Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 20:04 1 225 27

Ирена Анастасова: Нямам вече никакви съмнения. Машината отдавна не е препятствие пред купения вот

  • ирена анастасова-
  • машина-
  • препятствие-
  • купен вот

"Не разбирам защо са се вторачили така в Избирателния кодекс, и по-точно в машинното гласуване, при положение, че ние не отменяме машинния вот", каза още Анастасова

Ирена Анастасова: Нямам вече никакви съмнения. Машината отдавна не е препятствие пред купения вот - 1
Снимка: БНТ

Няма обстоятелства, при които от парламентарната група на "БСП за България" биха променили позицията си и биха оттеглили законопроекта си за хартиената бюлетина. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

Борбата с недействителните бюлетини и преодоляването на купения вот като явление са били мотивите за въвеждането на машините, но според Анастасова тези проблеми остават неразрешени.

"Нямам вече никакви съмнения. Аз съм убедена, че машината вече отдавна не е препятствие пред купения вот", допълни Анастасова.

Бившият коалиционен партньор на левицата "Продължаваме Промяната" постави ултиматум за оттегляне на законопроекта за хартиената бюлетина, за да има преговори за кабинет между двете политически групи.

"Не разбирам тази драма и тази истерия. Да напуснеш пленарната зала заради това и да се примиряваш с други неща, които според нас са много по-важни за българския гражданин в момента. Това наистина вече е подозрително. Не разбирам защо са се вторачили така в Избирателния кодекс, и по-точно в машинното гласуване, при положение, че ние не отменяме машинния вот", каза още Ирена Анастасова.

Тя изрази надежда, че са останали достатъчно неща, които да свързват БСП с бившите им коалиционни партньори - "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", и те ще потърсят левицата за разговор за кабинет. Тя заяви, че от политическата група на БСП заявяват готовност за разговори.

"Това, че те не желаят да разговарят с нас, ако това наистина е така, е техен партиен проблем. Те го решават. На сила хубост не става", отбеляза заместник-председателят на БСП.

Коалиция между ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС не е възможна по думите на Ирена Анастасова.

"Ние имаме категорично решение, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", подчерта тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вйскк

    18 6 Отговор
    БСП -милионери, почнаха да лъжат. Няма какво да ни лъжете, всичко е ясно БСП, ГЕРБ и ДПС сте отровна мафия. Искате да лъжете и вечно да си живеете на гърба на народа. Хареса ви да смучете по 10 хиляди лева заплата и нищо да не правите освен да лъжете ама народа ви разбра и намрази.
  • 2 Голем смех

    23 1 Отговор
    Няма по-объркани хора от бесепарите. Ниновица направи тази партия за смях ..
  • 3 Последния Софиянец

    18 6 Отговор
    Машината няма нищо общо с купения вот.Той се урежда извън секцията.
  • 4 Ха ха ха

    12 5 Отговор
    Бесепарите са много Объкани хорица, но за едно са прави - "Нямам вече никакви съмнения. Аз съм убедена, че машината вече отдавна не е препятствие пред купения вот", допълни Анастасова. Това е истина неоспорима , и практиката показва , че машинния вот по-лесно се купува - факт от минали и по минали изборчета .....
  • 5 ГЕРБ=ДПС=БСП

    10 2 Отговор
    Да резултатите от гласуванията в Турция, Молдова, Москва и ромските гета показват, че машините не спират купения вот.

    Но закриването на секция чужбина е грешка. Въобще гласуването в чужбина и тумбите автобуси с галсуващи от Турци, ако се забрани гласвуането в чужбина ще са проблем.
  • 6 Така така

    8 4 Отговор
    Така е , право на избор трябва да има всеки , за това и аз ще избера хартийката , за да мога да им напиша на следващите избори , че всички са нищожни нищоправници и за чепче за зелце не стават .
  • 7 Васил

    11 3 Отговор
    Какво може да се очаква от комунистически прошляци нищо хубаво.

    Коментиран от #19

  • 8 Сара

    14 6 Отговор
    Правят се, че не разбират, че хартията връща човешкия фактор в броенето, а следователно и в манипулирането.

    Коментиран от #15

  • 9 Анонимен

    10 3 Отговор
    Ако не разбираш наистина какви ги забъркахте, значи мястото ти не е там.
  • 10 Чочо

    12 1 Отговор
    БКП(БСП) трябваше да се закрие през 90-те години.
    Винаги ще си останат вредни.
  • 11 оня с коня

    7 3 Отговор
    Другарката от БСП открива топлата вода,че машината изобщо не възпрепятства Купения вот.И предложих тука ОБЗАЛАГАНЕ,че ако ми се плати "прилично" да гласувам за определена партия,ще го направя Без проблем с Машината.Мога да отида и Кьор кютюк Пиян до степен "2 не виждам",ще повикам Лицето в Комисията което помага/съдейства/ за осъществяване на Вота и Той с готовностще ме напътва какво да натискам по Машината за да отиде вота ми за Партията...за която ми е платено да гласувам!
  • 12 Кой те пита за ъкъл ма

    15 1 Отговор
    Не давай ъкъл щото нямаш. Слугинката на Курнела.
  • 13 Тая гледа като теле на ясла

    13 1 Отговор
    И това било депутат.
  • 14 Уф Рениии...!

    9 1 Отговор
    Ама то щот хартиената бюлетина отдавна не е препятствие пред купения вот...!!!
  • 15 НЕ БЕ...?!

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сара":

    Не,че се правят...!Те много добре знаят!И на това се надяват-на манипулираната хартийка-белким спечелят следващи избори ...!
  • 16 Светлина

    9 3 Отговор
    Спрете се бе. Грешна ви е тезата. Работи само за мошенгиите на герберите и депесарите
  • 17 Ирена,

    8 1 Отговор
    имаше вид на неглупава жена. Но след това изказване съм на мнение, че видът не издава същността. А хартиената бюлетина е развъдник и на недействителни гласове /което вероятно смятате за най-голяма справедливост/ - и на фалшификации - пребройте "поправените" законно протоколи -тези две неща са невъзможни при машинното гласуване.
  • 18 Гост

    6 1 Отговор
    Един въпрос....Какво ще говорите,ако изборните ви резултати паднат още(както се очертава)?
    Защото по този начин помагате на Герб-ДПС,не на себе си.
  • 19 Стига с тия "комунисти"-

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    истинските отдавна ги няма, сега на власт са многоцветните... А и не смяташ ли, че обиждаш стожерите на демокрацията - ГЕРБ, ДПС...?
  • 20 Стоян Хлебаров

    1 0 Отговор
    А пък аз съм негър....без да знам защо...
  • 21 повече на гласувам

    2 5 Отговор
    След намесата на "специалистите" на Сиела!!! Шефът им е близък да тиквата става дума за ПАРИ!!!
  • 22 позор!

    5 1 Отговор
    Позитанска слугиня, обута в шалвари и с увяхнало герберче на реверчето! Позор ма, червена и в червата БКП-арке!
  • 23 !!!

    5 1 Отговор
    Тая е по-грозна, по-нагла и по-противна дори и от Курнела Импексовата!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дика

    2 1 Отговор
    Тая що не ходи да се шие с фирмите за училищните униформи, ми седнала да ръси мозък.
  • 26 ЯКО

    1 1 Отговор
    И бавният реотан на Ирена Атанасова светна! Яко!

    Има светлина в тунела...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол