Last news in Fakti

3 Август, 2021 09:39 6 432 99

Кирил Петков: Едни пари се взеха, едни пари изтекоха, а икономиката ни не се смени като структура

  • кирил петков

Промяната, която въведохме е да се вкара Европейската инвестиционна банка, като гарант, че няма корупция и че парите ще отиват в младите и амбициозни компании

Кирил Петков: Едни пари се взеха, едни пари изтекоха, а икономиката ни не се смени като структура - 1
Снимка: БГНЕС

Едни пари се взеха, едни пари изтекоха, а икономиката ни не се смени като структура. Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков в ефира на БНТ.

По думите му трябва да има грантове, които да помагат на малките компании. "Не е популярно, но трябва да подкрепяме малките компании и трябва да кажем искаме ли да променим България или не. Щом една Естония може да създаде скайп, значи и ние можем. Разгледахме много внимателно структурата на икономиката, това което видяхме е, че 15% от компаниите имат експортен потенциал, а 85% работят локално. Тези 85% не вкарват свежи пари, има 1,5% от фирмите, които са с продуктивност над средната в Европа. Трябва План за възстановяване, който е амбициозен, а не популистки. Ако се фокусираме над тези 15% от фирмите и те започнат да имат продуктивност над средната, то икономиката ни ще се промени изцяло", каза той.

"Промяната, която въведохме е да се вкара Европейската инвестиционна банка, като гарант, че няма корупция и че парите ще отиват в младите и амбициозни компании. Преработих изцяло плана, оставих само имената да са същите. Преди това той бе планова икономика, а това никога не работи. Общините би трябвало да се стремят, за да са "чисти" - без корупция. Така ще имат възможност да привличат инвеститори клас "А", обясни още Петков.

Кирил Петков заяви, че би си давал времето и би помагал когато и където може. "Това, което казах на моя екип е, че когато дойде новият министър ще му обясним започнатите нови проекти, защото те все още не са довършени, просто няма време", допълни още той.

Що се отнася до последните атаки в медиите към него, той заяви: Не можах да повярвам, очаквах атаки от ГЕРБ, но когато се извадиха тези статии - бях искрено изненадан. Не знам кой е троянският кон в ИТН. Не се чувствам употребен, а въодушевен, защото показахме на хората, че трябва да очакват повече от своите политици.

Виждам, че към всяка подмяна и всяка глупост хората имат една нетърпимост. Призив към обществото е да следим политиците по техните действия, а не към тяхното говорене.

Що се отнася до президентската кампания, той заяви, че би подкрепил Румен Радев, защото е доказал, че може да прави екипи. "Лично не съм получил нито едно обаждане от него с думите: Кириле, направи това или онова", категоричен бе Петков.

Той се надява актуализацията на бюджета да бъде приета в НС другата седмица.

"Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите ще ви помогнат да формирате правителство, но вижте бюджета. Той в момента трябва да се гледа в комисиите в НС и ако може да бъде приет другата седмица, ще бъде идеално", каза Петков.

Промените в бюджета са, че е намален дефицитът, има актуализация на пенсиите, по начин по който 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са 400 млн. за бизнеса у нас от септември до декември, ако се наложи заради ковид кризата да се затворят бизнеси. Има заделени пари за лекарите, уточни Петков.

За бъдещия кабинет, той заяви, че единственият начин да се направи промяна в страната е, ако в редовния кабинет се вкарат от този тип независими хора, чието поприще извън политиката е по-добро, отколкото в политиката.

За себе си заяви, че е приел предложението за служебен министър, защото е имал фрустрация как България не си изпълнява потенциала. Ходил е на протести, но е решил, че ако може да промени системата, това трябва да стане отвътре.

"Реално губя лични средства. Но има чувството на удовлетвореност, че правим промяна, която толкова дълго я чакахме. Доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в управлението, че може да има хора и политици, които да се грижат за техния интерес", категоричен е той.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    151 13 Отговор
    Искаме Кирчо в парламента !

    Коментиран от #52, #53

  • 2 Мармарис

    63 10 Отговор
    Също да добавя едни пари в шкафа си останаха така?!
  • 3 Анонимен

    127 12 Отговор
    Браво Кирчо!
  • 4 1618

    126 15 Отговор
    Cтaниcлaв Трифoнoв и ИТН ca cбирщинa oт некадърници!Тe ca пълeн прoвaл и иcтинcкo рaзoчaрoвaниe!Нeщo пoвeчe-cрaм и пoзoр ca зa цялa Бългaрия заради предателството си и подмяната на вота!Демократична България и Изправи се са най- добрия барометър дали Станислав Трифонов се опитва да подмени вота за пореден път!Ако те не подкрепят предложения кабинет,а той се подкрепи от БСП и ДПС това означава пълен провал за ИТН!Дори ГЕРБ ще го подкрепят като излязат от залата за да намалят кворума и след това да гледат злобно и доволно сеир как се провалят ИТН!Дебелото его на Станислав Трифонов вече е смачкано!Той не смее да се покаже в ефир и на улицата пред хората заради предателството си!Става ясно,че предложения премиер в последния момент като заек от шапка ще бъде марионетка в ръцете на Трифонов,който се готви да управлява задкулисно!Точно това им е целта,и за това потърсиха компромати срещу Асен Василев,защото от Служебното правителство им заявиха,че ако те продължат да управляват няма да допуснат да ги командват по телефона!По този начин ИТН си вкараха автогол!Народа ще се вдигне отново на бунт и протести,а с кариерата на Станислав Трифонов като политик и щоумен е свършено!Той няма да може да се покаже дори на улицата,защото ще бъде освиркван!

    Коментиран от #36, #46, #54

  • 5 Ристе

    16 74 Отговор
    Нови избори, че баце да е пак първи
  • 6 Boko

    80 6 Отговор
    да турят на един стол Боко и каквото той каже-да се прави обратното и БГ ще живне...а и да му се претарашат шкафовете ще излезе половината брутен вътрешрн продукр оттам
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1618

    88 8 Отговор
    Cтaниcлaв Трифoнoв и Бoриcoв cи приличaт пo мнoгo нeщa! И двaмaтa ca c гoлямo eгo и c мaния зa вeличиe!И двaмaтa имaт диктaтoрcки нaклoннocти!И двaмaтa ca зaгубили нaпълнo рeaлнocттa!И двaмaтa лъжaт и мaнипулирaт кaтo изпoлзвaт инфoрмaция плюc дeзинфoрмaция! И двaмaтa изпoлзвaт eдин и cъщи пoдхoд cпрямo oпoнeнтитe cи- Aтaкaтa e нaй- дoбрaтa зaщитa! Нaкрaя и двaмaтa oтивaт в иcтoриятa прeзрeни , eдиния кaтo прeдaтeл прeдaл дoвeриeтo нa вcички прoтecтирaщи хoрa, другия кaто диктaтoр мaфиoт oбрaл c oбкръжeниeтo cи милиoни oт oбщecтвeни пoръчки и oт Eврoфoндoвe!

    Коментиран от #22, #33

  • 9 Бай Иван

    100 4 Отговор
    Хубаво мисли момчето ама старите хитреци не мислят така!!Искат парите само в своя джоб и пълен търбух!!
  • 10 Отговори

    12 96 Отговор
    Кирка Говориш Небивалици А ИТН ти казаха в прав текс що за стока си Знаеш ли че това са Парите на България Кирка къде са Парите за Хемус Къде са Парите за инфраструктурата Кирка ИТН те разкриха що за Лъжец си Ревизия за Кирката Ревизия за Служебните Погромаджии

    Коментиран от #38, #50

  • 11 Отговори

    7 77 Отговор
    Кирка Говориш Небивалици А ИТН ти казаха в прав текс що за стока си Знаеш ли че това са Парите на България Кирка къде са Парите за Хемус Къде са Парите за инфраструктурата Кирка ИТН те разкриха що за Лъжец си Ревизия за Кирката Ревизия за Служебните Погромаджии

    Коментиран от #17, #20, #41, #48

  • 12 Българка

    93 8 Отговор
    Ведър, оптимистичен, енергичен, експертен! Има гражданска позиция! Показа заедно с екипа от служебното правителство, че когато има честни, почтени, знаещи и работещи министри за кратко време се виждат положителните за българите резултати! КИРИЛ ПЕТКОВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ КАТО МИНИСТЪР! За два месеца се осветиха милиарди ограбени, раздадени наши пари. Това е причината мафията да се страхува от болшинството служебни министри. Интересно, грозно и скандално е синхронизираната атака на ИТН с ДПС срещу най-успешните министри, които спряха кранчета за кражби на мафията. Обвиненията срещу тях почиват на лъжи в официоза на ГЕРБ-ДПС Пеевски- скандалния ПИК. Пред Цветанка Ризова снощи Петков показа документ, от който0 е видно, че няма и не е имало никакви схеми между него и Василев. Това са клевети, но забележете и от устата на Тошко Йорданов.
    Слави и пророкът му Йорданов ДЪЛЖБАТ ИЗВИНЕНИЕ НА КИРИЛ ПЕТКО, АСЕН ВАСИЛЕВ, ПРЕЗИДЕНТА И ИЗБИРАТЕЛИТЕ! Не трябва да се подкрепи тяхното сламено задкулисно правителство! Искаме си служебните министри да продължат да работят!
  • 13 Кирил Петков

    61 7 Отговор
    е смел и честен човек. Слави Трифонов взе парите на ДС и излъга хората. В момента раздава чужда пита за помен. Защото служебното правителство и протестните партии му спечелиха изборите. Ама този вече и акъла му е болен, шоуто и концертите спряха. Сега със свитата си кешират, за да си живеят на спокойствие в Маями. Пълни боклуци са тези.
  • 14 Gowo

    45 7 Отговор
    ББР беше новата КТБ Правителството на престъпната групировка ГРАБ падна преждевременно.И не се изпълни пъкления му план.
  • 15 Бай Манол

    26 4 Отговор
    Крадът като за световно.Що пара откраднаха от Българицата.И продължават да крадът
  • 16 Кириле

    52 5 Отговор
    чакаме те до есента да станеш министър...няма Славета,Бойковци,Май , тумбаци,мафиоти ...като ви има вас за какво са ни айдуци , иначе изброените ще ядат х .урката
  • 17 Българка

    58 10 Отговор

    До коментар #11 от "Отговори":

    От сутринта си сланчасал или пиян си? Как къде са парите за Хемус? Комитова многократно обясни, че 70% от парите за Хемус са платени авансово, а строителните фирми са свършили само 13% от работата. Така че парите са в строителната мафия и чекмеджето на Борисов.

    Коментиран от #65

  • 18 ха ха ха

    7 48 Отговор
    Кирчо, разобличен си, не се напъвай повече!

    Коментиран от #29

  • 19 Гост

    10 51 Отговор
    Слагай гелчето,събирай партакешите и заминавай в баничарницата на жена си да точиш кори за баници,писна ни да те гледаме всеки ден и да ти слушаме глупостите навсякъде.
  • 20 1618

    40 4 Отговор

    До коментар #11 от "Отговори":

    Простотията и тъпотията ходи при хората!Трифонов се съюзи с ДПС и с БСП, предаде и подмени вота,за това изрови фалшиви компромати срещу Служебното правителство, за да даде шанс на олигарсите и мафиотите от ГЕРБ и ДПС да продължат да крадат от обществени поръчки и Еврофондове! Толкова тъпи хора в България къде се пръкнаха?Сигурно е от водата?
  • 21 дедо Флашко

    21 2 Отговор
    Парите се утаиха в шкафчето,след изтичането си. Изтичваха по пантофки.
  • 22 нннн

    30 1 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    Аааа, различават се! Единият е дълъг, а другият - дебел.
  • 23 айдук Кольо

    49 7 Отговор
    ако Трифонов и компания не проумеят ,че тр да оставят ген.Янев ,Петков,Рашков ,Стойлов,Комитова и още 2-3 ма от служебното да управляват Бг , наесен ще има размирици! ...народа видя какво е читави министри и управници ! ...правете си добре сметката , пак се опитвате без кръчмаря(народа) да я правите!
  • 24 Тоя младеж

    8 51 Отговор
    мъничко се позабрави. Какво, Кире, свърши за 3 месеца? Спря парите на Хемус (половин милиард), … за да извадиш излишъци в бюджета? Покани една фалирала фирма, за да й обещаеш държавна помощ, та да подпишете едно MoU (което не струва и хартията, на която е напечатано)? Доста ПР медийни изяви, та се покажеш колко си убав? Какво още, Кире, свърши, та да назначават за постоянен министър?

    Коментиран от #83

  • 25 Сър Пичук

    7 41 Отговор
    Много говори това момче.
    Все едно е на лекция или конференция.
    Знае какво пише в учебниците и лекциите, но повечето неща са практически неприложими в момента у нас. Всеки знае, че за да спечелиш в шаха трябва да плениш царя на противника, но тънкостта е как да стигнеш до там. Така е и при този младеж - говори какво трябва да се направи, но не е съвсем наясно как точно да стане. Нужни са много повече и по-комплексни мерки от неговите "грантове" и "стимули" за шепа компании.
    Да поживее, да поузрее, пък след някоя и друга година може пак да се пробва.

    Коментиран от #30

  • 26 пълни глупости

    5 30 Отговор
    Бай Шоршо колко ти плаща?

    На фона Сорос или БОКО, си предпочитаме БОКО!
  • 27 Arcadium

    7 34 Отговор
    Кире какво си се закахърил за бюджета ако не се приеме актуализация, то нали финансовият гений Асенчо, твоята дружка е магьосник.За два месеца намери два милярда, спря течовете в държавата и сега сме като Германия, какво му коства да се понапрегне още малко и да размести перата по бюджета и така да намери пари. Нали бюджета който заварихте беше "опоскан", а тъй без нищо си управлявате вече 6 месеца.И не си го слагай на сърце, че Христо не можа да те "инсталира" в кабинета на ИТН, като не е сега после ДБ пак ще излъжат нещо умните и красивите и ще имаш друг шанс с новият парламент, само споко.
  • 28 66666

    4 32 Отговор
    Въпросът е: Кой е по голям мошеник-Кирчо,или изцъкления Свирчо?!

    Коментиран от #43

  • 29 Последния Софиянец

    23 5 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха ха":

    Пише 13 членове на Народното събрание.Стига лъга!Кирил Петков има сто хиляди с това име.

    Коментиран от #39

  • 30 Последния Софиянец

    33 4 Отговор

    До коментар #25 от "Сър Пичук":

    Неговата работа е икономиката.За ловенето е Рашков.

    Коментиран от #82

  • 31 8777

    5 33 Отговор
    Хайде и ти Харвардско юпи, изгоненият от Америка, хайде напусни доброволно.
  • 32 Чук и Гек

    41 1 Отговор
    Хе! Преди 5 дни го викат за министър, днес бил грозен! Бъх ти критериите и последователността, г- Слами Трифонов! Изпълзи най после, поне да събереш витамин Д и да видят хората, че наистина си жив! Тези изяви на запис по фесбук не са убедителни!
  • 33 Загрижен

    45 1 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    Като цяло добре си обрисувал картинката, но имаш една много голяма грешка! Престъпникът от Банкя, главната мутра, българоубиецът бойко методиев борисов не е откраднал милиони. Той на дребно не играе. Окраднал е МИЛИАРДИ!!!
  • 34 element 05

    6 18 Отговор
    Защо не разследвате НКЖИ и Енергетиката - там са най-големите кражби? Защо не спряхте ремонтите на язовирите като от тях се краде 70%? Защо нямате никакви експерти които да разследват ремонтите , проектите и батака с язовирите? Защо спестихте че ремонтите се правят без разрешения за строеж и без строителен надзор? Защо подадените сигнали остават без реакция??? Иначе Кирчо е симпатичен но не чегърта!!!!

    Коментиран от #40

  • 35 Мунчо Радев

    3 34 Отговор
    Да да... Взехте парите за магистрала Хемус и спряхте строежа и... Сега уж сте на излишък който предстои да бъде откраднат

    Коментиран от #37

  • 36 1911

    26 8 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    групировката около Прокопиев натрапва министри на Слави!

    Коментиран от #55

  • 37 веселяк

    20 2 Отговор

    До коментар #35 от "Мунчо Радев":

    На Баце думите! В една нормална държава ако не можеш да си докажеш обвиненията ти ставаш обвиняем!
  • 38 Личи си...

    24 3 Отговор

    До коментар #10 от "Отговори":

    ...бая си тъпичък,щом нападаш един от най-успешните и честни министри...!!!
  • 39 ха ха ха

    5 13 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    Като ме обвиняваш в лъжа, докажи обратното? 😉
  • 40 Ти какво искаш...?!

    27 2 Отговор

    До коментар #34 от "element 05":

    Времето не им стигна за всичко...!Пак много неща направиха за толкова кратко време...!Или дай да мрънкаме ,като вечно незадоволена жена...

    Коментиран от #45

  • 41 Херо

    24 1 Отговор

    До коментар #11 от "Отговори":

    Джо Байдън поздрави Румен Радев и Кирил Петков за ”Три морета”
    -Какво повече да добавя това чест!
  • 42 Биби Тривонов

    10 1 Отговор
    Тръсиме хамали за пренасянето на един долап од Банкя до Барцелона. Ма да предопредиме од преди шо много тежи, да се не надяват напразно каде набързо че одскочат од тука до таме! Нема стане таа! Внетен льи сме? Айде, и плаштаме на место ма след сваршена работа! Може да кешираме у евра и злато, по избор! Ако дойде бай Ставри па да знае каде у натура не даваме, само кеш! Разбра ли ме Ставри, може ма само ако ти е по мярка на Хататитлето петио крак! Нале?
  • 43 7777

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "66666":

    Отговор-Нито единия,нито другия...!
    А Дебелият-Чекмеджан-Воевода...!!!
  • 44 element 05

    2 1 Отговор
    Зaщo нe рaзcлeдвaтe НКЖИ и Eнeргeтикaтa - тaм ca нaй-гoлeмитe крaжби? Зaщo нe cпряхтe рeмoнтитe нa язoвиритe кaтo oт тях ce крaдe 70%? Зaщo нямaтe никaкви eкcпeрти кoитo дa рaзcлeдвaт рeмoнтитe , прoeктитe и бaтaкa c язoвиритe? Зaщo cпecтихтe чe рeмoнтитe ce прaвят бeз рaзрeшeния зa cтрoeж и бeз cтрoитeлeн нaдзoр? Зaщo пoдaдeнитe cигнaли ocтaвaт бeз рeaкция??? Защо шефовете на ДКК и на Монтажи ЕАД са по местата си? Инaчe Кирчo e cимпaтичeн нo нe чeгъртa!!!!

    Коментиран от #73

  • 45 element 05

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Ти какво искаш...?!":

    Нищо не се прави имам ЛИЧНИ впечатления!!!
  • 46 Пепи

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Ямно си много млад, за да не се досещаш кой седи зад Христо Иванов.

    Коментиран от #49

  • 47 Антитрол

    20 3 Отговор
    Много герберастки трол тук бе - не свършиха ли парите от чекмеджето.

    Ааа сетих се тиквоний не можа да ги похарчи за цигански гласове щото се гласува машинно и сега има за тролове - ма те ще си счупят пръстенцата да щракат по клавиатурата и да плюят по най-успешния кабинет от 30 години насам - уви за много малко но нищо не се знае.

    Ужасът за герберите ще е ако станем президенска република и Румен Радев остави служебния кабинет като постоянен - те и сега се стряскат герберчетата на сън от тази възможност.
  • 48 мдааа

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "Отговори":

    Парите са в нощното шкафче на Боко Тиквата. Не очерняйте и малкото останали добре образовани и компетентни специалисти на България, като Кирил Петков, със спуснати герберски лъжливи опорки.

    Коментиран от #71

  • 49 хтвпхф

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Пепи":

    Не е важно кой зад кого стоял, а какво прави
    и добро ли е то за развитието на България.

    Коментиран от #57

  • 50 оня

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Отговори":

    Я си пий хапчетата:))

    Коментиран от #70

  • 51 АМОН

    18 2 Отговор
    Като гласувал за партията на Слави се чувствам прекаран и идиот.

    НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЪМ ПРАВ, НО ВИЖДАМ В КИРЧО ЖЕЛАНИЕ И АМБИЦИЯ ДА ПРОМЕНИ МОДЕЛА НАЙ ВЕЧЕ С УПРАЖНЯВАНЕТО НА КОНТРОЛ ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА ББР ОТ СТРАНА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА.

    ТОВА ДАВА НЯКАКВА УВЕРЕНОСТ , ЧЕ ПАРИТЕ ОТ ББР НЯМА ДА ОТИВАТ В НЯКАКВИ СИ ТАМ ДВАДЕСЕТТИНА ФИРМИ, А ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДО ТЯХ ДА СТИГНАТ И МАЛКИ ФИРМИ КОИТО СА ГРЪБНАКА НА НАШАТА СКАПАНА ИКОНОМИКА.

    ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ СА КАТО ЧЕРНИ ДУПКИ, КОИТО ПОГЛЪЩАТ МНОГО СРЕДСТВА ОТИВАЩИ НАВЪН И НЕЗНАЙНО КЪДЕ.
    Малките фирми са като пчеличките които носят мед.

    ИСКРЕНО ЖЕЛАЯ НА КИРЧО И ЕКИПА МУ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА РАБОТЯТ , ЗАЩОТО ИМАМ НЕПРИЯТНОТО УСЕЩАНЕ, ЧЕ ДЪЛГИЯТ НИ Е ПРОДАЛ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.

    Коментиран от #64

  • 52 TтТ

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Този е пирамида!!!
  • 53 Оракула

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    И аз го искам,
    но "Хунтата" не дава!
    С удоволствие бих гласувал за него,
    ако беше политик, и водач на партия,
    изглежда , най-читав от всички!
    А най-важното, че е боец ,доказал се в битка,
    и получил уважението си,
    от работата която показва ,
    за доброто на гражданите?
    Слави Трифонов и неговата "шайка"?
    ""Не могат да му полеят,
    на малкия пръст ,вода"!
    Поздравления за ясния му отказ,
    да бъде, пионка на мафията!

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 истината

    11 2 Отговор

    До коментар #36 от "1911":

    В една нормална държава това не е "натрапване", а "съвместно обсъждане на министрите между коалиционни партньори, което се скрепява с писмено споразумение
    за политиките, които ще са преоритет". Никой на никого не може да "натрапи" нещо, ако той не иска. ИТН се обърнаха изведнъж на 180°, което показва, че не са стабилна партия, а са под нечие задкулисно влияние, където играят вного пари. Започнаха да си служат с лексиката на деца: "Ние казахме, пък те казаха, пък ние казахме", липсва да добавят само "моля Другарко". Ако бяха едни истински компетентни политици, щяха да загърбят егото си, да се затворят 24 часа, да обсъждат преоритетите на бъдещата политика на България, да обсъдят споразумение помежду си, да разпределят министерствата помежсу си според броя на вота, който имат и да излязат пред народа и тогава да кажат решението, до което са стигнали. Така правят развитите Европейски държави. А то какво при нас, циркаджии.
  • 56 идея

    16 3 Отговор
    Кириле, прави партия!!! Партията на промяната!

    Коментиран от #80

  • 57 Пепи

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "хтвпхф":

    Този дето седи зад тях така ни разви,че вече 20 год. се доразвиваме.
  • 58 Тапата

    6 14 Отговор
    Когато някой се хвали и самоизтъква, най-млкото нещо е да се усъмниш в приказките му. Да твърдиш, че за три месеца си поставил икономиката на нови релси, е фантазия в главата на някой въздухар. Трябват ни сериозни хора, а не хвърчила.

    Коментиран от #63

  • 59 Дракула

    7 3 Отговор

    До коментар #53 от "Оракула":

    Абе Оракуле, и аз го искам, с много хора съм приказвал..и те го искат, гледал съм му няколко интервюта..визионер, прагматик, детайлно вижда нещата, много добре подготвен, на ти е с материята...и какво от това???, отстреляха го, явно такива специалисти не са нужни на едни хора...знаеш ги кои са. За това ще ни пробутват недоразумения като ония усмихнат и ведър идиот..продавача на джапанки и шнорхели. Сега чакаме да бъдат представени и министрите, ако са от кастинга..сеира ще е пълен.
  • 60 Хххххх

    5 10 Отговор
    Кирето що не си признае как за последния месец си гони интереса и под негово настояване беше увеличен обхвата на Натура 2000 и как над 1000 собственици на земя в три различни общини са засегнати и няма да могат да ползват по никкакъв начин земята си, за да може уважаемият служебен министър и неговата компания от зелени подръжници да ходят на палатки напълно безплатно върху чуждите имоти и да оставят свинщина след себи си, която след това трябва да бъде разчиствана от собствениците на имотите, защото иначе ги глобява общината?
  • 61 АЙ СТИГА БЕ

    11 2 Отговор
    Троянският кон в ИТН е самата Славуца. Тази същата г-жа Станислава Трифоновски, която навремето сърцераздирателно страдаше за преждевременната гибел на Васил Илиев. Същият, който се усукваше около Илия Павлов (лека му пръст и на него). Човекът, който се прави на принципен професионалист, а всъщност не е нищо друго освен добре платен нагаждач на принципа "повей, ветре" (да ме прощава Паша Христова, че употребявам тези думи). Жалкото поведение на ИТН може да се обясни само с едно. Те не искат да управляват, защото не могат - просто нямат кадрови и експертен ресурс, с който да го направят. По стар учиндолски обичай с елементи на ямболски петлета и северозападна шльокавица, се опитват да изтъргуват най-добре гласовете на тези наивници, които гласуваха за тях.

    Коментиран от #66, #79

  • 62 Тони

    7 3 Отговор
    Важното е мафията ГЕРБ-ДПС да се държи далеч от властта.

    Коментиран от #68

  • 63 мдаа

    9 3 Отговор

    До коментар #58 от "Тапата":

    Това не е самоизтъкване, а отчет за свършена работа, особено когато всичко се основава на реални факти. Това е нещо нормално за западните страни. Ти явно си още с комунистическо мислене, където ни облъчваха, че скромността красяла човека и те стимулираха да си мълчиш.

    Коментиран от #98

  • 64 Сърп и чук

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "АМОН":

    Той каза, че 2 от големите фирми, получили такива пари са ги употребили така, че се е отразило позитивно на държавата, но останалите......
  • 65 Отговори

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Кирката и служебните са ги взели и обявили като излишък Комитова и служебните п.евратаджии са за Ревизия Ревизия няма Служебните Парите за Хемус са Взети от Служебните Крадци Кирката и сие Наивници

    Коментиран от #67

  • 66 Буров

    11 1 Отговор

    До коментар #61 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Кои заблудени гласуваха за този егоцентрик Славуца, който мисли само за своето нощно шкафче, а не за българския народ. Още малко и ще си покаже истинското лице, въпреки че се крие като вампир от светлината.
  • 67 мнение

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Отговори":

    Ти си наивник и вожда ти с пълното чекмедже с пачки евра и злато. Явно добре те е подплатил, за да висиш цял ден и нощ тук и да плюеш по малкото останали експерти у нас.

    Коментиран от #69

  • 68 Отговори

    5 10 Отговор

    До коментар #62 от "Тони":

    А Служебните Крадци какви са Докопаха се до софрата и Закопаха България Къде са Парите за Хемус На Кого ги дадоха Милиарди са За 3 месеца Разрушиха Всичко М азят България Но тези Служебни не са България Ревизия Ревизия Служебни Не сте над Закона
  • 69 Подкрепа за Борисов

    3 5 Отговор

    До коментар #67 от "мнение":

    Престанете Да мразите България Дали може да го разберете Ако мислите за България и искате успешна Богата България не се факсирайте само срещу Борисов Дали можете Явно Не Не Не Работим к моето семейство извън обсега на България И никой и с нищо не е ни подплатил Просто ми е скъпа България За разлика от Вас Мразещите я
  • 70 Отговори

    4 6 Отговор

    До коментар #50 от "оня":

    Пия ги редовно Но Вие Прогледнете България за 3 Месеца Кирката направи Икономически Рай Е Голям Лъжец си Кирка Цените Растат Нагоре Постоянно И икономиката е в застой Европа Спира Парите А Кирката е прав да едно Отклони парите за Хемус за свои Хора Браво Кирка А Наивниците те Аплодират Какво добро Видяхте от Кирката Освен Лъжи Заблуди Кирка Ревизия Неси над Закона Ревизия Ревизия Това са Парите на България


    С

    Коментиран от #75

  • 71 Подкрепа за Борисов

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "мдааа":

    Моля ви Престанете да сеете Омраза И да разделяне Българите Всички искаме Успешна България А Кирката е Успешен Лъжец Ревизия Кирка Не си над Закона Самозабравили се

    Коментиран от #74, #76

  • 72 Хм….

    5 5 Отговор
    Кирчо е част от зелената мафия в България, точно и заради това го подкрепя Христо Иванов, защото зелените са част от политическата формация Демократична България. 2 седмици преди да стане служебен министър г-н Пектов е излязъл от управлението на гражданското движение “Да запзим Корал”, където зад добрата идея на зелените се крият користни цели и лични интереси.
  • 73 Хлъц до 44

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "element 05":

    Ти изобщо в час ли си,като изреждаш цял поменик,какво трябвало да" свършат"? За няма 4 месеца едно каре хора,свърши толкова работа,колкото три поредни правителства не могат,( или не искат).Пляскаш по клавишите,колкото да покажеш Мнение.Двамата в синхрон със дамата Комитова,ако Славуц ги беше предложил,щяха да стъжнят живота на много хора.Точно Славуца доказва на живо,че Някой не му разреши,да продължи Изчегъртването.Не си ли наясно? Ще се убедиш,като видим довечера,проекта за кабинет.Много лековерен народ сме.Не усещаме,че онези- с милиардите не разрешават подобни личности във висшата власт,да им спъват достъпа до гарантирани стотици милиони , ежегодно.Но иначе,първосигнално точите мърсоли,колко сте зле,и как ОНЕЗИ крадат брутално.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Антитрол

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "Отговори":

    Хайде бе при Боко сигурно бяхме просперираща нация, цените падаха, Боко и сие изобщо не "отклоняваха" пари за свои хора, образование, здравеопазване, икономика всичко беше на шест.

    Вярвате ли си или просто тролите.

    Колко милиарда е външния ни дълг, колко милиарда дойдоха от ЕС и какво имаме насреща - едно нищо. Малко скапан асфалт и калпаво саниране на тройни цени.

    И стига с тези опорки че е отклонил парите за Хемус - парите над 80% са дадени предварително от вожда ти на "наши" фирми ама те не са свършили нищо. Като си ги заработят може и да има още пари а може и да има нови фирми. (явно си от тези фирми)

    Голямо реване на герберастчета но пък това значи че посоката е правилната.

    Коментиран от #96

  • 76 Антитрол

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Подкрепа за Борисов":

    Само тиквун ли е над закона - за него няма ли ревизия.
  • 77 Aлфа Вълкът

    5 2 Отговор
    Типичен джендър, като говори, като се хили, като се превзема...
  • 78 Subaru WRX

    2 4 Отговор
    Браво, момче! Вие сте бъдещето. Колко малъка и жалъка изглежда банкянската мутра Борисов пред тези министри... Шутът с жълтата риза е срам за нацията. Наближава възмездието.

    Коментиран от #84

  • 79 Subaru WRX

    0 3 Отговор

    До коментар #61 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Много добре казано!
  • 80 Подкрепям

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "идея":

    Партия заедно с Рашков, Пеканов, А Василев, с теб сме Киро!
  • 81 Матей

    1 3 Отговор
    Не се лъжете с тия европейски пари,всичко е напразно,само държавата задлъжнява и изпада в по-големи зависимостиБългария трябва да напусне ЕС,да им тресне вратата и да се сработи с Русия.Мигар сте кьорави,не виждате ли докъде ни докараха,и още повече ще ни опропастят,какво сте се фиксирали като зомбита.Трябва шокова терапия за мафията,шокинг,никакво протакане,някои си представят ,че могат да спрат финансирането на мафията.Как?Ще им кажеш,не пипай,тия пари не са за тебе,а за реалните земеделци,производители,предприемачи?ДИВ звяр,превърнал се в човекоядец,няма да се спре току-тъй,трябват изключително сериозни мерки,военно-полицейско положение,частична мобилизация на резерва,излавяне на инфилтрираната чужда агентура,излизане от нато и изгонване на базите им.Ккаво си въобразявате,със светена вода да лекувате туберкулоза ли?
  • 82 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Последния Софиянец":

    Какво ловене те гони пък тебе?!?!?!
  • 83 Сър Пичук

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тоя младеж":

    Абсолютно си прав.
    Много приказки и почти никаква работа в полза на държавата, освен няколко хватки за имитиране на дейност.
  • 84 Алфа Вълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Subaru WRX":

    Японски коптор, един стар Опел като го пипнеш и ги унищожава японските курници!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 До 10??? Парите са раздадени от Борисов

    0 0 Отговор
    И за Хемус за много други проекти!! Питай Борисов и финансовите му министри!!! Сл, кабинет завари "Обран бостан"!! Явно се правиш на Тъп, но си Гербер!!

    Коментиран от #91

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 XAAXAAAXA

    3 2 Отговор
    Има неща, които не разбирате. Например, този младеж не се спря да повтаря как ББР харчила пари на данъкоплатците. А ББР дори не е бюджетна структура, т.е. никакви пари от данъци не отива за нея. Финансира се изцяло от собствена печалба. Управлява пари, привлечени от инвеститори. Обаче младежът с трапчинките НЕ СПРЯ да говори за някакви кражби там и как харчели пари на данъкоплатеца. Значи или не знае или нарочно ви пързаля, за да се хареса. Това е дефиниция за популист!
  • 90 Браво

    1 1 Отговор
    Браво! Браво! И пак БРАВО! Докато има такива и подобни хора и политици, ще има надежда за България и българския народ.
  • 91 Идиот

    5 2 Отговор

    До коментар #86 от "До 10??? Парите са раздадени от Борисов":

    Оставка и съд за Кирил Петков заради милионите, които даде за голата поляна наречена завод за електрически коли!Къде е завода, къде са колите?

    Коментиран от #92

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ал Тъпоне

    2 0 Отговор
    Младите и амбициозни членове на ГЕРБ имат изключително големи амбиции за крадене!
  • 94 браво

    2 2 Отговор
    Кириле на преклонна възраст съм но съм спокоен ,че има и такива като вас мястото Ви е да сте в парламента , не разни измикяри да се домогват и да ги кроят политиките си за сметка на хорицата!
  • 95 !!!

    1 0 Отговор
    Еееее тоя е като хлебарка, от всякъде наднича. Няма ли пантоф за тебе..
  • 96 Червен маймуняк

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Антитрол":

    сигурно са в теб списъците с раздадените суми. Ха покажи ги, сега му е времето. Иначе това са приказки от опашката, дето една жена казала.
  • 97 опг

    0 1 Отговор
    за първи път имаме министри oт cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa прeзидeнтa, които говорят истината в прав текст, и рaбoтят бeз тeлeфoнни oбaждaния и пиcъмцa! Битката е между българските граждани от една страна и цялата клептокрация oт другaтa cтрaнa свикнала да ограбва държаватa и народа с милиарди и милиарди. Тази битка ще е тежка, защото са успели да корумпират и омърсят безброй много хора, които ѝм служат сляпо. Овладели са почти всички политически партии, особено тези на статуквото герб, бсп и дпс, както изглежда и итн. Време е всеки да заеме страна. Министри от служебното правителство да поведат надигащите се вълни от новите протести! Политическите партии, институции, медии бяха корумпирани в услуга на клептокрацията и олигархията. Пaрлaмeнтaрнaтa cиcтeмa бeшe прeвзeтa, корумпирана и рaзбитa, и нe рaбoти в пoлзa нa бългaрcкитe грaждaни и държaвaтa.
  • 98 Тапата

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "мдаа":

    Отчитат се резултати, а не намерения и действия, а в зависимост от успехите може да се хвалиш - така е било винаги. Останалата част от мнението ти не желая да коментирам - далече си от истината.
  • 99 Виктор браво

    0 0 Отговор
    На твоето място с кеф биха сложили онази тъпа ПКП.И the end на реформите.Много,ама много лапачи грухтят за парите от бюджета и евросредствата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове