Last news in Fakti

4 Август, 2021 09:00 2 611 47

Станислав Балабанов, ИТН: Дайте шанс на проектокабинета

  • станислав балабанов-
  • итн-
  • има такъв народ-
  • проектокабинет

Най-важното е тези хора да свършат работа, подчерта депутатът от "Има такъв народ"

Станислав Балабанов, ИТН: Дайте шанс на проектокабинета - 1
Кадър: БНТ

"Огромна част от предложените министри са част от екипа на ИТН от доста време. Повечето са част от експертните групи на ИТН. Предложеният за премиер Пламен Николов е част от екипа след проведения референдум през от 2016 г. и неговата поява беше публична". Това заяви в сутрешния блок на БНТ журналистът Станислав Балабанов, депутат от ПГ на "Има такъв народ".

"Най-важното е тези хора да свършат работа. Дайте шанс на тези хора. Избирателят ни поставя в интересна ситуация в 46-ото НС и неговата основна мечта е тези хора да свършат работа, защото сме изправени пред много сериозни проблеми, свързани с кризата от коронавируса и ред политически решения, които трябва да се вземат", каза Балабанов.

"Фрагментиран е този парламент, с 65 народни представители е доста трудно, но ние преценихме и поехме пълната отговорност, тъй като избирателят ни отреди да бъдем първа политическа сила.

"Ако дадете шанс на това правителство, ще видите каква ще и бъде политиката ни по отношение със справянето с коронавирус. Ще търсим най-балансирания вариант, за да се справим с четвърта вълна", каза Балабанов, но не коментира как предвиждат да се справят с кризата.

На въпрос за номинацията на министъра на образованието Велислава Петрова, която беше предложена за министър на здравеопазването в първия вариант на кабинета, Балабанов заяви: "Тя е изключителен професионалист, дайте ѝ шанс. Номинацията е интересен подход от наша страна - млада, амбициозна, завършила Кеймбридж - колко по-прекрасно от това".

По повод информациите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, Балабанов повтори думите на Тошко Йорданов, че това не е истина и ако някой е засегнат, да излезе с името си и да го заяви публично. За Илиев Балабанов каза: "Достатъчно образован, изключителен юрист, изключителен професионалист, той беше част от най-голямата ни юридическа битка през 2016 г.".

В първия вариант на кабинета Илиев беше предложен за министър на правосъдието, а сега е номиниран за министър на образованието. Това решение Балабанов обоснова така:

"След като предложихме първия вариант на кабинет, видяхте какво беше общественото мнение. За разлика от други, ние чуваме какво ни казват хората. В крайна сметка МВР е сериозен орган и трябва да бъде воден от сериозен професионалист, който държи на думата си".

По отношение на консултациите с другите партии за бъдещия кабинет, Балабанов каза, че винаги от ИТН са отворени за разговори.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5988

    55 11 Отговор
    Не и на такива пошли актьори.
  • 2 Спиро Киров

    58 12 Отговор
    Никакъв шанс! Недорасляци, гномове и шмекери!

    Коментиран от #8

  • 3 Аноним

    45 8 Отговор
    Българите се завръщат експеримента продължава тоя път с наркоман

    Коментиран от #7

  • 4 Пич

    50 9 Отговор
    А бе , Балабанов , тоя кабинет от кастинг ли е , или сте ги хващали с въжета по горите... А , забравих че не знаеш , то тебе никой не те пита , кастинга е направен от ДС и масоните...
  • 5 Ender

    12 32 Отговор
    Като единствена, истинска нова партия, естествено, че трябва да и се даде шанс и толеранс! Това поиска народа, дано се справят!
  • 6 гадно

    44 5 Отговор
    Нещо не разбирам! До вчера дългия и онова ниското с голямата уста се репчеха като, че ли можеха да управляват сами, а сега тоя реди дитирамби. Май разбраха, че насила хубост не става.
  • 7 Б.си

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Аноним":

    Плювалниците. Тия тролове не спат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 истината

    34 7 Отговор
    А вие от ИТН защо не подписвате споразумение за политиките, които ще правите с тези, от които искате подкрепа? Еднолична власт ли искате, не сте ли много нахални и самонадеяни? Защо не давате на ДБ и ИБНИ министерства, това го правят навсякъде в Европа.
  • 10 mi6osp

    32 6 Отговор
    Дайте шанс на подмяната.. То че след Борисов всеки може да управлява България си е вярно, но хайде стига! Още повече,че зад Трифонов надничат същите,които бяха зад Борисов.
  • 11 "Те са

    29 4 Отговор
    Част от екипа от доста време." От колко време съществува вашата " партия"? Доколкото си спомням ти до онзи ден обикаляше с микрофона :D
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историчка

    32 5 Отговор
    Какъв шанс да дам на Гроздан Караджов, ковчежника на Костов във фондация "Демокрация", свързан с всички възможни далавери!
  • 14 Шанс за кабинета ли

    31 5 Отговор
    Този кабинет не е от хора които ще изчегъртват ГЕРП. Не са и хора които ще отстранят Гешев и ще реформират съдебната система. ИТН е подмяна.
  • 15 Възпитание

    30 2 Отговор
    Тез много ми харесва постоянният императивен тон там.. Дайте.. Спрете.. Не искайте.. Не е зле да спрете с тез азиатщини
  • 16 БАЙ Х@Й ‼️

    27 1 Отговор
    Когато нещо е зелено, като жаба, скача като жаба и квака като жаба, колкото и шансове да му даваш / да го целуваш ако щеш/ НЯМА ДА СЕ ОКАЖЕ ПРИНЦ !!!!
  • 17 Зрител

    21 1 Отговор
    Понеже наистина всички са непознати, не бива да се бърза с оценките. Но това "почакайте, ще видите, дайте шанс, сега нищо няма да ви казваме" не е сериозно. Вие сте там са обяснявате всяко решение, засягащо хората, а не да се правите на мистериозни.
  • 18 Българка

    34 3 Отговор
    На сляпо не се дава шанс. Политиката не е хазарт! Народа не опитно зайче! Избирателят КАТЕГОРИЧНО ВИ КАЗА, ЧЕ НЕ ПОЗВОЛЯВА ИТН ДА УПАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО, ОЩЕ ПО-МАЛКО АВТОРИТАРНО!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 И747

    30 2 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ ХРАНЕНО МОМЧЕ, Слушай СЕГА, ШАНС СЕ ДАВЯ НА НЕЩО В КОЕТО ВЯРВАШ, В КОЕТО ИМА НАДЕЖДА. ВИЕ ИЗЛЪГАХТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И ПРЕДЛАГАТЕ МОШЕНИНГ. ВСЕКИ КОЙТО ПОДКРЕПИ ТОЗИ КАБИНЕТ НА ЗАДКУЛИСИЕТО Е ПРЕЗРЯН ПРЕДАТЕЛ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
  • 20 Хахаха

    24 3 Отговор
    Нали щяхте да чегъртате Герб? Министър на транспорта -гербаджия. Министър на правосъдието - гербаджия. Министър на образованието -вирусолог.С такива "огромни експерти" голямо чегъртане ще падне
  • 21 Лудница

    20 2 Отговор
    Така беше и с царя и с Бойко, всеки така казваше дайте да им дадем шанс и какво стана 20 години не можем да се утървем от хората на царя, че и сега ги предлагат. През цялото това време какво стана пропадане, мизерия, безпаричие, общо взето България е затрита.
  • 22 Кремълски бандит

    11 4 Отговор
    Няма да се плашите ИТН - БСП Ви харесват, ДПС Ви харесват, ГЕРБ ще Ви подкрепят ...т.е. всички кремълски слуги са с Вас
  • 23 Тъжна работа

    14 2 Отговор
    И от ракетата на българските и северномакедонските астронавти се разбра, че тези взеха парите и просто влизат в схемата. Сигурно и с ДПСто ще се разберат Гешев да подаде оставка и да изберат същия обслужвач там, ама по-културен, да не дразни и да разваля схемите.
  • 24 Бамбука

    17 1 Отговор
    За да дадеш шанс на еди министър трябва да бъдеш информиран какви са приоритетите на неговото министерство, другото е дай пък после ще му мислим.
  • 25 САТАНИСЧЕ

    24 1 Отговор
    САТАНИСЧЕТО ОТ СНИМКАТА И ТО СЕ ОЯЛО КАКВА ГУШКА НАПРАВИЛО,ПЪРВИЯ ПЪТ КАТО СПЕЧЕЛИХА СЕ УБИ ДА ПОКАЗВА ПИРАМИДКИ С ТЪЛСТИТЕ СИ РЪЧИЧКИ ДОЛНИ САТАНИСТИ!
  • 26 Българка

    13 2 Отговор
    Щом за този проекто-кабинет важи, че министрите могат да ръководят всякакви, разбирайте няма значение какво министерство, то значи, че те са аматьори, които могат да управляват само домоветеси. Какво е общото между политиката в образованието и здравеопазването? Предложената за министър на образоване имонолог става министър на образованието! Пази боже!!!!!!!!!!!!!!
    Общото между министъра на МВР и правосъдието е , че са близки до ДС! И какъв точно шанс искате?
  • 27 Ender

    9 1 Отговор
    За тези големи вълнения за подписване на споразумения, отгововорът всъщност е много прост-никой няма мнозинство за да взима решения сам и всяко решение ще трябва да бъде обсъждано и гласувано с останалите партии! Така, че наистина няма никаква нужда от каквито и да е споразумения, договорки и т.н!
  • 28 Aлфа Вълкът

    19 4 Отговор
    Тоя папуняк го гледах сутринта, половин час говори като флегматик и нищо не каза!

    Коментиран от #31

  • 29 Шанс ли?

    9 2 Отговор
    Да окрадете с КОЙ и ДПС 75 милиарда?
    Няма как.
    Отивайте си с мир. Иначе със сопите ще си ходите.
  • 30 ами

    6 4 Отговор
    Не може, държавата не може да върви напред и да се развива с хора-слушалки служещи на интересите на клептокрацията и корупцията. Вие сте част от същото задкулисие. Изглеждаш сериозен журналист показващ знаци за принципност, който иска да работи, какво правиш при тях?
  • 31 АЛФА МИШОК

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Aлфа Вълкът":

    И аз така
  • 32 Сатъра на Хана

    8 2 Отговор
    Ако раздадат на всяко Българско Дете по едни очила и по един шноркел ....... А за татковците и макиите по едно Червено ферари и по един Рейндж Роувър , като тоя дето вози Злото Джудже Тошко
  • 33 Дайте шанс?

    8 2 Отговор
    За неминуемо сгромолясване в дупката. Само Господ Бог може да вдъхне ум и разум на всички, та вие да паднете в дупката. Зависими продажници.
  • 34 Подкрепа за Борисов

    6 3 Отговор
    Българи Гласували за ИТН Защо така изведнъж се нахвърляте на Вашите Кумири ЧАЛГАРИТЕ ВЧЕРА ВИКАХТЕ ОСАННА ДНЕС ГИ РАЗПЪВАТЕ НАЛИ ЧАЛГАРИТЕ ЩЯХА ДА ВИ СПАСЯТ ОТ КАКВО ВИЕ САМИТЕ НЕЗНАЕТЕ НАУЧЕТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ВИЕ САМИ СТЕ ОТГОВОРНИ ЗА ВАШИЯТ ЖИВОТ МЕСИИ НЯМА НЯМА НЯМА
  • 35 Варнафера

    4 0 Отговор
    Партиите са мафиотски структури по презумция!
  • 36 ПРЕС КЛУБ

    3 5 Отговор
    ИЗЧЕГЪРТАЙТЕ СУДЖУЦИТЕ ДО ПОСЛЕДНО ДАЖИ И КРАДЛИВИТЕ ИМ КМЕТОВЕ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ
  • 37 kkk

    2 2 Отговор
    дайте шааанс едниичъък шааанссссу
    уооо йе йе йеееее
    шаанс без сълззии във деЦките Учииии
  • 38 ШиШиШиШи

    7 2 Отговор
    На тези им сърбахме попарата вече !!!!!!!!!¡!!!!!!!! Използваха иди.ота Сакскобурготски и ОГРАБИХА И УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!! После сложиха тУпана Тиквата и продължиха... ТОВА БИ БИЛ КРАЯТ НА БЪЛГАРИЯ
  • 39 Я У лево

    9 2 Отговор
    Абе монче младо.Ти поне си вътре в нещата на измислената ви партия(само за парлама).От приказките преди изборите не остана нищо.Погледнете си само премиера,който сте го взели от групата на "Ало измамниците".За един ден му извадихте 5 фалшиви дипломи а той е прост продавач на шнорхели,но се сравнява с Кисинджер.Как искате да ни убедите,че продавача на шнорхели е бил с плавници и очила в някоя локва и от там е избрал правителство.Ами погледнете си избранниците.Те смърдят от всякъде.Гелосанотъо адвокатче има участие в завличане на държавата с 50 милиона и е адвокат на доказан крадец на ДДС и мафиот Гр.Ганчев.Козата военен министър-отговорника за НАТО в България-да очакваме контингента от Авганистан да се настани в България и тях да ги хрантутиме.Онзи съсел от Америка за България министър...и да не продължавам.Искате да замениме Герботъпаци със Чалгапросртаци.Истамбулската конвенция.Закони за обратните и приемане на Македония безусловно.Прозрачноста ви е задкулисна.Котирате ни като някакви ИДИОТИ,които трябва да се съгласяват с арогантното ви поведение.Ами няма как да стане.У лево и да ви нема.Никаква подкрепа.На следващите избори ще получите наказателен вот.
  • 40 Не не и не

    9 2 Отговор
    Отивайте си, бе, измамници, инсталирани от няколко места!
  • 41 Българи

    2 8 Отговор
    Уникално прост народ.Слушайте внимателно какво говори този човек личи си че е отговорен и честен.Тези хора от ИТН са единствения ни шанс да се оправим да спрат да ни крадат да ни лъжат и да настъпи промяна.АКО И ТЯХ ИЗГОНИМЕ НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА.СТИГА С ТЕЗИ КРАДЦИ ОТ ДБ , ГЕРБ, И МИШОКА ХАДЖИГЕНОВ А ЗА ХРИСТО ИВАНОВ той си е жив ГЕРБАДЖИЯ НА НЕГО УГОДА НЯМА .ТАКА ЧЕ БАЛАБАНОВ Е ПИЧ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ.
  • 42 Българка

    1 7 Отговор
    Суверена е казал кой да кара влака.И това е ИТН.А,че на другарите не им е по угодата Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ..
  • 43 песимист

    2 1 Отговор
    Бала,бала- дайте им шанс!
    После- елате пиленца при батко...
  • 44 неКомунист

    1 2 Отговор
    Дайте и на С.Балабанов министерски пост, много ще му отива!
  • 45 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Никакъв шанс ! Плюеине и храчене по тях, докато ги удавите. Те едва сега стъпват на политическата писта. Нямат вдастови и финансови ресурси. Трябва да бъдат опорочени и смазани. Никакма подкрепа!! Те не са от този народ, не са за този народ!?
  • 46 ШАНС ЛИ?

    0 1 Отговор
    Все едно да дадеш шанс на куче,когато те нападне, за да те разкъса.Дотук беше с шансовете. Кой дава шанс на анонимни персони.?Това правителство няма да има нищо общо с предишните и подхода към него трябва ще бъде съвсем различен.
  • 47 Айде у лево

    2 0 Отговор
    Какъв шанс бе, дебил? Досега на всички давахме шансове, те КРАДОХА каквото бе останало от предишните и се правеха на света вода ненапита.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове