16 Септември, 2021 14:30 1 852 19

Афганистански граждани, работили за България, бяха евакуирани у нас

  • афганистански граждани-
  • евакуация-
  • стефан янев

Георги Панайотов присъства на борда на самолета, извършил полета от Исламабад до София

Афганистански граждани, работили за България, бяха евакуирани у нас - 1
Снимка: МО

Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции на НАТО в Афганистан, както и български гражданин и неговото семейство, бяха успешно евакуирани на 15 септември в нашата страна. Операцията беше организирана и проведена от Служба „Военно разузнаване“ по указания на министър-председателя на Република България Стефан Янев, под прякото ръководство на министъра на отбраната Георги Панайотов и със съдействието на министъра на външните работи Светлан Стоев. За успешното осъществяване на евакуацията съдействаха също посланикът ни в Пакистан Ирена Ганчева и представители на междуведомствената работна група, които организираха своевременното посрещане, настаняване и транспортиране на афганистанските граждани до нашата страна.

Лично министърът на отбраната Георги Панайотов присъства на борда на самолета, извършил полета от Исламабад до София, осъществен от Държавния авиационен оператор.

В рамките на визитата в Ислямска република Пакистан министър Георги Панайотов се срещна с федералния министър на отбраната Первез Хатак. По време на разговорите двамата министри обсъдиха възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, поддържането на установения добър диалог между страните в сферата на сигурността, възможностите за обучение и военнотехническо сътрудничество, както и развитието на взаимодействието в други сфери от взаимен интерес.

Обменени бяха мнения по последното развитие на ситуацията в Афганистан и предизвикателствата за стабилността в региона.

В делегацията, водена от министър Георги Панайотов, бяха включени генерал-лейтенант Цанко Стойков - заместник-началник на отбраната, както и експерти от министерствата на отбраната и на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашите управници

    21 7 Отговор
    винаги ни набутват между шамарите.
  • 2 Добре

    15 4 Отговор
    са дошли , но вероятно дълго няма да останат !
  • 3 Браво

    15 17 Отговор
    Достойна постъпка! Макар и рядко, постъпваме правилно!
  • 4 пешо

    19 12 Отговор
    и какво са работили за мамковината? и за нея ли са работили, или за чорбаджиите ѝ? и баняджии ли ще ги правим сега тук, да не губят квалификация?
    до къде се срина територията, м.аа му!
  • 5 Българин

    21 9 Отговор
    Качвайте ги обратно на самолета и към Вашингтон!
  • 6 Скиор

    7 14 Отговор
    Браво на военното разузнаване! Винаги когато трябва и както трябва.
  • 7 Каракача

    2 1 Отговор
    Мога с прискърбие да съобщя, че в Карнобат вече са заклали първата невинна, жертва, Анка Сеизова на 17г., а скоро и в София ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хъхъ

    9 9 Отговор
    Правилно е щом са работили за нас, да бъдат спасени. Но освен тях не трябва да приемаме никой друг.
  • 10 Валентин

    9 3 Отговор
    И какво точно са работили - доста разтегливо понятие? И откога да си работил за държава автоматично те квалифицира за емигрант в същата?
    Ще ни докарат уж 100ина и после гледай как като черва ще се натресат още поне 10хил роднини и други "работили за България"
  • 11 кукуряк

    16 0 Отговор
    Ние като една мощна държава, в която пенсионерите гладуват, имаме сили по целия свят.
  • 12 русенец

    11 3 Отговор
    Не видях броя на хората, които са работили за нас, както какво са работили и колко са членовете на семействата им. В крайна сметка ако са работили готвачи, шофьори, чистачки , това не е причина да ги евакуираме тук, ние сме им плащали за работата им.

    Коментиран от #15

  • 13 Маймуна

    10 2 Отговор
    Чий го търси военният министър, лично, в Пакистан?! Поне да беше взел и Бойко, щото и той много обича да ходи насам-натам, не само по селски сватби, както е напоследък. А и на сантасе, на вързано, можеше да поиграят по пътя!
  • 14 Механик

    9 2 Отговор
    Какво са работили за нас тия афганистански граждани? Изобщо, какво са интересите на БГ в Афган? Нещо, магистрали ли строим там или внасяме мозъци?!
  • 15 Той и

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    работодателя ти плаща, ама ако изнесе бизнеса или го трансформира в някакъв друг и те остави на улицата е едно, но ако се погрижи за теб, не вярвам да се почувстваш по същият начин от изразеното уважение, в знак на твоята лоялност!

    Коментиран от #17

  • 16 Ender

    9 3 Отговор
    "Работили за България" - така наричат наемниците на САЩ, те да си ги прибират, ние не ги щем!
  • 17 Ха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Той и":

    Карфур -България се изнесе от страната ни. Не знам колко от продавачките и склададжиите ги приеха във Франция и то на френски разноски .

    Коментиран от #18

  • 18 Е точни де!

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ха ха":

    Как би се почувствал като останеш на улицата поради някакви форсмажорни обстоятелства, със задължения, семейство което разчита на теб и т.н.! И как ще се почувстваш, ако ти помогнат? Ако си бил лоялен и те оценят това, е знак на уважение и лоялност! Не случайно е поговорката, че приятел в трудност се вижда!
  • 19 БОРУНА ЛОМ

    3 1 Отговор
    ИМАЛО ЛИ Е МЯСТО В САМОЛЕТА ЗА АФГАНЦИТЕ ОТ НАШАТА ДЕЛЕГАЦИЯ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове