Last news in Fakti

21 Септември, 2021 15:00 3 371 46

COVID-19 уби 9-годишно дете в Хасково

  • covid-19-
  • 9-годишно дете-
  • хасково

През последното денонощие в района са починали и още 5 лица с положителни проби

COVID-19 уби 9-годишно дете в Хасково - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

9-годишно дете от харманлийско село е сред шестимата починали с Covid-19 от Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб, цитирани от haskovo.live.

Момичето е било положително за коронавирус от 14 септември, на 15 септември е настанено в болница извън областта, а на 19 септември е починало.

През последното денонощие са починали и още 5 лица с положителни проби за Covid-19.

Мъж на 43 години от община Свиленград, жена на 83 години и още една жена на 55 години от община Хасково, както и жена на 79 години и друга на 73 години от община Харманли. Всички са имали придружаващи заболявания.

59 са новите положителни случая на коронавирус в област Хасково за изминалото денонощие. Лицата са от общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Симеоновград, Свиленград, Минерални бани и Харманли.

Сред новите случаи има служител от Дирекция „Социално подпомагане“ в областта.
190 души са хоспитализирани към момента в здравни заведения в областта.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 11834. Излекувани са 9570 лица. Починали са 761 души.

Вчера в региона са поставени 257 дози ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 15 Отговор
    Лъжци в бели престилки!Прикриват си грешките с короната.

    Коментиран от #40

  • 2 Последния Софиянец

    31 19 Отговор
    Не измисления вирус, а придружаващите заболявания убиха детето. От упоритото грипче, не се умира. Аз и всичките ми сервитьорки го изкарахме на крак. Дори истинския грип е по-неприятен. Тоя измислен вирус само държи дълго

    Коментиран от #4, #19, #25

  • 3 Сигурен съм

    37 8 Отговор
    Че белите престилки имат подобаваща вина за случая
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 3333

    18 8 Отговор
    Да ви имам заглавието...Уби, как го уби бе? Застреля ли го, удуши ли го, кво?
  • 6 Covid-19

    8 17 Отговор
    Не знам за вас но аз си спирам детето от заразните училища..
  • 7 3333

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Сигурно щото тия дето умират от стрАх да не се заразят не висят в заведения?

    Коментиран от #15

  • 8 Fake pandemik

    18 7 Отговор
    Правена ли му е аутопсия? Или пак платена статия от СЗО
  • 9 Майна

    22 5 Отговор
    Има нещо, което не стана ясно на ваксинариотите в случая с инжекционния пункт във Варна, при който адвокат Николов и местни застъпници за правото на избор на хората със съдействието на полицията предотвратиха престъпни действия, заключаващи се в инжектиране на неизвестни течности, извършвано в микробус тип „баничарка“. Адвокат Николов, комуто свалям шапка и поздравявам, се държа изключително възпитано и коректно, и поиска доказателство за законността на действията на въпросния пункт за поставяне на „заразни инжекции“ (нали това е принципът на инокулацията?).

    За удостоверяване на тая законност е нужно да бъде предоставен един обикновен документ, указващ, че течностите, които се инжектират в телесата на желаещите, са получили държавно одобрение. Нищо повече. Адвокат Николов искаше потвърждение, че държавата и нейните служители са извършили задължителните проверки на инжекционните суспензии, и удостоверявайки тяхната безопасност и ефективност, е издала един документ, който е задължителен по закон за всеки продукт, който се намира на пазара.

    Да. Това е пазар, поне засега. Който иска се боде, който не иска, не се боде. Пазарен принцип, макар че никой не поставял на обществено обсъждане темата за покупката на въпросните субстанции, което от друга страна си е финансово престъпление, за което прокуратурата би следвало да се самосезира отделно.
  • 10 Анонимен

    26 7 Отговор
    ЛЕКАРИ УБИХА 9 годишно дете .. нека да се изясним...
  • 11 хмм

    20 8 Отговор
    Стига с тая измислена болест. Не пипайте децата.
  • 12 Майна

    29 6 Отговор
    Да се върнем на ситуацията във Варна и „инжекционната баничарка“!
    След като се установи, че младежите, които инжектират хората, не разполагат със съответния документ, РЗИ не може да представи такъв документ, Министерството на здравеопазването, което в момента играе роля на Министерство на ваксорекламата, също няма такъв документ, беше повикана полиция и дейността на пункта беше преустановена. А инжекционните флакони бяха изнесени от някакъв човек в плажна хладилна чанта и турнати в една кола под лъчите на жаркото варненско слънце. Тук беше ред упражняващите незаконната дейност да бъдат арестувани, да им бъде съставен акт и да бъдат задържани разпоредилите действията на извършителите на престъплението, а превозното средство на престъплението да бъде спряно от движение и репатрирано.

    Щото, опитайте се да продадете два моркова и връзка магданоз на улица. Знаете отлично какво ще случи. А, я си представете, че започнете да инжектирате на улицата минаващите граждани със „заразяваща инжекция“, каквато ви се е сторило, че ще направи хората щастливи?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нещо крият

    27 5 Отговор
    В друг новинарски сайт пише, че това дете е било настанено в неврологично отделение. Едва ли е случайно.
    Хайде стига с тези драми! Вчера изкараха изконното право на българина да се интересува и да изисква от здравните власти легитимни документи за дейност като "агресия", "нападение" и какво ли още не. Не може да ми се пльоснат на улицата някакви, облечени като медици, и да им се довериш наивно да ти боцнат нещо без предварително да си се уверил, че са легитимни и че боцкат ваксина, а не друго!

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Майна

    17 3 Отговор
    Какво означава липса на документи за инжекциите?
    Всяка кутийка антибиотик, аспирин или ибупрофен има номер. Дори всеки блистер има номер, по който може да бъде проследена неговата история. Когато обаче става дума за нелегално внесен субстрат с неизвестно съдържание и липса на задължителната придружаваща документация, който в противоречие на цялото българско законодателство се разпространява сред огромни маси хора от населението, тогава за органите не съществува проблем и сякаш всичко е наред.

    Не, не е наред, защото, както и аз съм писал в предишни публикации, тая стока не би следвало да преминава границите на страната, поради липса на задължителната документация, в която трябва да се съдържа цялата информация за продукта. Айде да предположим, че тия течности съдържат отровни вещества, които могат да убият и осакатят хиляди или дори милиони българи! Кой носи отговорност? Никой? Чакайте малко! За какво съществува тая келява държава, която не е способна да упражни елементарен контрол над незаконни действия на нейната територия?

    След вчерашния случай българските държавни власти би следвало да вземат мерки за незабавно преустановяване на незаконната дейност на лицата, прилагащи незаконни субстанции на българските граждани в цялата страна, а отговорните лица да бъдат подведени под съдебна отговорност за грубото погазване на закона. Ако обаче държавата не може, не знае как или няма желание, то гражданите са в правото си да вземат всички мерки за прилагане
  • 17 Майна

    21 4 Отговор
    Кацаров нарича активните и отговорни граждани „антиваксъри“
    Не, министре. Те са нормални хора, които искат да живеят в нормална държава, в която спазването на закона е задължение на всеки. Радан Кънев от дълго време чурулика едно шлагерче, композирано в плюшените коридори на европейските властови лабиринти с гръмкото заглавие „Върховенство на закона“. Ама извършващата се на територията на ЕС масова инжекция е всичко друго, освен върховенство на закона.

    Кацаров, който нарича хората „антиваксъри“, всъщност извършва престъпление, като длъжностно лице и поставя в риск живота и здравето на българското население и за това трябва да понесе всички последствия, предвидени в закона. И не само той, а и всички, които са замесени в това престъпление, което не е едно, а цял комплекс от престъпления – заговор, конспирация, финансова злоупотреба, диверсия и прочие. Освен това, масовата инжекция със „заразяващи течности“ трябва да бъде преустановена незабавно, като незаконна и противодържавна.
  • 18 Гьобелс номера

    15 3 Отговор
    А защо не пишете, че това 9-годишно дете лекувано грешно- с 2 атибиотика едновренно, но виж веднага пишат-ПОЧИНА ОТ КОВИД!

    Миналата година са починали 100 деца във възрастовия диапазон 1-10 г.За колко от тях прочетохме по медиите?

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майна

    12 4 Отговор
    Писах за убийствените лекарства за ,,ЛЕЧЕНИЕ,, ,които са СПУСНАТИ ОТ САЩ И имат за цел да засилят смъртността, който владее в болница НЯМА ДА БЪДЕ ЛЕКУВАН.ТОВА Е МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ
  • 21 Галина

    4 3 Отговор
    Да, тези факти до момента никой не се е сетил да разнищи.
  • 22 др Гей Билтс

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Нещо крият":

    Това не са никакви медици а наети на временни договори безработни младежи минали курс платен от СЗО как се слагат ваксини. Такива са навсякъде по света, анонимни безработни младежи, които вероятно не знаят, какво и правят.
  • 23 Манипулация

    11 4 Отговор
    Забележете как манипулативно е написана новината. Знае се, че това дете е от ромски произход и са го завели късно в болницата, но КАТЕГОРИЧНО това не е написано в статия. Абсолютна измама! Защо е спестено това в статията , а именно, за да ререкламират ваксините. "Детето е от малцинствен произход с постоянен адрес на територията на община Харманли, но по данни на кмета на селото от 3 години семейството не се е прибирало" (цитатът е от новината в BG ON AIR).

    Коментиран от #26

  • 24 Лъжат яко

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гьобелс номера":

    При липса на аутопсии, ковидът ще е оправдание и за лекарски грешки.

    Тази новина е пусната съвсем съзнателно, за да увлича хора към ваксините. Но няма да се получи. Привлича ваксърските тролове като магнит. Незабавно обявяват, че ще измрат всички хора в държавата. Това е отвратителна пропаганда!
  • 25 Вирусченце

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Приятелю, от 10дни съм със сезонен вирус. На лекар не съм ходил, най– вече за да не заразя други хора. Самоизолирах се. От първия ден съм на лимон със сода, клеева тинктура, а мед и чесън употребявам целогодишно. Гадинката вирус ме мъчи(хрема, кашлица, жилави секрети от гърлото), но не се предавам. Знам за около десетина в различни етапи на " моя" вирус, вкл. и такива с по два отрицателни теста за К19 (нямам желание да се тествам). Въобще– вирус като вирус– с хапчета минава за 7 дни, а без хапчета за една седмица. Покрай "К" истерията всички забравиха за сезонните вируси. И – НЯМА да се ваксинирам!!!
  • 26 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "Манипулация":

    Ганьо също не се тества, за да не бъде евентуално във формална карантина, която никой не следи, а да си разнася на спокойствие с подобие на маска на брадичката вируса. Отделен е въпросът, че реалната цена на qPCRа е 30 лв с малка печалба, а тук го предлагат за 130 и антигенните тестове, които струват евроцентове в Германия, ТК са по 15лв. А бизнесО болнични не плаща.

    Коментиран от #27

  • 27 Ганьо

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Какви тестове те гонят тебе, ти наясно ли си ,какъв е теста, кой го е създал и след като той обяви, че изобщо не е ОТКРИВАЩ ,,ИЗМИСЛЕНИЯ ,,ВИРУС СКОРОПОСТИЖНО се спомина...Много ,,домашни ,,анализи правиш ,Професоре.

    Коментиран от #34, #35

  • 28 Вирусченце

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Не съм адвокат на Последния Софиянец, но НИКЪДЕ не е написал, че в момента, когато са били болни, лично той и човек от порсонала са работили в заведението. " На крак" по подразбиране е, че не е бил нито в болница, нито на легло у дома. И аз съм си вкъщи, не ходя дори до магазина, за да не кихам и кашлям на хората, но се чуствам добре, дори не съм спирал са си пуша цигарите. Температура повече от 38 градуса и то само за един ден, не съм вдигали никакви хапчета не пия.Вярно– всеки организъм е различен, но никъде не е казано, че хванеш ли вирус трябва да се тръшнеш на легло.
  • 29 АНТИВАКСЪРИТЕ В БЕЛЕНЕ

    4 14 Отговор
    Антиваксърите - плоскоземци са виновни, те са главните разпространители на вируса! Ще горите в АДА, плоскомозъчни примати с IQ на скариди!

    Коментиран от #30, #31, #32, #38

  • 30 Ганьо

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "АНТИВАКСЪРИТЕ В БЕЛЕНЕ":

    Ти оттам ли идваш,умнико и ръсещ убийствен напалм
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дулитъл

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "АНТИВАКСЪРИТЕ В БЕЛЕНЕ":

    Ти си за 4км. Колкото по скоро те освидетелстват толкова по добре за всички. И за теб също.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ганьо":

    Невежеството убива, Ганьо ! Убива деца. Убийци, трябва да бъдете съдени и наказани.

    Коментиран от #36

  • 35 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ганьо":

    Неграмотен сервитьор или таксиджия ше ми обЕснява тестО. Нищо не ти се разбира ве !
  • 36 Ганьо

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Ти да не си ваксиниран, оди се дизенфекцирай и си носи двойната маска и ...теста в джоба

    Коментиран от #43

  • 37 Отровното трио

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гого":

    Последни герберастки напъни. Времето на мутрите отдавна отмина. Джипката е в канадката. Киро и Асен, заедно с Изправи Се БГ Мутри ВЪН ще владея държавата и ще ви изчегъртаме
  • 38 За овце

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "АНТИВАКСЪРИТЕ В БЕЛЕНЕ":

    Ако говориш за острова, той отдавна е туристическа атракция. Ако почнат да строят АЕЦа, веднага се изнасям натам. Иначе IQ-то ти си личи от поста. Колкото до Ада, да му мислят причестените.
  • 39 XXI век

    3 2 Отговор
    Споменавайте етнос!
    Не слагайте всичко в купена!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор
    Кой направи заключението? Има ли аутопсия?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 спрете го

    0 0 Отговор
    Не казват истината за смъртта на детето , за да каже Витанов, че е прав, че ще умират децата ни.
  • 45 вакс ваксов

    1 0 Отговор
    Вероятно дете на антидиоти-низкоинтелигентни и слабообразовани!!!
  • 46 Васил

    0 1 Отговор
    Това са Българските родители не мислят за децата си мислят че след ковид като го прекарат няма последствия до пълнолетие ще са 100% астматици. При делта варианта децата усложненията са повече ама какво да се прави като сме държава на Бай Ганьовците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове