Last news in Fakti

16 Септември, 2021 08:34 4 502 24

Санкционираха ли шофьора на джипа, преминал през плажа в Кранево?

  • кранево-
  • плаж-
  • джип

Автомобилът се е движил между кърпите и чадърите

Санкционираха ли шофьора на джипа, преминал през плажа в Кранево? - 1
Снимка: БГНЕС

Преди два дни ви разказахме за джип, преминал през плажа в Кранево. Според очевидци автомобилът се е движил по плажната ивица между кърпите и чадърите, дори влизал във водата. Според свидетели водачът на джипа се е представил за директор на местното училище, което обаче се оказва, че не е вярно.

В ранния следобед на 11 септември появата на джип, който шофира между кърпите и чадърите на плажа в Кранево, предизвиква бурни реакции.

Случаят е прецедент, категоричен е кметът на курортното селище Румен Николов.

„При мен това нещо се случва за първи път. Аз ви казах, че концесионерите са изключително съвестни и добронамерени към своите гости и туристи”, каза той.

По разказа на очевидци мъжът се е представил за директор в местното училище, но в действителност това не е вярно, а истинският директор е възмутен от това, че е използвано името му.

„Абсолютно нищо общо нямам. Останах много учуден и изненадан. Разбрах от близки”, каза Желязко Атанасов, директор ЦСОП "Академик Тодор Самодумов".

А истинският водач е 58-годишен мъж от Търговище. По информация на NOVA полицията го открива в непосредствена близост до бунгалата в селото няколко часа след случилото се.

„Шофьорът е с отнето свидетелство за управление. Съответно при извършената допълнителна проверка се установява, че същият преди да влезе по плажната ивица е направил ПТП, като се е ударил в саксия, служеща за преградно съоръжение”, заяви Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Добрич.

Оказва се, че това не е първото провинение на извършителя.

„Мъжът до момента е наказван 14 пъти с наказателни постановления и 11 глоби по фиш. Осъждан е 3 пъти за шофиране след употреба на алкохол”, каза Минев.

А от прокуратурата в Балчик съобщиха за NOVA, че по всяка вероятност на мъжът ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство с изключителна дързост и цинизъм при управление на МПС. Тепърва предстоят разпити на свидетели и разглеждане на материалите по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Следствието ГЕРБ

    43 2 Отговор
    "ЕВРОПЕЕЦ" С ДЖИПКА !
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    26 0 Отговор
    "...появата на джип, който шофира между кърпите и чадърите на плажа ..." 😃😃😃😃😃😃😃 и какво Е ШОФИРАЛ този джип 🤔🤔🤔🤔🤔
  • 3 един от многото

    44 0 Отговор
    Време му е за няколко години на държавна издръжка!
  • 4 русенец

    56 0 Отговор
    Докато "органите" се лигавят с такива рецидивисти, по улиците ще умират много хора. С такава биография този трябва да е с отнета книжка завинаги!
  • 5 Амдибулморков

    6 1 Отговор
    Тоз явно мъ имитирва по проЗтотия. Аз му викам да ни съ съЗтизавами а то ко стана.
  • 6 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    7 17 Отговор
    ПЛАЖА Е ДЪРЖАВЕН.......ДЕЙСТВАЙ
  • 7 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    11 11 Отговор
    Кой ще защити държавния интерес....къде е власта

    Коментиран от #19

  • 8 хаберих

    32 0 Отговор
    - Комшу, как е синът ти, още ли е в Германия?
    - Да, още е там! Завършва правния факултет! После ще местят скелето на медицинския...
  • 9 име

    23 0 Отговор
    "Мъжът до момента е наказван 14 пъти с наказателни постановления и 11 глоби по фиш. Осъждан е 3 пъти за шофиране след употреба на алкохол."
  • 10 гръндж

    6 1 Отговор
    ЩЕ ГО САНКЦИОНИРАТ НА ВЪРБА.
  • 11 Антибългария

    21 1 Отговор
    99% от матряла в България са като този.

    Коментиран от #18

  • 12 ПСР

    28 0 Отговор
    Най-вероятно,пак е бил пиян.Колко трябва да си прост,за да правиш подобни изпълнения!И колко трябва да е безсилна тази Държава,която не може да озапти подобни типове?!
  • 13 гост

    20 0 Отговор
    До като за употреба на алкохол, наркотици и виновно причиняване на ПТП не се отнеме превозното средство в полза на държавата нещата няма да се оправят. Защото отнемат книжка но идиота пак си кара!
  • 14 оня с коня

    6 12 Отговор
    Водачът НЕ Е употребил Алкохол,както и НЕ СЕ ДВИЖИ по Републиканскато Пътна мрежа,т.е. КАТ нямат думата в Казуса.Пише в Статията че е с "отнето Свидетелство за правоуправление",но не става ясно ПРЕДИ Инцидента ли е отнето,или СЛЕД това.Ако е Преди,тогава става малко по-дложно,ако обаче е "След" - ще му го върнат много бързо.Относно мнимото ПТП със Саксията - следва да заплати Щетата САМО ако има изришна молба от Собственика й,за което се съмнявам.Колкото до 11-те глоби по фиш - моите са много повече и са платени до една,имах и съставен Акт за Алкохол,който пък падна в Съда поради липса на доказателства.Независимо от това,допреди 6 месеца имах и "Златен талон",което трябва да говори нещо на тия които разбират за кво става дума.Много ми е интересно КАКВА ще е санкцията за това обвинение за "Хулиганство с особена дързост" и дали няма да се изразява единствено в "Порицание в местния Клон на ОФ"!:)

    Коментиран от #21, #23

  • 15 Jeep

    14 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: появата на джип, който шофира между кърпите и чадърите - т.е сам се управлява или.... иначе БРАВО за изказа. Браво и на прокуратурата, щом в условия на тежък рецидив ще гледа дело за хулиганство. Вероятно на края ще имаме глоба по УБДХ.
  • 16 Бойко

    1 11 Отговор
    Мачкай Баце!
    Сегашните пишман управляващи джендъри никога няма да се справят с подобни индивиди.
    Оня дет го думна с гранатомета къде е сега? Още ли посреща гостите с Калашника?
  • 17 Кукуригу

    10 0 Отговор
    Празна кратуна джип!Готов е за премиер!
  • 18 Матриалът

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антибългария":

    навсякъде е еднакъв.
    Само че тук, в България, няма кой да го бие матриала по главата.
    Тоя dебил в нормална държава няма да посмее да го направи щото директно ще му конфискуват джипа.
  • 19 Радев съм

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    Аз втори мандат, ти изтривалка на тиквата.
  • 20 ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Това остана от скривалищата в храстите. За такова нарушение конфискация на автомобила в полза на обществото.
  • 21 Аладин

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Те си разиграват коня както си искат, защото винаги ще се намери дървен философ като теб защитаващ го законно и не дай боже да си адвокат този ще бъде оправдан и даже обещетен и утре ще слаломира между масите в ресторанта. Нали и ресторанта не е част от пътната мрежа.
  • 22 ехо

    3 0 Отговор
    раираните пижами - там му е мястото.
  • 23 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    На мен ми говори, че в рамките на 6 месеца си се надценил и си го ударил на живот. Колкото до СУВ-ето на плажа, да, важно е дали ще е КАТ или обикновена "Полиция", защото актът може да е атакуем в съда като нищожен. Аз бих се обадил на полицията.

    За мен обаче същевременно е интересно докога ще държат подобни тарикати да шофират. Нека вкарат законова норма, че при 6+ нарушения независимо от вида им, ще се отнема свидетелството за правоуправление за 1 година и ако такъв водач седне зад волана както е неправоспособен, то да го "награждават" с ефективна присъда от поне година в затвора. Хващат такъв зад волана - хайде вътре по производство. Гаранция, че мнозинството шофьори с голям брой нарушения внимателно ще премислят кое и как.
  • 24 МУТРАТА ЗАТВОР

    0 0 Отговор
    ТОВА Е БОЙКО ...... С ЖИПКАТА ПАК Е ТРЪГНАЛ НА ПРОВЕРКИ .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове