Last news in Fakti

30 Септември, 2021 10:33 2 543 70

Новаков за заседналия кораб: Не съм сигурен, че уволнение в разгара на криза би помогнало

  • камен бряг-
  • андрей новаков-
  • заседнал кораб

Според евродепутата страната ни трябва да потърси помощ отвън за ситуацията край Камен бряг

Новаков за заседналия кораб: Не съм сигурен, че уволнение в разгара на криза би помогнало - 1
Кадър бТВ

Не съм сигурен, че уволнение в разгара на криза, която човек трябва да управлява, би помогнало. С тези думи евродепутатът Андрей Новаков коментира пред бТВ решението на министъра на транспорта да уволни изпълнителния директор на ИА "Морска администрация" Живко Петров заради заседналия кораб край Камен бряг.

Новаков отправи критики към държавния глава Румен Радев заради липсата на реакция от негова страна.

"Без да съм водолаз или капитан на кораб, знам, че твоята работа е да създадеш организация и среда, в която експерти да вземат решения. Новината за създаването на кризисен щаб е от 28-и септември. Ако за 8 дни не си съставил щаб заради бившите управляващи или лошото време, има въпроси, на които трябва да отговориш", каза той.

Според евродепутата страната ни трябва да потърси помощ отвън за справянето с кризата.

"Не е необходимо да притежаваш техника, която да се справя с подобни ситуации, които се случват веднъж на 5 или 10 години. Европейската агенция за морска безопасност съществува заради това, тя третира дори нефтени разливи и не знам някой да я е търсил. Ако имахме разпознаваемост на това правителство в Турция и адекватна реакция, техника щеше да е дошла в рамките на 24 часа, както щеше да се случи преди година", заяви депутатът.

Андрей Новаков видя и определен "почерк на поведение" в действията на управляващите.

"Ресорният вицепремиер обеща, че ще внесем Плана за възстановяване и устойчивост до 30 юли, а до 30 септември все още не е внесен. Заедно с Хърватия влязохме в чакалнята на Еврозоната - Хърватия подписа меморандум с ЕК и вече може да сече евро монети. Протака се, не се спазват срокове", твърди Новаков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този Живко Петров

    51 5 Отговор
    От герб ли е? Поредната некадърна калинка, натоварена с подривна дейност от шкафа?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 истина е

    40 4 Отговор
    Даже много закъснея уволнението
  • 4 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    7 28 Отговор
    Цените яко нагоре, кораба яко в скалите....няма отърване и от двете

    Коментиран от #14, #48

  • 5 Тюлен монах

    11 5 Отговор
    Все по-логично ми звучи първата идея, когато казаха да взривим кораба!

    Коментиран от #25

  • 6 768

    35 6 Отговор
    Гнусен кариерист гербераст , предай много поздрави на мутрата от село Банкя! И има хора , които гласуват за тези крадци и БезБожници! Господи пази България!

    Коментиран от #37

  • 7 Бамбука

    26 2 Отговор
    Ако за 8 дни не си ..шаб..Ами нали Морска администрация. Тя за какво е ? Да получава заплати и да ходи в командировки ли ?
  • 8 big

    25 2 Отговор
    Определено не би помогнало, но няма и да навреди! Уволнението е резултат на некомпетентните действия до този момент и успокояване на общественото мнение! За дадената ситуация не са виновни нито той, нито служебния министър, но по политически причини се атакува министъра. За всичко това, вината е на всички управляващи досега и най-вече ГЕРБ, за 12 години на власт нищо по отношение на спасяването на море!
  • 9 ГАЗ ДО ДУПКА

    27 2 Отговор
    Няма право на мнение Един от подл?гите на ГЕРБ
  • 10 Я кажи

    23 2 Отговор
    кой го назначи на този пост през 2014 година и тогава говори!
  • 11 българка

    25 3 Отговор
    И ГЕРБ са като заседналия кораб - от тях само вреди за държавата, но трябва време и правилен подход, за да се разчистят последиците! Но и това ще стане!
  • 12 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    6 23 Отговор
    Кораба не помръдва, заседнал е...като твойте управление
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 На тебе гугутко

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА":

    Яко в дуплото! Щом така виеш и пищиш значи сме ок! Ти не си народът, а трол от шкафа! Колкото юовече пищиш, толкова по-добре!

    Коментиран от #53

  • 15 Българка

    25 2 Отговор
    Какво значи според Новаков разпознаваемост в Турция на правителството? Да ходят министрите при Ердоган за одобрение, даване на дарове, правене на схеми или какво.....? Та нали корабът е на Турска фирма? И според него не трябва да се уволнява прекия виновник за бавенето и неадекватните действия на изпълнителния директор на Морска администрация, а отговорност да носи Радев. Радев ли трябва да отиде и на място да организира спасителна организация, при толкова шефове- чантаджии с тлъсти заплати? Може би и за застудяването и влошаване на времето според герберите е виновен Радев? Не се спряха да плючт срещу президента, а Борисов не смее да излезе очи в очи нито на дебат с Радев, нито да се кандидатира и влезе в битка за президентството

    Коментиран от #39, #43

  • 16 бай Киро

    7 4 Отговор
    Целия тоя цирк от протестите насам е за да се утвърди нов мандат на ГРОБ. Цирк и театър в които за куршум са преди всичко са гласоподавателите.Трудно е да се повярва но но както и със сходния цирк при Орешарски,по някакъв начин дебилните гласоподаватели докараха тумор по ужасен от гробарския.

    Коментиран от #19

  • 17 Верно ли

    8 1 Отговор
    Снимките със заседналия кораб също не помагат, но някои много държаха да си ги направят.
  • 18 мародер

    12 2 Отговор
    Ами да го повишим тогава!? Май всички вАС в европарламата трябва да уволним! Никаква полза от вас! Освен да служите и защитавате чужди на българският народ интереси, само за своя сметка друго не правите.
  • 19 www

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "бай Киро":

    Спокойно, Бай Киро, ние този цирк го гледаме вече 30 години и им знаем всичките номера. За закрепостените гласоподаватели няма да говоря, но съветвам Отвратените да отидат да гласуват този път!
  • 20 ХА ХА

    9 6 Отговор
    Николай Младенов е избраникът на Бойко Борисов за кандидат-президент на ГЕРБ-СДС. Той вече бил дал съгласие, но поискал да се забави обвяването му до последния момент. Трябвало да уреди отношенията си с Вашингтонския институт за политика в Близкия и Средния изток (WINEP), където е гостуващ сътрудник.

    Това съобщиха за Фрог нюз източници от централата на ГЕРБ. Бившият военен и външен министър по времето на първия мандат на Борисов, е считан за идеалния противник на сегашния държавен глава Румен Радев. „Млад, умен, с опит, знае езици, симпатичен и дори сексапилен“, - е характеристиката, която му дават гербаджии, убедени, че Младенов ще победи Радев дори още на първи тур. Те изключват възможността лидерът на партията Борисов да се яви срещу Радев, като се аргументират, че той е нужен на ГЕРБ, където бил като „патриарх“. Вежди Рашидов го описа като „морален, мачо и много харесван у нас и в чужбина“… Самият Борисов обаче се страхува от тежка загуба срещу Радев, която той трудно щял преживее. Това означавало и разпад на ГЕРБ.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    4 3 Отговор
    Заседналият кораб ни показва управленска немощ
  • 23 аха

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "ХА ХА":

    За това ли беше голямата тайнственост? Ние го познаваме, няма никакъв шанс. Благодарим му за натовския радар на вр. Ботев, вече слушаме ефирно радио без приемник!
  • 24 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    1 13 Отговор
    Кораба ще ти изяде главата....плюс високите цени.....

    Коментиран от #27, #66

  • 25 Кую

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тюлен монах":

    Туба нафта и шашка.
  • 26 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    1 9 Отговор
    То да е само кораба и цените....щяха да внесат плана за развитие до 30 юли...стана 30 септември и правителството си крепи ушите...Петканов, четеш ли

    Коментиран от #30

  • 27 asd

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    А на вас, калинки, Хаосът ще ви изяде главата. Както вече казах, злобата ви довърши!
  • 28 БСП ФАТМАЦИТЕ

    1 3 Отговор
    Кажете името на фирмата собственик на кораба....поне това да знаем....не го криите
  • 29 ТАКА ДЕ

    7 0 Отговор
    Добре че кораба не е огромен танкер с нефт....че морето ни наистина щеше да ...почернее
  • 30 Айде улево

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    мръшите на ГЕРБ.
    12 годин на власт и последно място в ЕС и си мълчахте а сега отворихте плювалниците.

    Коментиран от #31

  • 31 ТАКА ДЕ

    2 8 Отговор

    До коментар #30 от "Айде улево":

    ПОСЛЕДНИ, АМА СРЕД НАЙ БОГАТИТЕ.......ОЧАКВАХМЕ РАДЕВ ДА НИ ИЗДЪРПА НАПРЕД.....той още ни закотви на дъното
  • 32 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 10 Отговор
    Радев, кога за последно ходи на пазар.......
  • 33 Реалиста

    4 5 Отговор
    Вече всичко няма смисъл и значение.Екологичната катастрофа е неминуема, благодарение на всички знайни и незнайни некадърници това число и на Новаков.Тъпи и прости, но жадни за доходоносни постове.
  • 34 Новаков?? Дали си внук на Борис Новаков!

    10 2 Отговор
    Този на Корабна администрация не си мръдна задника цяла седмица, до го чакат да му, дойде кефа, да се Разцепи кораба, и Гербери те това чакат, да почват да Реват, че Радев нее взел мерки!! Забавиха го даже, този Стар Кадър съботираше работата!!!

    Коментиран от #36

  • 35 Лост

    4 1 Отговор
    На Борисов да не мисли за сечене на пари, а дали ще може да ги харчат внуците. Че с тази карма която им е оставил...
  • 36 ТАКА ДЕ

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "Новаков?? Дали си внук на Борис Новаков!":

    Къде го правителството, къде го архитекта на правителството.....една седмица умуват и нищо......щом с един кораб не могат се оправи, кво да очакваме от тях
  • 37 Pilot

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "768":

    И аз това се чудя , но мисля че отговора е в администрацията, която тулупа назначи и по време на протестите им вдигна и заплатите, а тези нормално работа няма да могат да си намерят !
  • 38 ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    2 3 Отговор
    Заседналият кораб сьъщо...поне жителите около Камен бряг
  • 39 Слушайте

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    сега Голяма бяла птицо и останалите дежурни тролчета! Каквото искате можете да си списвате, но истината е една - ако Борисов беше премиер, кораба отдавна щеше да издърпан. И щеше да е там на място, а не да се мотае като мечка по панаири.

    Коментиран от #41

  • 40 Тоя брадатия

    10 0 Отговор
    Какъв нищоправец и лаладжия е просто нямам думи. Хубаво е че ги канят за да видят хората кадрите на Герб
  • 41 Щеше

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "Слушайте":

    Ама на върба
  • 42 haha

    8 1 Отговор
    Този дрънка пълни глупости! Нали го видяхме как действа по план Мобилност! Абсолютно мекере!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този няма ли

    5 0 Отговор
    Да се повози в капитанската кабина както облизваше палките на тираджиите в кабините им?! До кога гоцеделчевската мома ще ни излага в ЕС?
  • 45 Черен Петър

    8 1 Отговор
    Аз пък не съм сигурен, че от говоренето на глупости срещу президента и служебното правителство има някаква полза! С имената на Радев и служебното правителство ставате и с тях лягате, даже и в Европарламента изревахте, че Президента и министрите били виновни, обаче удобничко не споменавате, че за сегашното ни дередже основна вина имате вие и вашият вожд! През тридесет годишния "преход" най-дълго управлявалата партия е вашата, 1/3 от целия период, като устойчиво сте ни закотвили на всички възможни последни места...Не ви ли е срам като гледате на статистиката на Евростат къде сме, а?
  • 46 Тиква

    8 1 Отговор
    Новаков, вместо да ръсиш евро акъл, помогни с нещо от Европа.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ПРАВ СИ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА":

    А ПАЛЯЧИ ГО ВЕЕ ВЕТЪР НА СИВА КОБИЛА😫
  • 49 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    1 7 Отговор
    Кой командва в България....явно не си ти

    Коментиран от #56

  • 50 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    0 5 Отговор
    Няма спиране, народа ще го изнасили на ...изборите
  • 51 КОРАБЪТ ПРИЗРАК

    6 0 Отговор
    Непознато чудо за нашите управляващи.....гледат като ниандерталци
  • 52 УЛТРА КЪСИ ВЪЛНИ

    2 2 Отговор
    ИНТЕРЕСНО ТОЛКОВА ЛИ НЯМА ЕДНА МИ СИ РКА КОЯТО ДА СЕ СРЕЩНЕ СЪС СОБСТВЕНИКА НА ГЕМИЯТА И ТОВАРА И ДА ГО ПИТА „КВО ПРАИМ”🤔
  • 53 демократ

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "На тебе гугутко":

    Абе ти не знаеш ли кой е виновен за заседналия кораб.
    Ще ти кажа:Бойко е виновен.Той е виновен и за
    лошото време и за КОВИ,за всичко.Това го каза и
    интелектуалец 1 любимия ни фатмак.А засега ЧАО
    Отивам при любимия ни ФАТМАК под звука на тръбата
    да врътна 2-3 коремни.Ела и ти приятелю.

    Коментиран от #58

  • 54 Има начин

    2 5 Отговор
    Когато някой иска да свърши нещо намира НАЧИН когато не иска да свърши-- търси ПРИЧИНИ.Всички злоби,ако спрат да са обсебени от мисълта за мъст към ББ и помислят разумно,ще разберат,че служебният транспортен министър си търси оправдание,че не е свършил работа навреме.Ами действай,не се чуди кой ти е виновен.
  • 55 Активист на БКП

    3 2 Отговор
    Да се национализира в полза на държавата!!!
  • 56 Антигерб

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    Ти сега ли разбра че не командва радев.Командва оня с каскета и този който го е назначил.
  • 57 ЧУДНО !!!

    5 0 Отговор
    НАРКОТИКЪТ КЪДЕ СЕ ИЗПАРИ ? ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧА ?
  • 58 Антигерб

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "демократ":

    А не тука не си прав.Той ОРЕШАРСКИ Е ВИНОВЕН.

    Коментиран от #60

  • 59 Чегърт чегърт

    3 1 Отговор
    Продължаваме с изчегъртването на тулупокалинките! Трябва всички до една да бъдат изпъдени!

    Коментиран от #62

  • 60 демократ

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Антигерб":

    Преди 1 г.минавах покрай Орлов за работа.Един от
    палатките ми каза:Ела подпиши се при нас.
    Аз трябва да работя,да искарам 100лв.за да нахраня
    себе си и децата.Предложих на Протестара 50лв.
    за обща работа.Отказа с мотива "ще дойдеме и ще
    се разправим с ВАС.Е дойдоха както през 1944.
    Нас червеното знаме......
  • 61 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    Този брадясал талибан е олицетворение на герберска подлога.
  • 62 МАФИЯ НА ББ

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Чегърт чегърт":

    И ТОЯ НИЩОНЕПРАВЕЩ ГЕРБЕР В МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧАГЪРКА. ПРАВ Е ПРЕЗИДЕНТА, УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ ПО МОРСКО СПАСЯВАНЕ И СТРОИТЕЛЕН ТЕХНИЧЕСКИ ФЛОТ. В РУМЪНИЯ ИМА 6 СЪВРЕМЕННИ ДЪРЖАВНИ СПАСИТЕЛНИ МОРСКИ СЪДА. ЧЕТЕТЕ БРЕ ОТ ФАКТИ!!!! В ГЪРЦИЯ Е УЧАСТВАЛА РУМЪНСКА ПОЖАРНА КОМАНДА ЗА ГАСЕНЕ НА ГОРСКИ ПОЖАРИ- ШАШНАЛА Е ГЪРЦИТЕ С ТЕХНИКА И ПРИОМИ НА ГАСЕНЕ. И ТОВА Е ПАК ДЪРЖАВНО!!!!!
  • 63 Чичо Митко

    2 1 Отговор
    Ало, идиотите, ако се бехме помолили на руснаците и на турците, па даже и на румънците, досега тъпия кораб щеше да го няма и случая щеше да е забравен, а България да си чака обезщетението....
  • 64 Очевидец

    2 0 Отговор
    Ето 7-точкова калинка в целият и блясък . Как не ви се случи да се родите по рано при един чичко с мустаци , и да казвате -Няма нужда от това , няма нужда от онова , ще търсим чужда помощ , за жените също ще търсим чужда помощ . Една хубава кирка как ще ти отива да копаеш в Сибир .
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Почна

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "РАДЕВ, КВО СТАА,,,":

    Да ти влиза нали, спокойно няма рамене гербава троле!
  • 67 питащ

    2 0 Отговор
    На какво основание президента ще се занимава с кораба бе некадърник. Ама бойко нали така ви е наредил да плюете по президента, дори няма да се учудя ако го изкарате виновен и за застудяването. Герберска калинка.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бамбука

    1 0 Отговор
    Новаков никога, при никакви обстоятелства не би могъл да бъдеш морски капитан. Те имат чест, достойнство, знания и отговорност пред екипаж, кораб и собственик. Морския е обучен на всички по-горе изброени качества. Какво притежавате вие г-н евродепутат с временен мандат ? Утре ще бъдете забравен.
  • 70 гуньо

    0 0 Отговор
    Още един профан се из къ ка по темата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове