Last news in Fakti

5 Декември, 2023 13:26 1 233 18

Анастасова: Президентът е прав да наложи вето за даване на БТР-и

  • ирена анастасова-
  • президент-
  • вето-
  • бтр-и

Тя заяви, че ще поиска в Комисията по образование да бъдат детайлно запознати с предстоящите промени на програмите

Анастасова: Президентът е прав да наложи вето за даване на БТР-и - 1

БСП ще подкрепи ветото на президента за даване на БТР-и на Украйна. Считаме, че той е прав с налагането на това вето и мотивите му са тези, които ние много сериозно и аналитично сме представили в зала при дебатите. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от БСП Ирена Анастасова. „Не знаем какъв е броят и състоянието на тези машини. Непрекъснато гласуваме неща, които не знаем какви са, всичко се гласува в спешен порядък. Хората имат впечатление, че в това народно събрание единствено се гласуват законопроекти свързани с това каква помощ да бъде предоставена на Украйна. За България явно отбраната е основен и единствен приоритет, ние не виждаме други”, каза Анастасова.

По отношение на предстоящите промени в образованието народният представител добави, че ще поиска в Комисията по образование да бъдат запознати детайлно с тях. „Ние трябва да кажем какво фундаментално се случва с нашето образование. Имаме драстично спадане на качеството на образованието. Има деца, които не могат да четат в 8 клас и деца, които в 9 клас четат, но са функционално неграмотни. Промените не могат да се случат само с промяна на форматите. Трябва да се измени методиката на преподаването. Не можем да минем само с козметични промени в учебните програми”, уточни Анастасова.

По думите ѝ системата е архаична по начин на преподаване, но не се прави нищо, за да се промени това.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    20 11 Отговор
    Анастасова, спрете тия лакардии. Вие 33 години не се спряхте да крадете. Затова сме на туй дередже.За празниците оставихте пенсионерите без Коледна добавка. Засрамети се. В Гърция дават на хората по 250 евро, тука нищо. С какви пари възрастните хора ще посрещнат празниците?

    Коментиран от #6

  • 2 Слово пацана. Кровь на асфальте

    1 6 Отговор
    Спешно! Актьорите, които изиграха влюбените във филма" Словото на момчето " - започнаха да се срещат в живота! Човекът е на 15 години, момичето е на 24!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пич

    16 12 Отговор
    Прав е президента !!! Ако не ни трябват , редно е ние да си ги продадем , и да вземем парите ! Не да ги пращаме на Зеления , той да ги продава , и да си тъпче офшорките !!! А на Магарев ще върне също така , в магаревата офшорка .....

    Коментиран от #9

  • 5 Майора

    11 12 Отговор
    Вече всно си проличават кои са истинските радетели за страната! За пореден път си проличча кой защитава Путин и Русия и има интерес от това! Няма начин президент избран с помощта на КГБ и ген. Решетников и БСП , да не е лоялен!

    Коментиран от #7

  • 6 Тука

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер":

    Да не сме пенсионерски клуб бе ?! Писна ни да ни ревете за 50лв. Да си работил , да не си се съгласявал да се разписваш на минималната !
  • 7 Ама

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    Военните не са тъпи , а , майоре ?
  • 8 байгън

    13 14 Отговор
    Браво на Президента,а тагаренко и компания на съд и до стената и откос
  • 9 Кнаус 485

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Прав си....границата с Турция е 260 км, което е по 1Бтр на 2600 метра.....какво по добро за спиране на мигрантите......
  • 10 Кмитева

    6 1 Отговор
    Системата е архаична още от времето, когато госпожата беше директорка на училище. Проблемът е в качеството на преподаване , на което дори и външното оценяване не може да помогне по мое мнение. И трябва да се сведе до минимум секретарската работа, която са принудени да извъшват учителите, вместо да отделят това време за самоусъвършенстването им.
  • 11 Всеки българин е

    15 16 Отговор
    на страната на Президента, защото е застанал зад българският интерес, а не разграбва и продава България на чужди интереси!
  • 12 хххх

    16 9 Отговор
    Дърта комунистка... тръгнала да защитава рундьо м а н га лев.
  • 13 Асен

    9 12 Отговор
    Китай е с комунистическа партия и е на върха , не плачете , не обиждайте учителката от онези времена ,България беше социалистическа държава и беше на ниво, дойдоха грабителите и сега сме американска територия!

    Коментиран от #16

  • 14 Просто човек

    11 4 Отговор
    Мнението на еднопроцентова партийка няма значение!
  • 15 Абе ,

    12 3 Отговор
    другарке , огледало нямаш ли у вас да се погледнеш ?
  • 16 Червени Бастуни

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Асен":

    Гювеча ви свърши и ревнахте Сега ще живеете като нормалните хора Ще си вадите хляба с бачкане а не с доноси и привилегии
  • 17 Никой

    9 3 Отговор
    Руската подлога Радев ще спъва всичко което е в ущърб на Русия ,майката ,която го качи на президентския стол в България.
  • 18 Иван

    6 0 Отговор
    Радев много добре знае, че ветото му няма да мине.
    Така че това му действие е съботаж срещу работата на Народното събрание !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове