6 Август, 2021 21:10 4 633 30

Военното отговори на ГЕРБ: Коректността изисква не политиците, а разследващите да дават информация

  • военно министерство-
  • чешнигирово-
  • шабла

Отговор на декларацията на ПГ на ГЕРБ-СДС по инцидентите в Чешнигирово и Шабла

Военното отговори на ГЕРБ: Коректността изисква не политиците, а разследващите да дават информация - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, поднесена от трибуната на Народното събрание от г-н Даниел Митов, Министерството на отбраната се въздържа да коментира в детайли случаи, които са обект на разследване от прокуратурата. Коректността изисква не политиците, а компетентните разследващи органи да дават пред обществеността обективна информация по споменатите инциденти в Чешнигирово и Шабла. Това заявиха от военното министерство и допълват:

Тъй като е образувано досъдебно производство и на основание чл. 198 от НПК материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокуратурата. Министерството на отбраната е ограничено във възможността си да отговори подобаващо на въпросната декларация, която съдържа изкривена информация и неверни твърдения. За нарушения от такъв характер се носи отговорност по чл. 360 от Наказателния кодекс.

Но в отговор на крайно манипулативните твърдения и неверни внушения, категорично заявяваме, че министърът на отбраната не е наказвал старши лейтенант Тодор Манчев. С негови заповеди от 15.07.2021 г. (4 дни преди трагичния инцидент) са освободени от военна служба директорът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов – преки командири на старши лейтенант Тодор Манчев. В декларацията редом с другите неверни факти е сгрешено дори и военното звание на офицера.

Министърът на отбраната възложи три проверки от страна на Служба „Военна полиция“ и на Инспектората на МО. Резултатите от проверките на Инспектората са предадени на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. По повод изисканите от нас доклади от ПГ на ГЕРБ-СДС, сме отговорили, че чакаме за това разрешение от Прокуратурата.

За останалите подвеждащи твърдения в изнесената декларация нека се произнесат разследващите органи, след като приключат работа. Недопустимо е от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилен

    44 8 Отговор
    отговор на разпалилуя се артистично къдроглавец, мислейки , че е много умен и открил начин за злепоставене ! Но не му върза !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 14 Отговор
    герб сдс мутри мафия

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой знае ли

    37 4 Отговор
    Къдравата Сю ходил(а) ли е войник?

    Коментиран от #8

  • 5 След време ако стане нещо с Ф16

    20 4 Отговор
    И се разбие какво ли ще настане в парламента и в медиите Нещо като Когато гръм удари как ехото заглъхва
  • 6 Боки Чан

    34 9 Отговор
    Герберски изклесяци, сър.
  • 7 Преди 1989

    18 3 Отговор
    Имаше наказание за неопазване
    на Социалистическото имущество
  • 8 Мазньо

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някой знае ли":

    С войници - да, ама войник,де късмет де....
  • 9 Подкрепа за Борисов

    10 22 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Гладен Ли Си Бeдняко Борисов Се връща Отново Ти ще си Още по Гладен А аз Още По Богат

    Коментиран от #19, #20

  • 10 !!!?

    9 24 Отговор
    Военната хунта върна съветското време на мракобесие и страх !!!?

    Коментиран от #28, #29

  • 11 А пилота

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ни беше убит, троле. А ти какво си дал на Родината - безкрайни простотии!

    Коментиран от #22

  • 12 мадам

    5 0 Отговор
    Кю!Бягай от тука /e писюр....
  • 13 Радев

    5 5 Отговор
    Оставка и всички виновни в затвора! Жаки типове посегнаха на българските войни!
  • 14 Рослямист

    3 13 Отговор
    Ех много се радвам,защото се върнаха времената в които умрелия сам си е виновен и човек за човека е двукрак вълк с партиен билет! Усеща се силно духът на априлския пленум и тезисите на конгресите на централния комитет на БКП! Кеф другари,отново сме в първите редици на марксизма, ленинизма и пролетарския интернационализъм!
  • 15 Ами

    15 3 Отговор
    Значи ГЕРБ знаят какво разследва прокуратурата? Прокуратурата е зависима от гРоБ.
  • 16 Боби ДС чука

    7 0 Отговор
    Абе къде скри туловището си ДС-Ванче караПрас?! Скучно ми е без него и ДС-патриотарстващия му катун!
  • 17 питащ

    12 2 Отговор
    Поредното тъпо изказване на къдравата Сю. Ами като няма какво да предложите за проверка не ръсете глупости бе, тъпи гербери.
  • 18 ТОТО

    5 1 Отговор
    Димане още ли си наведен пред Сертов? От кога познаваш това момче? Знаешe ли какво е станало в Пловдив и по-точно в Чешнигирово. Знаеше ли,че момчето ще ходи на учението в Ново село? Какво направи , не като командир, а като човек? Да не би и ти да си на хранилка при семейството на момчето? Недейте да трупате дивиденти от една трагедия.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Подкрепа за Борисов":

    копират ми ника не съм бедняк болен съм с инсулт съм на никой не го пожелавам получавам си пенсия плащам си всички сметки към мащехата ДЪРЖАВА имам интернет сателитна дом климатик послден модел не съм крадял пъгал убивал


    а БОЙКО е аут от политиката престъпник е сикаджия лежа в затвор в ЧЕХИЯ ти когато се присмиваш на болни ХОРА това говори това защото си ло кораво сърдечен не си способн да правиш добро аз не съм беден а ти когато подиграваш бедни хора не се ли замисляш защото олелото на живота се върти и никой не знае как ще стигне
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Подкрепа за Борисов":

    БМБ е вече политически труп герб ще залезете като ндсв
  • 21 достойнство

    5 12 Отговор
    ПРЕСТЪПНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО.НО НЯМАШЕ КАК ДА Е ДРУГО ЯЧЕ СЛЕД КАТО 90% ОТ НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ ВИСШИ ПОСТОВЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФИГУРАНТА КРАДЕЦ/ЗА ДВА МЕСЕЦА ИЗТЕГЛИХА 650 000 000 ЕВРО ЗАЕМ/ СА С КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЛЕДСТВЕНИ И УВОЛНЯВАНИ ЗА КОРУПЦИЯ.ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО СПРЯ СЪЗДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА ПЕТРОЛ А КОМПАНИЯ-ЗА ДА СТАНАТ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА ОТ1.85 НА 2.24лв.И ДА НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

    Коментиран от #24, #25, #30

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "А пилота":

    какво съмал на мащхата ДЪРЖАВА СЪМ ДАЛ ТЯ МИ ВЗ ЗДРАВЕТО ИМАМ СТАЖ 31 години БЪЛГАРИЯ е зл от сдс ИВАН КОСТОВ ЖАН ВИДЕНОВата гладна зима а ЖАН ВИДЕНОВ игра хоро когато изгоряха войничетата ЦА БОРИС излъга уж щял да оправи с лъжливи дни СТРАНАТА кевр мафията уби ГЕОРГИ ДИЧЕВ ШЕФ на АЕЦ КОЗЛОДУЙ самоубиха го бе по времто на НДСВ БОЙКО БОРИСОВ беше глав ск на МВР
    СИМЕОНДЯНКОВ се присмя на пенсионерите показвайки ни прд медиите постната пица много пенсионери с споминаха към 5 коперация гробищнните паркове а БОЙКО от ЩАТИТЕ наече БГ пенсионерите ло човешки матерял
  • 23 ГРАД ВРАЦА

    9 2 Отговор
    Какво стана с черната кутия изобщо ще я пращате ли тая година?
  • 24 Браво!

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "достойнство":

    На Служебното Правителство...!Браво на Кирил Петков , Асен Василев и Комитова...!За кратко време извадихте кирливите,крадливи и далавераджийски схеми на Чекмеджан-Воевода и неговата свита...!Браво на Президента Радев за сполучливият избор на достойни ,начетени и необременени с миналото млади хора...!Успех в Изчегъртването на Крадливата Герберска Шайка...!!!
  • 25 Мечо Пух

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "достойнство":

    Приятелче, коги лъжеш не се ли усещаш, че се опитваш да го правиш пред хора, които познават материята далеч по-добре от тебе? Всичко, което си ръснал в поста си е долна и нескопосана лъжа в стил "Бойко Борисов"...Епа засрами се малко и иди да се учиш при по-добър лъжец от банкянския зайчар...А между гробарите се намират и такива...
  • 26 Пояснение

    2 1 Отговор
    ЗКПЧ-то Сертов, където влачеше от семейството на това момче с гордост се хвалеше, че рита мачле с примиера Бойко.
  • 27 124

    2 0 Отговор
    ГЕРБ не е партия, а антибългарска шайка.
  • 28 ТРД

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Нямаше мракобесие, нито съвести войски (бази) в БГ. А мутрата Борисов даде на САЩ бази без нищо. Ами предател е!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Доживях

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "достойнство":

    да видя как радетелите за пазарна икономика страдат, че държавата не била създала държавна търговска структура... Я се разберете помежду си държавата лошо нещо ли е или частната собственост е по-лошото?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове