент и изпълнител. После клиента превежда парите на банката. Другото е източване на средства директно от бюджета чрез неграмотни и/или корумпирани държавни фирми. Личи ти, че си профан и селски дис-бег.

    Коментиран от #152

  • 148 корумпираниЛайнари

    3 3 Отговор
    Очевидно че ще бъдете уволнени всички!
  • 149 СОФИЯ

    6 4 Отговор

    До коментар #144 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПРЕСТЪПНИЦИ рекетьори изнудвачи убийци това сте герб
  • 150 Уроди

    5 3 Отговор
    Мръсни предатели и вашето време ще дойде
  • 151 Бибитко

    4 3 Отговор
    Корумпираните магистрати се държат едни други. Висшият съдебен съвет е огледално отражение на потъналата в зависимости и клиентелизъм съдебна система. За 12 години тоталитарно управление Бойко Борисов назначи свои съдии и прокурори от най-ниските до най-високите нива. Така че чистенето на Авгиевите обори трябва да започне и то незабавно с Висшия съдебен съвет. Докато той е в този състав и главен прокурор е Иван Гешев шайката около ГЕРБ-ИПОН ще продължи да саботира управлението и развитието на държавата! А наглостта и безнаказаността ще останат запазена марка на играчите от статуквото!
  • 152 Ха-ха

    3 0 Отговор

    До коментар #147 от "Бамбука":

    Ти нормален ли си. Банката дава кредити, а не аванси. Може би си искал, да кажеш, че клиента взема кредит от банката, дава аванс на изпълнителя, а после започва да връща кредита на банката. Явно си далеко от тези неща.
  • 153 Павлов

    7 2 Отговор
    Само заради това, че се обяви против разделението на властите и се обръщаше към Борисов с "шефе" Гешев трябва да бъде отстранен. И не да нужни други аргументи.
  • 154 Възмутен

    8 3 Отговор
    Егати държавата сме, щом главният прокурор няма юридическо образование.
  • 155 срам

    6 3 Отговор
    Това не е ВСС, а е срам и позор за българите. От данъците на всеки един ограбен българин, тези марионетки получават по 15-20 хиляди лева заплата всеки месец, получават и 3- месечни бонуси, и не вършат работа за 5 пари. Разбойници нападнаха и ограбиха държавата, и българите, а каскета лови мухите и рекетира определени нарочени бизнесмени по поръчка, и вместо да бъде изгонен, ВСС му пази каскета. Този позор ВСС-каскет, трябва да бъде изгонен и променен, така или иначе. Нямаме нужда от такова "правосъдие", не сте ни нужни и неща да ви плащам от данъците си.
  • 156 За да ме разбереш

    1 4 Отговор

    До коментар #136 от "Гошко":

    Пиша така
  • 157 РАДИО ЕЛТО

    3 8 Отговор
    Господин ГЕШЕВ и господин ПЕЕВСКИ скоро поемат кормилото на държавата и ще управляват кораба като ще сложат за щурман господин БОРИСОВ и БЪЛГАРИЯ тръгва към светли бъднини
  • 158 Иванов

    5 2 Отговор
    Забележете, прокурорите са били "за" отстранярането на каскета, но съдиите го спасяват!!! Няма такъв смях! Съдиите ги разбирам, прокуратурата на Гешев е една от най-некадърните за цялата ни история и всички дела падат в съда заради лошо свършена работа на прокурорите, т.е прокуратурата е неефективна под ръководството на каскета! Още малко ще се гърчи Гешчето и накрая само ще си отиде. :)
  • 159 ИСТИНАТА

    6 2 Отговор
    Пост на общинския съветник от ДБ и бившия председател на Софийски Районен съд Методи Лалов - Борисов вече е с единия крак извън властта (само с единия, защото цялата държавна администрация е пълна с назначени от него зависими, некадърни и корумпирани чиновници).

    За да понесе отговорност Борисов и за да изчистим държавата от задкулисието, обаче, първата стъпка е ортакът му в съдебната власт Иван Гешев да бъде уволнен от поста главен прокурор.

    След това и Борисов, и Гешев ще може да бъдат разследвани и съдени за престъпните им деяния.
  • 160 толупите

    1 5 Отговор
    Ние, от кварталната кръчма в краен софийски квартал единодушно решихме: Ирландската пастирка-президент, Гешо Каскета- премиер-министър, ПКП-председател на НС, ПДуловскаП-представител в ООН.
    Така ще гласуваме на следващите предсрочни избори.
  • 161 Стаменов

    3 3 Отговор
    Отначало Гешев тръгна по стъпките на ранния Бойко, който като главен секретар обикаляше да брои труповете и да събира гилзите, а това ставаше почти всеки ден. И казваше, че той ги хващал, а те ги пускат. Кои "те" така и не се разбра. И разкрити убийства нямаше, но за българина Бойко беше голямата работа. А Гешев обикаляше села и градини, и вардеше кокошките на бабите, все едно е селски полицай. Сега от година и нещо въобще не се появява пред камерите и микрофоните на мисирките, и даже в Народното събрание не отиде. Но българина си е българин и един ден Гешев ще му стане министър-председател.
  • 162 Иван

    4 3 Отговор
    Да ви допълня! Не само оставка а и разследване затова че разпъна чадър над мафията! Че е избран от Пеевски и Борисов и Доган. И кукловодите им. Че опорочи разделението на властите ! Че се обръща към тиквyн с " шефе слушам и изпълнявам" , когато му нареждаше да удари ЕВРОХОЛД с думите " да бъде смачкан всеки който не се съобразява с мен"...Така че не само оставка а и разследване и присъда!

    Коментиран от #164

  • 163 Нещо не

    4 2 Отговор
    разбирам - има ли недопустимо разгласяване на данни от СРС - има; това подсъдно ли е - подсъдно е; трябва ли да има последстквия според всички принципи на правото - трябва; Извод - юристи ли са във ВСС или политически лица?

    Коментиран от #196

  • 164 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #162 от "Иван":

    за пред очи уж ГЕШЕВ бори битовата ромска рестъпост а тя е поголовно голямаромите прибиват възрастни ХОРА ПО СЛАТА грабят всичко не плащат данъци ток нрадът не са здравно осигуени дне
  • 165 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    ГЕШЕВ БОЙКО пазят престъпниците и битовите цигански престъпления
  • 166 АЙ СТИГА БЕ

    8 3 Отговор
    Доживяхме това - едно лице с милиционерско образование да обяснява на двама преподаватели по право кое е юридически аргумент, какво е закон и какво е закононарушение. Този човечец и на пазара за зарзават трудно ще се реализира.
  • 167 изменение

    6 1 Отговор
    Изменение на закона за съдебната власт, тогава ще има и нов ВСС.
  • 168 Smart Умников

    4 2 Отговор
    Съществуват 31 многомандатни избирателни района, организирани така, че да съвпадат с територията на областите според административното деление на България.
    Какво ни пречи на гласуване да изберем 31 съдии за нов "ВВС" като предложението бъде направено от окръжните съдилища по три пределожения на всеки окръжен съд.
    Министъра на правосъдието нека бъде главен прокурор, като мандата му е толкова колкото на правителството.
  • 169 Боко Бандита

    5 2 Отговор
    Ами разбира се че ще го отхвърли нали аз подкупих членовете на ВСС.
  • 170 Пирин 61

    1 6 Отговор
    Гешев е недосегаем! Само хабите сърварите с празни
    Бръщолевиния#####
  • 171 истината

    8 2 Отговор
    Срам за ВСС!

    Коментиран от #176

  • 172 ДаНакажемШайкатаВСС

    6 2 Отговор
    Още малко им остава и после цялото Котило под строй,та в "хотела" с решетки на Бай Ставри,но тогава яко ще се разсмърди на ако .Ще излезнат наяве всичките им помии и вайна.
  • 173 Колобър

    6 1 Отговор
    Кажете имената на всички прокурори в този така наречен ВСС? Нека се знаят от всички тези фашисти и народни изедници!
  • 174 Сийке разказай

    6 2 Отговор
    Каскетът е хитър и обигран милЮционер.Ако не е така, нямаше да конкурира сам себе си при пародията,пардон - "конкурса" за Главен.
    А и на подгласната му Шайка все някога ще и бъде потърсена сметка.
  • 175 100pera

    5 1 Отговор
    Става все по-готино. На това действие на ВСС се вика настъпване на мотиката. Нито Стоилов, нито Рашков са очаквали нещо друго. Казахо го още преди дни. Но така ВСС даде прекрасен повод в НС да бъде променен ЗСС и ако трябва - и Конституцията.
    Така или иначе, Каскетът е пътник. Сега ще го разнищят до 10-то коляно и ще цъфнат всички "подроблности" около издаването на дипломите му, около това, как така жената, с която живее на семейни начала е спечелила само 500 000 лева миналата година от участието си във фирми пряко свързани със "свидетеля" на Гешев срещу Иванчева - Ваклин, за парите на същата тази в офшорките и т.н.
    Няма лошо - ВСС и Гешеф сами си ритат трудовите книжки. ДПС сами ще остаркизират Гешев.
  • 176 100pera

    5 0 Отговор

    До коментар #171 от "истината":

    За съжаление, срам изпитват само хора, които имат морал и чувстно за отговорност. Във ВСС просто няма такива.
  • 177 Томов

    2 2 Отговор
    Гешев трябва да се махне. Това е ясно вече след като САЩ се намеси.

    Коментиран от #185

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 ПРЕДАТЕЛИ

    2 1 Отговор
    АЙДЕ СЕГА И ВСС НА БОКЛУКА ЗАЕДНО С БОЙКО ОЩЕ ПО ЩЕ ИМ ОТИВА ПО ДЪРВЕТАТА ! ИСКАТ ОЩЕ ДА ГИ ХРАНТУТИМ !
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Отговори

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "горски":

    Рашков да му направят разследване откъде има толкова Милиони луксозни имоти и висок стандарт на Живота Рашков с 12 клозета ще дрънка лаладжийски истории Рашков Дъртият Комуняга ще раздава Правосъдие Къде е Демокрацията
  • 182 ПРЕСТЪПНИК

    4 2 Отговор
    ЧИБА ОТ БОЯНА БЕ КАСКЕТ ПЪРШИВ!

    Коментиран от #184

  • 183 Отговори

    2 2 Отговор
    Дя направят Ревизия на Служебните Превратаджии Окрадоха Парите на Хемус Ваксините се изхвърлят Пари са това Да се разследват служебните крадци Комуняги алчни
  • 184 Отговори

    2 5 Отговор

    До коментар #182 от "ПРЕСТЪПНИК":

    Разни дърти Комуняги ще раздават правосъдие Гешев си върши чудесно работата Започнал е здраво да задушава Олигарсите Крадците и те не могат да го проумеят Фигуранта и неговите превратаджии дърти Комуняги са се объркали 2021 г е Дъртаци Алчни 8лобни жалки
  • 185 Отговори

    2 5 Отговор

    До коментар #177 от "Томов":

    Гешев си върши чудесно работата А Сащ да си гледат тяхната работа Гешев здраво си подхванал олигарсите Гърчат се яко Давай Гешев
  • 186 Отговори

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГФФГФГ":

    Гешев си върши чудесно работата А Сащ да си гледат тяхната работа Гешев здраво си подхванал олигарсите Гърчат се яко Давай Гешев
  • 187 Гешо Иванов

    1 0 Отговор
    Днес беше хубав ден, разкатах Янаки и Рашков, а кака Сийка ме посрещна по прозрачно бельо и ме зарадва с ягоди, шампанско и много вълнуващ танц на който не устоях
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 ПартийноМешере

    1 0 Отговор
    В изследването на Поля Мешкова и Диню Шарланов "Българската гилотина. Тайните механизми на народния съд" (1994г.) се публикуват Справките и Докладите от 1945г., които министърът на Правосъдието д-р Минчо Нейчев прави за прочистването на съдебната система. В тях е посочено, че общия брой на съдиите и прокурорите в Царство България към 1944-1945 е бил 618 души!
    При това: 1.) Населението на Б-ия е било към 6,5 млн.; 2.) Б-ия е била във война и част от съдиите са били мобилизирани във военно-полевите съдилища, т.е. останалите съдилища са работели в намален състав, при увеличен брой съдебни дела; 3.) Нямало компютърни системи, интернет, мобилни комуникации и други съвремени технически средства в помощ на съдийте и прокурорите, при което производителността на съдопроизводството и качеството на съдопроизводствените актове е било на най-високо ниво и в много по-кратки срокове отколкотом днес!
    ВЪПРОСИ: Колко прокурори и съдии има днес в Б-ия?! Защо производителността на съдопроизводството, разтеглените с години срокове и качеството на съдопроизводствените актове е толкова ниско?! Какво е средното заплащане, облаги и привлегии на съдиите и прокурорите и корегират ли се те в зависимост от лошите и некачествени резултати от създавания от тях съдопроизводствен продукт?!

    Коментиран от #192

  • 191 Народът

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Парламенто":

    Ало, Парламентът!! Незабавно " изчегъртай" тоя ВСС!! Не се ослушвай!!!
  • 192 ПартийноМешере

    1 1 Отговор

    До коментар #190 от "ПартийноМешере":

    Колко от съдиите и прокурорите са приравнени на юристи възпитаници на Милиционерско-Партийния Заначтчийски Пансион в Симеоново?
  • 193 Д-р Хаус

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "дъртия":

    Ало, " дъртия"!! В тя държава " стабилни са само мизерията, бедността,болестите, корупцията, демографската катастрофа и т.н. Какво " дестабилизира" Президентът бе тиквеник??
  • 194 И аз да кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "Джуркаме се":

    Малко шизоидно звучиш- нали в сигнала на Рашков за "греховете" на Гешев се мъдри, че уронвал престижна на президентската институция като пуснал регламентирано записани разговори със санкция от съдия. А като вадят незаконен запис на Бойко- могло, и не трябвало да се търси кой и как е записал. И вас да питат- направо съд и бесилки. Ми дай да избесят президентството по тая логика- щом има запис
  • 195 Голям праз ще си ходят заедно

    0 1 Отговор
    Толкова години още 2-3 месеца ще изтраем.
  • 196 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #163 от "Нещо не":

    И защо да е недопустимо? Не бива ли да се знае какви ги вършат синковците на "Дондуков"? Те свещени крави ли са? Значи може да се дава гласност на записи от клозета и под чаршафите и по телефона само на някои? Двете каки могат да раздуват и набеждават?

    Коментиран от #197

  • 197 любопитен

    0 1 Отговор

    До коментар #196 от "И аз да кажа":

    Правиш ли разлика между разгласяване на записи направени от обкръжението на Тиквуний и разгласяване на СРС, които са рагламентирани от законови норми?

    Коментиран от #200

  • 198 Каскет без ценз

    0 1 Отговор
    Каскета Гешевт е срам за България.Този Висш съдебен съвет не виждат ли , че мутрата Боко си отиде и нещата в България трябва да станат законови и нормални. Джипката на Боко вече няма да прави инспекциии да раздава пари, а влиза в гаража. Не се страхувайте да си признаете греховете уважаеми магистрати от ВСС.Страхът от Боко ви накара да изберете каскета Гешевт по предложение на бившия премиер чрез дебелата Цаца. Така ли тогава не водяхте , че кандидатът за гл.прокурор няма легитимно образование, диплома, удостоверение за юридическа правоспособност? Такива хора като Гешевта лесно се управляват и манипулират от господарите си. Те имат робска психика. Затова Боко си го избра. Вие все още можете да поправите грешката си, но за това трябва да бъдете по-смели.
  • 199 Ташо

    1 0 Отговор
    Щом комунягите квичат,значи Гешев е правилния човек.Фърчилото и сие искат техен човек за да крадат на воля.
  • 200 Значи

    0 0 Отговор

    До коментар #197 от "любопитен":

    Фърчилото е над закона.Така ли да го разбираме?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове