4 Септември, 2021 22:30 3 177 112

Проф. Кожухарова: Четвъртата вълна дойде у нас по-рано от очакваното

  • проф. мира кожухарова-
  • ваксинация

Учудващо е, че няма голям резултат от всички инициативи, които подкрепят ваксинацията. Интересно е, че хората, които се разболяват нарастват, а хората, които не искат да се ваксинират –не

Проф. Кожухарова: Четвъртата вълна дойде у нас по-рано от очакваното - 1

„Четвъртата вълна дойде у нас по-рано от очакваното. Смятахме, че тя ще настъпи в началото на септември. Това е характерно за вирусите”. Това заяви в „Карай направо” съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

„Основното за здравната система е подготовката за всяка следваща вълна. Ако бяхме взели мерки да се ваксинираме по-рано, нямаше да има значение кога ще започне вълната”, заяви проф. Кожухарова.

Тя добавя, че здравното министерство се е провалило в кампанията за ваксинация.

„Учудващо е, че няма голям резултат от всички инициативи, които подкрепят ваксинацията. Интересно е, че хората, които се разболяват нарастват, а хората, които не искат да се ваксинират –не. Почти всеки ден гледам броя на изследваните и ваксинираните. Изследваните са в пъти повече от другите. Това е трудноразбираемо за мен”, казва експертът.

„Има части от обществото при които не може да се достигне чрез кампании. Политиката, която водим към този момент е много открита. Всички данни могат да се видят и хората могат да вземат информиран избор”, каза още проф. Кожухарова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъров

    30 4 Отговор
    И си отива
  • 2 вълна и талаз

    35 3 Отговор
    егати бурното море!
  • 3 ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНО

    15 15 Отговор
    ....ВАКСИТЕ СЕ МИСЛЯТ ПРЕЦАКАХ СЕ И ЩЕ ПУКНА,А АНТИ ВАКСИТЕ СИ МИСЛЯТ ПРЕЦАКАХ СЕ И ЩЕ ПУКНА.....🤔🤔🤔

    Коментиран от #10, #15

  • 4 Мдааа

    62 9 Отговор
    Хайде и тая платена .... Намам думи с тоз вирус измислен
  • 5 Тая мумия

    58 7 Отговор
    ли ще ни спаси от вируса?

    Коментиран от #6

  • 6 хихи

    47 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тая мумия":

    Няма да ни спаси , ша го изплаши
  • 7 споко споко

    35 1 Отговор
    вълна 4 от сезон 19

    Коментиран от #21

  • 8 русенец

    45 1 Отговор
    Че не стой на прибоя , ма! Аман от вълни и вълнения! А щом нещо се е случило не така, както сте очаквали, значи не разбирате генезиса на съответното нещо.
  • 9 некой си

    46 3 Отговор
    МИ КАТО УСТАНОВИ ЧЕ НЕ СТАВА С ОБЛЪЧВАНЕ СИ ГЛЕДАЙ ПЕНСИЯТА КВО СЕ НАПЪВАШ ДА ДРАЗНИШ АНТИВАКСЪРИТЕ КАКТО НИ НАРИЧАШ
  • 10 ротшипдов

    34 3 Отговор

    До коментар #3 от "ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНО":

    разликата е,че ваксите са по лесни за управляване!
  • 11 Имунолог

    16 56 Отговор
    Напротив, дойде си съвсем закономерно. Морето докара мощна делта ковид вълна, помитаща сега всичко по пътя си. Че кой носеше маски на морето, а? Или спазвал отстояние съгласно Ковид инструкциите? Ами хилядите туристи и тези дошли от Русия, където делтата също върлува? Сега всички ще го изпитаме на гърба си.
  • 12 Майна

    31 3 Отговор
    27.08. от д-р Таня Андреева и още трима депутати е вкаран законопроект, който на практика узаконява медицинския фашизъм.

    Прави се опит със закон да се определя задължителен Национален план, който да се предлага от здравния инспектор и министъра на МЗ. В този национален план всички мерки, които се предложат, ще носят задължителен характер. Независимо, че е в разрез с чл. 57 от Конституцията, докато действа, ще може да налага всякакви мерки, които се решат – маски, тестове, ваксини и др.
  • 13 Майна

    42 6 Отговор
    Българи , събудете се ,тихомълком с прокарване на закон ще ни направят роби!!!ПРЕМИЕРЪТ И РАДЕВ ,КЪДЕ СА В ТАЗИ ЗЛОВЕЩА ДИКТАТУРА!!(
  • 14 гдфгдф

    39 1 Отговор
    А бе тая Баба измамница да не ви е абонат Факти?
  • 15 Чист съм

    46 3 Отговор

    До коментар #3 от "ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНО":

    Не съм се ваксинирал и не мисля нищо , живея си нормално живота като не давам особенно влияние на въпросния "вирус" да ме завладеее както всички се страхуват, обикновен грип въпроса е във вярата а не в манипулацията, Постоянно съм сред хора непознати , много повече от лекарите и не съм се заразил понеже спазвам прсстички неща за хигиената мия си ръцете преди ядене избягвам да ми кихат и кашлят хора в лицето това са прости неща от вжедневието които се учиха навремето до 8ми клас.
  • 16 нннн

    35 2 Отговор
    Тая да върви да ваксинира морето, че много вълни прави.
  • 17 Цццц

    27 3 Отговор
    Витанката объркал изчисленията. Няма нищо.
  • 18 Hoho Boho

    49 2 Отговор
    "Ако бяхме взели мерки да се ваксинираме по-рано..."
    И СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ КАТО ИЗРАЕЛЦИТЕ

    „Основното за здравната система е подготовката за всяка следваща вълна."
    ПОДГОТВЕТЕ СИ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА!
    "МЕРКИТЕ" НЯМА ДА ВИ Я ПОДГОТВЯТ.
    ЗАЩО ГИ НАЛАГАТЕ? ТЕ НЕ СПИРАТ ВИРУСА.

    "Интересно е, че хората, които се разболяват нарастват, а хората, които не искат да се ваксинират - не"
    А ТАМ, КЪДЕТО МАСОВО СЕ ВАКСИНИРАТ, РАЗБОЛЕЛИТЕ СЕ НАРАСТВАТ МНОГОКРАТНО ПО-БЪРЗО.
    Няма нищо интересно -
    ПРОСТО НЕ СМЕ ПРОСТИ.:))

    Коментиран от #20

  • 19 Баба Вуна

    38 3 Отговор
    Рано, рано, колко да е рано? Точно когато ви заповядаха да има вълна, точно тогава почна вълната!
  • 20 Ваксиниран1403

    9 48 Отговор

    До коментар #18 от "Hoho Boho":

    Cпoкoйнo и ниe щe имaмe пo 10-15 хиляди нa дeн въпрoca e кoлкo щe ca умирaщитe.Зaщoтo в Изриeл къдeтo дeлтa вълнaтa e c мeceц и пoлoвинa нaпрeд в рaзвитиeтo cи cрeднo днeвнaтa cмъртнocт e 26 чoвeкa днeвнo, a в при нac имaмe 52 чoвeкa cрeднoднeвнa cмъртнocт нa бaзa ceдeм дни и тoвa при пoлoжeниe, чe при нac дeлтa вълнaтa e в нaчaлoтo cи.Изриeл имa нaceлeниe oт 9 милиoнa и прaвя cрeднo 150 хиляди тecтa нa дeн, ниe c нaceлeниe 6.8 милиoнa в eдинични дни минaвaмe 30 хиляди тecтa. Прoцeнтa пoлoжитeлни тecтoвe при нac e пo-виcoк oт тoзи в Изриeл. Aкo при нac ce прaвeхa тecтoвe c нивo кaтo в другитe cтрaни рeгиcтрирaнитe ни cлучaи щяхa дa ca пoвeчe oт тeзи в Изриeл въпрeки чe ниe cмe в нaчaлoтo нa вълнaтa ни. A кaквo щe cтaнe кoгaтo и нaшaтa вълнa ce нaдигнe нaпълнo cкoрo щe ce убeдят вcички. Кaртинaтa нямa дa e мнoгo пo рaзличнa oт тaзи кoятo бeшe в Индия прeз пoлeтa нa тaзи гoдинa. Зa Изриeл нe ce притecнявaйтe тe зaнaят кaквo и зaщo прaвят пo-cкoрo зa нac трябвa дa миcлим зaщoтo тук прeдcтoи вълнa кaтo цунaми oгрoмнa cмъртнocт, ужac и нeвиждaнa трaгeдия.

    Коментиран от #23, #24, #39, #40, #107

  • 21 Ха ха

    35 1 Отговор

    До коментар #7 от "споко споко":

    А защо в Испания говорят,че са в 5-тата вълна на Ковида?Да не би нашите щабаджии да са пропуснали да забележат някоя.То е ясно,че Витанов не може да брои,но с общи усилия нещо можеха по да го докарат
  • 22 НЕваксинирания

    49 2 Отговор
    Повечето българи са прекарали грипа. И нормално не искат да експериментират със здравето си с неясни субстанции. Само че тв професорите, доценти и математици не водят такава статистика. Без тоя вирус ще умрат от глад.

    Коментиран от #25

  • 23 Hoho Boho

    31 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    Аз съм спокоен, а ти се ваксинирай!
  • 24 Ваксиниран пърдел

    28 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    правят се по 30 000 теста по принуда,преди всичко за пътуване.Кой луд ще си прави тестове иначе,евентуално тези който имат симптоми,т.е. около броя на болните.
  • 25 Ваксиниран1403

    9 33 Отговор

    До коментар #22 от "НЕваксинирания":

    Първо не са повечето, а само една част. И като са го прекарали какво? Ако някои мисли че преболедувал не може да се зарази и да боледува отново се заблуждава жестоко. Ако някои очаква доживотен имунитет срещу респираторен вирус без значение дали естествен или изкуствен е просто наивен. Ако имаше такава нещо от грип всеки щеше да боледува само веднъж в живота си или щеше да се ваксинира еднократно.

    Коментиран от #29, #30, #38

  • 26 Мушамата

    42 5 Отговор
    Оставете хората на мира. Още като дойдоха първите ваксини с колбасарски бус беше ясно колко ще струват.
    Който иска да се ваксинира 6 пъти, по 2 маски да носи, шлем ръкавици. Да не ходи на кино, театър заведение, да се заключи с 3 катинара вкъщи.
    Останалите да ни оставят да живеем.
  • 27 Анонимен

    33 3 Отговор
    Дори няма и да питам с какво е по ценна тази професорка от Кантарджиев?! Той пенсиониран зорноволно на 65 години, а тя няма спиране на 71! И също като него не се и усеща какви ги дръсти?! Взел и е нещо Алцхаймер, но тя не се усеща и не помни какво!
  • 28 asda

    28 2 Отговор
    кво се правите бе, в доклада на оон пише всяка вълна кога да я пуснете измамници
  • 29 НЕваксинирания

    31 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    А ваксинирания не се ли заразява, и не заразява ли. Да си набодем нещо неясно, дето нито те пази нито е ясно след време какво ще ти докара

    Коментиран от #32

  • 30 Анонимен

    27 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    Вярно!? Та затова ли в Израел тези дето са с по две дози на Пфайзер не ги броят ваксинирани!? За ваксинирани в статистиката са тия дето са и с трета доза!

    Коментиран от #102

  • 31 Joro

    30 3 Отговор
    Експерт, който не разбира защо се случва нещо по темата на експертизата му, не е никакъв експерт. Макар че в случая знае защо, но не го казва. Щом като и ваксинираните разнасят заразата, какъв смисъл има ваксинирането? Те разнася вируса, уж са защитени от него, заразяват други, но въпреки това псуват тези, които не искат да се ваксинират. Аз това не го разбирам.
  • 32 Ваксиниран1403

    4 30 Отговор

    До коментар #29 от "НЕваксинирания":

    Защо ваксинираните се заразяват е въпроса които задават антиваксърите и веднага отговарят защото ваксините не работя. Това е пост отговор които ги устройва, но нещата са доста по-сложени и това твърдение изобщо не е вярно За да намери истинския отговор човек които не е специалист трябва да се по-зарови доста дълбоко за да си изясни какво и как се случва и защо. Едва след това човек може да си отговори и на следващия много важен въпрос как така ваксината може да е по-малко ефективна при предпазване от заразяване и много по-ефективна при предпазване от тежко боледуване и смърт. Ето отговорите на поставените въпроси по-достъпен и разбирам начин.
    За да се предотврати заразяването отношение имат само антителата срещу вируса.Когато вируса навлезе в тялото още в лигавицата на белите дробове той се среща с антитела срещу него които чрез кръвта са достигнали до нея. Значение има концентрацията на тези антитела и тяхната способност да се свързват с вирусните спайк протеини чрез които единствено вируса може да поникне в клетките. Ако в лигавиците има достатъчно много антитела които успеят да блокират всички щипчета на всички проникнали вируси заразяване изобщо не може да се случи. Дали количеството антитела е достатъчно е много относително, защото има значение точно какъв е шиповият протеин на вируса при различните варианти в него има помени и степента с която се свързва с наличните антитела е различна. Затова ваксините са много по-ефективни към алфа вари

    Коментиран от #34, #35, #55

  • 33 Анонимен

    21 2 Отговор
    Много са поучителни и назидателни коментарите на : Ваксиниран 1403, Имунолог, Юрист, Вирусолог....! И много кликания и гледане на реклами предизвикват! за радост на НЕТ-трафикантите и рекламния отдел на ХАКТИ!
  • 34 Анонимен

    21 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Логорея?! Имам доверие в хъса и способностите ти! Ще ги докараш до 10 коментара, че и отгоре!
  • 35 Ваксиниран1403

    4 26 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Затова ваксините са много по-ефективни към алфа варията и много по-малко спрямо делта. Тоест за предпазване от делта трябва много-по високо ниво антитела. Следващият фактор е количеството поникнали вируси колкото по-голям е техния брой вероятността да остане не блокиран шип на някои става по-голяма и съответно вероятността от заразяване нараства. Ако се стигне до проникване на вирус в клетка вече заразяването е факт, но действието на имунната ситемна не спира до тук. В момента когато тя усети вируса почва много бързо синтезиране на още антитела защото имунната ситемна има в “паметта” си това което трябва да се произведе. Докато първите заразени клетки синтезират първите копия на вируса вече има лавинообразно нарастване на антителата всеки отделен от заразената клетка вирус бива атакуван от тези антитела и блокиран да не заразява други клетки. Въпрос на състезание е малко дали за първите вирусни копия ще има достатъчно антитела. Ако имунната система се окаже по-бърза всички вируси са блокирани нови клетки не се заразяват активизират се лимфоцитите които убиват заразените клетки и всичко прикачва. Това е във варианта когато нивото на антителата е достатъчно, но когато не е вируса стига и до други клетки и процеса почва да се развива лавинообразно.

    Коментиран от #37, #41

  • 36 Онзи

    26 0 Отговор
    Покрай тази пандемия изплуваха всичкк ПРОФЕСОРИ.Трета или Четвърта?????????
  • 37 Ваксиниран1403

    4 30 Отговор

    До коментар #35 от "Ваксиниран1403":

    Вируса се размножава успешно в лигавиците до кръвта не успява да стигне съответно ваксинирания заразил се в най-лошия случаи има хрема и кашлица която отшумяват за няколко дена през които имунната система преборва вируса. Съответно през тези няколко дена ваксинирания е заразен и дава положителен тест след което бързо се изчиства от вируса без има никакви сериозни оплаквания. При не ваксинирания човек това време в най-добрия случаи е около седмица по-често около десет дни. Разбира се има случаи на хора чиято имунна ситемна не се справя така ефективно защото не функционира пълноценно и съответно тези хора макар и ваксинирани може да получат и много по-сериозни симптоми защото вируса се размножава при тях повече и стига до повече клетки. Нещата са много индивидуални и при ваксинираните. Единственото което е общо валидно е колкото повече антитела толкова по-добре затова трета доза 6 месеца след втората е за предпочитане.Не трябва да се позволява антителата да спадат, а това се постига чрез периодични подсилващи дози на ваксините.
  • 38 Ваксиниран Пърсел,

    30 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    бягай слагай 3 игла,че си се възбудил много.
  • 39 А какво

    25 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    Ще кажеш за мнението на Британския ваксинационен щаб, че ползите от ваксинирането на по- млади от 15 годишни не покрива рисковете от вредите на самата ваксина?
  • 40 отговор

    35 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    Смъртността в България е по голяма отколкото в Израел, защото населението ни е застаряващо, с хронични заболявания, ниски доходи, некачествена храна, липса на отопление през зимата, невъзможност хората да си осигурят медикаменти и не на последно място лоши грижи в болниците и може би неправилно лечение. И без пандемията бяхме първи по смъртност.

    Коментиран от #49

  • 41 НЕваксинирания

    34 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ваксиниран1403":

    Ковид Ваксините от нищо не предпазват. Дори не са и "Ваксини". Антиваксъри няма. Тея хора са ваксинирани с истински ваксини, изпитани, доказани, работещи. Хората отказват насилствено да бъдат бодени 5 пъти с нещо което не работи, а и най вероятно носи вреда

    Коментиран от #51

  • 42 0000

    16 1 Отговор
    Пъпчивия козел не сметна вярно май а?
  • 43 abg

    17 1 Отговор
    Мумията отново се завърна.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 днес

    23 3 Отговор
    Eпидeмиoлoгът oт Хaрвaрд Мaртин Кулдoрф c твърдeния зa вaкcинaтa нa "Пфaйзeр", кoитo прeoбръщaт вcичкo:" зaдължитeлнaтa вaкcинaция e нe caмo aнтинaучнa глупocт, нo и диcкриминaциoннa и нeeтичнa“. Рeзултaтитe в Изрaeл пoкaзвaт, чe прeпaрaтитe нe дeйcтвaт, дoри мoжe тe дa ca причинaтa зa тoзи гoлям брoй бoлни, нo хoрaтa прoдължaвaт дa ce притиcкaт.

    Коментиран от #50

  • 46 Странно

    14 1 Отговор
    Защо ли си още жива?При такова цунами има трупове и по улиците а хора като теб плуват кат делфини.Някакви специални умения ли имаш или си тулуп
  • 47 нормален човек

    25 1 Отговор
    А мен ме очудва как уж образовани хора не мислят или не искат да мислят.Израел предостави народа си за експеримент. 90 процента от възрастните са ваксинирани, или почти всички. Огромен брой болни.Като изключим децата, останалите болни са от ваксинираните.Извода е, че никаква полза няма от тези препарати. Имали по малко умрели. При нас смъртността и преди пандемията беше такава.Ако не агитирате за пари, много се излагате с тези ваши изказвания.

    Коментиран от #52

  • 48 Иван

    20 1 Отговор
    Консултативният комитет на Великобритания по ваксинациите (JCVI) заяви, че здравите деца на възраст от 12 до 15 години не трябва да получават ваксина срещу COVID-19. Съвместният комитет по ваксинация и имунизация заяви, че ползите от ваксинирането на здрави деца „са незначително по-големи“ от потенциалните вреди. Освен това „маржът на ползата се счита за твърде малък, за да подкрепи универсалната ваксинация на здрави деца от 12 до 15 години в този момент”, съобщи Politico
  • 49 Ваксиниран1403

    5 17 Отговор

    До коментар #40 от "отговор":

    В Изриел застаряващото население е много. За разлика от тук там 80 и 90 годишните не са редки изключения, а нещо естествено. Средната им продължителност на живота е доста по-голяма от нашата. Въпроса не е в това че сме били първи по смъртност и преди пандемията, в това че след пандемията имаме огромно увеличение на без това високата ни смъртност. И още по-важното е че смъртността ни продължава да расте и за съжаление ще расте още много, за разлика от смъртността в страните с висока степен на ваксинация .
  • 50 Ваксиниран1403

    3 15 Отговор

    До коментар #45 от "днес":

    Малко данни за размисли на антиваксърите.
    Разглеждам само страни които вече са преминали през делта вълната или в момента са в нея и се намират около максимума и.
    Данните са съответно:
    Име на страната, процент на ваксинирани към началото на делта вълната,височина делта вълната спрямо алфа и средно дневна ковид смъртност регистрирана при делта вълната спрямо алфа вълната.
    Гибралтар 100% 24% 20%
    Малта 80.7% 62% 25%
    Португалия 66.1% 6% 5%
    Великобритания 60% 79% 7%
    Испания 58.6% 91% 5%
    Изриел 57.2% 120%’ 38%’
    Кипър 36.1% 116% 45%
    Нидерландия 34.4% 121% 29%
    Япония 18% 402%’ 33%’
    Индонезия 4.3% 389% 575%
    Грузия 2.7% 413%’ 285%’
    Индия 1% 420% 403%
    ‘- в тези страни делта вълната все още не е сигурно дали е достигнала своя максимум и съотношенията могат да претърпят промяна с напредването на развитието на епидемичната вълна.

    Коментиран от #53

  • 51 Made in Bg

    21 2 Отговор

    До коментар #41 от "НЕваксинирания":

    Браво! Мнението съвпада с моето! 👍 Само да добавя,че ваксините се правеха с цел да е здрав народът и да подържа икономиката на държавата,а сега тези недоказани препарати наричани "ваксини",се правят от олигархичен кръг с цел лично презабогатяване против всякакви човешки ценности !
  • 52 Ваксиниран1403

    3 14 Отговор

    До коментар #47 от "нормален човек":

    Тай като антиваксърите в екстаз повтарят как ваксините въобще не предпазвали от заразяване е време за обективен поглед на наличните данни. Нека да започнем от най ваксинираните страни в света. Започваме с единствената страна в света ваксинирала цялото си население. Противно на опорната точка на антиваксъри това не е Изриел там ваксинираните напълно са едва 60%, а не 100%. Страна с напълно ваксинирано население във възрастовите групи за които има одобрени ваксини е Гибралтар. Това е малка страна която е задморска територия на Великобритания, но тя е много интересна заради няколко неща. 1. Във Гибралтар всички са ваксинирани. 2. Там се използва само един тип РНК ваксина. 3. В Гибралтар делта вълната вече затихва и може да се анализира резултата. Трябва да се отбележи, че населението на Гибралтар е 33 680 човека. Направените тестове за корона вирус от началото на епидемията до сега там са 317 534 което означава, че средно по 9 пъти е тестван всеки един от жителите на страната това е второто най-високо ниво на тестване в целия свят така, че положителните случаи в Гибралтар със сигурност са най-обхванати в статистиката поради огромното ниво на тестване. В Гибралтар максимума на алфа вълната на епидемията беше в първите дни на тази година тогава при тях ваксинирани още нямаше. Максимума на средно дневните положителни случаи на база 7 дни тогава достигна 127 случая. Пиковата дневна стойност достигната тогава беше 180 човека заразили се за ден. При

    Коментиран от #54, #60, #62, #67

  • 53 НЕваксинирания

    22 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Като са толкова ефикасни "Ваксините", защо се налага трета, неупомената игла. Говори се и за четвърта. Наркoмани ли ще ставаме.
    Щом са безопасни, защо се подписваме че е на наша отговорност? Ваксъре?

    Коментиран от #57, #58

  • 54 Ваксиниран1403

    4 16 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран1403":

    При сегашната делта в Гибралтар всички са ваксинирани и максимума на средно дневните положителни случаи на база 7 дни достигна едва 31 случая. Пиковата дневна стойност достигната сега е 40 човека заразили се за ден. Тоест след ваксинация на всички делта вълната при тях имаше само 24% от височината на алфа ако се сравняват средно дневните положителните тестове и само 22% ако се сравняват пиковите стойности на ново заразените за ден на двете вълни. Сега ако се направи аналогичното нещо със страни с ниска степен на ваксинация например Индия, Индонезия, Грузия, Япония и.н ще установим делта вълни в пъти по-високи от алфа вълните. За Индия делта вълната се оказа 4 пъти по висока от алфа. Това означава 400% срещу 24% ето това ефективността на ваксинацията на 100% с въпросните ваксини. Изриел не са достигнало още 96% от височината на алфа вълната си. До колко ще стигнат ще видим. Във Великобритания не можаха да достигнат височината на алфа вълната си по време на делта вълната. До сега няма нито една страна с голяма степен на ваксинация която да има много по-висока делта вълна спрямо предходната и, а има много страни с ниска степен на ваксинация в които много по-високите делта вълни са факт.

    Коментиран от #56

  • 55 спрете се

    24 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Препаратите са експериментални. Още производителите им не знаят всичко за тях, затова непрекъснато се допълват в листовките страничните им действия. С какъв кураж давате съвети на другите? Наболи сте се, добре. Трайте си. Има пострадали хора. Радвайте се, че не сте от тях, но се спрете с тая агресия към ненабодените, защото това не са и ваксини.

    Коментиран от #65

  • 56 Анонимен

    12 3 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран1403":

    Дотук си с 9 коментара от 55 общо! Ако не можеш да изпишеш каквото искаш в 2-3 коментара - няма да успееш и в 20! Лека нощ и приятни сънища!
  • 57 Ваксиниран1403

    6 19 Отговор

    До коментар #53 от "НЕваксинирания":

    Не 3 и 4 доза, а ваксинацията ще си е периодична на всеки 6 месеца точно както преди всеки грипен сезон се поставя ваксина срещу грип. Ваксинация на всеки 6 месеца срещу корона вирус е най-мъдрото нещо което може да направи човек. В това няма нищо лошо или неочаквано. Или се ваксинираш два пъти всяка година или боледуваш по два пъти на година. Въпроса е в това, че не се знае как ще го понесеш боледуването. Някои хора първия път го изкара леко корона вируса, а втория много по-тежко, даже някои и не го проживяха втория път.

    Коментиран от #61

  • 58 Анонимен

    12 1 Отговор

    До коментар #53 от "НЕваксинирания":

    Човекът е застъпил на смяна отскоро и трябва да запълва бройката от целеполагането! Твоя коментар също му се брои!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Made in Bg

    14 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран1403":

    Ма ,вярно ли мислите,че това е ваксина и няма да ви навреди!? Пожелавам да е подходящ вашият организъм и да усвои с положителен ефект този препарат и да не ви навреди,но въпросителните са много!
    /Риторичен е въпросът и няма нужда от отговор/
  • 61 Анонимен

    8 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ваксиниран1403":

    Браво! 10 коментара от няма и 60 коментара общо?! Давай смело! Нощта е млада и ще ги докараш и до 20! Щото по тия часове други дъвки няма!
  • 62 Статистиката

    12 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран1403":

    Ти показва само, че мерките и ваксината забавя и изкривява данните за починалите. Например Гибралтар имаше много преболедували още преди ваксините и затова следващата вълна е по- ниска , за разлика от израел и грузия например.

    Коментиран от #72

  • 63 Hoho Boho

    18 1 Отговор
    От Нета - "Bond007" написа:
    ==============
    Клайв Стейпълс Луис - северноирландски писател - „Писмата на Душевадеца“ 1942 г. Петилетка преди Оруел


    "Притча за страха, който убива":

    Разговарят млад мъж и дяволът:
    - Как успя да пратиш толкова много души в ада?
    - Чрез страха.
    - Браво на теб! И от какво се страхуваха? Войни ли? Глад?
    - Не.Болест.
    - Не се ли разболяха? Не умираха ли? Нямаше ли лек?
    - Не се разболяха. Те направо умряха. А имаше лек...
    - Не разбирам...
    - Повярваха, че единственото нещо, което трябва да запазят на всяка цена, е Живота!
    Спряха да се прегръщат, спряха да се поздравяват. Оставиха всички човешки контакти.
    Оставиха всичко, което беше човешко! Останаха без пари. Загубиха работата си.
    Избраха да се страхуват за живота си, дори ако нямаха какво да ядат.
    Вярваха на чутото, четяха вестници и сляпо вярваха, че четат истината.
    Отказаха се от свободата. Никога повече не напуснаха дома си. Не ходеха никъде.
    Никога повече не посетиха приятели и семейство.
    Целият свят се превърна в огромен затвор с осъдени доброволци.
    Те доброволно приеха всичко! Всичко това, за да преживеят още един мизерен ден.
    Не живееха, а умираха всеки ден! Беше твърде лесно да се отнемат мизерните им души.
  • 64 Необяснимо

    1 0 Отговор
    Да, може би поради новата визия...
  • 65 Ваксиниран1403

    2 21 Отговор

    До коментар #55 от "спрете се":

    Експериментален е препарат които се изпитва във фаза 1,2 или 3 на клиничните си изпитания.Първо ваксините не са експериментални от когато са приключили клиничните им изпитания и са одобрени. Второ много пострадали хора са само в главите на антиваксърите и тяхната пропаганда. В света са поставени повече от 5.4 милиарда дози вече. Повече от 30% от населеното на света е ваксинирано с две дози и то главно в най-развитите страни.От тези ваксини по прилагани няма и никога не е имало, а сериозните странични реакции са по няколко случая на милион ваксинирани. Всякакви съмнения и опасения са антиваксърска истерия и нищо друго.

    Коментиран от #66, #70, #74

  • 66 провинциалист от провинция Тракия

    9 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    Ваксич, убеди ма! Като махнат извънредното, ша са боцна!
  • 67 В Гибралтар

    11 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран1403":

    До средата на февруари са го прекарали официално 4200 души , което ще рече неофициално 16000 от 32000 население. Но според теб ваксините са помогнали, че следващата вълна е 24%?
  • 68 Копипасте

    9 1 Отговор
    19.04.2021г. Документиран за първи път коронавирус по бройлери - 1930 г.; по хора - 1960 г. И оттогава щам след щама, мутант след мутанта! То и при грипнитe и пaрaгрипнитe вируcи, рecпирaтoрнo-cинцитиaлният вируc, мeтaпнeвмoвируcът, aдeнo-, ринo-, бoкaвируcитe...! Вcичкитe тия прeдизвиквaт OВИ и OРЗ! За грипните вируси вече правят ваксини, за КОВИД - също; остава да ни "зарадват" и с ваксини за другите! И контролирано и ваксинирано на всеки 6-8-12 месеца стадото "процъфтява"!
  • 69 Гост

    14 0 Отговор
    Ако цитатите са реални, тази жена трябва да се лекува! Нищо свързано и смислено не прочетох. Ваксинираните нарастващи, а антиваксърите не. Какво иска да каже....... честно, нищо не разбрах.

    Коментиран от #71

  • 70 Анонимен

    11 2 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    И коя от прокламираните от теб т. нар. КОВИД-ваксини е минала и третата фаза на изпитанията и е получила постоянно, а не временно "форс мажор" разрешение за прилагане!?

    Коментиран от #75

  • 71 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    Алцхаймер и е взел нещо, колега! Тя се сеща отвреме на време, че някой нещо и е взел, но е забравила кой и какво и е взел!
  • 72 Ваксиниран1403

    2 15 Отговор

    До коментар #62 от "Статистиката":

    Хубава теория, но не потвърдена от статистиката. В Гибралтар преболедувалите преди началото на делта вълната им са били около 12% от населението, а в Изриел процента на преболедувалите е бил около 9%. Нима 3% разлика може да обясни разликата между съотношенията на височините на вълните в двете страни. Дали не е по-вероятно причината за разликата да е в степента на ваксинацията и времето което е изминало от завършването на ваксинацията в съответната страна и момента на настъпване на делта вълната.

    Коментиран от #73

  • 73 Анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    Повторението е майка на знанието : И кoя oт прoклaмирaнитe oт тeб т. нaр. КOВИД-вaкcини e минaлa и трeтaтa фaзa нa изпитaниятa и e пoлучилa пocтoяннo, a нe врeмeннo "фoрc мaжoр" рaзрeшeниe зa прилaгaнe!? И да редактирай си текста от който копипействаш - Израел се пише, а не Изриел!
  • 74 Гарвана

    11 2 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    Ваксинирания 666 е изперкал от всякъде. Това трябва да се добави в листовката на супата.
    Иначе, вълната бърза, защото ваксинацията не върви по план. Това е добре. Има шанс да всичко да пропадне и заговора да лъсне скоро.
  • 75 Ваксиниран1403

    2 15 Отговор

    До коментар #70 от "Анонимен":

    Всичките са минали трета фаза от клиничните изпитания инак няма как да получат одобрение. Одобреното е под условие, защото не е завършено маркетинговото проучване, което е задължително за пълното одобрение и което никога не се извършва върху контролни групи, а се събира информация от реалното използване на продукта на пазара. Единствено различно сега е че ваксините за ковид се използват много по-масово отколкото би се използва една друга ваксина пусната на пазара под условие за събиране на данните за маркетинговото и проучване.Между другото за първата разработена ваксина регулатора на САЩ издаде и разрешението което не е под условие. За другите ваксини процедурите са в ход и получаване на такова разрешение е въпрос на още малко време. Процедурите в европейската агенция също са в ходи и разрешението за употреба без условие ще е факт съвсем скоро. Използването под условие обаче не означа експериментален продукт, а нов продукт.

    Коментиран от #79

  • 76 Анонимен

    10 2 Отговор
    Маркетинг е всъщност проучване на пазара, как ще се предлага, продава, каква печалба се очаква...! Т.е. маркетинга е търговски инструмент, а не медицински! Та да се върнем на въпроса : Коя от прокламираните от теб т. нар. КОВИД-ваксини е минала и третата фаза на изпитанията и е получила постоянно, а не временно "форс мажор" разрешение за прилагане!? Отговор "всичките" значи - няма такава! Лека нощ и приятни сънища!

    Коментиран от #77

  • 77 Ваксиниран1403

    2 16 Отговор

    До коментар #76 от "Анонимен":

    Кое точно не разбра.
    Именно защото не е медицински, затова ваксините не са експериментални.
    Постоянното разрешение се получава след събиране на информация за маркетинговото проучване. За да може да се извърши такова е необходимо да е удобен продукта и той да бъде достъпен на пазара за това се издава разрешението под условие. Това е процедурата и тя е стандартна не е променена сега.
    Всичките ваксини са минали трета фаза от клиничните изпитания.
    Ако трябва да сме коректни единствено руснаците и китайците почнаха да прилагат своите ваксини малко преди да са завършели изпитанията по правилата, но за другите ваксини такива нарушения на правилата не са правени.
  • 78 За какво са инжекциите

    15 2 Отговор
    Аз не схванах защо трябва да ми бият инжекция (даже 2-3 пъти) като съм здрав и може и да не се заразя с новия Ковид, или съм се заразил пък не съм разбрал? Защо трябва да ми бият инжекция с ефективност 90% (според производителя, а според практиката само 40%) като имунната ми система, ако е като на останалите хора, ще се справи също с 90% ефективност да изкарам безсимптомно Ковида?

    Откакто ни ги навират насила тези ваксини почнахме да мислим, че целта е просто да инжектират здрави хора. Защо?
  • 79 aлфа херинга

    17 2 Отговор

    До коментар #75 от "Ваксиниран1403":

    Браво, доста си се постарал, но сам се оборваш в някои от констатациите си. Например за ваксините и начина по който действат. Добре си го обяснил, но както ти сам признаваш, те бяха ефективни само срещу алфа варианта, който вече е в историята. Вирусът мутира и явно вече лесно пробива защитата изградена от т.н. ваксина. И след като тя представлява само това (спайк протейна, чрез който вируса влиза на гости, така да се каже) и отвътре е "куха", то реално след мутация на този вирус и начина му на "свързване", рнк ваксината не представлява особена полза. Затова в началото, рекламата ѝ беше, че дава 90% ЗАЩИТА от заразяване, а не от прекарване по-леко, а сега вече се извъртяха на 180 градуса нещата. Освен това, в началото уверяваха, че е достатъчно да се ваксинират само възрастните и тези с слаба имунна система и хронични заболявания, за да се достигне 70% колективен имунитет. Не беше нужно да се ваксинирват деца и младежи. Това се оказа лъжа. Уж, уверяваха, че 2 дози са достатъчни. И това се оказа лъжа. Ваксинираните, нямаше уж да заразяват - лъжа. Щяха да могат да ходят без маски и да пътуват и да се движат свободно. И тук имаме лъжа. Значи,самите производители не носят отговорност, всичко, което разни капацитети в началото ни казаха, на нас простите хора, се оказа една голяма лъжа. И ти, искаш пак да вярваме.

    Коментиран от #81

  • 80 Ваксин Ваксинов

    7 4 Отговор
    Тъпото е, че ако сега отида да ме ваксинират ще ми сложат от старата ваксина, която е за миналогодишния вирус, а не за новия, дето "помитал с вълна всикчко".
    Дано да разрешат някакви по-ефективни за новия вирус ваксини, защото иначе е безмислено само да рискуваме странични ефекти, пък и пак да ни хване Делтата.

    Коментиран от #83

  • 81 Ваксиниран1403

    2 18 Отговор

    До коментар #79 от "aлфа херинга":

    Вируса мутира защото се разпространява, ако всички се бяха ваксинирали до полета на тази година като в Изриел делта варианта нямаше да възникне изобщо. След делта варианта ще има и други съответно и ваксините ще бъдат променени за тях.Нищо неочаквано няма в това. Така и с грипа непрекъснато адаптирана ваксина за актуалните варианти и периодична ваксинация ако някои е очаквал друго просто е бил наивен.

    Коментиран от #82, #84

  • 82 Барман

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "Ваксиниран1403":

    Значи чакаме да одобрят други ваксини и тогава ще се ваксинираме, ако са ефективни, естествено.
  • 83 Ваксиниран1403

    2 17 Отговор

    До коментар #80 от "Ваксин Ваксинов":

    Вероятностна да се заразиш и да имаш хрема три дни ако си ваксиниран с наличните в момента ваксини е за предпочитане пред това да се заразиш и да стиснеш до болница на лечение с кислород или в по-лошия случаи до интубация. Предпазването от тежко боледуване не е малко. Риска от сериозен страничен ефект от ваксината е много по-малак от това да загинеш при катастрофа например, но всеки ден рискуваш да катастрофираш ката пътуваш с кола, автобус, влак или самолет и рискуваш нали?
  • 84 aлфа херинга

    13 2 Отговор

    До коментар #81 от "Ваксиниран1403":

    Значи, по твоята логика в Израел трябваше да има много по-малко заразени и въобще да няма такъв пик на заразата, защото имат доста висок процент ваксинирани, а освен това и постоянно налагат сериозни мерки. Да, ама не. Освен това, не виждаш ли, че не се пускат нови ваксини. Чакат първо да продадат всичко произведено досега и евентуално тогава. Това грижа за хората ли е?

    Коментиран от #89

  • 85 Вълна от Ковид

    15 2 Отговор
    Хубавото е, че вече втора година няма грипни вълни. Доста други болести също изчезнаха. Като цяло сме в оптимистична тенденция - хората боледуват по-малко, по-малко работят, по-малко ядат, по-малко пари харчат, по-малко пият, по-малко пътуват и катастрофират. Как не го откриха този вирус по-рано, за да може по-отдавна да стартираме с тези добри за избирателите благини?
    Сега ще чакаме още 2 години докато се оправи всичко, а можеше отдавна да се е оправило вече, ако бяхме започнали по-рано с Ковида.
  • 86 Кожухеса

    14 2 Отговор
    "Учудващо е, че няма голям резултат" казва тази.
    Явно са ви обещали някакви големи пари, пък сега не ви ги плащат, защото не сте квичали и врякали достатъчно ефективно.

    И сега какво да прави населението - да ви подобри резултата ли? Ми да събираме пари да ви плащаме вместо Пфайзер? То що да не дадем по едни 10 лева за безполезните лекари? Аз бих дал, стига да спрат да тормозят хората и да прекратят опитите си да спасяват някой, който би оцелял по-сигурно без лекарска намеса.
  • 87 Уса

    18 1 Отговор
    От 20 години живея в САЩ и наблюдавам,как все повече хора с времето намаляват мисловния процес.В момента се получава огромно разделение между мислещи и затъпели.В Европа е същото а в България все още има надежда за оцеляването на човечеството.както искате го наричайте инат български,чалгари и каквото решите,но това е натурално и полезно

    Коментиран от #88

  • 88 Алфа херинга

    7 2 Отговор

    До коментар #87 от "Уса":

    Дай тогава някаква актуална информация от там. Верно ли умират само неваксинирани?
  • 89 Ваксиниран1403

    2 14 Отговор

    До коментар #84 от "aлфа херинга":

    Не е проблема в произведените ваксини те са платени вече дали ще се ползват или не парите са получени, а в процедурата за одобрение на адаптирана ваксина. Докато не се появи вариант на вируса, към които наличните ваксини са напълно неефективни и докато този вариант не добие голямо разпространение адаптирана ваксина няма да има. Кой е наивен и смята, че водещото е грижата за хората?В изриел ваксинираните не са много.Те най-рано започнаха високо скоростна ваксинация,но ваксинацията там отдавна приключи ваксинираните си останаха 60%. Много други развити страни вече имат над 70% ваксинирани така, че Изриел не е първенец отдавна.А това, че ваксинацията при тях практически завърши още в кая на зимата сега е причина за по-голямата им вълна спрямо страни които закъсняха с ваксинацията и въпреки близкото ниво на ваксиниране до това в Изриел имаха по-ниска делта вълна като процент от алфа вълната им. Не случайно Изриел започна да поставя трета доза на ваксинираните преди повече от 6 месеца.

    Коментиран от #91, #92

  • 90 Бостън

    13 2 Отговор
    Къде е дошла тази вълна, проф.Кожухарова?
    Ако човек провери какви сте ги приказвали преди по разни интервюта бързо ще види, че си нямате никаква представа за какво говорите. Най-фрапантното е пълната ви гаранция за безопасността на американските ваксини, както и това, че ваксинираните с тях не могат да се заразят вече, че са достатъчни 70% ваксинирани, и това се виждало НА ЗАПАД ??!?
    Най-много ми хареса това, че щяло да има БУМ НА ЖЕЛАЕЩИ ЗА ВАКСИНА. БУМ, та ум да ти зайде. Друг бисер - ИДВА ПАНДЕМИЯТА НА НЕВАКСИНИРАНИТЕ. Или СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ НИ ЗАЛИВА СЛЕДВАЩАТА ВЪЛНА.

    Що си плюете на фасона на стари години - щото си мислите, че вече няма за къде и пред кого да се представяне, но ви трябват някакви хонорарчета за оцеляване? Позор!
  • 91 Алфа херинга

    12 2 Отговор

    До коментар #89 от "Ваксиниран1403":

    Иска ми се да ти повярвам, но не мога. Ваксините били платени? Може, но преди около месец имаше новина, че Пфайзер и май Модерна им вдигали цените. Това как става, след като са вече платени? О, чакай...Ами сигурно просто продължават да правят още от същото. И за какъв чеп трябва да се чака вариант на вируса, към които ваксините ще са напълно неефективни (Мю)? Нали ти преди малко каза, че идеята е да няма къде да се разпространява. Тоест, сегашните не вършат работа, защото спокойно може да се заразиш. Мене ми е ясно, че никой не мисли за хората и всичко се прави заради парата. За това ти казвам, че продукт, които се надпреварваха да го пуснат, само и само да прилапат повече, няма как да е добър. Така се и оказа.

    Коментиран от #96

  • 92 Бостън

    10 2 Отговор

    До коментар #89 от "Ваксиниран1403":

    Точно защото са платени и произведени много държат да ги инжектират. Трета доза вече слагат, и четвърта ще поискат - само чакайте!
  • 93 Алфа херинга

    11 3 Отговор
    Само да добавя и още нещо. В началото се смяха на Мангъра, че бил казал че е грип, ама то се оказа че е баш такова. Смееха се и на конспираторите, че били казали че е изпуснат вирус, ама не. Бил от прилеп дето изял змия или обратното. Сега вече и това признаха. Като съпоставиш и всички лъжи за ваксината, които вече написах в преден коментар, всеки нормален човек ще започне да се замисля. Не забравяме толкова бързо.

    Коментиран от #95

  • 94 Corona

    13 2 Отговор
    Чета статията и не разбирам за как така ако се ваксинираме няма да има значение кога почва вълната? Т.е. за ваксинираните няма значение, а за неваксинираните има значие?
    Почти всеки ден гледала броя. Гледай сега как пада броя и тогава звънете да го вдигат, че да не излезе, че няма никаква пандемия като миналата година.
  • 95 Corona

    13 2 Отговор

    До коментар #93 от "Алфа херинга":

    Мангъров има повече акъл от всички телевизионни лекари взети заедно. Вижда се чудесно по процента експериментално инжектирани чии думи слушат хората. Българите не вярваме вече на лъжи. Освен като във вица "ония 20%, които вярват на 80% от приказките"
  • 96 Ваксиниран1403

    3 11 Отговор

    До коментар #91 от "Алфа херинга":

    Продукта си е добър. Какви са интересите е друга тема. Освен мю има и гама вариант имаше и бета вариант, но те не станаха доминиращи както станаха алфа и гама варианта въпрос на характеристики на самите варианти е това.
    Цените ги вдигнаха, но това е за договори за доставка на ваксини през 2023 и 2024 година сегашните са заплатени отдавна голяма час от тях бяха платени още на зелено преди да бъдат одобрени ваксините. Колкото защо трябва да се чака такъв вариант на вируса, ами за да върви бизнеса непрекъснато, инак чрез масова ваксинация на всички хора вируса може да бъде унищожен, а това не е полезно за бизнеса им.Това е и причината ваксините да са пожелание, а не задължителни. Няма да се ваксинират всички и вируса ще продължи да циркулира сред хората. Това е целта на кампаниите срещу “вредните” ваксини. Просто се прилага доброто старо разделяй и владей. Ваксините трябва да се подават завинаги, а не еднократно така е замислено всичко.

    Коментиран от #97, #98

  • 97 Алфа херинга

    10 2 Отговор

    До коментар #96 от "Ваксиниран1403":

    Тогава защо ги хвалиш? Честно казано пред това да ходя и да ме боцкат през няколко месеца, само и само за да си пълни някой гушата, предпочитам да го изкарам (макар и с уж по голям риск), но да имам естествен имунитет. И точно проблемът е в това, че определени хора искат да направят ваксините задължителни.

    Коментиран от #99

  • 98 Ваксигрип

    3 1 Отговор

    До коментар #96 от "Ваксиниран1403":

    Който се пише ваксиниран дали е ваксиниран?
    Коя ваксина е за предпочитане според теб?
    (за 40 годишна жена в добро здраве, без вредни навици, майка на две деца)

    Коментиран от #100

  • 99 Ваксиниран1403

    2 10 Отговор

    До коментар #97 от "Алфа херинга":

    Ако някои очаква доживотен имунитет срещу респираторен вирус без значение дали естествен или изкуствен е просто наивен. Ако имаше такава нещо от грип всеки щеше да боледува само веднъж в живота си или щеше да се ваксинира еднократно.
    Имунитета реално е 6-12 месеца без значение дали е естествен от преболедуване или изкуствен от ваксинация. Това не е нещо странно то се очакваше. Такъв е имунитета срещу другите корона вируси които са изследвани много отдавна. Или се ваксинираш два пъти всяка година или боледуваш по два пъти на година. Въпроса е в това, че не се знае как ще го понесеш боледуването. Някои хора първия път го изкара леко корона вируса, а втория много по-тежко, даже някои и не го проживяха втория път.
  • 100 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #98 от "Ваксигрип":

    Не сам аз този които ще дава съвет за конкретна ваксина. Която и да е ваксина е по-добра от никоя ваксина. Единствено със не бих препоръчал китайските ваксини защото статистическите данни от тяхното използване в различни страни по света показва изключително ниска ефективност. Те не са одобрени и не използват в България така, че която и да е от другите ваксини.
    Лично аз съм със рнк ваксина и нямам никакви проблеми при векторните ваксини страничните реакции са значително повече. Тези векторни ваксини които са одобрени в нашата страна са и значително по-ниско ефективни.

    Коментиран от #106

  • 101 100

    10 2 Отговор
    това "Или се ваксинираш два пъти всяка година или боледуваш по два пъти на година" е напълно невярно. Абсолютно грешно е за която и да е болест, а за грипа е откровена лъжа.

    По-голямата част от хората не боледуват от грип. Грипните вълни засягат винаги някаква група хора - не всички. С възрастта имунната система се научава да не реагира и затова повечето боледуващи са или деца с необучена още система, или стари хора и такива с имунни проблеми.

    Въздържайте се от глупости, защото агитацията за ваксинирането срещу Ковид куца точно поради това, че агитаторите показват шокиращо обикновения човек невежество.

    А професорката явно има да взема и я е яд, че не е взела. Акъл не ми се дава, че нито ще го прочете, нито вече има време да се учи на нещо.
    Споменал е някой горе Мангъров. Учете се от него. Помогнал е на повече деца, отколкото можете да преброите. Моето лежеше в 5та градска болница с ларингит на една годинка, когато дежурният др.Димитров му звънна да го пита дали да слага системата с антибиотик, или да чака. Бедна ви е фантазията какво уважение имат лекарите към него. Както се вижда повечето хора също го уважават въпреки пумията, която изсипаха агитаторите.

    Коментиран от #103

  • 102 Назад

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    си с информация, вече ще им слагат 4- та доза, задължително.
  • 103 Ваксиниран1403

    3 9 Отговор

    До коментар #101 от "100":

    За грипа се прав, че далеч не всички боледуват всяка година от него, но не защото имат имунитет, а защото не се заразяват просто той изобщо не е толкова заразен като корона вируса и не се разпространява толкова лесно. Някои хора така и не можаха да разберат защо е по-опасен корона вируса.Разпостраненито прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. Вируса е опасен не защото е много смъртоносен, а защото е неконтролируем. Такъв ефект няма как да се постигне с обикновен грип макар че статистически той може да предизвиква усложнения в много повече хора, но не стига до тях.
    За този със сухите съчки не говорете въобще. Ако бяхме нормална държава тоя отдавна щеше да бъде осъден и щеше да лежи в затвора с доживотна присъда без право на замяна. На неговата съвест и на съвестта на такива като него тежат поне 40 хиляди човешки животи. Това са преките и не преките жертви на двете епидемични вълни през които минахме до сега. Срещу него трябва да се заведе дело от всеки който е загубил роднина от ковид. Това отвратително и противно жалко страдащо от комплекси нищожество не може да бъде доцент. То трябва да бъде съдено за геноцид и умишлено убийство хиляди хора, а не да му се дава медийна трибуна.
  • 104 Да ти се връщат пожеланията

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "HA DANO":

    И ти да надживееш своите поне с 1 ден

    Коментиран от #112

  • 105 Бабо Кожухарова?? На заплата при вас

    4 1 Отговор
    Лие Психара Витанов?? Лъже, Опсихясва близо 2години,и министерството на Здравеопазването си трае?? Този е ПСИХАР, НЕЕ Медик, защо не му по вдигнете обвинение, Врачки ли държите да правят прогнозите ви!??? Или вие Необходимия луд??
  • 106 moiraine

    13 1 Отговор

    До коментар #100 от "Ваксиниран1403":

    Айдеее, още един ваксотрол с тежка фиксация! Цяла нощ да пишеш такива дълги фермани, като по същество повтаряш едно и също по сто пъти, не е на добре.
    Намерете си какво да осмисля живота Ви, Имунизиран 1403, излезте сред природата, чуйте птиците навън, порадвайте се на слънцето, чуйте се с приятели, ако Ви е шубе да се видите с тях на живо, намерете си хоби, опитайте да майсторите нещо с ръцете си. Може пък изведнъж светът да Ви се види не чак толкова страшно място.
    Дано поне Ви плащат добре за 24-часовата пропаганда под три различни ника и да не изискват от Вас резултат, защото дългите Ви писания имат точно обратен ефект - със сигурност отблъскват голяма чат от колебаещите се.
  • 107 Оня

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    Миличкия,да се смея ли,да плача ли?
  • 108 Гарвана

    7 1 Отговор
    Ваксиниран, спри се бе! Толкова глупости от къде измисли? Никой не можеш да убедиш с тъпотиите от телевизора. Време е да потърсиш психиатър и да докладваш този страничен ефект.
  • 109 смех

    6 1 Отговор
    аман с тази 4-та вълна. Ами кажете си го най-сетне: завърналите се през лятото цигани донесоха и разпространиха тази зараза, сега като се "прибират" обратно при англосаксонците и нещата ще се нормализират. И всъщност стига сте плашили хората и малтретирали децата.

    Коментиран от #111

  • 110 Копипасте

    3 1 Отговор
    Всеки, който обикаля наоколо и крещи, че „спасява животи“, трябва да бъде смятан за много опасно животно и вие трябва да бягате в обратна посока, когато го срещнете. Оръжието на такива е страхът, а любимата им мантра е „би могло“. Те ви хващат в капана на един био-дълг, създавайки симулации за всякакви въображаеми неща, които „биха могли“ да се случат, но все още не са.
  • 111 300

    3 1 Отговор

    До коментар #109 от "смех":

    Тъй ами, всеки ден в България умират по 300, къде от старост, къде от катастрофи, къде от всякакви други болести.
  • 112 AMIN

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Да ти се връщат пожеланията":

    Благодарим ви! Нека първо достигне вас - предвидените от мен получатели :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове