Last news in Fakti

10 Август, 2021 08:01 12 084 35

Иво Инджев: Имитаторът на ментора си преля чашата на търпението

  • иво инджев-
  • пламен илиев-
  • слави трифонов правителство

Освен всичко друго Илиев демонстрира неадекватност от чисто фактологична гледна точка

 Иво Инджев: Имитаторът на ментора си преля чашата на търпението - 1
Снимка: БГНЕС

От партията на Слави Трифонов, чиято единствена заслуга си остана във рамките на колективните усилия на партии и граждани за отстраняването на неговия конкурент по популизъм от властта, потвърдиха днес правилото техните лица, производни на манталитета на самия Трифонов, да се провалят още при първото си появяване пред публиката. В това начинание се прояви успешно адв. Петър Илиев, който застана пред Нова телевизия в позата на непогрешимия съвършен самохвалко.
Това пише журналистът Иво Инджев в личния си блог.

Само една от квалификациите му спрямо хората, от които зависи дали ще става министър и вицепремиер, беше достатъчна, за да се “застреля в крака”, както казват нашите съюзници отвъд океана. Нарече “кочина” политиците, които иначе поименно бяха откроявани както от депутат-сценаристите на неговото злополучно издигане за голям началник в държавата, така и лично от самия Трифонов. А фактът, че Илиев не се престраши да им посочи отново имената го прави по-скоро страхливец, отколкото “тактичен” кандидат на Слави за слава.

Със своята изява на непогрешим имитатор на егото на своя ментор кандидатът Илиев се превърна в последната капка в и без това препълнената чаша на търпението спрямо трупата на Слави в политиката. Би било сензационно самоубийствено “свинете” от кочината да се съгласят без никакво грухтене да го изпратят в стола на вътрешния министър и на вицепремиер ( да седи на точно тези два стола), който си показа бивните и готовността да се разправя с критиците и слага тигана да ги изпържи още докато рибата е в морето.

От този момент нататък въпросът да бъде спрян подобен кабинет с такъв безподобен кандидат за силов нарцис се превръща за заплашените от него във въпрос на самоотбрана, активирайки инстинкта им за самосъхранение. Адвокатът на Трифонов явно много харесва себе си, както вероятно го харесват баба му и майка му, към които препраща за референции желаещите да разберат какво има на ум със самохвалните оценки за собствения си характер, но ще трябва да проумее, че огледалото не е достатъчно, за да покори гласовете на досегашните спътници на ИТН в битката за промяна на статуквото, олицетворявано от бившия приятел на Трифонов от Банкя.

Освен всичко друго Илиев демонстрира неадекватност от чисто фактологична гледна точка. Оплака се, че бил тричан от медиите и че срещу него бил хвърлен огромен ресурс. Нима?

Явно не е регистрирал какво означава истинско тричане с огромен ресурс. На такова бяха подложени например години наред нарочените като врагове на предишните управляващи бивши министри на Методиевич и заподозрените за техни съмишленици издатели на медии, които са всичко друго, но не и “жълто-кафяви”. Истинските жълто-кафяви медии могат да си крещят каквото си искат, но за честните хора е чест да попаднат в техния фокус и е доказателство, че имат стойност като хора и публични фигури, щом ги “тричат” толкова яростно ( колкото Илиев изобщо не беше нападан).

Тъй че, ако Гешев и компания погнат Илиев и компания, както гонеха и инквизираха дълги години въпросните “тричани” противници на Методиевич, ще можем да се съгласим с тезата му, че като новороден и злополучен кандидат за управленска слава е станал толкова важен за цели няколко дни, че задкулисието го е подгонило с “огромен ресурс”.

Засега той е просто (о)тричан и блесна със заслугата си за ко(н)чината на провокативния проект за (не)управление на Трифонов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    88 28 Отговор
    ИТН няма да съставят правителство!Падат на дъното и излизат от Парламента! БСП трябва да изчакат мандата да дойде при тях и да върнат Служебното правителство! Всички протестиращи хора ще ги подкрепят включително и Демократична България и Изправи се!

    Коментиран от #15

  • 2 Един Суверен

    38 8 Отговор
    Има такъв Народ, но има ли такава Партия?

    Едно е сигурно: Има такъв Проблем. Признавам гласувах за Тях на 04. и на 11. Не съжалявам, но искам да разбера какво стана. Първо Фактите: От техните предавания знам какви са им мненията и решенита за всички проблеми. Нямам противоречия с тях и направих моят избор както отбелязах по горе. До днес 10.08.21г. не виждам отстъпление от поставените приоритети и задачи. Къде е Проблема?
    Тези които ще Изчегъртват диктатурата на герб и ще връщат Парламентаризма, не говорят с никой и поставят ултиматоми. Демонстрират Надменност, Наглост и Неуважение към всички, но най вече към гласувалите за тях. Какво следва, ако мине Кабинета? ДЕМОКРАТИЧНА ДИКТАТУРА?
    Наистина все още вярвам в добрите им намерения. И вярвам, че не са купени. Но къде се е объркала схемата?
    След Референдума Шоуто пуска обява за набиране на бъдещи политици. Какво прави Държавна Сигурност? Спи, не вярвам. А може би, вече е ОС Олигархична Сигурност. ОС изпраща хиляди калинки и те накацват по шоуто като мухи на ..такова. Журито отхвърля едни други одобрява и започват работа. С годините печелят доверие и налагат своите възгледи. Според мен там се е пробила схемата. Има и добри попадения, но и суровото гори със сухото. Какъв е изхода? Като не знаете какво да правите питайте СУВЕРЕНА. Всички говорят за Електронно Правителство, ами направете онлайн платформа за партията с анкети, мнения и решения. Има ли нещо сложно? Обявете си кабинета преди Изборите за да

    Коментиран от #8, #34

  • 3 1618

    64 9 Отговор
    Петър Илиев не отговори на единствения съществен въпрос - защо части от негов научен труд се припокриват с части от друга книга, а вместо отговор обяви за задкулисни и жълтокафяви медиите, които задават въпроси!Този диктаторски метод в стил Борисов-„нападението е най- добрата защита”до такава степен е опротивял на народа,че ИТН ще бъдат изритани от Парламента в най- скоро време!Цялата политическа кариера на Трифонов приключи още преди да е започнала!Има такъв народ трябва да напуснат Парламента и да се извинят на избирателите за предадения вот!

    Коментиран от #19

  • 4 Иво Инжев!! Изкараха и старото дрънкало

    38 26 Отговор
    Да ръси Акъл!! А няма нужда, клепнаха ни Ушите от Простотии!!
  • 5 Думичките за кочината

    21 33 Отговор
    Ги изрече много отдавна един друг политик в парламента,Н.Хаджигенов, ама си мълчите де.
    Видно е и с просто око, обърнахте се срещу Слави по команда.
    Задкулисието се е впило дълбоко в тая държавица, нЕма отърване.
  • 6 хрум

    10 6 Отговор
    Как така "във рамките", бе колосе на интелектуалната мисъл?
  • 7 Славуца

    33 5 Отговор
    се на.ра още преди да докосне власта.
  • 8 И за какво

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Един Суверен":

    Да правят платформа?
    За да пишат плюнки дето нито са гласували, нито гледат 7/8, само ще лаят ,да се правят ,че видиш ли никой не харесва ИНТ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сатъра на Хана

    10 5 Отговор
    Инджов, преди 2-та избори , Аз го наричаха Слави Малкия Рапон, който иска да стане Дон Рапон, ама тогава никой не ми вярваше
  • 11 Дори

    24 4 Отговор
    не трябва да се дискутира относно някакъв Слави & Со. ! Ако народът ги заплюе , ще се удавят в плюнки !
  • 12 Стършел 65

    25 2 Отговор
    Тръгнал кос с дълъг нос от Барбадос за голем пост. Но щото е пр..т му заседнала кост!!!
  • 13 Наблюдател

    15 7 Отговор
    Виж ти ! 😀 Знаем защо го пускат сега.!
    Ще повтири баналните констатации на всички за Слави и ИТН, а после ще го пуснат да лае дежурните си русофобии.А хората ще си мисляр "този правилно говореше за Слави"
    Нали така, Козяк !? 😜
  • 14 ГЕРО

    12 6 Отговор
    ВСИЧКИ СА МАСКАРИ,КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ВЛАСТ И ПАРИ,И ТИ ИВО ИНДЖЕВ СКАЧАШ СПОРЕД ПАРЦИТЕ,НЯМА ДОБЛЕСТ И ЧЕСТНОСТ,ДОРИ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ И НЕГОВАТА ПРЕЦЕНКА ПОВЕЧЕ ВЯРВАМ,ОТКОЛКОТО НА ТАКИВА МЕНТОРИ КАТО ТЕБ И ХАДЖИМЕНТОВ,КОЙТО СЕ ИЗКАРА НАЙ-УМНИЯ И НАЙ ЗНАЕЩИЯ КАКВО Е НУЖНО ЗА СТРАНАТА И НАРОДА ,А КАТО ПОГЛЕДНЕШ РЕЗУЛТАТА МУ НА ИЗБОРИТЕ-ПЛАЧЕВЕН-ЕДВА СЕ ДОТЪТРИ ДА МИНЕ БАРИЕРАТА,СЕГА ИСКА ПРЕЗИДЕНТА НА НЕГО ДА ДАДЕ ТРЕТИ МАНДАТ-СМЕХУРКО,НАРОДЪТ НЕ Е ПРОСТ
  • 15 Българка

    12 26 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Всички протестиращи НЕ СА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Протестиращите и БСП имат общо около 400 000 гласа от 3 милиона гласували. Останалите МНОЗИНСТНОТО, не искат БСП, не искат фатмако и подлогите му.

    Коментиран от #20, #23, #30, #31, #32

  • 16 Marinov

    9 5 Отговор
    Поредното Из Кудкудякване от Бунището на Историята!
  • 17 Питане

    9 3 Отговор
    Ама този Илиев е адвокат на руското посолство????
  • 18 гражданин

    13 3 Отговор
    на следващите избори, ИТН от 24 отива на 12, не трябва тука Иво Инджев да се изказва и да ги анализира, те сами се унищожиха
  • 19 LOSHIA

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "1618":

    Кражба се доказва в съда,а не с твоите брътвежи и на такива като тебе по медиите!!!

    Коментиран от #24

  • 20 1618

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    В момента след предадения вот от Станислав Трифонов и ИТН това е на- доброто решение за България!Предоставя се възможност БСП да върнат Служебното правителство! А, ИТН трябва да напуснат Парламента ! В противен случай народния гняв ще се изсипе върху тях и ще пак ще бъдат изритани!
  • 21 клоунАДА

    13 3 Отговор
    Хора , насила се опитват да върнат Борисов и ШАЙКАТА му на власт ! Вместо на намалят егото си и да се обединят , те се карат махленски. А през това време човекА-Тиква доволно потрива ръце с ехидна усмивка !
  • 22 Това измислено

    12 0 Отговор
    правителство няма да мине. Никога не са скачали така вкупом журналисти , анализатори, политолози и социолози от различна разцветка и политически пристрастия срещу някого. Такова нещо не се е случвало в историята на България. Някой в парламента трябва да е луд или да си направи политическо сепуко, за да гласува подкрепа.
  • 23 LOSHIA

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Фатмак е бил съпруга на баба ти, за това ръсиш глупотевини по медиите!
  • 24 1618

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "LOSHIA":

    В момента в България няма независими съд и Прокуратура докато Гешев не бъде освободен! Точно с тази цел измамниците , които се държат като диктатори от ИТН и от ГЕРБ искат Гешев да продължи да си затваря очите за техните престъпления!Така, че измамниците и предателите от ИТН нямат място повече в Парламента! Народа няма да ги търпи!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 светльо

    8 5 Отговор
    Няма да чета новините от сайте коментирани от това лице
  • 27 chi

    6 7 Отговор
    На тоз келеш кой му даде думата?
  • 28 Този

    11 5 Отговор
    Айде още едно ла.но изплува.
  • 29 митака

    6 4 Отговор
    Оооо агент Ивайло от къде изпълзя? Помниш ли какъв доносник на Първо главно ДС беше? Много се фукаше и покрай теб не се минаваше.
    Много си се сбабичосал бе агент от резерва.
    Знаеш си ти, ти си с тоз който е на власт.
    Ивайло на 9-то септемврийският празник ти най-силно викаше ура.
  • 30 Домати с лук

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Тъпан не мърси българското.
    Ти знаеш ли от коя страна се държи карабината бе селяндурин?
    Този когото наричаш "фатмак" е най-достойният български президент и е истински генерал от авиацията!
    Чест генерал Радев!
    Мачкай предателите на България!
    Герберско тролче възхвалявай измисленият пожарникарски генерал и се връщай там от където си изпълзял.
  • 31 митака

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Фатмак е баща ти, че те е създал толкова тъп.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ИВАН

    0 0 Отговор
    Лелее, тоя как ме кефи, как ме кефят такива като него, де късмет да го добарам и на живо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове