Last news in Fakti

5 Март, 2013 08:13 924 0

ДКЕВР: Няма опасност от режим на тока

  • електромер-
  • дкевр-
  • бойко борисов-
  • сваляне

Преглед на печата

Най-често млади посягат на живота си, съобщава "Труд"
Младите хора на възраст от 15 до 40 години най-често посягат на живота си, обясни шефката на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна д-р Мая Рашева. Според анализ на ведомството за миналата година в региона са били регистрирани 82 опита за самоубийство, като над половината са извършени от хора под 40-годишна възраст. Най-малкият бил тийнейджър на 13 г. Причините за крайното решение най-кратко се изчерпват с любовни несгоди, конфликти с роднини и приятели. 50 от опиталите да сложат край на живота си са били жени, като по правило те прибягват до отравяне с лекарства и правят това демонстративно, поясни д-р Рашева. Всичките пет случая, които са приключили фатално, са на мъже и то на по-солидна възраст - от 57 до 85 г. Четирима от тях били намерени от спешните екипи обесени, а един се застрелял. 

Гиньо Ганев: Свалянето на Бойко Борисов имаше и черти на преврат, пише "24 часа"
"Гражданският водовъртеж прескача границите на реда и придобива чертите на опит за насилствена промяна на управлението на страната", заяви в интервю за "24 часа" г-н Гиньо Ганев. Г-н Ганев обяснява защо не трябва да се свиква на Велико Народно събрание и че конституцията "не е крава от селски обор", която всеки може да дои". Гиньо Ганев прави паралел между днешните протести, в които има искания и за забрана на партиите, с преврата от 19 май 1934 г., след който бяха забранени партиите в България. "Бъдещият кабинет трябва да бъде служебен, защото нашата правна система не познава понятието програмно правителство", обяснява видният юрист, който е и един от бащите на сегашната конституция.

Протестиращите искат 11 радикални промени за изборите, обобщава "Сега"
Единайсет програмни искания за промени в изборните правила поискаха вчера протестиращите. Предложенията им вече са адресирани до президента, правителството в оставка, НС и омбудсмана. Ако не бъдат изпълнени, протестиращите заплашват с гражданско неподчинение. Зад исканията застават инициативните комитети от 35 града в страната, които се събраха преди седмица в Сливен. Подкрепят ги и 8 неправителствени организации, сред които коалиция "За да остане природа в България", гражданско сдружение за защита на науката, противниците на шистовия газ, "България свободна от ГМО" и др. ГЕРБ и БСП демонстрираха пълно пренебрежение. "Започнала е процедура по оставка на кабинета и назначаване на служебно правителство и няма време да се правят промени в Изборния кодекс, дори да имаме най-добро желание за това", коментира зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ и член на правната комисия Тодор Димитров. "Предложения за промени в Изборния кодекс изобщо не обсъждаме и не са на дневен ред", заяви и говорителят на БСП Ангел Найденов пред "Сега" по повод намерение на колегата му Румен Петков лявата група да внесе в НС исканията, "каквито и да са те". 

"Орлов мост" щурмува "Армеец", акцентира "Стандарт"
Протестиращите от "Орлов мост" са готови да щурмуват зала "Арена Армеец" на 9 март ако не бъдат допуснати в събота за Национална протестна конференция. В неделя обявилият се за лидер на протестиращите Янаки Ганчев оповести, че в залата ще се проведе конференцията, тъй като е най-голяма и ще може да събере представители на 25 града от страната. Наемът й обаче е 14 000 лева на ден. Ганчев обясни за "Стандарт", че протестиращите нямат никакво намерение да плащат. "Тя е държавна и искаме държавата да я даде на народа, за да се проведе националната протестна конференция. Ще отидем при спортния министър Свилен Нейков, за да говорим с него. Ако не я даде, ние ще си я вземем", закани се Ганчев.

ДКЕВР: Няма опасност от режим на тока, успокоява "Новинар"
Предложените намаления на цените на електроенергията, които трябва да влязат в сила от вторник, няма да доведат до срив на системата у нас на този етап. Няма опасения за режим на тока. Това заявиха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране след общественото обсъждане за промените в цените на електроенергията. Няма и корекции в микса на ценообразуване на изразходвания ток.

ОТЕ може да се откаже от продажбата на "Глобул", пише "Капитал Daily"
Гръцкият телеком OTE може да спре планираната продажба на българското си звено "Глобул". За това намерение намекна изпълнителният директор на гръцката компания Майкъл Цамас по време на конферентна връзка, цитиран от агенция Bloomberg. Причина за решението е фактът, че OTE успешно намери средства, за да рефинансира дълга си за тази и следващата година. Така се обезмисля идеята за продажбата на българския оператор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове