Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 08:15 3 780 41

Източват още гориво от „Вера Су“

  • заседнал кораб-
  • вера су

Според Борислав Сандов, съпредседател на партия „Зелено движение“, ситуацията със заседналия при Яйлата кораб е по-лоша от съобщеното от властите

Източват още гориво от „Вера Су“ - 1

Тази сутрин с плавателен съд трябва да започне източване на още от горивото на кораба „Вера Су“. Изчаква се по-добро време, за да се възстанови пренасянето на карбамида от кораба с платформа, снабдена с кран.

Корабът край Камен бряг потъва, съобщи вчера министърът на транспорта Христо Алексиев.

Има готовност за спешна евакуация на екипажа, но преместването на кораба зависи от метеорологичните условия, обявиха властите вчера.

Плавателният съд вече 14 дни е заседнал край бреговете на Яйлата, изместил се е и приближил към брега.

Според Борислав Сандов, съпредседател на партия „Зелено движение“, ситуацията със заседналия при Яйлата кораб е по-лоша от съобщеното от властите.

В своя публикация във Фейсбук Сандов отбелязва, че товарът на кораба може и да не се води опасен, по „някакви си класификация“, но товарът продължава да е много вреден за морската екология и местния бизнес, свързван с Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    34 1 Отговор
    Българите нямат равни по източване на гориво и добиване на медни кабели. Но щом става въпрос за друг товар, разтоварването е невъзможно.
  • 2 Петър

    27 1 Отговор
    Източеното гориво да заминава за Великобритания,по "Еконт".
  • 3 Петър

    28 2 Отговор
    Как може да потъне нещо което е стъпило здраво на дъното?

    Коментиран от #6

  • 4 вижда се

    25 0 Отговор
    Много ,ама много жалка картинка сме !!!!!
  • 5 Ели Енчева

    8 5 Отговор
    Значи корабът наистина ще потъне. Ще има екологична катастрофа.

    Коментиран от #9

  • 6 всъщност

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Никак......а тоя кораб ще си остане там завинаги. Що като корпуса е пробит значи няма да може да бъде изтеглен и да плува в дълбокото. Ремонтът ще е много труден и скъп и никой няма да се занимава с него тъй че коритото ще си остане там като част от пейзажа и атракция за хората......поне да разтоварят колкото се може повече от опасния товар и горивото.

    Коментиран от #11

  • 7 мъкаааа

    11 1 Отговор
    Корабът "Вера Сукова".
  • 8 Не стават и не могат

    16 12 Отговор
    Чак сега се сетил министър-председателят, явно бил е зает с назначаването на децата си на държавна служба. Да се отървем от тези неможещи хора. То не беше пилотът, то не беше момчето с куршум в челото, сега и корабчето..

    Коментиран от #20

  • 9 Морският

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ели Енчева":

    ДА , и това се разбра още в първите 3 дена. По действията , бездействията , и суетенето на службите в територията , можеше да се предвиди , че точно това ще се случи.
  • 10 1122

    24 0 Отговор
    Още 10 дена ,ако го чакат,кораба сам ще излезе на брега.Брега като е защитена местност,какво щеше да му стане ако минат камионите,и ако вървят в една диря,сега обаче ще се замърси морето до Варна и по нататък даже.Направо излагация,само комисии правите,и те нищо не предприемат,ако бяхте сложили на брега инсталация като тази на баржите,до сега всичко щеше да е приключило.Смях буди министъра дето се пенеше,че няма да позволи да се мине по брега,е е е е сега брега ще е читав,а морето замърсено,голяма работа сте това началниците,никой не смее да направи нищо,ако стане една война ,сигурен съм,че пак нищо няма да направите,няма да позволите да се слагат уръдията да не му стане нещо на брега....сана ми ясно,че неможете да вземате решения сами,все трябва някой да ви казва какво да правите.Вие сте само заплатаджии/чиновници/,трябва друг да взема решенията и той да отговаря....ЖАЛКО какви хора управляват държавата,а иначе за изборите всеки се натиска да се хване за кокала.

    Коментиран от #17

  • 11 Петър

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "всъщност":

    Мисля че трябва да се направи обществена поръчка и корабът да бъде даден на концесия на някой цигански барон,след това нещата стават лесни и кораба ще изчезне както кораба от експеримента "Филадерфия" в САЩ, през 40те години на миналият век.
  • 12 Ние Ромите точно Циганите

    15 0 Отговор
    Дайте го на нас Циганините, за една седмица ще го махнем за скрап.

    Коментиран от #14

  • 13 Гларус

    3 0 Отговор
    Нищо не са източвали! - Кораб няма!
  • 14 Петър

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ние Ромите точно Циганите":

    Без майтап,убеден съм че този държавен хаос с кораба, само вие циганите може да го разрешите за много кратко време.

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Циганина

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Петър":

    Бате ние корабъ шъ ги упраим, ама искаме бонус, и айфелу у Париж да ни дават да го нарежим!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "1122":

    Не са виновни ми нистрите ,а този който ги назначи и командва.Немога да си представя по-голяма тъпотия-щял да се увреди терена,бил защитена територия,а 2500 т.тор в морето какво ще направи-тоя министър на ОС е пълен идиот.РезерватЯйлата е с най-обикновенна степна разстителност,каквато има по Северното Черноморие.Щяха да минат 100 камиона и 1 голям автокран и за два дена всичко щеше да е приключило на пролет нямаше да има следи от операцията.Сега две години ще имаме много водорасли.фитопланктон.никаква риба и смрад по брега.
  • 18 Щом източват Горивото, кораба не потъва,

    4 10 Отговор
    Олеква и се вдига от Скалите! Ако Потъваше, Екипажа няма да стои на него!! Те най добре знаят какво се случва! На Гербаджиите им трябва да Реват!!! Да Питат Екипажа, защо не напускат Кораба!! Защото няма нищо страшно, важното е Гербаджии те да Реват!!!

    Коментиран от #38, #39

  • 19 Констатация

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Петър":

    В това никой и не се съмнява. Щеше да има стройна организация . На брега разделени жИлязУ , АЛамин , Бакър , Неръждавейка ,Бронз . Хора на верига до брега , през половин метър щяха да си подадат парчета по 30 кг. На борда 80 човека с чукове секачи , и газови резачи . Кораба изчезва за месец .Това е тренирано 30 години.Цяла държава се скрапира , че един кораб ли ще са опре.
  • 20 Щото па

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не стават и не могат":

    твоя tулуп ставаше.
    Затова сме на това дередже.
  • 21 Жорж

    1 6 Отговор
    Хайде стига сте дрънкали за този кораб.
    Оревахте всичко.
    Има си служби които се работят и точка.

    Коментиран от #26

  • 22 небрежнев

    16 0 Отговор
    С кораба ще стане това, което направи природата с него. Нашите служби, като почнеш от редовите служители в Морска администрация и спасителни служби, минеш през шефовете им, министър на транспорта, министър председател и стигнеш до президента... никой не знае какво да прави. Обаче, всичките се подреждат редовно за заплати, пенсии, командировки, служебни коли, секретарки и всякакви привилегии. Всички са специалисти по вземане и улисани в тази специализация са пропуснали да се научат да работят. Единствено знаят как да пишат доклади, да назначават батко и братко на бюро, да си защитават космически бюджетни разходи и да смучат от народа.
    52+2 милиарда е бюджета на страната за тази година; или по около 1 милиард на седмица; или 200 милиона за всеки работен ден. Ето по толкова харчи нашето правителство всеки работен ден - 200 милиона лева!

    Коментиран от #30

  • 23 Бамбука

    1 0 Отговор
    Кораб за $ 1 мио, товар за $ 1 мио = капитана получил $ 5 мио от непознат приятел. Нищо ново под слънцето.
  • 24 1234

    4 3 Отговор
    Радево управление=заседнал кораб, като не можете да се справите искайте помощ от Румъния и Турция, смотаняци действайте
  • 25 Госあ

    5 0 Отговор
    По добро време от вчера и днес ??? Тея калинки се подиграват. Дали ще приключи по бързо от намирането на изчезналия сноубордист от ПСС край пистата на Картала ? Припомням, че беше изчезнал януари и намерен до пистата май месец. Не беше затрупан от лавина. Предполагам и края ще бъде същият, всичко ще отиде в морето, а заседналия кораб сигурно ще бъде укрепен с бетон и направен на дискотека.
  • 26 смех

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Жорж":

    Това че: " Има си служби които работят " по кораба,някакъв виц ли е! Аре стига с майтапите!
  • 27 чорапа

    10 0 Отговор
    Властите забраниха достъпа до кораба за да няма свидетели че нищо не се прави
  • 28 хенри

    7 0 Отговор
    Скоро от управляващите комуняги ще има изказване,че товарът е полезен за целия залив и е добре,че коръбът потъва.

    Коментиран от #34

  • 29 Ако бях аз

    6 0 Отговор
    Най лесното и евтино решение беше да обявят по телевизията, който иска безплатен тор да отиде и да си вземе от кораба колкото иска, за пет часа щеше да се разтовари. Въпреки загубите собствениците нямаше да са застрашени от скъпи продължителни съдебни дела, глоби санкци и т.н. кораба остава цял. Изгодно за всички.

    Коментиран от #37

  • 30 Браво

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "небрежнев":

    Взехте ми думите от устата. Некадърници на големи заплати. Корабът е точно изображениие на цялата държавна администрация в момента.
  • 31 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    6 1 Отговор
    С ЕДИН КОРАБ НЕ МОЙТЕ СА ОПРАЙ, ТРЪГНАЛИ БЪЛГАРИЪТЕ ДА ОПРАЙТЕ
  • 32 ПРАВИТЕЛСТВОТО.....НЕАДЕКВАТНО

    3 1 Отговор
    РАДЕВ И ТОЙ...ПОТЪВАТ ЗАЕДНО С КОРАБА
  • 33 Хихи

    3 1 Отговор
    Ганьовци, много сте зле.
  • 34 1234

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "хенри":

    Ами, как иначе, те все са успешни, успешни в демагогията, гадове долни, горката БГ, обречена на комунизъм и ДС, докога
  • 35 Грабежите от кораба започнаха

    0 0 Отговор
    Даже се забавиха
  • 36 Asterix

    3 3 Отговор
    Неотдавна,военните пенсионери ги вземаха на работа като охрана на банки,охрана на паркинги...летците в селскостопанската авиация...и т.н. Сега,кой ги пусна в политиката...не ми е известно!!Да си гледат на село доматите и пипера,иначе ще се случва това,което се случва в момента!!Да им купят игри с военна тематика или да ходят на паркингите!
  • 37 Asterix

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ако бях аз":

    Е да,ама не!Тимаджиите не се делят с никой!Още интересни неща ще се чуят...какво ли има на кораба....кой е собственика на товара...болшевиките мълчат,и се правят на ударени!Военните пенсионери на Дундаков се правят на цапнати с мокър парцал!Какво ли има на дъното под торта...а сега де!???
  • 38 Дръню

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Щом източват Горивото, кораба не потъва,":

    Некой да ти е кажел че си уйова глава?Па Ко не Версаче чучни се до углидалото!Него да търкаляш асперини....мучо!
  • 39 яко ни лъжат

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Щом източват Горивото, кораба не потъва,":

    КОРАБА СИ Е ИЗПЪЛНИЛ ЗАДАЧАТА. ПО-ТОЧНО ЕКИПАЖА -ДОСТАВИЛ Е НАРКОТИКА ОТ ОКРАИНА, ПОЛУЧАТЕЛЯ СИ ГО Е ВЗЕЛ ВЕКЕ И ПУСНАХА БРЕНДО ОТ АРЕСТА. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ВРЪЗКА С АРЕСТА НА БРЕНДО И ОСВОБОЖДАВАНЕТО МУ.
  • 40 То държавата потъна че за1 кораб даде яд

    3 0 Отговор
    То държавата потъва ние за един кораб ще се ядосваме
  • 41 Шофйор на кораб

    2 0 Отговор
    Имат два дни, след това идва много силен севроисточен вятър, вълната си я има и ще стане ПРОВЕЗА, (морска буря) Камен бряг е открито мясро и със кораба ще бъде свършено като плавателен съд. Морска администрация, министри, премиер, президент всички са соц кафри некадърници и кареаристи. Сега малко за незнаещите как стоят нещата по крайбрежното плаване Само за отклонение от курса за 2 минути гранична полиция се обаждат да питат защо се чупи курсът. Сега още преди обръщалото на Калиакракораба чупи курса на пълен запад, плава според написаното 2 часа към брега и никой нищо не забеляава,,,,, нещо мирише, Тази маневра се предприема или заради пробойна, или от опасност от пожар или взрив, или за да се доближи брега и се разтовари нещо. Кораба сам не може да се отклони от курса. Някой е изключил афтопилота, завъртял е щутвалът и е насочил корба към брега но водите около и над Калиакра са плитки и не е преценил кога да спре При дълбоки води като около Маслен нос този кораб тип,,, море река,,,, щеше спокойно да опре носа си до брега,,,, мал шанс,,,,, непознаване на бреговата ивица. После този кораб не се е движил на пълен ход при удара със брега, ако беше тъка носа и носовата подводна част щеше да бъдат сериозно пвредени Някой се е приближавал на малък ход но не е преценил добре обстановката. Още нещо за което лъжат незнаещите е че собственика не пускал никой на борда и затова немогат да направят пълен оглед на щетите и товара НА ВСЕКИ СЪД НАВЛЯЗАЛ ВЪВ БЪЛГАРСКИ ТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове