1 Септември, 2021 05:40 1 525 13

НЗОК: Изплатено е всичко на медиците от първа линия, всичко останало е лъжа

  • нзок-
  • блс-
  • пари-
  • първа линия-
  • коронавирус-
  • петко салчев

От Българския лекарски съюз уточниха, че парите са получавани, но на места е имало бюрократични проблеми

НЗОК: Изплатено е всичко на медиците от първа линия, всичко останало е лъжа - 1
Снимка: БГНЕС

Всички суми за заетите на първа линия в борбата срещу коронавируса са преведени от Здравната каса от януари до момента. Всички останали твърдения са лъжа, заяви управителят на касата проф. Петко Салчев по време на заседание на здравната комисията в парламента, цитиран от БНР.

„Това, че не се плаща редовно от Касата и не се превеждат тези пари, не е истина! Всички пари, които са и за работа в неблагоприятните условия, и заявените от лечебните заведения по методиката, са изплатени! Няма нито един лев, който не е платен“

От Българския лекарски съюз уточниха, че парите са получавани, но на места е имало бюрократични проблеми.

Очаква се подписването на анекс към Националния рамков договор, който регламентира увеличаването с 200 лв. по трите пътеки, по които болниците лекуват пациенти с Корона вирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 7 Отговор
    Затвор за мафията в бели престилки!Лев не заслужават!

    Коментиран от #5, #13

  • 2 Айааа

    6 0 Отговор
    Най новият строителен материал измислен от журналист е. Стъклена вълна.
  • 3 Въпросче

    15 4 Отговор
    Мога ли да попитам, каква е професията на медиците, не е ли да лекуват!
    Какво значи да им плащате допълнително, затова че изпълняват професията си.
    Тогава платете ХИЛЯДА ЛЕВА на пожарникарите, продавачите, учителите, ресторантьорите, шофьорите-таксита, градски транспорт, полицаи, зъболекарите и те са на първа линия.
    Вие осъзнавате ли, че това им е работата -ДА ЛЕКУВАТ.
    НОН СЕНС
    Не стига, че точат държавни клиники, че половината имат частни болници още веднъж точат държавата.
    Потокът от пациенти намаля-защото хората ги е страх да не се заразят в болниците, хората умират в домовете си, и тези ще им плащате, затова че изпълняват основното си задължение.
    Като не искат да лекуват да си ходят.

    Коментиран от #6

  • 4 Българин

    8 2 Отговор
    Клиничната пътека се вдига още с двеста лева - или опаковка парацетамол от 2 лева се е вдигнала на 1 400 лева или източването на здравната каса ще продължи в далеч по големи размери. Май е време да сипраме да плащаме здравни осигуровки.
  • 5 Само ти

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Заслужаваш бат череп нали ти плаща 😄
  • 6 Отговорче

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Въпросче":

    Виж ся "мой".Това да си лекар не е като да си трол!

    Коментиран от #9

  • 7 Отровното трио

    7 2 Отговор
    Точно така, всичко е точно. Тиквата подкукуросва медиците да протестират за да има хаос. Иначе от страна на новата власт всичко е било и винаги ще бъде точно
  • 8 Питанка

    5 1 Отговор
    Маджаров защо внушава неистини тогава? Докога ще манипулират от една или друга страна обществото с явни лъжи???? Сега, като увеличат и цените на пътеките за ковид, гледайте какво увеличение и на хоспитализирани, дори само с лека хрема, но с тежка паника ще има.
  • 9 Суверенът

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Отговорче":

    А ти сигурно си "лекар".
    И не те е срам да дремеш по цял ден и да лапаш кинти вместо да работиш.
    Но идва и края на този рахат, бро.
    Хората не ви вярват и все по-малко ви търсят услугите.
    Скоро ще прокараме закон здравеопазването пак да стане държавно.
    Ще получавате минимална заплата за бездействие, а когато заработите ще ви плащаме надбавка на лекуван пациент, но само ако пациента или негов близък удостовери, че е доволен от грижите ви.

    Коментиран от #11

  • 10 Венсеремо

    4 0 Отговор
    Крайно време е лекарите за започнат да си вършат работата.
    Услади им се да няма планови операции и пациенти пред кабинетите, а то не че и в болниците е имало много пациенти дори в измислените кромид отделения.
    Какво са 1000 болни на 6 000 000 население?
    Какво са 90 в интензивно отделение на 6 000 000 население?
    Погледнете колко медицински персонал има в България!
    както лъжат за "невзетите" пари за измислената им "първа ;иния", така лъжат и за броя на медиците у нас.
    В пъти повече са, отколкото казва официалната статистика.
    И всичките наредени на хранилката на данъкоплатеца и чакат да лапат и то сериозно - искат почивки на Малдивите, яхти, кабриолети........
    Те се мислят за свръх човеци, или по-скоро за почти божества, защото занаятът им е да ровят в карантиите на другите.
    Време е да се инкриминира изнудването от страна на медици, да минат на минимална търда заплата и допълнително възнаграждение според това колко пациенти са били доволни от лечението.
    Не е трудно да се направи.
    Но управляващите нямат воля. И ги е страх, защото , колкото и да ви се струва невероятно, лекарите убиват онези, които не са им удобни.
    Да - имат начини и го правят - тихо, по химически път докато ви правят уж изследвания, примерно.
    Многократно съм чувал лекари да се заканват :"Рано или късно ще дойдеш при нас!"
  • 11 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Суверенът":

    много добър отговор. 1000 +
  • 12 БЛС

    1 0 Отговор
    си намери майстора в лицето на г-н Салчев и министър Кацаров. Отдавна трябваше това да стане.
  • 13 Д-р Хаус

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ало,Маджаров,шеф на БЛС!! Откога крадците, директори на държавните болници се наричат " бюрократични проблеми"?? Ало,Кацаров,защо се правиш на умряла лисица а не привикаш тия директори да дадат обяснения и отчет!! И да се престане разделянето на лекарите на такива " на първа линия" и другите!! ВСИЧКИ лекари,които консултират и преглеждат Ковид заразени и болни са НА ПЪРВА ЛИНИЯ!! Така,както сте я подкарали,скоро в отделенията за инфаркти,инсулти и т н. няма да има и един лекар!! Всички ще се юрнат към бонуса от 1000 лева в " Ковид" отделенията!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове