Last news in Fakti

20 Септември, 2021 14:43 4 608 24

Експерти констатираха манипулация на даннитe на МВР при загиналите в катастрофи

  • ипб-
  • мвр-
  • катастрофи

МВР са “съживили” трима човека от миналата година, заявяват от ИПБ

Експерти констатираха манипулация на даннитe на МВР при загиналите в катастрофи - 1
Снимки: ИПБ

При анализ на данните, публикувани на сайта на МВР, графата “починали лица при пътнотранспортни произшествия” показва че до 20 септември 2021 г. са загинали 345 души. За същия период на миналата година загиналите са 313 души. Това, което констатират експертите на Института за пътна безопасност, е до че 1 септември има лавинообразно увеличаване на жертвите, което достига 48 души повече спрямо 2020 г.

От началото на месец септември МВР констатират намаляване на жертвите с 13 души спрямо 2020 г. В същото време при по-внимателно преглеждане на данните на МВР към 20 септември 2020 г. се констатира, че МВР са “съживили” трима човека от миналата година и порочната практика, която беше констатирана в периода 2018-2020 г., за манипулиране на данните от тежки ПТП е започнала да се случва от началото на месец септември.

Рязкото намаляване за 20 дена на пътнотранспортния травматизъм в страната, без да бъдат предприети различни други мерки, показва че транспортната ни система функционира в нестабилна външна среда, а опитите от страна на МВР да манипулира статистиката обслужва единствено политически цели, без това да повишава сигурността по нашите пътища.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    47 7 Отговор
    Така е, щото ги пишат умрели от Ковид като ги закарат у Спешното.

    Коментиран от #8

  • 2 Раданч Татлъту

    29 4 Отговор
    С коронавирусъ ле са ги писале?☠☠☠🐵
  • 3 Марсианци

    7 9 Отговор
    Статистиката е една и съща в цял свят, не само в МВР и не знам кого учудва факта, че ако забавиш въвеждането по обективни обстоятелства, тя може да даде не съвсем точни данни към съответната дата. Важно е на 01.01 да е вярна!
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    26 6 Отговор
    Статистиката на КАТ е само за починалите НА МЯСТОТО на ПТП❗ Щом лицето е качено в линейната, дори да почине В реанимобила, влиза в друга графа ❗

    Коментиран от #17

  • 5 милиционерщина

    21 4 Отговор
    Но иначе си измисляме и си правим "акции", от рода на носене шапка на криво, незакопчан дюкян, разкопчано копче, незатегнат колан на панталон, криви светлини и т.н.
  • 6 ХА ХА ХА

    7 21 Отговор
    АБЕ ФАТМАКОВЦИ , КАК ЩЕ КОНСТАТИРАТ ЕКСПЕРТИТЕ ВИ СМЪРТТА НА НАЩИЯ ПИЛОТ ТЕРЗИЕВ ???? И КАК ЩЕ ГО ПИШАТ ВЪВ ГРАФА ПАДНАЛ САМОЛЕТ .....АМА ОТ КАКВО БЕ ФАТМАЦИ , ОТ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН , ЩО ЛЪЖЕТЕ ЗАЕДНО СЪС АЙЛЯКЧИЯТА -ФИГУРАНТ ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Вълкът

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Затова за 2020г са умрели с по 16000 повече отколкото през предходните 2019г, 2018г! Явно много повече народ е измрял от тоя вирус, но не са изследвани!

    Коментиран от #22

  • 9 препис

    6 3 Отговор
    На 29-ти март 2021-ва г. Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) изнесе данни, че тежка алергична реакция след прием на ваксина на "AstraZeneca" (Vaxzevria) е констатирана при 41 ваксинирани на около 5 млн. дози във Великобритания (полисорбат). По данни на ЕМА и СЗО миокардити и перикардити се наблюдават предимно при мъже, в рамките на няколко дни (до 14) след втората доза иРНК ваксина. По-чести нежеланите реакции са при млади мъже.
  • 10 Българка

    17 3 Отговор
    Великите "успехи" на вожда и неговата мутренска шайка явно се основават на лъжи. Манипулирането на данни не е предполагам само в МВР, а и в статистиката и на всички нива. Така Борисов се окичваше с добри резултати
    ГЕРБ-ДПС са лъжци, национални предатели, крадци, рекетьори. Те са вредни за България
  • 11 А сега

    8 1 Отговор
    Кой кой ще ни каже че всички починали са от ковид Жива манипулациия Аколко са бройките починали от други болести Пълна тишина хотата да не разбират че всички починали са под един знаменател за да могат хората да са стресирани
  • 12 адвокат

    9 2 Отговор
    Без доказателства това си е гола лъжа и МРВ може да осъди ИПБ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 112

    5 1 Отговор
    В България за съжаление всеки е експерт в непознати му материи.
  • 16 123

    5 2 Отговор
    Крайно време е всеки да разбере,че ушевите имат полза от джигитите по пътя.За тях това е печалба от глоби фишове и тн.Не им пука кой е умрял- това е една статистика/стъкмистика.Чакайте тези да се борят с битова престъпност,или дилъри и тн. и тн.
  • 17 ЗАПОЗНАТ

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ако в рамките на 30(тридесет) дни след ПТП раненият почине в резултат от причинените му телесни повреди статистиката се променя и той се води на отчет като УБИТ !

    Коментиран от #19

  • 18 Математик

    2 2 Отговор
    Гледайте само преброяването как ще се манипулира. Ще ни изкарат 6 милиона, за да се гласува фиктивно, а сме сигурно около 5 милиона вече
  • 19 небрежнев

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "ЗАПОЗНАТ":

    Явно не си запознат - броят само починалите на място. Ако почине след това, то смятат, че може да е от друго и не влиза в статистиката. Всеки ден медиите дават статистика за починалите през деня от ПТП-та и това са само починалите на пътя. Ако ги сумираш ще получиш статистиката за годината.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МВР

    2 0 Отговор
    Ама ние и да броим ли можем ?
    Мислех че само в храстите можем да се гушкаме !
  • 22 Историята

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    На кои данни да вярваме? В сайта на ООН за България дават за 2019 година починали - 109 993, а за 2020 година - 108 351?????????????
  • 23 Ком номерца

    2 2 Отговор
    Ама те така намалят и починалите от Делта ковид. Около България кипят кризи, само у нас видите ли "намаляли" случаите. Предизборни фалшификации да не си помислим че Радев ни е завлякъл в блатото. За цените също имало "незначителна инфлация". Брей ни сме били слепи бе.
  • 24 незнайко

    1 0 Отговор
    За 8 месеца са загинали 348 човека в катастрофи ! Колко са загинали от КОВИД за тези 8 месеца ? Колко са починали от други болести ? Колко от естественна смърт ? Защо няма данни и съпоставка ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове