Last news in Fakti

10 Септември, 2021 07:53 7 357 28

Блокираха достъпа до „зелена зона” на цял блок в столичен квартал

  • зелена зона-
  • паркиране-
  • лозенец

Съкооператорите твърдят, че плащат почасово и с абонамент по местоживеене, но въпреки това са лишени от места

Блокираха достъпа до „зелена зона” на цял блок в столичен квартал - 1

Служители на Центъра за градска мобилност ограничиха достъпа до терен в „зелена зона”, на който паркира цял блок в столичния кв. ”Лозенец”.

Съкооператорите твърдят, че плащат почасово и с абонамент по местоживеене, но въпреки това са лишени от места.

„Това беше паркинг от 1993 г. Над 40 коли плащаме за зона и имаме стикери. Започна борба за паркоместа”, разказаха живеещите в района.

„Поставихме колчета, защото районът се води парково пространство. При нас ежедневно постъпваха сигнали за нарушения. Сега паркирането може да се осъществява успоредно на пътното платно”, обясни Емил Коларов от ЦГМ в ефира на „Здравей, България”.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    45 2 Отговор
    Мрън мрън, ще ви мине, вече спряхте да се борите за каквото и да било.
  • 2 Джамбаза

    38 12 Отговор
    Аз за кмет, които мрази собствениците на авномобили не гласувам!
    Вие защо го правите?

    Коментиран от #5

  • 3 бай Иван

    25 7 Отговор
    Много просто бе ,трябва колчетата да започнат да изчезват....
  • 4 вдовец

    22 4 Отговор
    аз на село си паркирам на къра....

    Коментиран от #6

  • 5 Онзи

    25 24 Отговор

    До коментар #2 от "Джамбаза":

    Преди като е нямало автомобили как ли са живяли хората ? Града е за гражданите, не за автомобилите.

    Коментиран от #20, #22

  • 6 Киро

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "вдовец":

    Къде ? на .ура ли?
  • 7 Гост

    40 8 Отговор
    Така се действа от столична община,не се прави нищо ,а се искат такси.Да видят колко коли са регистрирани и да подсигурят поне на 90% паркоместа за да има къде да се паркира.Но е най-лесно да не се прави нищо...

    Коментиран от #16

  • 8 оня с коня

    29 19 Отговор
    Бедните българи се самозабравиха и вече Колите станаха не по Една на всяко семейство,а по една НА ВСЕКИ член.Затова и е наложително да се обърнем към Опита от недалечното Минало,когато се внасяха единствено Лади и Масквичи от Русия,като за тях се чакаше с Години.Тогава и Паркоместа ще има достатъчно,и движението ще се облекчи,и катастрофите ще са по-малко.

    Коментиран от #15, #21

  • 9 Гост

    34 4 Отговор
    Нали щешв да премахнат колите ,които са паметници и заемат паркоместата! За сега не виждам нещо да се е променило. За живея в широк център само пред блока на паркинга има 6 автомобила ,които са пуснали корени и нищо.Абсолютна сбдикация от задължения на общината.Фъндъкова се изчерпа и нестава вече за кмет.

    Коментиран от #17

  • 10 парвеню

    26 3 Отговор
    на българина война не му трябва,дай му коли!
  • 11 шири

    9 3 Отговор
    Блокираха и водата. Немаме вода днес.

    Коментиран от #14

  • 12 Тре

    17 5 Отговор
    Безумието на Фандъкова е навсякъде
  • 13 Не плачете

    23 6 Отговор
    "Кой не скача е червен",помните ли?Наскачахте ли се? Това е краваро-джендъро-англосаксонката демокрация,която искахте скачайки.
  • 14 СъдЗаТиквата

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "шири":

    Да ,ама при Бай Тошо нЕмаше бананЕ!
  • 15 kkk

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Смешко, що се обаждаш по теми които не разбираш- дръж там инструмента на коня и си мълчи...

    За всички ревящи "колите станаха много" съм готов да организирам екскурзии по разни градове та да схванете нещо елементарно- колите верно са много, но проблемът е в разрешенията за строежи които се дават БЕЗ да се изискват осигурени парко места. Прост пример за строеж от времето на бай ви Тодор:

    Имаме голям паркинг първоначално затворен между блок с 6 входа + блок с 3 входа + още 2 входа от друг блок които ползват същият паркинг. Тоест 11 входа х 8 етажа х 3 жилища на етаж => 264 жилища. Как е смятано преди 40 години при строежите не знам, но до преди 2г. местата стигаха и в редки случаи някой паркираше по тротоарите или в тревата.
    Сега обичайно има 15-на коли по тротоарите и градинките понеже построиха една сграда с 20 жилища и само 10 гаража- ясна ли ви е връзката "разрешително за строеж-липса на места"?
  • 16 А още

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    по-лесно е да даваш акъл по сайтовете.

    Коментиран от #19

  • 17 kkk

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    А ти подаде ли официален сигнал (с името си) до общината, че има такива коли? Става онлайн за 5 минути и не боли. При нас имаше 3 такива коли, лично помолих собствениците да си премахнат кочините и ме отсвириха. Сигнал до общината и в рамките на 1 месец две от колите "доброзорно" бяха премахнати. Третата се оказа със запор и нямали право да я пипат- срещу 20лв. паяка който беше дошъл да отнася другите кочини я натовари и премести на най-отдалеченото и реално неизползваемо място на паркинга, поне да не пречи.

    Та така- подаваш сигнал и нещата ще се случат.
  • 18 gggw

    4 6 Отговор
    не им разрешили циганския паркинг и сега реват.. бъй ганю ако не си спре колата пред блока няма да е той.. той пеш не оди
  • 19 KROKODIL

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "А още":

    Ти да не работиш в общината-пиене на кафе и висене в нета,а гражданите да чакат
  • 20 Калин

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    Работата на общината е да мисли за всички граждани. С коли,колелета,пеша или тротинетка. А не създава нови.Като затвори този паркинг колите ще идат по улиците и ще ги задръстят още повече.Вместо кооперации без гаражи за 120%от живущите да строят и паркинги
  • 21 Масон

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Не е така.Имаме един брат в ложата много влиятелен.Държавни служители летят от креслата си само да му стъпят накриво.Страшна власт има.Не е имал и няма нито кола,нито охрана.Който трябва да го знае,го знае.Който не го знае и се сблъска д него,разбира какво ф катастрофа в живота
  • 22 Меч

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Онзи":

    И да няма улици, само тротоари между сградите, нали!
  • 23 ЗАПЕЙТЕ

    0 0 Отговор
    НА БИТАКА ПАРКИНГА СТОИ ПРАЗЕН ОСВЕН В СЪБОТА СУТРИН -- НЕКА ПАРКИРАТ ТАМ ! И Е БЕЗПЛАТЕН !
  • 24 КОЛЧЕТА

    1 0 Отговор
    ДВА МАНДАТА ФАНДЪШКА ВИ УПРАВЛЯВА И ПАК ЩЕ Я ИЗБЕРЕТЕ , БОЙКО СЪЩО ! ЗАТОВА НЯМА ПАРКИНГИ И .......... ТРОТОАРИ ........... ЗА ДА ИМА КОЛЧЕТА !
  • 25 ПАРИ ЗА БОКО

    1 0 Отговор
    Обсъждат по-дълго работно време на "синята" зона в София
    Има идеи и за разширяването на "зелената" зона в столицата
  • 26 Петя

    1 1 Отговор
    Не знам защо някои си мислят, че общината им е длъжна да осигури място за таралясниците. Първо е редно да си купят гаражи или да ги наемат, а после да си купуват коли. И откъде накъде ще паркират в озелени площи.

    Коментиран от #28

  • 27 Жител на цитирания блок

    0 0 Отговор
    Това място винаги е било паркинг от повече от 30 години и съгласно квартално застроителния план на общината и съгласно документите на сградата. А паркът е засаждан от нашите дядовци, било е боклучарник и те сами собственоръчно и доброволно са го направили парк. Блокът е построен върху земята ни, четвърто поколение живеем тук. Общината не поддържа парка, ние сами го чистим. Отнет ни е законен паркинг, имаме документи Някой чиновник, който никога не е заради и храсгче се подиграва с нас, но ние сме борейки квартал и ще се борим докрай.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове