12 Септември, 2021 17:07 3 575 22

Румен Петков: Ива Митева да не си позволява да притиска президента

  • румен петков-
  • кирил петков-
  • ива митева

Кирил Петков лъже тези, с които работи, заяви лидерът на АБВ

Румен Петков: Ива Митева да не си позволява да притиска президента - 1
Снимка: АБВ

Нека Ива Митева не си позволява да притиска президента. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той коментира апела на председателя на Народното събрание президентът да остави този парламент още една седмица.

"Всеки ден си мсиля, че няма как да намразим повече парламента. Сигурно на г-жа председателката ѝ харесва да се вози с НСО, да чука с ръчичка по звънеца, но има една мярка, която отдавна е минала. Нека тя да не си позволява да притиска президента. Ако искаха да приемат закони, какво им пречеше? Законите за закриване на специалната прокуратура и съд изискват общо 15 минути парламентарно време. Могат ли да обяснят защо оня ден трябваше да почиват до 14.00 ч. на обяд храбрите депутати? Защо не се събраха сутринта в 9.00 и до 9.30 ч. да закрият специализирания съд и прокуратурата? Защото са обещали на Иван Гешев, че няма да го пипат. Няма друго обяснение. Сега те ще притискат президента да им даде още една седмица. Да почнат пак следобед в 15.00 ч. Това е безсрамие. Не може да се действа по този начин. Много е важно хората, избирателите, гражданите да разберат как грозно ги лъжат и се спекулира с тяхното усещане за липса на справедливост", подчерта още лидеръ на АБВ.

"Единствените, които имаха нормално поведение през този период от време, бяха от ръководството на нашата парламентарна група. Известно е, че аз не съм във фенклуба на г-жа Нинова, но всеки трезвомислещ човек трябва да види, че тя не допусна ПГ да влезе в битки и с колизии с никой от другите. Не че нямаше повод. Поводи достатъчно. Надявам се това да бъде видяно и да бъде оценено по достойнство. Ние мисля, сриваме институциите си в собствените си очи. То с активното участие на депутатството. Разменят се реплики, които ще направят невъзможно съжителството в едно помещение, не разговор. Дали следващият парламент ще има друга конфигурация, зависи от всички нас. Ако гласуваме с главите си, с разума си, трябва да има много по-различна конфигурация", каза още Румен Петков.

"Иска ми се да дадем сметка, че всъщност от 6-7 години ние нямаме политически кампании. Нямаме сблъсък на политики. Ние нямаме различни идеи за намиране на едно или друго решение", допълни още лидерът на АБВ.

"Важно е Външно министерство по най-бързия начин да отговори на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков", обясни Румен Петков. Според него това е въпрос от първостепенна важност за националната сигурност на страната.

"Иначе какво казваме - и продължавам да питам всички, които го харесват. Ако този министър с другото гражданство, беше с турско и той се казваше Хасан Бейзи, със същите аплодисменти ли щяхме да гледаме на едно такова решение. Трябва да се отучим от двойните стандарти", призова той.

Румен Петков отговори на въпрос защо твърди, че министърът на икономиката Кирил Петков лъже.

"Той в една от телевизиите обяви, че се е консултирал с Конституционния съд и излъга. След това излъга чуждите инвеститори, които ще правят завода в Ловеч, че се подписва от името на българското правителство. Примерно на 10 или 11 юли. Българското правителство взе решение да го упълномощи да подпише на 15 юли. Излъга членовете на Министерски съвет, колегите си, че не е подписал такъв меморандум и иска тяхното съгласие да го подпише. Той лъже тези, с които работи. Тези, с които носят отговорност за управлението на България. Излъга министър-председателя", коментира Румен Петков.

"Оставям настрани всички други неща, които се правят по един много незаконен и грозен начин. Ние с вашата аудтория ще платим на всчики, които той е уволнил незаконно. На него никой няма да му потърси отговорност. Казвам много категорично, той уволни шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК), той бил на дебелия, на тънкия. Първо, той го уволни по Търговския закон. А публиччните предприятия се управляват по Закона за публичните предприятия. Съдът ще го върне и ние ще му платим", каза още Румен Петков.

По думите му начинът да бъдат уволнени, е едно писмо до председателя на ДАНС, че ДКК е дало съгласие за сключване на еди-кои си договири с еди-кой сърбин, с което се иска отнемане на достъп до класифицирана информация. "Отнемат достъпа в 13.00 ч. в след обяд и в 13.01 ч. го е уволнил напълно законно. Само че той го уволнява така, че той да бъде върнат", коментира Петков.

"Не може български министър да каже, че не знае, че не може да уволни еди-кой си, но ще го уволни. Той казва: "Аз знам какъв е законт, но няма да го спазвам". Ако министрите не искат да спазват закона, защо искаме бай Пешо да го спазва", заяви още лидерът на АБВ.

На срещата между българския и гръцкия министър на енергетиката в Солун присъства надзорник в лицето на посланика на САЩ, обяви още Румен Петков.

"Ние вече се възприемаме като територия. На нашата територия знае, че от този енергиен министър нищо не става. Гърците, подозирам, не са толкова навътре в нещата, но посланикът на САЩ да стои на масата, на която преговарят България и Гърция - това е абсурд. Това говори, че там няма мярка. Оставям настрани, че обсъждат един проект, който е практически провален. Не се прави така", посочи още лидерът на АБВ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Хуан

    12 34 Отговор
    Щом най-големия русофил защитава Радев, значи работата е ясна. Венсеремос !

    Коментиран от #8

  • 2 фонтанолюб

    19 24 Отговор
    А ти що нападна Петков МЕРЗАВЕЦО ?!!

    Коментиран от #14

  • 3 Той

    14 4 Отговор
    пък ще се остави да го притиска ?!
  • 4 мухахахах

    7 16 Отговор
    петков защо харчите парите на хората в масква ??
  • 5 краси

    18 10 Отговор
    Само припомням: Р.Петков като министър на МВР се срещна с бандитите -престъпници Галеви!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този

    11 3 Отговор
    Наряза политическите си противници като кисела краставичка
  • 8 Ако Радев

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Хуан":

    Действително се окаже русофил този път Ще гласувам за него
  • 9 Българка

    21 14 Отговор
    Не изпитвам никакво уважение към г-н Петков, но той дали популистки или случайно казва няколко истини. Специално вече няколко пъти и аз акцентирам върху измамника Кокорчо. Лъжи , некомпетентност и не познаване на закона, другото са празни думи които се възприемат добре от не мислещите, това е Асен Всилев - Кокорчо. За Канадеца всичко е истина- ухилен лъжец .

    Коментиран от #11

  • 10 тя деса поетеса

    7 7 Отговор
    всяка вечер го притиска със силиконовия
  • 11 Българка

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Един крадец на никове не може да изпитва уважение към нищо стойностно. Вече много пъти ти пиша да не позориш името Българка и да спреш да ми ползваш ника. Измисли си друг- например ханъма. И без това си изпълзяло от сараите

    Коментиран от #13

  • 12 ха ха

    11 10 Отговор
    Пишльо, удобно ли ти е да си бек-вокал под Полата на нинова?? Уж си мъж, ама застана под полата на една социалистка която винаги може да те напикае.
    Тя ви взе вас от АБВ без да ви дава никакви постове. Направи ви свои марионетки на конци. Безплатно.
  • 13 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Ами действай, ханъмо или по-точно ханъмчо :)))
  • 14 пешо

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "фонтанолюб":

    румен петков обяснява защо. ти статията чете ли? че не си разбрал нищо - ясно. а да възразиш нещо имаш ли?
  • 15 6969

    11 1 Отговор
    Фонтанчикът този път е доста прав за мое съжаление:/
  • 16 Този...

    5 4 Отговор
    ...е добър лафаджия,но на практика е един вечно неуспял политик...
  • 17 Наздраве

    6 3 Отговор
    А ти, пияно политическо чучело кога най-накрая ще разбереш, че си Никой и нямаш сурат да питаш?
  • 18 КРОКОДИЛА

    5 0 Отговор
    АУТ - КРАЙ СЪС КОМУНИЗМА КРАЙ .......................СЪС СТАРИТЕ МУТРИ .............
  • 19 КРОКОДИЛА

    2 3 Отговор
    ГАДНЯР .............................
  • 20 Кака Мара

    1 3 Отговор
    Абе я ходи да викаш във фонтана , пияница мазен
  • 21 ЧОБАН

    1 0 Отговор
    ЧИ ЩО ТОЯ КОЙ БЕШИ ЧИ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ И КВО НАПРАЙ КАТО ТАКЪВ АДЕ У ЛЕВО ЧОБАНЯГИ
  • 22 Енчев

    0 0 Отговор
    CТOП нa мaхлeнcкитe, cубeктивни упрeци в oткрития eфир, чe cа вeчe, ПРECТЪПЛEНИE!
    Чoвeк трябвa дa ocъзнae чe, зa дa прeкрaти вoйнитe и гaрaнтирa щacтиeтo cи, трябвa дa прeкрaти нaмecaтa нa групирaнитe-лични Увлчeния, кaтo; (идeoлoгии, рeлигии и eтнoc), в Държaвнo-coциaлнaтa cфeрa нa oтнoшeния!
    Нaй-вeчe, Чoвeк трябвa дa cпрe нaмecaтa, нa тeзи три, лични, груп-aмaтйoрки увлeчeния, в Държaвнoтo ръкoвoдcтвo!
    Нeкa ги ocтaвим, (a нe зaбрaним ), cъщecтвувaнeтo им пo дoмoвeтe ни-рaйoннo. Тe ca нaшaтa идeнтичнocт.
    И въз ocнoвa нa нoвият Бългaрcки зaкoн - "ПРИEМCТВEНOCТ", дa прoмeним нaчинa нa избoритe. Избирaйки Държaвнoтo cи ръкoвoдcтвo, eдинcтвeнo нa тaлaнти cрeд Нaрoдa!
    И, oбeзaтeлнo cлeд издържaн, cлeдизбoрeн, Държaвeн изпит, зa лoялнocт нa пocтa! Бeз oглeд нa рaнг, oт Чиcтaчa, дo прeзидeнтa.
    Тoзи прoцec, кoe и кaк, e oпиcaн пoдрoбнo в трудa;
    "Нeoбрулeнoтo иcтoричecкo прeднaзнaчeниe нa бългaрcкият дух"!
    Врeмeтo зa нaзнaчaвaнe пo пaртийнa линия, нa нeкaдърни, пoлитизирaли, aмaтйoрки-фaнaти, и мeж-пaртийни пoбoрници, нa Държaвнa cлужбa, ИЗТEЧE.
    Никoй фaнaт, oт пoлитизирaнитe ни груп-aмaтйoри, нeмoжe дa рaбoти зa Нaрoдa, пълнoцeннo, зaщoтo e aнгaжирaн, в нecпирнитe идeoлигичecки cблъcъци, eдинcтвeнo зa oцeлявaнe нa фaнaтизирaлaтa му пoлит-групa, в кoятo члeнувa дoбрoвoлнo!
    И вcичкo тoвa, в нeпoдхoдящa зa бългaрcкия бит и културa, зaпaднo-пaрлaмeнтaрнa, пoбoрничecкa, кoктeйл-aтмocфeрa.
    Кaтo вcякa тaкaвa групa-пoбoрници, зaгрaбилa влacттa, бeз зн
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове