Last news in Fakti

16 Август, 2021 08:27 8 636 139

Антоний Гълъбов: Най-лошият вариант е втори мандат за Радев

  • антоний гълъбов-
  • румен радев-
  • итн-
  • правителство

Колегите побързаха да пакетират трите политически формации в общ профил. Винаги съм настоявал, че „Има такъв народ“ са различен политически проект

Антоний Гълъбов: Най-лошият вариант е втори мандат за Радев - 1
Снимка: БГНЕС

Бюджетът не е таблица с числа, а политики, за които някой трябва да носи отговорност. В този контекст призивите на президента Румен Радев и на служебното правителство за актуализация на бюджета са неприемливи.

Същото важи и за служебното правителство да стане автоматично редовно. И двете неща нямат нищо общо с парламентарната демокрация, коментира доц. Антоний Гълъбов за БГНЕС.

Колегите побързаха да пакетират трите политически формации в общ профил. Винаги съм настоявал, че „Има такъв народ“ са различен политически проект. В известен смисъл случилото се през последните дни потвърждава категорично това.

Целта на „Има такъв народ“, като политически проект, е да промени цялостната система на политическо представителство. Точно затова те отказват да следват каквито и да било принципи и правила на поведение в парламентарна среда, защото разчитат, че техните избиратели очакват именно това.

Да припомним само, че когато върнаха мандата в 45-то Народно събрание, което всъщност предизвика парламентарната криза, получиха на следващите избори на 11 юли над 100 хиляди гласа повече.

Те разчитат на този тип поведение – напълно отхвърляне на какъвто и да било диалог да се харесва на техните избиратели. В това отношение грешката с общото им пакетиране стана очевидна още преди около месец. Инерцията продължи твърде дълго и това попречи да се анализира реално ситуацията.

Нямаше преговори, тези три седмици бяха загубени по същество. Нямаше преговори, имаше опознавателни срещи, както ги бях определил още в самото начало.

Другите политически формации се срещаха с екипа на „Има такъв народ“ и нещо представяха като свои очаквания, но беше абсолютно ясно, че не се води диалог, който би могъл да доведе до постигането на някакво минимално равнище на компромиси.

За съжаление, прогнозата, която направих малко след изборите на 11 юли - че ще се стигне до нови избори, се потвърждава. Това е най-лошият сценарий за България, защото управлението на страната е лошо в момента.

Самият факт, че и общественото мнение започва да се обръща по отношение на служебния кабинет, не е случайно.

България влиза в криза, която може да се окаже много дълбока. От една страна става дума за нарастващ здравен риск, от друга страна, тези два месеца и половина на служебното правителство бяха напълно загубени от гледна точка на подготовката на държавата за възможна четвърта вълна на ковид.

Рекапитулацията е лоша, защото служебното правителство не си свърши работата, а то е отговорно само пред Румен Радев, а Румен Радев не е отговорен пред никого. Това състояние на полупрезидентски режим на управление още три месеца ще доведе до социална и икономическа криза.

Най-лошият вариант е Румен Радев да получи втори мандат. Категорично съм убеден, че той не е подходящ за ролята на държавен глава.

Той го доказа многократно през изминалите години и особено през последната година, когато започна институционалното противопоставяне, което прерасна в политическа криза.

Забавянето на лансирането на алтернативни кандидатури за президентските избори е опасно. Вижда се, че отделни политически партии едва сега започват да разсъждават по тази тема, а ние сме на по-малко от 90 дни от президентските избори.

По Конституция датата, която парламентът трябва да определи, трябва да бъде в интервала между 22 октомври и 22 ноември. Следователно, политическите партии ще бъдат принудени да определят някакви много разпознаваеми фигури.

Хора със собствен политически и публичен образ, които да могат в един изключително кратък период от време ефективно да участват на президентските избори.

По всичко изглежда, че ще имаме президентски избори в два тура. Много е важно тези, които ще се явят срещу Румен Радев, да консолидират подкрепата си за втори тур.

Това е много сложно упражнение, особено, ако се разрази една много тежка ковид криза през септември-октомври. Това ще промени много неща. По тази причина екипът на Радев в момента търси възможност да избегне тези отговорности.

Точно заради това и виждаме тези панически призиви от страна на служебния кабинет да бъде актуализиран бюджета. Това е абсолютно недопустимо.

Трябва да бъде ясно, че служебен кабинет не може да актуализира бюджет. Това не са таблици с числа, а политики, за които някой трябва да носи отговорност.

В това отношението призивите и на Радев, и на служебното правителство, са абсолютно неприемливи. Същото важи и за очакването този служебен кабинет автоматично да стане редовен. И едното, и другото решение, нямат нищо общо с парламентарната демокрация.

„Има такъв народ“ ни показа друг начин за връщане на мандата с прехвърляне на отговорността на другите политически формации. Предстои да видим дали на следващите избори това ще им донесе нова група от избиратели, които да подкрепят подобно поведение. Лошото е, че вероятността за съставяне на правителство в това НС намалява до пренебрежимо ниски равнища.

Големият проблем е друг. Ако погледнете страницата на НС, ще видите, че „Има такъв народ“ не са внесли нито един законопроект, с изключение на Временната комисия за промяната на правилника на работата на НС.

И до момента нямаме конституирано НС, няма нито една избрана постоянна парламентарна комисия. Това е абсолютно недопустимо. Това е трета седмица, откакто то започна работа.

Продължават да се разглеждат предложения за временни комисии, а нямаме постоянна. Тези 36 законопроекта, които вече стоят в деловодството на НС, не могат да бъдат разгледани, защото няма постоянно действащи парламентарни комисии. В 45-то НС ситуацията беше почти същата.

Там имахме три постоянни комисии - здравна, бюджетна и правна, и 6-7 временни, а тук нямаме нито една. Това означава, че никой не е имал намерение парламентът да проработи.

Извънредните временни комисии, които няма да доведат до никакъв резултат, са само игра с публиката. Това е още по-обезпокоително, защото има ясно желание да бъде компрометиран парламентът и парламентарната демокрация, а страната да бъде тласната към разсъждения за полупрезидентски режим.

Трябва да бъде абсолютно ясно, че полупрезидентският режим в България би бил просъветски, проруски. Ако някой има амбиции в тази посока, трябва да разбере, че промяна в Конституцията при тези условия е невъзможна, а всяко противоконституционно действие е атака срещу държавността.

ДПС открои най-интензивното политическо противопоставяне. През изминалите две седмици в парламента най-интензивното противопоставяне не беше срещу ГЕРБ, а беше между ДПС и „Демократична България“.

ДПС маневрира добре в подобни ситуация, защото знае, че не е в състояние да присъства официално във властта. Това му позволява да маневрира така, че да увеличава напрежението между опонентите.

Движението многократно е използвало тази тактика, и видяхме втвърдяването на тона срещу „Демократична България“.

Това множествено противопоставяне постави ГЕРБ в комфортната ситуация на ясно изразена опозиция, с която вече почти никой не се занимава. „Има такъв народ“ върви към ролята на втора опозиция в това НС, което е още по-абсурдно. При липсата на управляващо мнозинство – две опозиции са твърде много.

Най-жестоката истина, която научи българското общество от случилото се до момента, е, че политиците не се интересуват от дневния ред на България.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 2 от 115 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орел

    387 45 Отговор
    Най-лошият вариант е когато на този му качвате глупостите рано сутринта.

    Коментиран от #37, #56, #106, #120

  • 2 каква изненада

    350 36 Отговор
    геребраст лае срещу президента
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иво

    294 24 Отговор
    А най добрия вариант кой е? Сигурно пети мандат на ББ ?!?!
  • 5 пешо

    292 32 Отговор
    герберска подлога
  • 6 LOSHIA

    212 25 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА!ДОКАТО НЕ СЕ ИЗМЕТЕ ВСИЧКО СТАРО ,ПРОГНИЛО И НЕПРИГОДНО!!!!!!!

    Коментиран от #108

  • 7 Pilot

    214 23 Отговор
    От къде го изкопаха този ф.а…ст ? !!!
    Даже и доцент , сигурно е от гербавите !!!

    Коментиран от #79

  • 8 Ооо...неее...!

    220 22 Отговор
    Тъкмо си бяхме починали от тази платена герберска подлога...-аналЛизатора-Гълъбов...🙄😔😤😰!
  • 9 ПОР НО

    93 44 Отговор
    СТАНИ ДА СЕДНА! НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ПРОМЕНЯ НЕЩО В ДЪРЖАВАТА, ПРОСТО ИСКАТ ДА СМЕНЯТ ГЕРБ И НОВИТЕ ГЛАДНИ ДА ЛАПАТ, ДА ЛАПАТ! ГЛЕДАМ БИТИТЕ МОМЧЕТА, ЯДОХА БОЙ ЗА ДА ВЗИМАТ МАЯ, БАБИКЯН, КАПОН И ДРУГИТЕ ПО 10 - 20 ХИЛКИ НА МЕСЕЦ ЛИ?

    Коментиран от #15, #88

  • 10 Даниел

    169 21 Отговор
    Ей, тоя платен стъкмистик що помия изля, явно са му захранили сметката добре.
  • 11 АЛИ ПАРЧЕТО

    128 18 Отговор
    пълен ха-х0 , брадва не бих му дал на този,току виж се е заклал с нея
  • 12 Behemoth

    145 13 Отговор
    Гнидите огладняха ...бяха свикнали с пържоли редовно хвърлени от жипа...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ю.Кортес

    36 133 Отговор
    Радев си оплете кошницата.В най лошия случай, 8000 пенсия плюс апартамент и офис от държавата.Стадото да му мисли,защото,глад идва.

    Коментиран от #22, #32, #45, #46, #49, #65

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 пешо

    123 13 Отговор
    не, че нещо... ама човечецът на снимката не гледа много читаво...
  • 17 Хахаха ха

    136 14 Отговор
    На този му умря бизнеса. Кой му плаща да говори глупости.
  • 18 Мутри вън!

    149 18 Отговор
    АНТОНИЙ- ПОЗНАВАМ ТЕ ОТ1982-АБСЛЮТЕН ПОМИЯР СИ!
  • 19 галиба

    88 11 Отговор
    Много грозен тоя бе.
  • 20 казан помия

    97 13 Отговор
    Отлети гълъбе, отлети......
  • 21 Поп

    101 13 Отговор
    Боклук!
  • 22 НИДЯЛКО

    68 13 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    много тъпичък мисе даваш п0тк0 ,мисленето ти е на птицечовка ,я,полей камбите ,че трушия ще трябва да правиш
  • 23 3.14К

    93 13 Отговор
    И като визия и като разсъждение - отблъскващ! Такива хора предизвикват погнуса.
  • 24 Уйке

    114 24 Отговор
    Много яко му е платено на този нескопосаник за тази статия! Президента Радев е стожер на борбата за измъкване от мафиотски модел на управление и за да завърши успешно тази борба трябва да бъде преизбран! А ти Гълъбов си мечтаеш за Борисов или за оня мухльо Плевнелиев?
  • 25 пфууу

    63 12 Отговор
    бе я си .........................тиняк прогнил
  • 26 Пич

    34 110 Отговор
    Гледам глупави и първосигнални коментари... От хора които не могат да мислят... Какво като плюете ГЕРБ , като те единствени вдигнаха жизненият стандарт , и издърпаха държавата напред... И какво като се радвате на Радев , като ви съдра кожите , цените излетяха до небесата , а вие се прехласвате по финансовия министър... На кой му пука за вашите симпатии , като отиде да си плаща сметките...

    Коментиран от #36, #93

  • 27 Сатъра а Хана

    79 17 Отговор
    Доцент Гълъбов, къв доцент си , като 90% като дойдете в някой Американски Университет да четете. Лекция , нормалните хора не могат да ви разберат английския.Да не говорим за Зайчаря , Гешев и Овчарката ( По ранг, ваши Началници) , които така и не знаеха английски. Сигурно във вашите очи съм прост селянин , ама колко да съм прост като имам 3 продадени Американски патента . .... Никой от вас празноглавците доценти и професори , Не може да се похвали с такива неща
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Антоний

    65 11 Отговор
    ти си долен* мръсник*
  • 30 Страх и памперс

    90 18 Отговор
    Гълбче, я си кажи колко ти плати Борисов и Доган да плюеш по нашия достоен президент Радев?

    Коментиран от #40

  • 31 Гост

    70 12 Отговор
    НАПРОТИВ.....ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ ЗА БЪЛГАРИЯ......ФАКТА,ЧЕ МАФИЯТА СА СРЕЩУ НЕГО И СТАВА ЯСНО

    Коментиран от #94

  • 32 Бай...

    66 14 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    Ей п.дал! А да кажеш нещо чекмеджетата на Борисов!
  • 33 Най лошо

    45 12 Отговор
    Е ако бацо не влезе на затвор, всичко друго се ядва
  • 34 те така е

    60 23 Отговор
    Най добрия вариант е Радев да създаде партия и да измете всички от парламента.

    Коментиран от #52

  • 35 Чичо

    59 10 Отговор
    Вкарайте го тоя зад колоните
  • 36 Мечтай

    62 15 Отговор

    До коментар #26 от "Пич":

    Герб са вдигнали едно нищо
    Всички пари идват от Ес..ако трябваше да развиват икономика без тия пари щяхме да сме пълно гето в момента

    Коментиран от #53, #76

  • 37 костенурка

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Орел":

    Като гледаш от високо, всичко е глупости!
  • 38 top

    53 11 Отговор
    Спрете дани занимавате с тия ,нека свикват, че вече неса фактор.
  • 39 иванчо

    44 10 Отговор
    нека си каже, за каквото са му платили;
    аман от набедени 'учени' ...
    днес продажен учен да си, парите сами те търсят ........
  • 40 някой

    26 14 Отговор

    До коментар #30 от "Страх и памперс":

    Достоен е само за презрение!
    Безплатно е!
  • 41 Жени

    62 14 Отговор
    Радев и служебното правителство наистина са най-лошият вариант, но за платените некадърници на Борисов. Спряха ви кранчето и завихте на умряло.
  • 42 ЧАПАЕВ

    26 66 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКА, НЕ СЛУЧИХМЕ НА ПРЕЗИДЕНТ. РАЗЕДИНИ НИ, ДОВЕДЕ ДЪРЖАВАТА ДО ХАОС И ТЕЖКИ КРИЗИ - МИГРАНТСКА, ЗДРАВНА, ФИНАНСОВА, КОНСТИТУЦИОННА, ПРАВИТЕЛСТВЕНА И ПЪЛНА РАЗРУХА НА ДЪРЖАВАТА, САМО И САМО ДА МОЖЕ ОЩЕ 5 ГОД . ДА ВОДИ ДЕСИТУ ВЪВ ВИЕНСКАТА ОПЕРА! ПРРРР, СОПРИ ДА МОЧА КОБИЛАТА!
  • 43 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    60 13 Отговор
    Ми кой да е президент бе Гълъб проскубан? Росен Плевнелиев (чехъла) и ГЕРБ да са на власт,и всичко е 6,така ли? Няма просто как да се случи това,защото ако не беше Румен Радев,още щяхме да сме под диктата на тъпата тиква Бойко Методиев Борисов,и щяхме да продължим да дълбаем дъното!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Филип Георгиев

    49 13 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    AБЕ ДРУГО СИ ШKAФЧЕ С KЮЛЧETA, ПAЧKИ С EBPO, ПATЛАK И КЪЩИЧКА В БAPCA
  • 46 Жени

    54 12 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    Да, идва глад. След 12 години безумни кражби това ни остави любимата ти тиква.
  • 47 Влх

    28 7 Отговор
    НАЙ лошия вариант за вас е: Ако Росен Миленов оглави ДАНС.
    Тогава ще оригнете на кисело.
  • 48 ЧОБА

    34 25 Отговор
    РАДЕВ ЛИ ЩЕ ТИ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ ЩЕ ТИ НАМЕРИ РАБОТА ИЛИ ЩЕ ЛЕКУВА МАЙКА ТИ / АМАН ОТ ПЪРВОСИГНАЛНИ ГЛУПАЦИ

    Коментиран от #69

  • 49 Що бе...?!

    13 28 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    Нали Радев следеше с дрон Чекмедже-Ефенди...?!Та е нормално,като му видя натъпканите чекмеджета и той да вземе да си...,,плете кошничката"...😛😆😝👍😂🤣...!!!
  • 50 ИТН

    17 50 Отговор
    Ако Радев не уволни Кирил Петков веднага,след един импичмънт,може да не довърши и първия си мандат.

    Коментиран от #71

  • 51 Гост

    43 7 Отговор
    Антоний, а най-добрия е ББ президент, а главоч?! Махайте ги такива с квадратните глави бе!
  • 52 подкрепям

    19 34 Отговор

    До коментар #34 от "те така е":

    Точно така!
    Да създаде партия, че да се види ясно кой за кого е!
    Само, че е късно!
    Да си изсърба сега това, дето го надроби!
    Лошото е, че и ние ще духаме супата, вкупом!
  • 53 Пич

    21 43 Отговор

    До коментар #36 от "Мечтай":

    Кажи тогава , колко пари от ЕС осигури некадърното Радево правителство... Едно писмо се изискваше да напишат , и не можаха...
  • 54 Монк

    47 11 Отговор
    Да си припомним, че този гербаджийски лакей беше един от подписалите ( т. нар интелектуалци) открито писмо за подкрепа на Цецка Цачева на предишните избори. Резултата го видяхме. И от сегашните му вероятно платени напъни пак ще е същия ефекта. Тепърва ще почнат да ни облъчва и други подобни социолози, политолози и всичко лози, които години наред са били на хранилка в ГЕРБ
  • 55 Анализирай това

    47 11 Отговор
    Президента внесе разделение щото не можаха да го интегрират в мафията и рейтинга му фръкна..пък на ония се срина..дали гледаме едни и същи числа гълъбууув
  • 56 Безродник

    37 9 Отговор

    До коментар #1 от "Орел":

    Е тоя ...платен герберски грозник...!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ехаааа

    40 10 Отговор
    Еййй, тоя Радев направо ви е влязал под кожата! Хем знаете, че президента нищо не може да направи освен да изказва мнение и да прави служебно правителство. Оная подлога Плевнелиев ли си искате! Хората ще решат!
  • 59 ЩЕ ЩЕ

    14 35 Отговор
    ГЕРБ КРАДОХА ЯКО АМА И МНОГО ПОСТРОИХА, ТО БЕЗ СТИМУЛИ НЕ СЕ РАБОТИ, А НИЕ ЩЕ КРАДЕМ ПО-МАЛКО И НИЩО НЯМА ДА СВЪРШИМ КАТО ХОРАТА, ОТИ СМЕ НЕКАДЪРНИ.
  • 60 Квазимодо!!!

    36 7 Отговор
    Махнете го че ми се повдига...от герберски подлоги...!
  • 61 Най-лошия вариант е

    32 6 Отговор
    Антоний Гълъбов да слушаш.
  • 62 Боклука е получил

    31 7 Отговор
    Пари по сметката да плюе!!!

    Мутрата ви отгледа вас с нашите пари и те зи от ЕС.

    Жалък платен лакей!!!
  • 63 Фактъ

    34 8 Отговор
    Леките мъже са жалки . Този е от тях .
  • 64 chi

    31 6 Отговор
    Гълъбов, дрънкаш като старо крачетало!
  • 65 Иди

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    да плетеш и ти,ама не можеш, малко ти е пипето и затова тролиш ли тролиш готови опорки!
  • 66 Меги

    29 6 Отговор
    Този ли намерихте да ни пожелае"добро утро"?

    Коментиран от #103

  • 67 Мушмул

    23 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: а Румен Радев не е отговорен пред никого ????
    А на тебе ли лично да отговаря бе мушмул. Нали има избори след няколко месеца свали го какво чакаш???
  • 68 temerut

    20 3 Отговор
    Гълъбов,и ти ли излетя?
  • 69 temerut

    15 1 Отговор

    До коментар #48 от "ЧОБА":

    Щото двуг президент ще го направи?Кой?
  • 70 Тоя е най зле

    26 6 Отговор
    Мисирка гербераст
  • 71 temerut

    19 5 Отговор

    До коментар #50 от "ИТН":

    ИТН да се скрие и да няма думата след такова сгромолясване.
  • 72 Тоя е най зле

    20 8 Отговор
    Мисирка гербераст
  • 73 Учен Тъпчо Си

    8 8 Отговор
    За радост на всички вариант 2 предстои
  • 74 Казуар

    22 5 Отговор
    Антоний Гълъбов подкрепя еднокнижника Борисов.
  • 75 Червен хайвер

    15 6 Отговор
    Най-лошия вариавт и ФАКТИчески да не ти публикуват! Ама няма да стане, щото носиш посещаемост, рекламки и пярички-милички, ФАКТИчески. За празнодумковци, като теб...мизерия
  • 76 mi6osp

    21 4 Отговор

    До коментар #36 от "Мечтай":

    С парите от ЕС икономиката трябваше да се развива пет пъти по-бързо. Но като се крадат 70 процента от тези пари, развитието за пет години е равно на това за една година без кражби. Чекмеджета не се пълнят с пачки без такива хайдушки кражби. А "икономиката" на Борисов спря при спиране на кражбите.
  • 77 Люба

    14 6 Отговор
    Напротив умнико платен, дежурен по студията!
  • 78 Просто човек

    20 12 Отговор
    Противна гербаджийска хлебарка... Румен Радев ще е президент за втори път!!!
  • 79 Знаещ

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "Pilot":

    Беше СЪВЕТНИК на Цачева, назоби се като за последно с безсмислени предложения за административни промени в работата на администрацията. Никакъв гербераст, просто НАГАЖДАЧ.
  • 80 Някой

    19 6 Отговор
    То и ти, г-н Гълъбов, не си подходящ за политически анализатор(най-малкото защото си пристрастен и съответно необективен), но въпреки това някой ти плаща за това. Ако зависеше от мен, щеше на виеш от глад.
  • 81 !!!?

    13 19 Отговор
    Българите не желаят постсъветски режим начело с кремълския парашутист Радев !!!?
  • 82 газ

    13 19 Отговор
    Съд и затвор за Радев след като му свърши мандата.

    Коментиран от #122

  • 83 Айде

    13 3 Отговор
    Чакаме боко да се кандидатира.
    После ще получи големите шутове и ще си отиде безславно и завинаги, я събрал 20% ,я не.

    Коментиран от #86

  • 84 котйо

    11 3 Отговор
    Като погребален агент,обърнал се към опечалените си работодатели.Вий от мъка и иди гушни Харалан и двете баби.
  • 85 Копирах и съхраних писаното

    9 1 Отговор
    Ще изчакам месец декември и ще ги прочета пак. Господ Бог да прости Милен Цветков да почива в мир во веки. Спазвам негов съвет, как да се справам с липсата на възможност да споря с лица, по TV, разни писани медии, които считат че са "непогрешими" в мнението си по даден въпрос - "ментори". Такива за мен са 5-7 "журналисти". Защо 5 до 7? Някои от тях излагат и приемливо, по някога мнение за мен. СЪВЕТА - смяна на TV канала или "Х" на говорителя или "отхвърляне" на пасквила. Един от седемге!
  • 86 Някой си

    7 3 Отговор

    До коментар #83 от "Айде":

    Ама някой не си е изпил хапчетата сутринта и пак започва да мечтае и да живее в един измислен свят.Ха ха
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 CC086

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПОР НО":

    Явно нищо не си разбрал, спирай с напъните, няма смисъл.
  • 89 Павел пенев

    13 4 Отговор
    А най добрия вариант е герберските политически лакеи като тебе да не се обаждат.
  • 90 Българин

    9 16 Отговор
    Алоу,Факти, защо дразните цоциалистите-радевисти рано сутрин? Феновете на Румен Грипенов Решетников искат да четат Червен Колю, Волгин, колко велика е Русия, колко добре се живее там и колко е зле в САЩ, колко непогрешим е шофьора на самолет...Сега остава и да публикувате мнението на Костов и Плевнелиев и да докарате инфаркт на част от рублофилите. Недейте така. Съобразявайки се!!!
  • 91 Ха ха ха

    8 16 Отговор
    Каокто винаги , Гълабов е с ясени точен фактологически анализ , и всички псевдопротестни и болшевишки партийки, могат само да вияат иквичат неистово .
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Чий стандарт

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Пич":

    повишиха, че нещо не се сещам? Да не би случайно да сме напреднали в класацията по жизнен стандарт, че в ЕС сме си последни? Е, на някои им се повиши, но първо - трябва да се вричаш във вярност на Вожда /може и натурално - чрез суджуци например/ и второ - трябва да си прост.
  • 94 Сър Пичук

    6 11 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Когато Гешев подгони олигарсите и мафията, тя се вдигна срещу него и Радев беше първият, който поиска оставката му.
    Гледай кои са срещу единственият Главен прокурор посегнал на мафиоти и олигарси и си прави сметката кой подкрепя мафията и кой се бори с нея.
    Всички приказки и опорни точки са ала-бала. По делата се познават.

    Коментиран от #97

  • 95 100perа

    11 4 Отговор
    1. Благодаря, че ми изтрихте коментара за Гълъбов - значи съм бил прав в думите си за него.
    2. Вторият мандат на Радев е действително най-лошият вариант - за ГЕРБ и Бойко Борисов, ДПС, Доган, Пеевски, Киро Гела и подобни... Следователно е и най-добър за България и мнозинството българи.
  • 96 Съдията Дред

    9 0 Отговор
    След този коментар на Злобар Злобаров нямам съмнения за кого да гласувам.
  • 97 100perа

    10 4 Отговор

    До коментар #94 от "Сър Пичук":

    Гешев гони мафията и олигархията?!
    Опорката е стара като света. Даже в класиката "Кръстникът" я показват - корумпираните ченгата и правосъдие обслужват една мафиотска фамилия във войната й срещу други мафиотски фамилии. Войната на Гешев срещу мафията е вдигане на държавно ниво на войната за територии и плячка между мафиотските фамилии. Все едно да кажеш, че ВИС са по-добри от СИК или Мулти...
    А олигархията - ми не, нали Пеевски, Доган, Гергов, братята Домусчиеви, Найденови, Спас Русев, цялата група ТИМ... Те ама изобщо не са олигарси, нали? За това и Гешев не ги пипва. Цацаров също. Пипат и гонят само конкурентите им, които също са олигарси, но трябва да им бъде заграбен бизнеса. И да бъде продължен по същия грабителски начин, но в полза на други олигарси и чекмеджета...

    Коментиран от #102

  • 98 Крис51

    11 1 Отговор
    Нека приказва. За повечето хора това е най-добрият вариант. Изборите ще го покажат въпреки всички гнусни напъни, оплюване и сипене на опорки от герберопитеците.
  • 99 мъни мъни

    9 2 Отговор
    Герберско - чалгарска - депесарска подлога.
  • 100 само питам

    9 2 Отговор
    А кой е най-добрия вариант за Президент - другарката ПКП от ГЕРБ, психопата Петър Илиев от ИТН ?
  • 101 Joro

    9 4 Отговор
    Аз ще гласувам за Радев, и напълно естествено е мутрите да са против него, защото удари здраво , в рамките на закона, срещу корупцията и кражбите, нарушенията на закона на ГРОБ. А твърденията, че за Радев гласували болшевики и той вдигнал цените само показват двете гънки в мозъка на герберите, надеждата че някой ще повярва е нула, е, освен себеподобните им.

    Коментиран от #110

  • 102 Сър Пичук

    8 2 Отговор

    До коментар #97 от "100perа":

    Аха, Арабаджиеви, Баневи, Митьо Очите, Бобокови и т.н. са честни бизнессмени и Гешев е тръгнал да им взима бизнесите. Особено на Митьо Очите.
    Говориш за опорки, но това твоето е една от най-смешните такива.
    Ти имаш ли представа как се развива и върти голям бизнес?!?!?! Особено по-специфичен?
    Това не е баничарница, където да заместиш Гошо с Рашо и да сложиш баба ти Пена да прави банички.
    В големите бизнеси има много знания, лични контакти, взаимообвързааности, устни уговорки, неписани правила и т.н. Едно формално прехвърляне не върши никаква работа.
    Ти, ако утре станеш собственик на Apple, мислиш ли, че ще изкласиш?
    Сираков като стана собственик на Левски, да не би да изкласи?!?!? А той не е чужд за тези среди.
    Изобщо, само пълни невежи или прости тролове могат да повтарят такива тъпи опорки.
    Колкото до клановете на мафията - да, така е, но дори в щатите и Италия не могат да арестуват наведнъж всички мафиоти от всички кланове. И тази опорка е тъпа, защото звучи така, все едно когато арестуват и съдят някой бандит, да обвиняват съдиите, че са членове на съперничеща банда и и разчистват пътя.

    Коментиран от #104

  • 103 Тони

    10 3 Отговор

    До коментар #66 от "Меги":

    А бе гълъбче пиле шарено я кажи колко ти плащат Герб да им крепиш опорките.Какъв социолог ли ,политолог ли си, анализатор ли си.На лицето ти е изписана злобата и агресията към Р.Радев който е на светлинни години пред теб.Скрий се някъде и не се показвай защото си
    Смешен и жалък.

    Коментиран от #109

  • 104 100perа

    8 3 Отговор

    До коментар #102 от "Сър Пичук":

    :)))
    Забавно. Всички тези, които си изредил са точно такива, каквито ги описваш. И съвсем слОчаЕно не са част от групировките, описани от мен. Но защо, Гешеви и сие се занимават САМО с представители на едните групировки и НИКОГА с представители на другите? А да-а-а-а - ще се занимават с тях, когато им дойде времето. И по-точно - не точно сега някога, а най-точно никога.
    За начина на действие на Гешев и подкрепяните от него мафиотско-олигархични групировки е най-показателна историята с КТБ.
    Цв.Василев е ортак на Пеевски и всичко е ОК - банка и банкер на годината, Борисов прехвърля в КТБ фондовете на държавните дружества и всичко си цъфти и носи приходи.
    До момента, в който Пеевски и Борисов не поискват от Цв.Василив по-голямата част, почти всичко от плячката. Нататък всички го знаем - но Гешев изкара, че Пеевски никога и нищо обще не е имал с КТБ...
    Подобно е и с ББР - как пък Гешев не видя нищо странно в кредитирането на няколко фирми, които ... И нататък го знаем.
    А от бизнес казват, че поне малко разбирам. Толкова че да ми стига да работя в сферата на СІA, което пък на теб едва ли ти говори нещо... та да те светна, че няма нищо общо с ЦРУ. Че кой знае какви ще ги изредиш. :)))
    Аман от дървени философи.

    Коментиран от #105

  • 105 Сър Пичук

    6 5 Отговор

    До коментар #104 от "100perа":

    Ама ти наистина си много смешен!
    Няма да се отклонявам от темата и да ти разказвам, че след като баба Пена, баничарката, работи в сферата на леката промишленост, също разбира от бизнес, а ще карам по същество.
    Никъде не твърдя, че Гешев е абсолютно чист, независим, обективен и всичко друго, което един идеален прокурор трябва да бъде. Единствено твърдя, че е започнал да разследва едни олигарси и от тогава се поведе война срещу него. Нещо, което не може да се каже за никой от неговите предшественици, които си завършиха безметежно мандатите. Сигурно е случайност или пък едрата престъпност се е пръкнала в последните няколко години, а предди ГЕРБ всичко беше честно и почтено.
    След като се изясни защо се води война срещу Гешев, трябва да се види кой я води за да се разбере кой от кой отбор е.
    И накрая, да ти кажа честно, на мен не ми пука толкова за едрите риби, а ми пула за това, разни типове с десетки висящи присъди да не се разхождат по улиците, разни типове с "криминални регистрации" и известни отдавна на "органите" да не са исвън затвора, убийци на пътя да не се отървават с условни присъди, да не ме мотаят с години в съда за елементарни неща и т.н. и т.н. И смяната на Гешев няма да помогне изобщо за тези неща, а онези отгоре не се интересуват от тях.
  • 106 ИТН

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Орел":

    Няма да има справедливост
    докато ляво десните мутанти на БКП
    не бъдат изхвърляни през прозорците на НС!
    Да не повтаряме грешката от 1989г.!
  • 107 Чекмедже Кюлчан

    9 0 Отговор
    Ашкоусун, машалла, бравус гълъбче златно. Ей такива хора обичам бе! Честни, почтени, обичащи демокрацията и евроатлантическите ценности. Тоя Радев, Стъки ще го бие на изборите ей, от мен да знаеш. Как ми обърка работите тоя пилот ..............с...мот....тан. Ама шъ съ опраим, няма съ плашиш.
  • 108 Божеее

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "LOSHIA":

    Ще разрушите държавата !Кр....ни!
  • 109 Божеее

    4 5 Отговор

    До коментар #103 от "Тони":

    Явно си много късоглед,след като Решетников ти изглежда светъл и умен!Оправи си очите!За ума ти е късно!
  • 110 Божеее

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "Joro":

    Широко затворени очи! Не се напъвай да разсъждаваш!Ще те заболи главата!Сложи си шапката,поне ще е полезна за нещо!
  • 111 Този го помня

    7 0 Отговор
    още от времената на Црън Ванчо,убавото Наде,Монката - трабантовия и останалите " скачащи" на Невски.Върл седесар,но когато седесето замина на политическото бунище,се присламчи към герберите.Сега още по напористо лае,защото дружките му са в коалицията.За него най идеалният вариант е Цецка- президент,ако може два мандата,и боко на белия кон. Щеше да пее Оди за възхвала!
  • 112 възпитаник

    3 0 Отговор
    Герберският бо---к каза,а кой те пита м---а
  • 113 И дъното било баздънно

    9 2 Отговор
    Извинявам се пред Факти,но този Антони Гълъбов е по зле и от Бойко Борисов! Смятах,че Бойко Борисов е дъното,но се оказа,че това е Антони Гълъбов!
  • 114 антитиква

    6 1 Отговор
    Перушан Гълъбов , на хранилката на ГЕРБавите и ДПС си , имам санитарен минимум и затова няма да те кометирам, вониш от далече..
  • 115 Някой

    1 0 Отговор
    Ех, Клеопатра! Колко падна :(
  • 116 БЪЛГАРОФИЛ

    0 7 Отговор
    МНОГО ТОЧЕН АНАЛИЗ !
  • 117 лошото

    6 0 Отговор
    е чиси прозд и те пускат по телевизията да плещиш глупотевини!!!
  • 118 Анонимен

    6 0 Отговор
    На тоя му отънял ума
  • 119 петко проинов

    2 0 Отговор
    Този на улицата ни/ВИХРЕН/ го посрещаме с пресни кучешки...
  • 120 анализ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Орел":

    Орел, не това е най-лошото.
    Много лошо е когато някой като теб първи напише такова нелепо изречение и други 335 "читатели" го подкрепят. Или не можете да четете с разбиране или сте откровени хейтъри...
  • 121 Калос

    2 4 Отговор
    Не харесвам ГЕРБ, но за съжаление това, което казва човека е истина за мен - всички партии работят за президентска република с проруски уклон. Няма значение какво и как изглежда, има значение, че това се случва.
  • 122 Абе,

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "газ":

    първо буци при бай Ставри,пък после ще видим...
  • 123 Антей

    4 0 Отговор
    Най - добрият вариант е да си затвориш плювалника и да изчезнеш.....
  • 124 Графиня

    2 0 Отговор
    Българите се карат - някой друг печели!
  • 125 СЪВЕТНИК

    1 0 Отговор
    Я КАЖИ БЕ СМЕШКО КОЛКО ПАРИ ТИ НАБУТАХА ГЕРБ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ АЗ СЪМ БИЛ В ГЕРБ ДА ЗНАЕШ
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ОТ СЕЛО

    1 0 Отговор
    ЕЙ ГЪЛАБАР ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ И ЩЕ ТЕ ИЗЧЕЛАСТРА ЕДНО ХУБОВО
  • 128 войводата

    1 0 Отговор
    ПОДЛОГАТА НА СУДЖУЦИТЕ ГЪЛЪБОВ ВИЕ НА УМРЯЛО
  • 129 ПРЕСА

    1 0 Отговор
    и ти си за Бай Ставри Гълабар барбар със шайката на суджузите ограбили България пре последните 10 години
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Анонимен

    0 0 Отговор
    Що лошо ли Гълъбов. Г-н Радев е на пъпа до Харманли, Гълъбово, Свиленград. Той ще е Президент 2. Нищо че не гласуваме. Борисов да си харчи парите и си гледа внучетата.
  • 133 121

    1 0 Отговор
    Бб и амет а си пият турското кафе на Кея и отврене на врене да го качи на Яхрата на Вълка. Ние 20 г от костово до днес герб щом оцеляхме
  • 134 ПП ГРУБ

    1 0 Отговор
    Литни ми литни гълъбе и не се връщай.
  • 135 ДА СЕ ЗНАЕ

    0 0 Отговор
    ТОЯ ПОДЛОГА ЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА НЕ ТРЕПЕРИ И ДА НЕ ЕЗГЛЕЖДА КАТО СТАРЕЦ НА 57 ГОДИНИ. ГЪЛЪБАТА Е НАПРАВО КРАСАВЕЦ А ПЪК И УМЕН
  • 136 Турбодизел

    0 0 Отговор
    Решиш да плюнеш- все на АНАЛизатор ще попаднеш. Седят по цял ден си клатят kypовете и анализират ли анализират.....
  • 137 тупанар

    0 0 Отговор
    Отрежете му змийската глава на "автора"
  • 138 Антоний е един Голям Чокундур!!

    1 0 Отговор
    Празнодумец!! Този не може да бъде слушан повече от5мин! След някой ден, този не може да изкара и 5лв!!
  • 139 Истина

    0 0 Отговор
    Нагла герберистка подлога!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове