Last news in Fakti

17 Август, 2021 11:06 2 246 34

ГЕРБ: Дали ще има правителство с ясно или плаващо мнозинство - ние няма да участваме

  • герб-
  • правителство-
  • консултации-
  • румен радев

Партията проведе консултация с президента Радев

ГЕРБ: Дали ще има правителство с ясно или плаващо мнозинство - ние няма да участваме - 1

Президентът Румен Радев започна допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство. Втори след ИТН при държавния глава влязоха представителите на партия ГЕРБ.

От групата бяха предупредили, че при връчване на мандата, те веднага ще го върнат, като на консултацията стана ясно, че решението им не се е променило.

„Множат се предизвикателствата за намиране на формула, която да гарантира конструирането на устойчиво мнозинство, което да гарантира редовен кабинет. В същото време има важни решения за взимане, независимо дали ще го направи редовен или служебен кабинет“, започна президентът и добави, че всяка партия трябва да има ясна позиция и ангажимент, които да са в интерес на всички българи, да касаят успешното преминаване през предстоящите кризи и развитието на страната.

„ГЕРБ многократно заяви, че при връчването на втория проучвателен мандат, ние ще го върнем веднага. Нищо не се е променило“, категорична бе Десислава Атанасова и допълни, че допълнителна консултация няма да се случва в основния ѝ смисъл.

Разглеждането и актуализацията на бюджета бяха основната тема на разговора на ГЕРБ с президента, като от партията припомниха позицията им относно разглеждането на бюджета, а именно, че актуализацията не трябва да бъде обвързана с връчването на мандата и трябва да се разглежда в рамките на Народното събрание.

„Мястото за темата за бюджета е в НС, там се води дебатът дали има достатъчно средства. Смятаме, че ГЕБР остави стабилна държава, независимо че Вие и партиите на протеста твърдите точно обратното. Ние се справихме и с мигрантската вълна, това също не бива да се забравя. Сега е ред на останалите партии“, хвърли ръкавицата Атанасова.

„Тези партии се родиха от Вашия юмрук тук на площада. Затова не смятаме, че има нужда от допълнителна консултацията“, заяви Атанасова, на която Радев отвърна:

„Относно каква държава ни остави ГЕРБ, българския народ се произнесе. Как се справихте с COVID кризата си пролича от загубилите живота си българи и бизнеса. Не мога да приема следващото служебно правителство да няма актуализация на бюджета. Искам вие да дадете гаранции, че това ще се случи. Не налагам как, но следващото правителство трябва да може да управлява тази криза и тя да не бъде отново на гърба на българските граждани“, наблегна Румен Радев.

„Факт е, че броят на заразените е над 1000, броя на починалите също расте. Не бързайте със заключенията, не искам българите да станат свидетели на липса на отговорност, каквато наблюдаваме от служебното правителство в момента. Отново ви призоваваме да задействате с по-голяма бързина конституционната процедура, за да може час по-скоро да се стигне до съгласия между партиите. Ако не се стигне, да вървим по реда, който конституцията е определила“, категорично заяви Атанасова.

„Дали ще има правителство с ясно или с плаващо конституционно мнозинство - не знам. Знам само, че ГЕРБ няма да участва в никое от двете“, заключиха от партията.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    49 14 Отговор
    То никой не ви и иска
  • 2 ТаУмВзе

    35 16 Отговор
    Ще участвате в БЕЛЕНЕ!
  • 3 Хахаха

    35 13 Отговор
    Много ясно, че няма да участвате!!!!!!!!🤬🤬🤬🤬
  • 4 ПЕЕВ

    22 44 Отговор
    БРАВО НА ГЕРБ ,ЛОЯЛНИ ДО КРАЙ.ТАКА СЕ ПРАВИ НИТО С ДПС НИТО С БСП НИТО С ИТН.
  • 5 Българка

    28 27 Отговор
    Ако искате отново да ви повярват хората, не само не участвайте, а ги разобличавайте на всякъде. Сега е момента да изкарате и вие малко кирливи ризи на Ристе, Нинова, Галевица. За 11години сигурно имате доста, бой по лакомите кратуни.
  • 6 12345

    21 4 Отговор
    Пълна смут в тая държава.Защо въобще останахме тук.

    Коментиран от #10

  • 7 И слава Богу

    31 15 Отговор
    че ще върнете мандата /ако не се отметнете в последния момент/, но какво общо има Ковид-кризата! При вашето управление бяхме един път в пълен локдаун, два пъти в частичен, а хората умираха по стъпалата на болниците. Я в канала!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фен

    19 26 Отговор
    Радев бавно и полека, осъзнава, че сам ще си сърба попарата! И това все повече го ужасява!
  • 10 просто и ясно

    10 14 Отговор

    До коментар #6 от "12345":

    В смутни времена, най-лесно се краде.

    ГЕРБ бяха дълго на власт и другите огладняха.

    Сега ГЕРБ се дърпат, за да се накрадат и другите.

    Те пък от своя страна няма да пипнат ГЕРБ с пръст.

    Всичко е повече от ясно.
  • 11 SH BG

    16 16 Отговор
    Добре е че сте го разбрали - ГЕПИ никога повече няма да бъдете допуснати да участвате в каквото и да е управление...!!!

    Дааа...!!!
  • 12 Фюри

    21 12 Отговор
    Деса Тъпото е срам, за парламента.
  • 13 Ъхъъ

    11 12 Отговор
    ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН Долни боклуциии !!!
  • 14 пройчо

    16 12 Отговор
    Къде е Тлъстия Бою!?

    Коментиран от #25

  • 15 сара

    21 6 Отговор
    Аз така разбирам нещата - като не стана ИТН да управлява и не може и ГЕРБ - заедно ще пречат на всички останали.
  • 16 Фактъ

    18 10 Отговор
    Никому ненужни сте .
  • 17 Гай Турий

    13 9 Отговор
    ГРОБ и вие си отивате като НДСВ! В следващото НС ще сте под 10 %. И Т.н. и те си отиват, като деструктивна нарцис пасмина, и те под 10 %.
  • 18 вас ви нема бе

    7 7 Отговор
    Ама Буцито на две места никакоф го нема , не се явява - Парламент и Президентство , иначе по магистрали , трънки , глогинки е пръв , по възможност и с некоя старателно подбрана и инструктирана как да се държи групичка от клакьори.
  • 19 фактът

    11 9 Отговор
    Стана до болка видно, че ГЕРБ са фашаги!
  • 20 пешо

    4 7 Отговор
    като гледам как останалите са се засилили да ви канят... :D
    e, може на ристю хората да се пресрамят, но те са (и ще бъдат!) в ролята на деветата... таквоз... дупка.
  • 21 Хмммм

    12 11 Отговор
    Трябваше от ГЕРБ, да не ходят изобщо до този червен боклук и да си губят времето! Достатъчно мизерия направи, за да му се отделя внимание!

    Коментиран от #27

  • 22 Бивш Гербер

    7 9 Отговор
    Ама ние и не ва искаме бе мутри, ЦСЗ.
  • 23 тиквата

    5 4 Отговор
    абе мърляч сю кой те пита теб
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Куку

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "пройчо":

    Покрил се е под магнолията, маже филии с мас и храни зайците!
  • 26 Пунта Канна

    13 8 Отговор
    Радев не може да управлява както трябва държавата и това започна да се вижда. Просто няма капацитета да го направи.

    Коментиран от #29

  • 27 Ала Бала

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хмммм":

    На кого направи мизерии? На вас ли? Ми заслужавате си, дори още по-големи! Вие да благодарите, че Конституцията не му дава такава власт, щото трябва и в пандиза да ви набута! Начело с боса ви...Но нищо де, за това винаги има време и някой друг ще свърши работата...
  • 28 хаха

    7 8 Отговор
    На Радев му е болно, че втория мандат му се изплъзва.
  • 29 изрод от ГЕРБ

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пунта Канна":

    Кога нямаше Интернет само майка ти и баща ти знаеха че си прозд ,но сега......
  • 30 гробари

    4 1 Отговор
    -вън...
  • 31 СВОБОДА ЗА

    0 0 Отговор
    НЕЛСЪН МАНДЕЛА✌
  • 32 temerut

    0 0 Отговор
    Да де!
  • 33 пешо

    4 1 Отговор
    Гнусни лицемери.
  • 34 Подхожда им виц

    2 3 Отговор
    Зет, съсипах тъщата. Цели ме в гърба, а ме удари в главата. Или ГЕРБ. Няма да подкрепим. Кой
    ли ви търси?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове