12 Октомври, 2021 10:10 2 775 27

Проф. Момеков: От COVID-19 ще се генерират нови болести

  • проф. георги момеков-
  • covid-19-
  • нови болести

За да има доверие във ваксините, хората трябва да получават постоянно адекватна информация за ваксините по всички възможни канали

Проф. Момеков: От COVID-19 ще се генерират нови болести - 1
Кадър БНТ

От ковид ще се генерират нови болести, защото той хапе сърцето, уврежда нервната система. Нови нозологични единици, т.е. болести, които са били асоциирани с тази инфекция. Това заяви в "Денят започва" по БНТ председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

Според него трябва да се концентрираме да изграждаме по-голямо количество недевствена популация.

"Хората, които са ваксинирани, може и да се разболеят, но те вече не са тази девствена популация, която бяхме в началото на тази пандемия. Прекаралият ковид е прекарал ковид и си носи всички екстри с това прекарване, а ваксинираният има много голям шанс да не се разболее - около 50% при Делта, при другите варианти още по-голям. Така че нека да не говорим за прекаралия ковид за ползите от имунитета, защото те вървят с дългия ковид, с множествените усложнения", допълни професорът.

По думите му ваксините са част от комплексната борба особено когато имаме много случаи дневно и всички трябва да се пазят активно по възможните други методи за ограничаване на контактите със заразени.

"Когато има много хора в затворено помещение, е хубаво да се носят маски. Някои хора явно са забравили какво са учили по биология, а именно, че човек диша с носа си и маската под носа спокойно може да не се носи", коментира проф. Момеков.

За да има доверие във ваксините, хората трябва да получават постоянно адекватна информация за ваксините по всички възможни канали. Хората не получават адекватна, смляна и ясна информация. През ден се пускат мнения на хора, които не спряха да говорят неистини или неща, извлечени от контекста - смята професорът.

В цял свят има ваксинирани хора, които попадат в болниците. Според професор Момеков в България се получават едни други феномени - фалшивите сертификати, и това е нещо, на което трябва да се обръща сериозно внимание.

"Смъртта е част от живота. В големите нации ваксинациите започнаха от кохорти над 90-годишна възраст. Хората над 90 години умират и със, и без ваксина. За да можем да припишем една смърт на ваксинацията, трябва да има някаква причинно-следствена връзка", категоричен беше професорът.

Според него трябва да намерим баланс между безопасността на децата и посещенията на училище.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    23 2 Отговор
    Учените скоро ще пуснат и sars-cov-3
  • 2 ТаУмВзе

    32 3 Отговор
    Биологичното оръжие ще мутира, чрез ваксането. Ако не, ще ни пуснат друг вирус.
  • 3 Мъка в кочината

    25 5 Отговор
    И ти си един “професор” мани мани,колкото Боко и Стоичков са академици
  • 4 123

    19 1 Отговор
    Храната е отровена. Няма ковид.
  • 5 По бързо

    14 1 Отговор
    Колкото по бързо изчезне от природата тази популация толкова по добре.
  • 6 БАЙ Х@Й‼️

    19 0 Отговор
    Да повторя::: " около 50% " ‼️ Като шанса да хвърлите ези или тура ‼️

    Коментиран от #15

  • 7 др Гей Билтс

    13 1 Отговор
    Прекаралият ковид е защитен до живот от подобно отравяне, като изключим зам кмета на Русе, гербаджията, който се разболя 2 пъти и още 5 човека в целия свят.
  • 8 Гост

    27 3 Отговор
    Няма да използвам обидни думи за "професора", но е абсолютно неадекватно изказването му за прекаралите Ковид как си носят всички екстри. Кои ектри бе, мозък? И аз и съпругата го карахме за по 2-3 дена като всеки обикновен грип. Това е масовият начин на протичане. Единичните проценти с усложнения ги раздухват до безобразие по медиите и стресират хората.
    Та, и тоя боклук явно е ангажиран в пропагандата.

    Коментиран от #13, #16

  • 9 БАЙ Х@Й‼

    19 1 Отговор
    Гениално прозрение :::: " Смъртта е част от живота. В големите нации ваксинациите започнаха от кохорти над 90-годишна възраст. Хората над 90 години умират и със, и без ваксина."
  • 10 име

    9 3 Отговор
    Въпреки че съм го преболедувал миналото лято, заради привера ще се ваксинирам с нашата ваксина. Добрата новина е че нама да стане скоро, но това за мен е по-голяма гаранция че ще е добре изпитана, а не набързо скалъпена.
  • 11 ЗА ТИЯ ПАРИ

    13 1 Отговор
    ЩО ЛИ НЕ ПРАВИТЕ. СУТРИНТА
    ВИТАНЧО СЕГА ТИ. ЯКО СЕ ДУПИТЕ
    И ЛИЗГАЪЕ. ВИЕ ЩЕ НИ УМОРИХТЕ ОТ СТРЕС И УПЛАХ. КАЖЕТЕ НЕЩО
    ХУБАВО. ЕГАТИ И НАТЕГАЧИТЕ.
  • 12 Demonaz

    15 1 Отговор
    Всичко,което каза този субект е от ваксините с това ще си измият ръцете,че е от вируса. Да се изкърят пейките, да се забрани и пеенето и танцуването. Най-вече да се спре спорта нали те мислят за вашето здраве.
  • 13 ббб

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Нали каза, че няма да обиждаш Професора??
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Верно ли

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼️":

    Даже при руската рулетка шансът е по-голям :))) Не мога да повярвам, че едно уж цивилизовано общество, което вече е наясно, че същите, които произвеждат ваксините преди това са разработвали вируса, води такъв "дебат" за ваксините!
  • 16 честен ционист

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Карал си ГРИП, а не КОВИД. КОВИД почти винаги причинява едностранна пневмония в дясния дял на дроба. Ако стане двустранна, шансовете ти намаляват драстично. Тези безсимптомните и каралите по за 2-3 дни са просто част от надутата статистика. КОВИД не е като ГРИП, по-близко е до радиационно отравяне и лъчева болест, ама ти няма откъде да го знаеш, понеже си карал настинка и ПЦР-ът ти е дал фалшивопозитивен.

    Коментиран от #26

  • 17 Аз от БЕХ

    14 0 Отговор
    Н.а.с.р.а.х.т.е се вече с тези ваксини...
  • 18 R2D2

    9 0 Отговор
    какъв си ти бе чехъл тинясъл - и ти ще намериш баланса, не се притеснявай. Никой на този свят не е подминат от баланса.
  • 19 Професор Момков

    10 1 Отговор
    А ваксинираните не си ли носят всички екстри на ваксините?
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Точно така професорче: -НИКОЙ ДА НЕ ГОВОРИ, САМО ТИ ПРОФЕСОРА...
  • 21 Абе

    11 2 Отговор
    Ще се генерират , ще се “генерират” професоре ... Сигурен съм , че и нови видове вакси ще се генерират ...
    А какви печалби ще се формират от това цялото “генериране “ ...
  • 22 Добре....

    9 1 Отговор
    Само не мога да разбера защо като се ваксинираш подписваш декларация, че производителят не носи отговорност??? Държавата също си измива ръцете и какво става? Ти си носиш последствията, ако те удари тромб или автоимунно? Това е малко като руска рулетка.

    Коментиран от #23

  • 23 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Добре....":

    Като Руска рулетка, ама с Макаров 😉😉😉
  • 24 ЕВРО НЮЗ

    8 0 Отговор
    Прав е професора, трябва да получаваме цялостна информация.. И като такава моята е че за препаратите наречени ВАКСИНИ производителя казва.. ПРЕПАРАТА СЕ НАМИРА В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПЕРИОД И РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ИЗВЕСТЕН НА 31 ДЕКЕМВРИ 2023 ГОДИНА.. Та при такива експерименти, за да бъде одобрен един препарат за масова употреба се извършват ПАСИВНИ и АКТИВНИ наблюдения и контрол на участващите в експеримента.. При АКТИВНИЯ контрол се взема първоначалното състояние на участващия в експеримента преди инжектирането и се следи промяната или евентуалните странични ефекти за определен период от време.. В случая се извършва ПАСИВЕН експеримент. Никой никого не контролира или регистрира за странични ефекти. Ако някой пукне започват протакания и овъртания с цел забравяне и отмиване. Аутопсия за която резултата щял да излезе след 90 дена. Деца умират часове след ваксане обаче след 90 дена. ... И така на 31 декември 2023 ще кажат всичко е ОК.. Само че личните ми наблюдения сочат друго. Когато един министър председател е бил вице президент на банката финансираща производството на тия препарата, това ме кара още повече да гледам с лупа
  • 25 Анонимен

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Проф. Момеков: От COVID-19 ще се генерират нови болести! Стар виц : Ами, че то аз си бях здрав по начало! Ама откак доктора научи, че си имам паричи.....!?!
  • 26 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "честен ционист":

    И как така КОВИД избира да порази първо само и точно дясната половина на белия дроб!? Едва ли е вирусоложка и/или анатомична причината!? По вероятно е да е психиатрична!?
  • 27 Мангъра

    2 1 Отговор
    КУНЧЕВ Е ЗАРАЗЕН АХАХАХАХАХХАХАХАХАХА Казах ли ви аз че от ВАКСАТА няма полза ХААХХАХАХАХХАХАХ Край с ваксането в БЪЛГАРИЯ!!! КУНЧЕВ УМИРА А Е ВАКСАН!!! ВАКСАТА УБИВА АХАХАХАХХАХАХ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове