ФАКТИ.БГ
  • галъп-
  • ваксина-
  • коронавирус

„Галъп“: 45% от българите не са се ваксинирали и няма да го направят

Причините за отказ от ваксиниране подлежат на обсъждане и по-задълбочено изследване

Публикувана: 21 Септември, 2021 16:09
109 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2107
„Галъп“: 45% от българите не са се ваксинирали и няма да го направят - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.

Около една пета от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани. Друга една пета – още не са, но казват, че ще го направят – немалка част от тях вероятно отлагат ваксинацията след прекарано заболяване. Има обаче и 45%, които нито са се ваксинирали, нито възнамеряват да го направят. Сред тях личат най-вече млади и представители на гетоизираните и маргинализираните общности. Има и около една десета, които не съумяват или не желаят да отговорят на въпроса за ваксинирането. Така, в крайна сметка, обществото ни се оказва разделено на две половини: едната се е ваксинирала или твърди, че смята да го направи, а другата – нито се е ваксинирала, нито смята да го направи. При това, част от онези, които твърдят, че ще се ваксинират, може би дават очаквания, а не искрения отговор.

Данните са от редовното, независимо изследване от тридесетгодишната програма на „Галъп интернешънъл болкан“, проведено между 2 и 10 септември по метода „лице в лице“.

Респондентите в националната извадка бяха помолени да определят коя измежду няколко опции се отнася за тях лично. „Ваксиниран/а съм с една доза от ваксина срещу коронавирус“, казват 5%. 19,2% казват, че са ваксинирани с две дози. Тези 19,2% са условно над милион от пълнолетните българи. Вижда се генералното покриване на декларации на респондентите и официалната статистика. Някои от ползваните у нас ваксини обаче предвиждат единствена доза, а ваксинация вече има и при непълнолетните – затова и не бива да се търси напълно дословна съпоставимост на декларативните данни с официалната статистика.

21,5% признават, че не са ваксинирани, но ще се ваксинират. Кои са те? Оказва се, че най-забележимият критерий в тази група е, че в нея са в по-голяма степен представени хора, които твърдят, че вече са боледували. Ако в цялата извадка над една трета от пълнолетните свидетелстват, че са изкарали болестта, то в групата на отговорите „не съм се ваксинирал/а, но ще го направя“ делът на прекаралите болестта е по-висок – около две пети. Валидна е хипотезата, че част от изоставането с ваксинирането се дължи именно и на това, че мнозина са прекарали болестта, респ. не бързат с ваксинирането или то не е на дневен ред.

Социологическите данни за преболедуване, разбира се, следва да се отчитат условно – доколкото става дума най-вече за декларативни отговори по твърде деликатна тема. Освен това, няма как да се отчете безсимптомното преболедуване. И все пак, показателите показват консистентни трендове в поредицата месечни вълни на изследване на агенцията затова и биха могли да се вземат за добра отправна точка. Те показват, че преболедувалите у нас са пъти повече от официално отчетените. А ако, например, процентите експериментално се отнесат не само към пълнолетните, но към всички българи, то може да се каже, че близо 2.5 милиона са преминали през заболяването. А с безсимптомни случаи, това число може да се окаже и по-сериозно.

В изследването има и по около една десета отговори на хора, които не съумяват да изберат опция по отношение на ваксините или пък по отношение на боледуването. Ако техните отговори се приспаднат, нивата на боледуване и/или ваксиниране могат да се пресмятат дори и на по-високи нива. При всичките възможни уговорки, това допълнително показва, че имунитетът сред българите всъщност не е на толкова ниски равнища. Това обаче очевидно се дължи повече на боледуване, отколкото на ваксиниране.

45,1% избират опцията „Не съм ваксиниран/а и няма да се ваксинирам срещу коронавирус“. Въпросните 45% отказващи ваксинация, се равняват условно на близо 2.5 милиона пълнолетни българи. Ако изводите се разширят и към непълнолетните, ще може да се говори и за много повече.

Що за хора са това? Демографските разрези показват, че в тази група младите са видимо по-добре представени, отколкото в групите на ваксиниращите се или възнамеряващите да се ваксинират. В по-голяма степен (а може би и във връзка с горното) присъстват и представители на маргинализирани общности, роми и други застрашени от социалните неравенства групи. Сред по-възрастните групи у нас пък ваксинирането е застъпено над обобщените за извадката нива. По-високо е ваксинирането (респ. по-ниско е нежеланието за ваксиниране) и в столицата. В групата на отказващите ваксинация като че ли не личи картина на преболедуване, която да е различна от общата картина на преболедуване.

Причините за отказ от ваксиниране подлежат на обсъждане и по-задълбочено изследване. При всички положения обаче, дял от 45% принципен отказ събужда тревога. При това, в отговори от типа „не съм ваксиниран/а, но ще се ваксинирам“ съвсем не са изключени и неискрени, социално желателни отговори.

След датите на изследването ваксинираните са повече. Но това не променя факта, че делът от около 45% отказващи е устойчив в няколко вълни на изследване. Междувременно темата вече търпи и частична идеологизация.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 26 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Милен Петров
1 Отговор
Всеки има право на избор!

Коментиран от #27


Оценка:
-7 +120

Майна
2 Отговор
Ще ви се, 80% не са инжектирани

Коментиран от #35


Оценка:
-10 +110

Последния Софиянец
3 Отговор
20 процента за ГЕРБ и 20 процента ваксинирани.Нормално!Освен гербавите други идиоти няма.

Оценка:
-12 +78

др Гей Билтс
4 Отговор
Истината е, че над 81% от българите никога няма да си сложат доброволно подписа под тая Пунтамара.

Коментиран от #95


Оценка:
-10 +121

Др.Агостино Нето МПЛА партия на труда
5 Отговор
45друг път..поне 80

Оценка:
-6 +84

КОВИД20
6 Отговор
Публикувано във факти.бг: Междувременно темата вече търпи и частична идеологизация
Не това не е идеологизация, а криминализация!

Оценка:
-5 +60

Майна
7 Отговор
Българинът е патил и парен каша душа, а е и любознателен и комбинативен...ЗАТОВА НЯМА ДА ГО УБИЕТЕ, НЯМА ДА СЕ ИНЖЕКТИРА,РАЗБИРАТЕ ЛИ..

Оценка:
-12 +89

Голям Слон
8 Отговор
Медиите здраво ни облъчват с тия ваксини и вируси. Спуснали са им поръчение. Където и да отвориш все някой някъде ти казва кога опасността от вируси ще премине. Няма значение дали е математик, политически анализатор, вирусолог, диетолог, ИНФЛУЕНЦър, политик или обикновен лъжец.. СПРЕТЕ!

Коментиран от #17


Оценка:
-7 +90

Мислещ
9 Отговор
А останалите 30% ще се шотнат на куково лято.

Оценка:
-2 +37

Последния Софиянец
10 Отговор
Победа за протеста в Айтос! Тировете ще бъдат отклонени.Честито свободни българи!

Оценка:
-5 +43

asd
11 Отговор
Много малко е 45%... Като се има предвид "ниво на образованост" и "ниво на образованието" в Тикволандия...+ факторът "Иво Христов"....и само 45% нямало да се ваксинират.

От тях повече половината са си цигойнъри по един или друг признак.

Оценка:
-55 +7

ТаУмВзе
12 Отговор
Тия от калъпа, как докараха 55 процента ваксани? 45 няма да се ваксат. Бухахахах Логика и пропорция.

Оценка:
-7 +34

Българи божият народ
13 Отговор
Четете евангелието и най вече откровение на Йоан глави 13-14.

Оценка:
-7 +29

Ей сега
14 Отговор
Ще се ваксинирам, когато с държавата си поделим отговорността.
Ако се разболеят от Ковид, хората могат да съдят държавата, защото тя НЕ спазва законите.
Как нашите управници НЕ спазват законите?
ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл. 10. (1) Отказва се издаване на виза и влизане в страната на чужденец, когато:
ал. 8. МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛАГА, че ще разпространи тежка заразна болест, страда от заболяване, което според критериите на Министерството на здравеопазването или на Световната здравна организация представлява заплаха за общественото здраве, или не притежава сертификат за ваксинация, или идва от район с усложнена епидемична и епизоотична обстановка;

Плажовете, хотелите и ресторантите бяха препълнени от туристи. Там няма ли Ковид? Нали казват, че здравето на хората е по важно от печалбите на мутрохотелиерите?
НАШИТЕ ЗАКОНИ СА ПАРАГРАФ 22.

Коментиран от #54


Оценка:
-8 +39

Българин
15 Отговор
Супер, сега ние ваксинираните ще останем живи а неваксинираните глупаци лека им пръст.. После пак ревете защо затварят бизнеси... по италианския почин , който не ще да се ваксинира да си стои у дома...

Коментиран от #36, #50, #71, #86


Оценка:
-74 +10

Спартааа
16 Отговор
Сатанисти в България ударихте на камък!

Коментиран от #73


Оценка:
-7 +55

честен ционист
17 Отговор

До коментар #8 от "Голям Слон":


И къде пък ти казаха, кога ще премине опасността. Опасността никога няма да премине, именно затова ще има боц на 6 месеца, или на село при птичките и пчеличките и газените лампички.

Коментиран от #19


Оценка:
-40 +6

гадно
18 Отговор
Ало сметките не ви излизат останалите 3 пети на са 45% , а 60%

Оценка:
-3 +26

Голям Слон
19 Отговор

До коментар #17 от "честен ционист":


Можеш да отвориш някоя пловдивска медия и ще видиш какво се случва там: горе-долу 5-6 пъти на ден все някой ни опява, че ако се ваксинираме, всичко ще се размине :-))) И тук е същото. Просто трябва да имаш очи и да четеш или между редовете, или самите редове.

Оценка:
-4 +38

Амен алелуя
20 Отговор
Мръсни сатанисти рогатия скоро идва си ви прибере в най тъмният горещ и дълбок пъкъл на ада!

Оценка:
-4 +39

Едва ли
21 Отговор
са 45%, като гледам как стремително намалява броя на желаещите за опитни мишленца въпреки масираната пропаганда. Като нищо истинското число е 75%%%. Очеизвадно е, че не става дума за загриженост за здравето, а за някакви съмнителни подбуди. И продължава да ме озадачава стремителността на налагането на експерименталните течности, защото не е само за парички, милиарди. Гордея се с мнителността и мъдростта на българите!

Оценка:
-5 +54

абг
22 Отговор
Отново откровена лъжа, най-малко 80% са.

Оценка:
-5 +36

модерен фазер
23 Отговор
продавам отрова за бавна евтаназия!

Оценка:
-8 +35

Реалист
24 Отговор
Бай ти Ганя е тарикат, как така ще му казват да се ваксинира...?! Българите сме малък и МНОГО прост народ, отново се доказва! Не случайно сме на опашката на Европа...по ВСИЧКО, включително и ваксинация. Няма нищо случайно и всеки народ си заслужава съдбата, за съжаление...

Оценка:
-52 +8

Джавахарлал Неру и Раму
25 Отговор
Адв. Емил Василев: Май накрая доц. Мангъров все пак ще се окаже прав

Публикувано

преди 3 дни

на

19.09.2021 

Май накрая доц. Мангъров все пак ще се окаже прав. Според някои учени /виж публикация на страницата на Илиян Василев/ ваксините са главна причина за непрестанните мутации на Ковид 19. Т. е. ако нямаше световна кампания за ваксиниране вирусът отдавна щеше да е минал, да си е заминал и да сме го забравили.

Ваксините го поддържат в активно състояние и му дават време да мутира, тъй като огромен брой реципиенти са изградили имунитет без да са преболедували. Това по косвен начин поддържа висок броя на хората, които не са преболедували и не са ваксинирани.

Не изключено по този начин след време да се появи някоя особено опасна мутация на Ковид 19, която наистина да застраши човечеството.

Никой обаче не е в състояние да отговори на въпроса дали световната ваксинационна кампания трябва да продължи или е по-добре да бъде прекратена.

Дали пък вече вирусът не е изградил такава способност за самоусъвършенстване чрез автомутации, че вече да не подлежи на никакъв контрол. Ако е така, най-застрашени ще бъдат хората, които не са ваксинирани и не са преболедували и обратното, най-малко застрашени ще бъдат хората с естествен имунитет на база преболедуване.

Накрая май „печеливши“ ще се окажат хората, които отказаха да се ваксинират, преболедуваха и оцеляха. Останалите да му мислят.

Емил Василев

Оценка:
-6 +44

Амен
26 Отговор
Монасите от планината Атон забраняват ваксинирането подписването на декларация и притежаването на ковид паспорт.

Коментиран от #75


Оценка:
-3 +32

27
Този коментар е премахнат от модератор.
Българка
28 Отговор
На какво се дължи това? Първо на това, че българина е лъган много и от всички, най-вече от собствените му управници. Старата комунистическа максима, "не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря", важи навсякъде в обществото. Второ,нежеланието на водещите вирусолози да излязат с обща ОБОСНОВАНА теза относно "за" и "против" ваксинирането на доказано преболедувалите. Това са 1/4 от населението. За да не се чудите коя от четирите Българки съм ще добавя,че вината в момента е на неадекватния служебен министър и шефа му фатмака, страх ги е да не ги обвинят в пристрастност.

Оценка:
-11 +29

матряла
29 Отговор
Ако щете. Немците понеже са прости, вече са 60% ваксинирани. Французите са 70%, а евреите 80%. Не знам кой е простият в случая.

Коментиран от #37, #52, #76


Оценка:
-51 +8

АБВ
30 Отговор
45% простаци е доста

Коментиран от #40


Оценка:
-28 +6

ЕВРО НЮЗ
31 Отговор
Преди няколко дена видях с очите си как работи пропагандната машина за страх и манипулации. Пътувах през Сърбия, Хърватска, Словения за Италия. Пребирам се и чета.. В СЛОВЕНИЯ ВЕЧЕ НЕМОЖЕТЕ ДА ЗАРЕДИТЕ ДОРИ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ БЕЗ СЕРТИФИКАТ. ... Бях минал от там преди 8--10 часа и никъде не видях нищо подобно. Никъде не видях маски, само в Хърватия на един бар момчето на касата беше с маска. Но сертификати никъде нито е искал някой, нито е питал

Оценка:
-4 +50

Fake pandemik
32 Отговор
Една ПОЗНАТА от Пфайзер - ваксина и спря сърцето на 2 ри ден

Оценка:
-6 +35

33
Този коментар е премахнат от модератор.
Алф
34 Отговор
Ромите и неграмотните, от тези си пати цялата държава!

Коментиран от #39


Оценка:
-34 +4

Хахахаха
35 Отговор

До коментар #2 от "Майна":


Ми да де! Той нали един политик каза, че 80 процента от обществото са ......., айде нататък знаете!

Оценка:
-28 +2

Чакай
36 Отговор

До коментар #15 от "Българин":


Ваксинираните ще падат като листата на есен.

Оценка:
-11 +26

ми ти бе
37 Отговор

До коментар #29 от "матряла":


Ми ти примерно.си рядко проздЪ

Коментиран от #44


Оценка:
-1 +14

ЕВРО НЮЗ
38 Отговор
Ватикана ги ваксинираха първи 100% веднага след като излезна тоя бъркоч.. Новината от вчера... 13 кардинали заразени и един пукнал.. На кого да вярва българина..??????

Коментиран от #82


Оценка:
-3 +47

Мислещ
39 Отговор

До коментар #34 от "Алф":


А като им направят по-примамливи томболи и почнат да се редят на опашки, какво ще разправяте, че са умни люде с голям потенциал, нали?

Коментиран от #64


Оценка:
-9 +7

тарикато
40 Отговор

До коментар #30 от "АБВ":


80 % процента са лош матрял. И БСП го казаха, и от ГЕРБ. И все чакат спасителя.

Оценка:
-20 +2

41
Този коментар е премахнат от модератор.
Госあ
42 Отговор
Би трябвало анкетата да бъде дали хората биха се ваксинирали с класическа ваксина или протеинова ваксина, каквито са противогрипните досега. Ако пак кажат - не, да почват да стрелят с пушки по улиците със стрелички с най евтината ваксина. Като по диви животни. 😂

Коментиран от #69


Оценка:
-20 +2

Реалист
43 Отговор

До коментар #33 от "Ами няма да се ваксинирам бе,За чий Ой":


Кому е нужно да пишеш подобни лъжи бе, нещастник?!

Коментиран от #49


Оценка:
-16 +8

ко рече
44 Отговор

До коментар #37 от "ми ти бе":


Научи се първо да пишеш и да ползваш правилно пунктоацията.

Коментиран от #46, #66


Оценка:
-8 +0

Дамм
45 Отговор
Хората са го казали: „Прост народ, слаба държава” В случая прост народ - на първо място по смъртност в ЕС!

Оценка:
-31 +9

хахахааа
46 Отговор

До коментар #44 от "ко рече":


Ми ся.Га ти казва човек че си проздъ.. Така си е .

Оценка:
-0 +9

43t4
47 Отговор
Абе тук нали сте фенове на Киро канадеца, той каза да се ваксинирате. Ще го послушайте ли тариката?

Коментиран от #51


Оценка:
-4 +18

ТО И КОЛАНИТЕ И КАСКИТЕ
48 Отговор
НЕ ПРЕДПАЗВАТ И 50% АМА ГИ СЛАГАТЕ,А ЗАЩОТО ГЛОБА И ОДИ ПЕШ,А ТЕ ТАКА И С ВАКСИНИТЕ ЩЕ СТАНЕ .....

Коментиран от #65


Оценка:
-17 +1

ваксърите в ужаз
49 Отговор

До коментар #43 от "Реалист":


Не са лъжи.МНОГО ВИ СЕ ИСКА,НО НЕ СА ЛЪЖИ!!!!

Коментиран от #83


Оценка:
-4 +14

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Мислещ
51 Отговор

До коментар #47 от "43t4":


Голяма шизофрения, като колегите им в щатско. Първи антиваксъри, ама припадат по Тръмп, дето нон-стоп дудне как всеки трябва да се ваксинира и ваксината е "уондърфул". И тук така. 80% антиваксъри, обаче готови да гласуват за соросоиди и тикви (Дето деже в магазина не им даваха да отидат когато искат и изкъртваха пейки).

Коментиран от #56


Оценка:
-6 +5

7777
52 Отговор

До коментар #29 от "матряла":


Немците са мега прости също като теб.

Оценка:
-3 +19

Ама яко ше ви биеме
53 Отговор
Бизнес тарикатчетата се боцнаха с ваксината на антихриста,народа не иска и няма кой да консумира и май много се озлобиха.

Оценка:
-2 +29

54
Този коментар е премахнат от модератор.
Продай България
55 Отговор
Предлагам безсмъртните да спрат пропагандата

Оценка:
-0 +29

Алоуууу
56 Отговор

До коментар #51 от "Мислещ":


Абе човек,казвам ти от 20 в интензивното интубирани,и 20те са ваксинирани бе..какво се плюнчиш

Коментиран от #58, #60


Оценка:
-4 +29

Продай България
57 Отговор
Предлагам безсмъртните да спрат 1/5 е 20% прости като налъм

Оценка:
-0 +9

Алоууу
58 Отговор

До коментар #56 от "Алоуууу":


В другата болница се оказа че са 50на 50 ...ТОВА СА ФАКТИТЕ

Оценка:
-4 +11

Мюсюлманин
59 Отговор
Иса (алейхи салам) ще смаже антихриста и неговата робовладелска система.

Оценка:
-7 +2

Мислещ
60 Отговор

До коментар #56 от "Алоуууу":


Нещо не си ме разбрал, и аз това пиша, че ковидиот-фашизмът е най-големият проблем, а масово дори антиваксърите го подценяват и са готови да подкрепят партии и политици, които съвсем открито водят противоположна политика.

Коментиран от #61


Оценка:
-1 +15

алооу
61 Отговор

До коментар #60 от "Мислещ":


Да,извини ме!!!!Съгласен съм с теб!

Оценка:
-1 +7

ГРАД КОЗЛОДУЙ
62 Отговор
вирусът не ековид а ваксината е отрова ХОРАТА НЕ СА БУДАЛИ затова и н се ваксинирват

Оценка:
-3 +23

Да си знаете
63 Отговор
Умират деца на по 14 години вследствие от ваксината.

Оценка:
-3 +19

Алф
64 Отговор

До коментар #39 от "Мислещ":


Ами не, ваксината не те прави по-образован!

Оценка:
-1 +19

Я па ти
65 Отговор

До коментар #48 от "ТО И КОЛАНИТЕ И КАСКИТЕ":


Те обаче се и махат като слезеш от превозното средство, нали се сещаш?

Или колана ти го зашиват за кожата перманентно, а каската ти я занитват за черепа?

Оценка:
-1 +15

Хахахахаа
66 Отговор

До коментар #44 от "ко рече":


ПунктООООация, а! Нещастник!

Оценка:
-0 +3

Ако спрете Витанов и Л Томов да пишат
67 Отговор
Идиотщини, повече хора ще се ваксинират Кацаров!! Тези двама психари на практика работят против Ваксиниронето!! Кацаров, спри ги тези двамата,!! Те са Психо, те не са медицински лица!! Тези непрекъснато дразнят хората с простотии те си, и много хора виждат, че тези са нередовни, а Агитират за Ваксинация, а на практика ефекта е обратен, само Опсихясват Народа!!! Кацаров, помисли и направи нещо, тези не са полезни на обществото, а напротив!!! Кацаров не спи, събуди се, махни Психарите!!!

Оценка:
-3 +11

Един
68 Отговор
И 20 % са с фалшиви сертификати по 200 уева. Защо никой не говори за това, не знам. А всички са наясно.

Коментиран от #74


Оценка:
-1 +20

Ти да не мислиш,
69 Отговор

До коментар #42 от "Госあ":


че обикновените хора, които не са/сме запознати по-подробно с тази тематика, правим разлика между различните ваксини. Както казах и преди, ти си единственият коментиращ тук, който диференцира между различните видове. Другите са/сме "за/против" всички ваксини срещу CoviD. Ей така, по принцип, а не защото знаят/знаем, з какво точно иде реч.

Коментиран от #97


Оценка:
-1 +8

45 процента
70 Отговор
"При това, в отговори от типа „не съм ваксиниран/а, но ще се ваксинирам“ съвсем не са изключени и неискрени, социално желателни отговори."

"Социално желателен отговор"...?

Абе, тия как са го правели това проучване, та чиляка от зор-заман да им каже "бе не съм, ама ще се! Честна европейска!"?

Дърпат го от улицата в близкото мазе, връзват го за стола, светват му с прожектор в лицето, и един глас с лек немски акцент го пита: "Ти... не си се набол. Но ще се ваксинираш... нали?" XD

Оценка:
-0 +11

NikNay
71 Отговор

До коментар #15 от "Българин":


Ти проЗт ли си или само се правиш на такъв ? Ваксинирал си се от страх а страхът убива духа ! Сега те е яд че си с топки колкото Тук Так и злобееш срещу хора които не се поддават на внушенията и манипулациите на медиите ,

Оценка:
-2 +17

Тра-ла-ла
72 Отговор
Сред гетоизираните ( каквото и да значи това) са и много здравни работници, лекари и учители! С поръчкови проучвания отново се опитват да ни втълпят, че само необразованите отказват да се ,,ваксинират"! 😂😂😂

Оценка:
-0 +20

Тра-ла-ла
73 Отговор

До коментар #16 от "Спартааа":


,😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Оценка:
-1 +1

Абе сигурно не са чак
74 Отговор

До коментар #68 от "Един":


20% с фалшиви сертификати, но със сигурност има и такива сред тези със сертификатите.

Оценка:
-1 +7

Тра-ла-ла
75 Отговор

До коментар #26 от "Амен":


Някои да, други не! Да не мислиш, че там няма л@ мпени?

Оценка:
-1 +0

Тра-ла-ла
76 Отговор

До коментар #29 от "матряла":


И аз незнам! Честно! 🖖😂😂😂

Оценка:
-0 +2

12345
77 Отговор
Тикво вземи ген Годжи и идете да молите за още ваксини

Оценка:
-1 +1

78
Този коментар е премахнат от модератор.
ЕКСПЕРИМЕНТ
79 Отговор
Ако се предложат ВАКСИНИ, А НЕ АБОНАМЕНТ ЗА ТАКИВА, до другата СПУСНАТА ПАНДЕМИЯ - НА ДРАГО СЪРЦЕ, УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛНИ СКРУЧОВЦИ!
Инак границата от ваксина и газ камери е минимална!

Оценка:
-1 +14

Те за
80 Отговор

До коментар #78 от "нидялко":


Те за това май я и слагат...

Оценка:
-0 +4

Ха ха ха
81 Отговор
Първо се представя за ваксина препарат който не отговаря на изискванията и критериите за ваксина.(ваксината изгражда имунитет, а този препарат не)
Второ не се изследва "болестта" , забраняват се аутопсии, крие се информация.Манипулират се данни. Раздават се награди и пари на ползващите препарата. Налага се цензура на всякакъв вид мнения и информация(освен на производителите на препарата представен, като ваксина).
Трето.Задължават те да използваш препарата със най-различни силови методи, като се подпишеш , че го правиш доброволно, но ако се разболееш вследствие на употребата му производителя не носи отговорност.
.......... ако един ден се изработи ваксина бих се ваксинирал, НО до сега никой не ми е платил да съм му опитна за мишка на мними препарати.

Коментиран от #85, #87


Оценка:
-2 +21

Ами
82 Отговор

До коментар #38 от "ЕВРО НЮЗ":


Ако не бяха ваксинирани, може би поне още двама щяха да „пукнат“, както Вие се изразяваате.

Коментиран от #89


Оценка:
-7 +0

Реалист
83 Отговор

До коментар #49 от "ваксърите в ужаз":


Не са лъжи ли??? Я дай информация кой е града??? Дай линк бе, мекотело??? Или викаш това не са го писали...а е само в болния ти мозък?! Пфуууу....-никога няма да се оправи България! Срам!!!

Оценка:
-6 +1

пациент
84 Отговор
"най-вече млади и представители на гетоизираните и маргинализираните общности"

нито съм толкова млад, нито съм "гетоизиран", а и "маргинализиран" не ми се чини да съм.

Оценка:
-0 +14

85
Този коментар е премахнат от модератор.
Българин
86 Отговор

До коментар #15 от "Българин":


Искам да ти чуя мнението след година, две по този въпрос. Успех. Дано не ти кажат да ходиш надупен, че няма да се изправиш цял живот.

Оценка:
-2 +6

Мирослав
87 Отговор

До коментар #81 от "Ха ха ха":


Договорът за предварително закупуване на ваксините между ЕС и Curevac се намира в една охранявана стая - reading room в Брюксел. Изпълнителната власт държи в тайна съдържанието на договора, позволявайки само частичен достъп в охраняваната стая за четене при условие че няма да се правят снимки или записки от договора. Тази секретност не е случайна, крият нещо страшно. Разрешителното за използване на тези генни препарати за сега е бюрократично и няма общо със здравеопазването. После се чудят защо хората нямат доверие. В такъв случай ако ще се бодете , съдебната отговорност пада върху този който ви поставя инжекцията, за това трябва да имате предварително личните данни на ваксинатора- лекар или мед.сестра.

Коментиран от #90


Оценка:
-1 +14

Грульо
88 Отговор
Какви две половини, 20% ваксинирани са много далеч от половината. Стига сте опявали с тия ковит ваксини. . :D

Оценка:
-0 +11

ЕВРО НЮЗ
89 Отговор

До коментар #82 от "Ами":


Е, как. Нали Тестер Ковидарите се перчите че сте безсмъртни.. Ходите без маски навсякъде демонстрирайки чипа си. Тия ваксаните защо се заразиха

Оценка:
-0 +13

ЕВРО НЮЗ
90 Отговор

До коментар #87 от "Мирослав":


На Фризера в документацията пише.... ПРЕПАРАТА СЕ НАМИРА В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПЕРИОД И РЕЗУЛТАТА ОТ ТЕСТВАНЕТО ЩЕ Е ИЗВЕСТЕН НА 31 ДЕКЕМВРИ 2023 ГОДИНА...... Но това важиало за всички.... Търсят се Тестер Ковидари безплатни.

Коментиран от #98


Оценка:
-1 +13

Vladi
91 Отговор
Страните в които са били Социалистически , са високообразовани , ученик завършил 8 ми клас по соца , е по образован от висшист с две висши в днешно време , ако и като правопис и граматични грешки ! Доказано !там търсете причината , родител от социализма никога не би ваксинирал нито родителите си, нито себе си нито децата си, много ги е яд Бил Гейтс и компания , че все още има интелигентни , умни и незомбирани хора които знаят за какво става въпрос

Оценка:
-2 +12

бай Даньо
92 Отговор
Забравили са да направят извод че има здрава корелация между нежелаещи да се ваксинират и симпатизанти на партиите на "промяната" . Което не е ново но е отново доказателство че тия са хванат (или изтървани ) от гората малоумници ... обърнете внимание на тоя форум и ще разберете че съм прав.

Коментиран от #94


Оценка:
-7 +1

Vladi
93 Отговор
20% от Българите са ваксинирани , следователно 80% от Българите НЕ са ваксинирани ! нещо сложно да има като процент ? Какви са тея 45% нещо не разбрах , в статията пише , че 45% няма да се ваксинират !следователно 55% ще се ваксинират , иий бре , какго сметнахте ?ваксини се бракуват всеки ден , това беше 20% прости и необразовани хора се набодоха , кой се прецакал прецакал , повече балъци не търсете , тея 55% никога няма да ги стигнете , тея 20% от ваксинираните вече съжаляват , вие още балъци търсите

Оценка:
-0 +14

Е бива ли
94 Отговор

До коментар #92 от "бай Даньо":


Е бива ли така да говориш за Ваксиниран1403, Имунолога, Вирусолога и оня DELTAMAX, да де, DELTAVAXX?!

Оценка:
-0 +2

Спокойно чичо
95 Отговор

До коментар #4 от "др Гей Билтс":


Чували има бол, нема се плашиш....

Коментиран от #96


Оценка:
-5 +0

Има
96 Отговор

До коментар #95 от "Спокойно чичо":


Има, седят си от миналата година, барабар с камионите.

Оценка:
-1 +6

Госあ
97 Отговор

До коментар #69 от "Ти да не мислиш,":


Принципно не е и нужно хората да са запознати с биотехнологиите и методите в молкулярната биология. Според мен основната причина е недоверието в държавата и властите. Което си има и причина, а според мен в днешно време е дори “здравословно” , въпреки че аз лично не съм толкова убеден дали е толкова здравословно в случая, въпреки явните шашми в случая. Разбира се, всеки може да си зададе въпроса защо трябваше да се използват експериментални и слабо проучени ваксини за този случай и то при масово ваксиниране ? Топ вирусолози също го зодадоха. На тези, които имат понятие по въпроса беше ясно от самото начало, че ваксините ще имат ефективност като тези против грип. Но защо не използваха добре проучени и безопасни технологии като при грипа или свинския грип ? Както стана в Китай.

Коментиран от #99


Оценка:
-0 +9

Vladi
98 Отговор

До коментар #90 от "ЕВРО НЮЗ":


И още нещо пише на фризера ” ВНИМАНИЕ !
СЛЕД ИЗПОЛЗВАНЕ ОПАКОВКИТЕ ДА СЕ ИЗГАРЯТ В СПЕЦИАЛНИ ЗА ЦЕЛТА ПЕЩИ ! ДА НЕ СЕ ИЗХВЪРЯТ В КОНТЕЙНЕРИ ЗА ДА НЕ СЕ НАТРОВИ ОКОЛНАТА СРЕДА !СЛЕДВА ГЛОБА 1000 лв ! ВНИИМАНИЕ !БИОЛОГИЧЕН ОТПАДЪК , ОТРОВА ! честно , не знам колко прост трябва да си да позволиш това да ти го инжектират в тялото и да ти влезе в кръвта , натова и отгоре да подпишеш декларация , че знаеш какво ти инжектират , което не е вярно и ако умреш утре сам си си виновен и никой лекар не носи отговорност , недоумявам наистина колко прости хора ходят по земята ,че и коли карат , не е истина

Коментиран от #100


Оценка:
-0 +17

Въпроси,
99 Отговор

До коментар #97 от "Госあ":


на които не мога да ти отговоря. За ваксините четох, че Модерна от самото си създаване се занимава с разучаване и развитие на тази "технология". Може би са видели шанс в момента да "пробият" път за нея. За добро или за лошо. Това е само предположение. Струва ми се, че по начало има недоверие спрямо новото/непознатото. Но, четейки коментари тук, оставам с впечатление, че много от хората не са толкова добре запознати, колкото си мислят, дори със старите, използвани от години ваксини. Но някак не се и интересуват като че ли от тях. Вниманието е насочено изцяло към "ваксините" срещу CoviD, като всеки изказва мнение "за" или "против" ваксините, поставяйки ги под общ знаменател. Това говори, че хората не се интересуват толкова от самата тема, а просто искат да упражнят правото си да изкажат мнение...някакво мнение. Със сигурност недоверието към държава, власти, здравеопазване играе роля, със сигурност има и основателни причини. Но, когато става въпрос за личното здраве, мисля, че е редно да не се "протестира" само от любов към спорта. Ей, го на, "Анонимен" открай време поства един Copypaste за RT-PCR теста, а дори не си е направил труда да а провери какво точно пише в текста. Иначе щеше да открие и сам грешката, н акоято му обърна внимание ти тази сутрин. 😆

Оценка:
-2 +2

Да ...
100 Отговор

До коментар #98 от "Vladi":


не е истина.

Оценка:
-1 +2

yordan
101 Отговор
ГЕРБАВИ АГЕНЦИЯ .АМА КЪДЕ Е ОНЯ С ЧУВАЛИТЕ И БОТОКСА ЧЕ МНОГО ПОЗНАВАТ

Коментиран от #104


Оценка:
-0 +5

Пламен
102 Отговор
Пенсиониран пилот съм повече от 20 години , последно летях с БГА Балкан и изпълнявах три директни полета с ТУ 154 като Командир , София — Ню Йорк и обратно, София — Бангкок и обратно , София — Хараре и обратно , не съм ваксиниран и няма да се ваксинирам ,чак сега разбирам , че съм нискообразован от и от малцинствата

Коментиран от #106


Оценка:
-0 +13

Делта Фронт
103 Отговор
Хаха те и в Индия нещяха ама като ги подпука Делтата и ваксините свършиха за 1 седмица - е вече беше късно. Та така и в България ...

Оценка:
-9 +1

Тиквеници
104 Отговор

До коментар #101 от "yordan":


Ами не познават ли? Или нямахте вчера 2400 нови заразени и 130 починали? Покачва се делтата и ще ви начука чугунените тикви.

Коментиран от #107


Оценка:
-9 +1

Hoho Boho
105 Отговор
"Около една пета от пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани."
Те КАЗВАТ 20% пълнолетните българи вече са напълно ваксинирани.
и
"Има обаче и 45%, които НИТО са се ваксинирали, НИТО възнамеряват да го направят"

Много плоска манипулация...

Можеха и така да го напишат:
Има обаче и 2%, които НИТО са се ваксинирали, НИТО възнамеряват да го направят
и ТАКА СЪЩО са дюстабанлии...

Оценка:
-0 +6

Човек се учи
106 Отговор

До коментар #102 от "Пламен":


докато е жив!

Оценка:
-2 +1

НямаХте
107 Отговор

До коментар #104 от "Тиквеници":


"Нямахте"? Ти, като не си един от нас, къде си вреш гагата в българската статистика? Гледай си твоя гьол, който и да е той.

Коментиран от #109


Оценка:
-0 +3

108
Този коментар е премахнат от модератор.
qwor
109 Отговор

До коментар #107 от "НямаХте":


КАТО ЧЕТА СЕ СРАМУВАМ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН - ПАК НА ПОСЛЕДНО МЯСТО,,,,,ПАК НА ПЪРВО ПО СМЪРТНОСТ.ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ВСИЧКО,КОЕТО НИ СПОЛЕТЯ И ЩЕ НИ СПОЛЕТИ.ОВЦЕ,А НЕ НАРОД.

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5