Last news in Fakti

2 Септември, 2021 11:31 5 774 19

Първан Симеонов: Победителят от протестите не е Слави Трифонов, а Румен Радев

  • първан симеонов-
  • протести-
  • избори-
  • румен радев-
  • слави трифонов

В текущата ситуация няма особена политика. Депутатите играят хаотично, ден за ден

Първан Симеонов: Победителят от протестите не е Слави Трифонов, а Румен Радев - 1
Снимка: БГНЕС

Избори 2 в 1 ще има, защото това е една кампания. Въпросът 2 в 1 може да е добър за едни, лош за други, различно е. Ако не са 2 в 1, един бог знае каква активност ще има, ако обаче са 2 в 1 може да има по-голяма активност. Това прогнозира в сутрешния блок на bTV социологът Първан Симеонов.

По думите му българският политически процес се американизира, визирайки дневния ред в политиката покрай закона "Магнитски", лансирането на прозападни имена в публичното пространство като Даниел Митов и Кирил Петков.

,,В текущата ситуация няма особена политика. Депутатите играят хаотично, ден за ден'', допълни Симеонов.

Почти ясно е, че Румен Радев ще спечели изборите. По-интересното е дали ще има нов политически субект и как ще се позиционира – дали е пропрезидентски, или ще отиде вдясно към "Демократична България", каза още социологът и допълни, че най-големият победител от протестите се казва Румен Радев, а не Слави Трифонов.

Той отбеляза също така, че всички партии вече са в предизборна кампания.

В момента се прави аритметика кога е най-удобно и на кого е най-удобно да бъдат президентските избори. Лично моето мнение е, че смесването на две кампании е крайно неправилно в тази ситуация, коментира от своя страна преподавателят по политически комуникации проф. Росен Стоянов

По думите му основната цел, върху която в момента се е фокусирала БСП, е актуализацията на бюджета.

Проф. Стоянов посочи, че следващият парламент ще е почти същият като състав и отново ще има същите проблеми от гледна точка на коалиция.

Но този, който спечели президентските избори, ще бие всички други, заключи преподавателят по политически комуникации.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    17 41 Отговор
    Радев спечели а народа губи!;)
  • 2 Смешник!

    21 3 Отговор
    Какво друго да ти каже човек? То всякакъв епитет, би бил верен!
  • 3 Майна

    26 12 Отговор
    Беше и Трифонов ,и Радев..Трифонов предаде избирателите си, Президентът трябва да е наясно , че проамериканска политика и послушание към Брюксел и ГЛОБАЛИСТИТЕ е ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

    Коментиран от #4

  • 4 Стига

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    с тая детска опорка! Стана банално да се слушат едни и същи глупости!
  • 5 Коко

    11 3 Отговор
    ПАрванчо победителят от протестите режисира в сянка и много малко хора го знаят.Като не разбираш не внушавай небивалици.
  • 6 Проклятието за България

    17 15 Отговор
    Целта беше да се освободят престъпниците, олигарсите, които стоят зад Радев започнаха да се появяват в медиите с претенциите си. Сега Ристаки се бори за последното превземане на съда и прокуратурата. Моли Нинова да тупка топката, докато нефелният парламент не закрие спецсъда и прокуратурата. И тогава, пей сърце, мустакатия, защо не и дубаеца може да се кандидатират за властта и като нищо зомбитата ще ги изберат😂😂😂😂
  • 7 Дидем

    17 1 Отговор
    Няма Правителство и идват Президентски избори. За каква победа пишете?
  • 8 Кинжал

    25 9 Отговор
    Да така е, но Радев спечели не от протестите, а от това че поведе хората на битка и даде началото на протестите! Хора като Христо Иванов се възползваха и на третия ден дебаркираха в Росенец, иначе никога не биха го направили. Задкулисни сценаристи видяха също своя шанс в лицето на Слави Трифонов. В крайна сметка трябва да сме благодарни най-вече на прокуратурата, че си позволи да оскверни президенството и с това добави капката, която преля чашата. Радев от самото си встъпване в длъжност води тази битка почти самотно, изключая БСП и печелеше симпатии отначало.

    Коментиран от #13

  • 9 Последния Софиянец

    29 7 Отговор
    Радев започна протеста,а другите се присламчиха да се снимат.
  • 10 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    24 4 Отговор
    Важното е, че Христо Иванов си призна, че ДБ иска да се коалира с ГЕРБ и ДПС! Да се изкажат наивниците,които си мислеха,че ДБ са против ГЕРБ и ДПС!
  • 11 Летя

    6 16 Отговор
    Не мога да разбера защо Радев не си направи партия и да се пуска в борбата за парламента. За чий му е пак да е президент, след като толкова много го харесват и ще бъде премиер 😀

    Коментиран от #12

  • 12 Партия начело с фатмака

    17 25 Отговор

    До коментар #11 от "Летя":

    Едва ли ще влезе в Парламента, Сельо.
    Ролята му в момента ,като .....фигурант и подлога на Олигархията е максимумът в живота на един комплексиран и бездарен Селендур
  • 13 И ква

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Кинжал":

    файда от драскане на глупости? Дали си заслужава копейката?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 11 Отговор
    КОНЦИТЕ ДЪРПАТ ПРОКОПИЕВ И ЧЕРЕПА , А ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП Е ИЗПЪЛНИТЕЛ.......... НЕ СЛУЧАЙНО ЧЕРЕПА ГО НАРЕЧЕ ФИГУРАНТ....... ПРИ ТОВА ТЪП..... СЪС ДИПЛОМА ЗА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ 3,80 ......ОТЛИЧНИК ТА ДРЪНКА.......
  • 16 На баба ти, хвърчилото

    4 2 Отговор
    Победител, победен, по какъв кринерий, ръст в сантиметри, тегло в килограми, възраст в години или при двубой. Дрънканици, плещеници, празни приказки или ПОРЪЧКА?
  • 17 Знам,че е невъзпитано, но ...

    3 1 Отговор
    ... ако си обръснеш брадата, със сигурвост ще изглеждаш с глупав вид. В пъдкрепа на това, болшинството сме голобради. Нищо лично към останалите "брадати". Дали не ни е нуген ПЕТЪР I-ви ВЕЛИКИ.
  • 18 ПЕНКО

    5 5 Отговор
    САМОУКРАСЕН ТАПАНГЮРЕС ---В КАКВО МУ Е ПОБЕДАТА --- ТОЙ ПО-БОГАТ -НАРОДА ПО БЕДЕН ???????????????
  • 19 Бунтата

    7 1 Отговор
    Първане,обрасни си тая смешна брада,че приличаш на козел в небрано лозе!!!
    А за политиката не говори,че ти си от платените безделници-политолози!!!
    Да стане дядо Тошо ще копаеш царевица без мотика!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове