Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 16:34 6 860 33

Братя Бобокови за офшорката в Малта: Заявяваме, че всъщност новина няма

  • бобокови-
  • малта-
  • офшорка

Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна публична информация от търговския регистър на Малта

Братя Бобокови за офшорката в Малта: Заявяваме, че всъщност новина няма - 1
Снимка: БГНЕС

Шефовете на „Монбат“ и „Приста Ойл Атанас“ и Пламен Бобокови разпространиха отворена позиция до медиите във връзка с участието им в офшорката A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMETED.

Публикуваме позицията им без редакторска намеса:

„Във връзка с появилата се късно снощи статия във вестник Труд „Братя Бобокови в Pandora Papers“ и бързото ѝ лавинообразно, стратегически контролирано мултиплициране от придворни на Делян Пеевки и Бойко Борисов медии, заявяваме, че всъщност новина няма. Ето и фактите:

Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна публична информация от търговския регистър на Малта, от която е видно следното: кои са крайните собственици, регистрирания капитал и името на лицето, натоварено с отговорността да представлява дружеството A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMITED. Казано с други думи, същата информация по обем и идентичност ще получите и при справка в масивите на българския търговски регистър.

Нека да поясним, Република Малта не е офшорна зона, а е член на Европейския съюз и прилага унифицирано европейско законодателство, приложимо и на територията на Република България, като пълноправен член на ЕС.

Въпросното дружество е капиталово дружество за управление на дялове – тоест там няма кеш, банкови сметки или каквито и да е парични потоци. Посочените дялове са надлежно декларирани в данъчните ни декларации пред НАП.

Държим да отбележим, че обект на разследване в „Pandora Papers“ са лица, заемащи публични държавни длъжности, които са се обогатили незаконно или са избегнали данъчно облагане.

От всичко казано дотук, за пореден път става ясно, че в дейността си братя Бобокови винаги са изхождали от позицията на законност, прозрачност и отчетност. Не става ясно обаче, вече година и половина, защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?”, завършва позицията на Бобокови.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    51 15 Отговор
    Мата Хари е госпожата от Барселона ! Бойко е спрял да и плаща данъците за скъпата къща , бутика , издтъжката за детето и т.н , а тази е принудена да продаде всичко и за отмъщение пуска записа с чекмеджето - елемнтарно Уотсън .

    Коментиран от #3

  • 2 така де

    48 8 Отговор
    С 200-та на Тулупа и Шoпapa .

    Коментиран от #32

  • 3 честен ционист

    19 20 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Мата Хари е некоя от тия червените шапчици. В малтийския кръст редовно си менкат мацките. Обмен на опита се води..

    Коментиран от #5, #33

  • 4 цербер

    16 3 Отговор
    Шефовете на „Монбат“ и „Приста Ойл" Атанас и Пламен Бобокови.
  • 5 Нека

    18 6 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    се редуват , да не се ревнуват !
  • 6 Смелчаци

    29 7 Отговор
    кажете лично вие какви, колко и как сте давали пари на гербаджиите около ББ.
  • 7 3.14К

    37 3 Отговор
    Под материала за Цеката, че ВАС го е извадил от Магнитски, не може да се пишат коментари!. Това не е за първи път при реклама за тоя .....! Защо ли ?

    Коментиран от #8, #21

  • 8 Само

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "3.14К":

    за България "изваден" !

    Коментиран от #13

  • 9 Ева

    20 15 Отговор
    На тези шмиргели с грозни маймуни за жени, кой им набута толкова пари, че станаха много важни. Хайде такива подобни да ги поизтупат и ще има пари за пенсии и здраве

    Коментиран от #27

  • 10 Биби Кинг

    11 7 Отговор
    Тиа да се не чудиме коя е Мата Хари че ги минеме четримата с двесте па сетне че ги распитваме кой какав чеп дръжи деа! Внетен ли сме?
  • 11 Сатана

    19 4 Отговор
    Подлогите от Факти БГ забранили коментари под статията за корумпираните съдии от ВАС,които Цеката закупи за известно количество пари
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 7 Отговор
    тия мафиоти са с ИТАЛЯНСКИЯ БОКЛУК
  • 13 Хи хи

    7 19 Отговор

    До коментар #8 от "Само":

    То България го вкара в този списък и ако трябва да съм конкретен , този списък го прие Министерски съвет по препоръка на Асенчо .Чети и не се излагай. Сега чакам да започнат дела срещу Асен Василев както на времето предупреди проф. Пламен Киров. Не мислиш ли какви некадърници са в служебното правителство на Радев ?

    Коментиран от #24

  • 14 Бамбука

    14 3 Отговор
    Тия братя не са като ония, щото тия не са от нашите, затова може да пишете коментари за тия, но не и за ония. Разбрахме ли се ?
  • 15 жжжжжж

    8 6 Отговор
    заявяваме , че сме бандити и това не е новина.изненадани???
  • 16 Право куме

    9 5 Отговор
    Атанас Чобанов - шефът на Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни (BIRD) е създал този „независим проект за използване на журналистика на данните с цел разкриване на конфликти на интереси, корупция и злоупотреба с власт“. Именно той натопи Николай Младенов. Никой обаче не спомена, че съпругата на Чобанов - рускинята Мария Онучко работи в Париж в прокремълската "Русия отвъд заглавията"/Russia Beyond the Headlines, съкратено RBTH/ на руския олигарх Малофеев. Онупко има забрана от нашите власти 10 години да не влиза в България

    Коментиран от #23

  • 17 НАРОДЪТ

    8 20 Отговор
    РАДЕВ - ВЪН , OFF , OUT !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Руско

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "НАРОДЪТ":

    Не коментирай от името на народа !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мнение

    10 2 Отговор
    Българският бизнесмен първото нещо, което прави, когато се види в пари и то откраднати, е да си вземе млада жена. Затова да не очакват уважение от хората.
  • 21 Защото

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "3.14К":

    Ако си платиш,в БГ-то
    всичко може. За това.
  • 22 Нищо не сме забранявали

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Факти":

    Само не разрешаваме.
  • 23 Тая сега

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Право куме":

    Онупко ли е или Онучко?
    Или си ги пишеш така,да не заспиш.
  • 24 Хи-ми

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хи хи":

    Има да чакаш мнооого.
  • 25 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Фатки дава трибуна на Боковите и се чува само едно бок - бок - бобок ...
  • 26 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    4 2 Отговор
    ТВА СИ Е НЕЩО НОРМАЛНО...ДА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ
  • 27 123

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ева":

    Тези хора са видни български индустриалци, натрупали състоянието си с честен и почтен бизнес още от 1990г.
    Пеевски и Борисов искаха да вземат бизнеса им, както правят винаги.
    И понеже това не се получи, вкараха прокуратурата и Гешев.
    Точно както с КТБ...
    А ти никога няма да разбереш за какво става дума, защото това е капацитета ти...
  • 28 Сандо

    2 0 Отговор
    Сигурно половината български бизнесмени и политици имат офшорни фирми.Забранено ли е?Не е.Ако толкова много ви пречи,ами забранете офшорните зони,защо обвинявате хората,че са намерили начин да не си плащат данъците.А всъщност стрелите трябва да са насочени към службите,които трябва да следят законността и които много добре знаят и могат да си затварят очите.
  • 29 1100

    4 1 Отговор
    Първи в списъка на Пандора ,трябва да е предателя, престъпника ,мафиота човека от подземния свят, агент Буда ,присвоил кюлчета злато и пачки пари, приятел на Васил Божков и Цветан Василев,bel ami на Херо Мустафа и Силвия Великовма /Заради нея целия български народ беше наречен ГЛАВАНАЦИ/ -Бойко Методиев Борисов ,комунист, натовец.По гешевти и крадене, по къща в Барселона и незаконно от метресата му дете, по лъжи ,купен и необявен имот в гръцки остров/проверете /,в лични отношения с ЦВетелина Бориславова,Б. Борисов няма равен.Един въпрос:къде беше Б. Борисов миналата година-03.03.2020г.-в Турция .Там на връх ТРЕТИ МАРТ Б. Борисов поздрави представителната стража на турски език-МАРАБА АСКЕР.Това българин ли е -НЕ! Това е предател!А, сега се готви да идва на власт.Раздава пак пари на цигани.Обеща на Урсула Лайен ,че ще даде разрешение на РСМ ,да влезе в ЕС.Това, питам още веднъж,българин ли е ??? НЕ!Той е ПРЕДАТЕЛ.Затова, в списъка на Пандора Б. М. Борисов трябва да е на Първо място.Другите след него.Въпрос: защо тъпите сащ мълчат по този списък-защото те са най-корумпираната страна в света ,със секти/25-30 и най-престъпна е на адвентистите/Мислете!Трябва да се избере само Българи за депутати.ДПС трябва да бъде отстранена Тази противозаконна ,етническа партия с М. Карадайъ/"Моята Родина е Турция"/,навреди много на България.Не се предавайте и не се страхувайте!

    Коментиран от #31

  • 30 ФИНЦИ

    2 0 Отговор
    МА КО ИМ ОБЯСНЯВАШ НА ТИЯ ПРОСТИ ХОРА БЕ БРАТЛЕ ЯЯЯЯЯЯЯЯ ГИ ОСТАВЯИ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТИЯ МЪРЗЕЛИВИ ШМАТКИ ТЕ ЧАКАТ НЯКОИ ДА ЗЕМЕ ХОРСКОТО И ДА ГО ДАДЕ НА ТЯХ ХА ХА ХА ДА ЧАКАТ
  • 31 ФИНЦИ

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "1100":

    АААААА НЕ ТАТО НЕ Е ТАКОВА МИКЕРЕ ТОИ ЩЕШЕ ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ АМААААААА НЕЩО ГО Е ШУБЕ МИШОКА
  • 32 Ти гледаи

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "така де":

    Ти гледаи цените че кауна и военната хунта ще направят българия 4 милиона с тези мерки за пандемията и цените на хр стоки
  • 33 Съдията Дред

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Въпросът е коя от двете е Мата Хари, и кой и срещу какво е пратил жена си при Толупа. Какви са ги вършили, преди Толупа да заспи, не ме интересува.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове