Last news in Fakti

23 Юли, 2021 06:34 6 657 35

ДБ обяви условията си за преговорите с ИТН за съставяне на кабинет

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • има такъв народ-
  • преговори-
  • правителство

Много е важно да бъде ограничена реалната възможност на ДПС да влияе върху процесите във властта върху едно бъдещо управление, заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов

ДБ обяви условията си за преговорите с ИТН за съставяне на кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви с какви условия влизат в преговорите с "Има такъв народ", след като от партията на Слави Трифонов изпратиха покани до всички парламентарни партии, освен ГЕРБ, за преговори по приоритетите на бъдещия кабинет с нейния мандат.

"Много е важно да бъде ограничена реалната възможност на ДПС да влияе върху процесите във властта върху едно бъдещо управление. Нас ще ни интересува и като първа тема, как те си представят архитектурата на парламентарната конфигурация, която ще излъчи евентуалното правителство. Втори въпрос - какви политически цели си поставяме да бъдат реализирани от това правителство с тази парламентарна подкрепа. И едва трети въпрос е обсъждането на техните предложения за евентуален състав на Министерски съвет", заяви Иванов, цитиран от БНР.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Славуца

    32 22 Отговор
    Нищо няма да стане и този път, Славчо е един диктатор, който иска да решава всичко, дори министерски места не дава на така наречените си партнъори.
  • 2 гадно

    24 12 Отговор
    Проблема ще бъде как след, ако бъде съставено правителство с учиндолския мандат да няма задколисни ходове с гербавите и фесовете защото техните гласове стигат да прокарат каквото си искат.
  • 3 Един друг

    28 14 Отговор
    " да бъде ограничена реалната възможност на ДПС да влияе "
    Много правилно.Но това е проблема- за кой играе ИТН?И дали мафиотските групи в БГ които дърпат конците ще се оставят да има ред и закон.Накрая май ще останат само ДБ които икат правила и ще ги оплюят всички останали.
  • 4 оня с коня

    28 6 Отговор
    От ИТН ясно заявиха,че канят ВСИЧКИ Партии ОСВЕН ГЕРБ за Преговори.Ясно е че на подобни Преговори СЕ ПРАВИ ПАЗАРЛЪК за Постове в Пранителството,срещу Подкрепа при гласуване.Ама не искали МИНИСТЕРСКИ постови ДБ и "Мутри вън"...да,може и да не искат Минист. Постове,но ЗАМ. МИНИСТЕРСКИ - с удоволствие!И така - ДБ искала ДПС с "ограничени възможности" за влияние на Властта.А въобразява ли си Хр.Иванов,че ДПС са поканени от Слави И ОТИВАТ на Преговори с Него за да получат..."Ограничени възможности"?!

    Коментиран от #13

  • 5 Зайо

    25 9 Отговор
    Ицоооо,Ицо,кви ги дрънкаш бе.Славуца и Доганя вече са взеха,ти искаш ограничения за незнамси какво.Яхнаха ни брато,очакваме включване.
  • 6 Последния Софиянец

    17 26 Отговор
    Само ДБ имат подготвени хора за управление, но са само 12 процента.

    Коментиран от #10

  • 7 Osman

    12 10 Отговор
    Работата е ясна!Няма как да стане без ДПС...
  • 8 Ами

    23 4 Отговор
    Ако слави се прегърне с ДПС ще свърши като БСП . Народа може да преглътне дребни кражби и корупция но да остави ДПС на власт след като работят за неоосманеца Ердоган няма да стане

    Коментиран от #25

  • 9 3456

    21 14 Отговор
    Христо Иванов ,както и Манолова са от червеното котило.И няма как да са носители на новото и да очакваме от тях,някаква промяна.Със стари к..ви нов бардак не става.

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Кольо

    32 3 Отговор
    Преди изборите от ИТН. Обявиха че няма да разговарят с ГЕРБ,БСП и ДПС (това обаче беше преди изборите) сега обърнаха палачинката, на кой да вярваме вече незнам

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Срещите

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    не са за постове и коалиции! Два дена само тролене! Аман бе "честни"!
  • 14 Заявиха,

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Кольо":

    че няма да се правят коалиции с тези партии! И засега, това е така!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 gggw

    12 1 Отговор
    уважаеми управляващи. в закона пише, че са забранени етническите партии. аз питам как и кой определя дали една партия е етническа. за кой - не знам. но за как - има 100% начин и това е като й видиш резултата. ако има над 50% етнически вот - значи е етническа. забранете го най-после това ДПС!
  • 17 Стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Абе ач кюпек, гледай си баничарницата и не ни занимавай със болния си мозък
  • 18 Отговори

    13 2 Отговор
    ИТН И ДПС заедно Гласуваха за безброй секции в чужбина заедно гласуваха за председател на Парламента още ли има наивници които вярват
  • 19 big

    10 1 Отговор
    Започна се с условия, искания и търгашество! За съжаление от хора израснали и захранени от статуквото нищо ново не може да се очаква. Честно казано, не разбирам защо те имат такава подкрепа? Христо Иванов беше в правителството на БМБ и коалиционен партньор. Атанас Атанасов беше дясната ръка на Иван Костов - унищожителя на българската икономика, а после също коалиционен партньор на ГЕРБ. За каква промяна може да става дума със стари и компрометирани лица? ДПС не е най-големия враг на България, за да развяват постоянно тях в политическото си битие, а най-лошото е, че нямат никакъв шанс да ги "изчегъртат"! Всички партии трябва да се обединят в името на България, разбира се без престъпни компромиси!

    Коментиран от #23

  • 20 Пираня

    11 1 Отговор
    Ице стига приказки, всички знаем че ДПС са проивоконстуционна партия. Като си толкова ербаб и юрист забрани тази партия! Всичко друго са само приказки, в моента ДПС са в парламента и трябва да се съобразяваме с тях колкото и дане ни се иска!!!

    Коментиран от #22

  • 21 факт

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "3456":

    Какво "червено котило" те гони тебе бре. Гледай програмите им, те са много, много важни. На първо място дълбоката Съдебна реформа, електронно правителство ... Етикетите, които лепиш на хората са глупави, фалшиви и измислени от герберите, които са озлобени, че загубиха властта.

    Коментиран от #29

  • 22 фурко

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Пираня":

    Не е в неговите правомощия да я забрани. Ти що не я забраниш. Неговите правомощия са други. А сама птица пролет не прави.
  • 23 истината

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "big":

    ДБ са единствените, които имат ясна и европейски насочена програма за развитието на България. Може и да са били за кратко в коалиция с ГЕРБ, но то беше, защото и двете партии са членове на Европейската народна партия, т.е. те са от семейството на дясноцентристките политически партии. Лошото е, че ГЕРБ в следствие на дългото си управление се изроди и се вплете с едни други тъмни кръгове в страната. Герберите излъгаха Христо Иванов и саботираха съдебната му реформа, която исщаше да направи още през 2015 година, вместо това направиха леки козметични промени, които не са достатъчни.

    Коментиран от #30

  • 24 Миризлив пор

    4 1 Отговор
    Пинокио пропуска нещо съществено, ДПС имат повече депутати, те са стара партия със силна дисциплина и са на ясно какво искат и какво могат да дадат. Не са ми любимци но определено но определено между него и ДПС бих избрал сигурен и предвидим партньор който няма да ме предаде за разлика от Пинокио.

    Коментиран от #31

  • 25 Така

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    ИТН е 100% проект на ДПС, по-точно на Ахмед Доган! Още не си ли го разбрал! В коя страна живееш?
  • 26 Хлъц

    3 1 Отговор
    Оставям полемиката ,кой,кои е,на другите участници във форума.Но ще посоча само един конкретен факт,свързан със Хр.Иванов във битността му на Министър на Правосъдието.Буквално в 12 без 2 минути( три дни преди да подаде оставка) подписва лизенз на 128 нови ЧСИ.!? Дали ,защото много държи на Правова държава,или нещо друго? Изобщо някой да е чул дори една фраза,от всички партии в днешния Парламент,че имат в програмата си,за промени в Законодателството,свързано с дейността на ЧСИ? Няма,няма и да чуем! Там са истинските, скрити мулти богаташи,пред който нарочените за олигарси са клошари.За периода-2001-2017 г,през сметките им са преминали над 17,5 Милиарда лева!!!
  • 27 Здравко

    2 2 Отговор
    Бе как ще поставяш условия, да не си ти с мандата?!
  • 28 НЕМА ТАКЪФ

    5 2 Отговор
    до ДБ - ДА , АМА НЕ ! КАК ВИЖДАТЕ слаф4о , БЕЗ ДОГАН- НЕГОВИЯ ИДОЛ ! ? САМО Б О Й К О ЩЕ ГИ ОПРАВИ И 2-ТА !

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Верно ли

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "истината":

    Другарю?Червения Пинокио ,демократ.Смях.Кактоэи Манолова била носител на промяната.А бе вие луди ли сте?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Като

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "НЕМА ТАКЪФ":

    не се продаваме, лесно го виждаме и лесно виждаме платените глупости и лъжите, от продалите се глупаци!
  • 33 Марин

    0 0 Отговор
    ДБ обяви условията си за преговорите с ИТН за съставяне на кабинет
  • 34 Сиси

    0 0 Отговор
    Ама тия много осмели ще се окажат. Чак условия поставят!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове