27 Август, 2021 22:40 6 063 25

Заспиващ шофьор на автобус застраши живота на пътниците от морето до София

  • шофьор-
  • автобус-
  • заспиване

Автобусът е пътувал от „Слънчев бряг“ до София. Шофьорът Васко Стоянов на няколко пъти заспивал на волана, разказват пътници

Заспиващ шофьор на автобус застраши живота на пътниците от морето до София - 1

Заспиващ на волана шофьор на автобус на няколко пъти е застрашил живота на повече от 30 пътници, сигнализират граждани в социалните мрежи. От страх да не катастрофират някои от пътуващите са слезли по средата на пътя.

Автобусната фирма проверява случая и е готова да върне парите на пътниците, съобщи Нова тв.

Автобусът е пътувал от „Слънчев бряг“ до София. Шофьорът Васко Стоянов на няколко пъти заспивал на волана, разказват пътници. Един от пътуващите е седнал до него, за да го подържа буден с разговори.

„Почна да заспива и тръгна да се движи към мантинелата. Една жена на първата седалка изпищя, казвайки“ „Ало, шофьора, какво правиш?!“. Накарахме го почти насила, дето се вика, да спрем една извънредна почивка, купихме му ободряваща напитка, да се наплиска, и оттам насетне взех нещата в свои ръце, сядайки до него плътно. След разклона за Пловдив почнах да го пипам, да го щипя по ръката и всячески да му говоря на някакви теми, които биха му били интересни“, разказва пред БТВ пътник в злополучния автобус.

В дъждовната вечер се налагало пътниците да бършат стъклото на автобуса, което се запотявало. Някои предложили да сменят шофьора на волана. Той отказал.

„Каза, че сутринта е тръгнал в 5:45 ч. от „Слънчев бряг“ към София, значи 1 ч. е там. Нали се сещате докато паркира автобуса, докато си вземе душ, докато легне и успее да заспи, ще му се съберат някакви 2-3 часа. В 5:00 ч. той трябва да поеме обратния курс. Някак си успяхме, но повярвайте ми беше много тежко“, казва очевидецът.

От автобусната фирма обясниха за медията, че проверяват случая. Тяхна рутинна проверка в същия автобус по обратния курс - преди тръгването от „Слънчев бряг“ - е отчела, че шофира другият водач. С други думи - Васко би следвало да е отпочинал. Въпреки това той е отстранен от длъжност.

„Данните са противоречиви и затова продължаваме проверката, но аз приемам сигнала и държа да се знае, че всеки един от пътниците може да се обърне към наш офис, за да бъде обезщетен за стреса, като получи парите си обратно“, заяви Георги Атанасов, управител на фирмата-превозвач.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    15 49 Отговор
    Гледахте ли по БНТ интервюто на Слави Трифонов?
    Разбрахте ли, че Слави Трифонов е станал политик,
    защото в Парламента се подиграха с гласовете на 2,5 милиона българи от Референдума!

    В интервюто стана ясно още ,
    че Христо Иванов и Мая Манолова
    предварително директно са казали,
    че няма да подкрепят правителство на ИТН!
    Въпреки че публично твърдят друго!

    Ето защо в момента са в безизходица ляво десните креатури на БКП в НС!
    Въпреки, че всички те се обединиха срещу ИТН!

    Коментиран от #5, #7, #25

  • 2 😔😔😔😔😔😔😔😔😔😔🔨🔨🔨🔨🚌🚌🚌🚌

    4 1 Отговор
    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
    😬😬😬😬😬😬😬😬
  • 3 кой тоз

    2 7 Отговор
    Муната...мамуната.
  • 4 русенец

    82 0 Отговор
    Кой знае кога за последно си е почивал завалията. Шефът му трябва да бъде уволнен, а на собственикът на фирмата да се отнеме лиценза завинаги.

    Коментиран от #13

  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    56 7 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Стига вече с този Слави?
    Дългият се издъни и на следващите избори
    ще бъде наказан...
  • 6 Марко

    54 0 Отговор
    Защо не се направи интервю с шефа на "Ивкони" и да се провери колко часа шофьорът е на работа. Защото няма човек, няма проблем, не е правилното решение. Шофьорът е бил преуморен, защото най-вероятно не е имал необходимите часове почивка. Той ще бъде уволнен, но работното време няма да се промени и отново ще е предпоставка за безсмислени телевизионни репортажи.
  • 7 к алфа

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Абе "ИСТИНАТА" ,звучиш ми ,като едни тролски послания от преди години на "ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ИЗТИНЯТА" ...сещате се нали ... ,днес тя даже не е в тинята , ами отдавна се набълбука нейде надълбоко ...
  • 8 Инспектор Мадуро

    43 0 Отговор
    Ненаситните шефове на Юнион Ивкони и по направление Плевен-Бургас са назначили само един шофьор. За маршрут 6 часа и 30 минути това си е игра със съдбите на много хора за сметка на двама алчни г.....ве
  • 9 Панталей пътник

    26 1 Отговор
    Какво ми проверяват в Юнион Ивкони и аз в един от пътите, в които се излъгах да ги ползвам шофьорът задряма и автобуса обра клоните на дърветата та се събуди инак отмах се бяхме набили в някое дърво. Беше ми за последно, после отидох и си купих една дизеларка която и цапаше по-малко от нафтата на рейса и по-безопасно си се чувствам сам да се возя. Никога повече с тия лилавите UI.
  • 10 Бичето

    5 5 Отговор
    Да го черпят една черта бял прах.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бойкот Ивкони

    27 0 Отговор
    На Юнион Ивкони не се качвам - изцеждат шофьорите като лимони и така стават катастрофите. Спомняте ли си автобусите ковчези преди години? До морето си има самолети.

    Коментиран от #14

  • 13 Corp dominate

    1 13 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Не забравяй ,че монетата има 2 страни и не се знае какво има на отсрещната.Знаете ли какво ще стане като фалира средния и малкия бизнес?Процесът на модерното заробване ще бъде приключен.А до тогава продължавайте да плюете по него,вече ви е втълпено,че всеки един бизнесмен е за разстрел и винаги е виновен.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тyп ли ди

    24 0 Отговор

    До коментар #13 от "Corp dominate":

    Викаш дай заради бизнеса да изтрепем един автобус хора?!? Рядко т@п си повече, ходи на психолог!
  • 16 Олеее

    16 1 Отговор
    Къф бизнес в България ,тука само мафия
  • 17 Гошо

    3 2 Отговор
    Да му беха сипали една ракия на човечеца , да живне
  • 18 Кольо,

    5 1 Отговор
    Аз съм пенсионер на 62 години и съм готов за още една пенсия да ме вземат за шофьор!!!!
    От проклетата ми жена сън не ме хваща, гони я старческата склероза но пък иначе не съм нервен,карам си колата и не обръщам внимание на олигофрените по родните ни пътища!!!!
  • 19 Посетител

    12 0 Отговор
    То да са само Ивкони - с мед да ги намажеш! Всички частници са такива! И при нас има един "Аев",основно до София вози, но сега лятото и до морето! Представете си какво каране пада!!! Познати, работили при него - какво са ми разказвали... Пътниците Господ е бдял над тях!
  • 20 Анджело

    7 1 Отговор
    Преди години с автобус на Юнион Ивкони, пътуващ до Испания, се почувствах като 4то качество човек, заради марфите на шофьорите с цигари от Сърбия. На границата Италия-Франция задържаха автобуса. Митничарите разхвърлиха целия багаж. Намериха контрабандните цигари. 4 часа престой. И бяхме сами на пътя. Други не спряха
  • 21 Хаджигенов

    14 0 Отговор
    Юнион Ивкони е на депутат от ДПС.
  • 22 Някой

    8 0 Отговор
    Същата фирма на 13.04.2018 година катастрофира на АМ"Тракия" край Вакарел при което загиват 6 пътници.
  • 23 Ръб

    6 0 Отговор
    По м.тракия карат с 120.и никой не ги провррява.изпреварват,засичат,говорят по телефон акогато минаеват покрай полицай полицайте се обръщат все едно не ги виждат.
  • 24 Стойко

    6 0 Отговор
    Елате в Сливен в Пътнически превози да видите градските шофьори как работят за да вземат някой лев отгоре работят по 2 смени единия ден а на другия го пишат от 3 50 сутринта . Идва недоспал уморен ама мълчи иначе калинката на шефа ще го изгони.
  • 25 Студент

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    КАТ-мат, ДАИ-маи, Прокуратура - фани ме за ... носа гешефтура- ИМА ЛИ В БЪЛХАРИЙКАТА ИЛИ НЯМА ??????????? ПАНДЕЛА ЗА ВСИЧКИ ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове