Last news in Fakti

12 Август, 2021 21:17 3 341 25

Проф. Маринов: Като бой с торти в старите комедии

  • проф. александър маринов-
  • бсп-
  • мандат-
  • итн

По-голяма част от партиите държат на всяка цена да надприказват, да уязвят другите

Проф. Маринов: Като бой с торти в старите комедии - 1
Снимка: БГНЕС

Много далече отиде влошаването на отношенията между партиите. Много се замърси публичното им говорене. Едно замеряне, като бой с торти - като в старите комедии, само че тук цената е много по-висока.

По-голяма част от партиите държат на всяка цена да надприказват, да уязвят другите. Много отдавна не съм виждал в българската политика такова ирационално и хаотично поведение. Това коментира пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Съвета за стратегическо развитие при президента.
Според него, за да се случи нормализиране на говоренето, то всички трябва да направят крачка назад, да намалят децибелите и да оберат силните епитети. По думите му обаче „всичко това не изглежда вероятно, колкото и да ни се иска“.

Проф. Маринов посочи, че случващото се има трудно обяснение:

„От една страна имаме един заварен, отречен от мнозинството от българите модел на управление. Това породи у останалите илюзия, че много бързо се е освободило място, за което трябва да се преборят кой пръв ще седне или кой по-голяма част от седалката ще заеме. Подцени се необходимостта от по-нататъшно устойчиво партньорство. Желанието да се изпреварят останалите, да се вземе шампионската титла, изигра лоша шега. Ясно е, че необходимата за обществото промяна може да бъде постигната с партньорски усилия от един по-широк кръг политически субекти“.

По думите му шансовете за кабинет не са изчерпани:

„Трябва да се прекрати огънят. Трябва отказ от идеята, че на този етап някой може да бъде хегемон на тази промяна. И след това да се постигне споразумение. Трябва да има обединение и съгласие около определени политически принципи и цели. Това не е лесно, на фона на случилото се, но политиците трябва да разберат, че ще стане много лошо и за хората, и за тях самите“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пройчо

    19 15 Отговор
    Като групов парламентарен онанизъм на разпасани маймуни от стадото на Тлъстия Орангутан Бою!....изживяват си детството и пубертета.
  • 2 Аре

    14 28 Отговор
    Аре и този комуняга ще ни дава наклон на ... мисленето...

    Коментиран от #14

  • 3 Да,бе

    16 2 Отговор
    Не е бой с торти,просто някои ядат една и съща торта за трети път.
  • 4 Статус на Хана

    1 0 Отговор
    Намерих решение как да оправя Афганистан ... На 10жени се оставя по 1 живо отроче от мъжки пол. Дано не трябва да го прилагам в Мутристан
  • 5 Българка

    8 22 Отговор
    Професоре не им отваряй очите тъкмо започва комедията. Да се посмеем на протежетата на фърчилото. То и той се покри, време е да им дръпне юздите или и на него са му дръпнали юздата, оня кукловода от Дубай.
  • 6 С.Т

    16 4 Отговор
    Бойко е прос,ама и аз не му отстъпвам.
  • 7 Призив

    18 5 Отговор
    Това са малоумници, не политици. Простащината тотално превзе парламента с влизането на ИТН в него. Чалгари и Мутри вън от Парламента!!!
  • 8 суперстар

    8 5 Отговор
    Нека, нека малко йекшън, щото като са в сговор само пият от народа.
  • 9 Х0Йчо

    8 2 Отговор
    Тва е проблемът, че трябва да се обединяват партии съвсем различни една от друга. Аз като съм член на БСП, няма как да са ми симпатични тея от ДБ например. Но пък да се запази геноцида на ГЕРБ–ДПС също не добър вариант. Доста верояттно е и след следващоите избори да е горе долу-същото. Дори и да влязат нови партии в НС, те няма да с голям процент
  • 10 Иде Бойко

    9 16 Отговор
    И aкo трябвa дa cмe чecтни за ситуацията ..... Бойко си остава единствения здраво мислещ държавник , способен да създаде работещо правителство и да ръководи държавата . Та рано или късно хората ще изтрезнеят от болшевишката пропаганда на псевдопротестните партийки , и Бойко ще се завърне с 300 за да оправя нещата , бидейки най малкото зло за България

    Коментиран от #12

  • 11 Ами професоре,

    9 5 Отговор
    оказа се, че новите задкулисници от дб, са по нагли и от герб! Те имат приоритети, единствено за прокопиев и кръга капитал! А народа, той просто е средство да излъжат по глупавата част от него, за да ги изстрелят към властта! Та професоре, станаха много за изчегъртване! И без народа, това няма да стане!
  • 12 Да,бе

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "Иде Бойко":

    Загуби ме още на мислещ държавник.Мисленето му е проблем,а за държавник му трябват поне 100 прераждания.Минимум.
  • 13 зъл пес

    11 14 Отговор
    Пич,ако имаше отречен от мнозинството от българите модел на управление,Герб щеше да е с процентите на Галевица бе.Това че манипулирахте машините,и със зор направихте Славуца първи,е друг въпрос.Не говори тъпотии,а си виж вдигнатото юмруче докъде иска да докара България.
  • 14 КУРАЖ

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Аре":

    Избори до дупка!
    Докато не изметем от Парламента
    червените и сините креатури на БКП!
    Докато България не изплува от дъното на ЕС!
    Докато българите не скъсат руската енергийна примка от шията си!
    КУРАЖ Слави!
  • 15 Странно как

    6 0 Отговор
    ще се случи тази крачка назад след толкова словесна агресия и помия.
  • 16 Торбата с

    8 0 Отговор
    Абе има файда от това тръскане на чувала с политическите плъшоци и мишоци ,Ако и цяла сюрия политкиректни анаблизатори да се тръшкат. Поне почнаха да си вадят един-друг посраните гащи и кирливите ризи та да не се заблуждаваме по омайните им слова на загрижени държавници. То и зърното така си пресява от плявата - с тръскане и лашкане на ситото.
  • 17 според мен

    4 4 Отговор
    Според мен ББ трябва да вземе мандата и да го връчи на ДБ.

    Тогава ще е интересно
  • 18 оня с коня

    7 9 Отговор
    Професора като Председател на съвета за стратегическо развитие при Президента/как се е добрал до тая Синекурна длъжност и колко му е заплатата- Господ знае/ е РЕАЛНО Разтревожен от Неконтролируемата полит. Ситуация в Парламента.И ИМА ЗАЩО,тъй като Иконом. Криза ЧУКА НА ВРАТАТА,а вчера Социалиста Кутев ОТКРИТО КАЗА,че Пари след Средата на Месеца/Август/ НЯМА.Затова и някои Червени партии в парламента както и Президентството НАСТОЯТЕЛНО Призовават за Актуализация на Бюджета,т.е. ДА СЕ БРЪКНЕ ДЪЛБОКО в Резерва на хазната и да се дръпнат едни Пари заделени от ГЕРБ/последното редовно Правителство/ за покриване на текущи плащания по Вътшния дълг и др. подобни/.Да,обаче САМО РЕДОВНО Правителство може да върши подобна Дейност,което значи че Другия месец Пенсионерите могат да останат БЕЗ Пенсии,а Държ. Служители да бъдат с Орязани заплати.И какво следва?Ами ЯРОСТНИ ПРОТЕСТИ точно пред Президентството,защото за действията на настоящото Правителство е отговорен ЕДИНСТВЕНО И САМО Президента!Та и затова му Пуши главата на Маринов - защото наближават Президентски избори,а като прави сметка да Процентите на Радевия Рейтинг сметките ХИЧ не го радват!

    Коментиран от #24

  • 19 Хихихихии.. хихихихии

    5 8 Отговор
    ДА НАБЛЮДАВАШ....ПЕ'ДЕ'Р'АС'КИ'ТЕ
    МУРАФЕТИ НА АГЕНТА ДОНОСНИК ОТ ..ДС/ БКП-"МАЙСТОРА" ,..ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ..СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ (ГРУПИРОВКИ),..И ДОКАЗАН ..КОМАРДЖИЯ, НЕ'ФЕ'ЛНИК И АЛК'ОХО'ЛИК,.. СЕГАШЕН..СЪВЕТНИК НА... ДЕ'БИЛА-ОЛИ ГОФРЕН,...БЕЗЦЕННО... Хихихихии......
    Хихихихии.....
    АВЕ,..КЪДЕ Е ОНЯ...КЛЕПАРЕСТИЯ ШМА'ТАРОК И Р'О'ГАЧ... ФАТ'МА'КО?!?
    Хихихихии......
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гьобелс

    3 1 Отговор
    Да идват белите рейсове
  • 22 червени кхмери

    4 5 Отговор
    Защо ли не съм изненадан, че съветника на Радев е баш комунист и ДС-джия.
  • 23 5555

    0 3 Отговор
    Само един въпрос имам професоре - досега като бяхте толкова умни и рационални докъде докарахте страната - коментара мисля е излишен. Некадърници брутални сте и като дойде някой и се опита да промени нещо и старите муцуни скачат срещу него. Не само в политиката е така - навсякъде е така.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГЕРБ

    0 0 Отговор
    АЛОООО МАЙСТОРЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове