Last news in Fakti

21 Септември, 2021 12:22 2 806 29

Ирена Анастасова: Новият проект не успя с "Екогласност", защото там са принципни

  • ирена анастасова-
  • новият проект-
  • не успя-
  • екогласност-
  • принципни

Има условие за диалог, въпросът е партиите да преглътнат егото си, казва зам.-председателят на БСП

Ирена Анастасова: Новият проект не успя с "Екогласност", защото там са принципни  - 1
Снимка: БГНЕС

„45-то Народно събрание успя да промени Изборния кодекс, а 46-то направи актуализация на бюджета. Това е равносметката и двете неща бяха изключително важни, но ако говорим за общото впечатление и 45-то, и 46-то Народно събрание излъчиха в публичното пространство усещане за теглене на чергата всеки към своята собствена партия и интереси. Това по никакъв начин не повдигна авторитета на тази институция очите на хората. Всички заявяваха, че трябва да върнем парламентаризма - нещо, което Българската социалистическа партия говореше 4 години по време на 44-то Народно събрание.“ Това заяви зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова пред радио "Фокус".
По думите ѝ с поведението си в 45-то и 46-то Народно събрание БСП е показала, че има воля за диалог.
Според нея по време на преговорите на БСП с представители на “Има такъв народ“ и “Изправи се БГ! Ние идваме“ си е проличало, че когато разговорите се водят на експертно ниво, се постигат резултати. „Има условие за диалог, въпросът е партиите да преглътнат егото си и аз смятам, че коалиция “БСП за България“ показахме добрия пример в 46-то Народно събрание и дано в следващия парламент да има повече разум и воля за диалог и да можем да променим модела срещу който уж всички се борят.“
На въпроса какви са нагласите на БСП за новите избори Ирена Анастасова отговори: „Нямаме какво толкова да променяме в предизборната си програма, защото последните 5 години сме отстоявали основните ни виждания и то не просто на думи, а и във вид на предложения за законодателни промени, във вид на предложения за нови закони, които сме внасяли в Народното събрание, но поради факта, че бяхме малцинство в 44-то Народно събрание, те не можаха да бъдат реализирани.“
По думите ѝ тези позиции левицата е отстоявала и в 46-ото Народно събрание като актуализацията на бюджета, тъй като във внесения вариант от служебния кабинет не е било ясно къде и за какво ще отидат над 1 млрд. лв. „Успяхме да разбием тези средства по съответните пера. За нас това бяха важните неща - втората година от майчинството, средствата за COVID-мерките и актуализацията на пенсиите“, обясни тя.
Според зам.-председателя на БСП доверието на хората се печели трудно и се губи много лесно: „Години наред ние стоим стабилно и последователно, и се надявам хората да са оценили това“, заяви Ирена Анастасова. Тя допълни, че БСП винаги е била обърната към милионите трудови хора, които имат нужда от подкрепа на държавата.
Във връзка с новия политически проект “Продължаваме промяната“ Анастасова коментира, че не са успели с “Екогласност“, защото хората там са последователни и принципни. „Ракетоносител винаги ще се намери, но по-важното в случая е да видим каква е промяната им, защото досега нямаме информация. В момента ние гледаме техните заявки за участие в политиката, нека да видим конкретни програми и цели, и тогава можем да говорим“, каза още тя.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    27 15 Отговор
    Бухахах! Просто са искали повече кинтаж. Принципни! Бухахахах Това, ако се случи при бг политягите ще отменя Гравитацията лично.
  • 2 Шоп

    28 11 Отговор
    Пари са искали.Пари.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Екогластност са останали бледи сенки

    24 7 Отговор
    Присламчили се към това име!! Колко са останали в СДС" Принципни"!! , Нищо НЕЕ останало в Екогластност към днешното време!!
  • 5 Сделано в СССР

    19 23 Отговор
    Видя се, че БСП, ДПС и ГЕРБ сте кремълски слуги, които са зависими от съветската ни прокуратура!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Даката

    13 10 Отговор
    Ще си напазаруват друга партия
  • 8 Анонимен

    17 9 Отговор
    Каква програма да покажат? Програма имат партиите. Те нямат време да регистрират партия, а програма се изработва и приема от ръководен орган на партията. Тия са на етап импровизация и сбирщайн пък после ще видим.
  • 9 Стоян Хлебаров

    15 12 Отговор
    Другарката е типичен бесепар,с уклон към комунист! Защитава Екогласност,защото там ,от смъртта на нейния основател насам,властта в нея е превзета от калинки -провокатори на БСП! Плюс това,тя не привежда доказателство,че в Екогласност,са по принцпни от новата партия-просто иска да ги наклепа....принципно...
  • 10 XYZ

    6 5 Отговор
    "Вcички зaявявaхa, чe трябвa дa върнeм пaрлaмeнтaризмa - нeщo, кoeтo Бългaрcкaтa coциaлиcтичecкa пaртия гoвoрeшe 4 гoдини пo врeмe нa 44-тo Нaрoднo cъбрaниe"
    Само с говорене не става - трябва и действие и положителен резултат от това действие!
    Развяването на червени знамена вече не е достатъчно!
    Хората искат да бъдем модерна европейска държава, да бъдем уважавани за голямото си културно-историческо наследство, но и за съвременните си постижения! Хората не искат да бъдем сметището и кочината на Европа!
    Така че вместо да го осуквате, като ощипана госпожица /хем и се иска ама не и стиска/, застанете на ясна позиция, защото губите с всеки изминал ден, прекаран "в дълбок размисъл"!

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ....

    4 9 Отговор
    С всяко изказване на шефове на бсп су мижда, че са неделима част от мафията, респ. герб и дпс. Следователно, са обречени да изчезнат. Иначе нека се тръшкат, тяхната отива единствено в свирката на влака. Прамяната е необратима, защото вече тона е зададен на международно рамнище.
  • 13 бсп

    10 10 Отговор
    Една от злобните калинки, която също повтаря че били на 130 години.
  • 14 Последния Софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "XYZ":

    Парламентът е сбирщина от лобисти на олигархията.Те влагат пари и искат възвръщаемост.
  • 15 не лъжа

    1 3 Отговор
    Тома Белев е най-4естният 4овек след тиквата.
  • 16 Хихихихии.. хихихихии

    4 9 Отговор
    От СУТРИН до ВЕЧЕР единствено хвалебствия и възторг от ..сбирщината безд"арници и хайдуци ЛАНСИРАНИ от Фатмака и финансирани от...Прокопий-ГЕЙТАКА, В Златев, Свинара и..подсъдимия-.БОБОКА
    Хихихихии...... хихихихии.....
    Хвърлят се .. ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ за да...се окрадат...МИЛИАРДИ...
    Хихихихии....... ДС/БКП...ЗНАЯТ...КАК
  • 17 Костадин Костадинов -Възраждане

    8 4 Отговор
    🔴 За съжаление, "партиите на промяната" говорят за обединение, но на дела показват друго! Макар, че вчера видяхме как някои тях затичаха на спринт при продължаващите промяната.
    👉 Както вече знаете, поканихме всички партии, които са се заявили като опозиция на ГЕРБ и ВМРО-БНД, на обща дискусия. Само БСП се отзова на поканата на Възраждане за среща, на която да бъдат обсъдени приоритетите пред следващото управление на страната.
    "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", които също бяха поканени, не се отзоваха. Изводите оставям на вас.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Фен на копейкин ш.ч.и.к.ия.т.а.

    1 6 Отговор
    Браво
  • 21 Факти са п.о.мя.ри.

    4 5 Отговор
    Да така е
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 комон сенс

    3 3 Отговор
    Къв принцип са защитили някога Екогласност за 4 десетилетия съществуване???
  • 24 Королева

    4 1 Отговор
    зилените са грантаджии, лапат наготово и само лалат, биле принципни, дааа да паразитстват принципно ли е ???
  • 25 ХАН КРУМ

    3 3 Отговор
    ТЕ БИВШИ ЧЕНГЕТА ЛИ СА ИЛИ НЕ СА? А ОТ БСП ДА ТИ ГОВОРЯТ ЗА ПРИНЦИПИ, Е ДА ЧАКАШ ЧЕРВЕН СНЯГ.СЪБРАЛИ СА ЛЕВИЯ ФЛАНГ НА ВСИЧКО КОЕТО ,НЕ Е УСПЯЛО В ПОЛИТИКАТА.
  • 26 Съдията Дред

    2 3 Отговор
    Кой вярва на това с принципните ? Замирисало им е на кебапчета, и са отворили голямата уста, ама Кирчо ги е отрязал. Сега тия принципните принципно остават пак извън парламента.
  • 27 Емил Георгиев (ДС) ака агент Станислав

    2 3 Отговор
    Другарката Нинова ми обеща място в листите затова лъжа така безцеремонно
  • 28 otvrat

    1 1 Отговор
    По-справедливо ще е да си кръстят партийката наведи се, надупи се, идвам...
  • 29 Анонимен

    1 0 Отговор
    Нима зле живяхте с русия по живково. Всички се подмазвахте на партийните секретари, вземахте някои си най високите награди или прении, до стотунки ви бе начуслявано заплати. Тогава мълчахте, а ние демократите втзразявахме и им го казвахме в очите. На шефа с връзки, със 7 клас, не можеше да пише и съчинява едно просто писмо, а наоилиго мари, обръщение към хора учили повече от шефа си да ни говори на ма ри.. Но човей на дс. Не бе лош, но бе стар ерген злобен. Имаше една стара мома р 1935,жива е, а и той може би. Като котка и мишка бяха двамата. Ходила с всички военни, а той манимания тая, а тя искам младо, той доги я знае, ходеше с иван от тяхния блок преди 30 г. Кротък бил ни казваше тя доган и поздравявал, а днес променен ли е. Те комунистите на гръб не падат, но все пак не всичко беше зле те русия, франце парле ни изкупъваше продукцията и костов трябваше завода да го продаде на някой сороус богаташ, подобрения и всеки щеше да си стои в градчето, а не по света да търси препитание. Минало свършено, но не бе зле при ссср. Качествено сделано в ссср. Още имаме в кутия много нови неща, а и най вече ведомистите топ 6 бяха, а сега на 40 г са без един тръдов стаж, мъже, вместо да гонят мацки българи и турчета, се събират в един гараж и си говорят всяка вечер. За грях е турчето. Бил е буен, но вече е с българите самотен. А при бай тошо. Милицията идва и ти казва, до 7 дни да си започнал работа, а днес желаещи за работа има, но няма работа, няма пари, работиш за 400
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол