17 Октомври, 2021 17:11 14 575 96

Проф. Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

  • огнян герджиков-
  • избори

ГЕРБ станаха малко като прокажена партия, смята бившият служебен премиер

Проф. Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията - 1
Снимка: бТВ

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата.

Той определи като свеж полъх появата "Продължаваме промяната" и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.

По думите му в предаването "Опорни хора" казусът с гражданството на един от лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков, е сложен.

"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада", заяви проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

На мнение е, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.

"Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер.

"В президентската битка има две основни и достойни фигури - президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж", посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.

Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към "Продължаваме промяната". ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.

"Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила "Продължаваме промяната". Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори", смята проф. Герджиков.

Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 95 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедка

    60 29 Отговор
    А Боби Михайлов , той какво не е нарушил бе Мазников.
  • 2 Пучо Капучо

    85 31 Отговор
    Другият Герджиков и той се появи...значи, ше цъфнем и вържем сите българи.
  • 3 Sion

    40 15 Отговор
    Е как оценка 3 от 1 глас/ моят/ като натиснах 1 звезда?.И вие ми говорите за почтеност

    Коментиран от #10

  • 4 отегчен

    60 28 Отговор
    И аз не наруших закона, когато минах на червено.

    Коментиран от #8

  • 5 Деймос

    94 56 Отговор
    Нормално не е нарушил ....Логиката на ПРОФЕСОРА е желязна !! Нашата държава не е ВАСАЛНА, за да чака бележка ...
  • 6 ИТН се провали

    90 10 Отговор
    щото Слави се шашна.В книгата си "За стърчането" се самоописва как като младеж,останал насаме с някакво момиче,се гипсирал и не смогнал да каже и две думи накръст пред нея.И с мен беше така.Обаче едно е да се гипсираш насаме пред момиче и съвсем друго да се шашнеш пред цяла нация,която ти е гласувала доверие и очаква ответни дела! Жалко,дълги приятелю..
  • 7 нннн

    77 28 Отговор
    Ако аз се откажа от жена си, значи ли, че съм разведен?

    Коментиран от #28, #92

  • 8 справедлив

    58 13 Отговор

    До коментар #4 от "отегчен":

    А подаде ли декларация че ще минеш на червено? Ако не, значи си нарушител!
  • 9 Металург

    68 42 Отговор
    Като влезе в парламента партията ПП ще се преименува на "Продължаваме промяната с Ъпсурт" или "ПП и твойта майка също". Кирчо и Кокорчо много харесали Хазарта. Кирето пък видял много смисъл в текстовете на Ъпсурт. Много добра комбинация, Харварда и Хазарта, две в едно-фелацио. Както се пее в една от най-смислени те им песни. Бог да пази България.

    Коментиран от #32

  • 10 Hoho Boho

    25 7 Отговор

    До коментар #3 от "Sion":

    През това някой друг е натиснал пет звезди,,, и ти виждаш общия разутат.
    Натискаш рефреш и се убеждаваш, че е така
  • 11 селянин

    27 11 Отговор
    Тия неща и аз може да ги напиша, ама няма да ме публикуват!
  • 12 Кака Мара

    43 32 Отговор
    Въх, герберастите що се смълчаха? Давайте им кърпички за сълзи и сополки
  • 13 Бай Шили

    53 28 Отговор
    Затова трябва да се забрани двойното гражданство. Киро са е отказал с декларация, ама жена му и децата не са. И Кирцата като напъни гушата може бърже да избегна у Канада и да си поднови гражданството.

    Коментиран от #88

  • 14 СЛОНА

    44 11 Отговор
    НОВ БАРДАК СЪС СТАРИТЕ КАТЕРИЦИ...
  • 15 Съгласен

    48 23 Отговор
    ГЕРБ - прокажената партия, хаха.
  • 16 Край

    73 51 Отговор
    Мале Професоре - гледай си търговското право и не разсъждавай така лаишки по казуса. Киро е нарушил Конституцията и си плаче за наказателна отговорност по 313 от НК. Питай всеки твой колега, които се занимава с конституционно и с наказателно право.

    Коментиран от #53

  • 17 123

    63 34 Отговор
    Значи след като съм подал заявлението за склячване на граждански брак, то аз съм женен от датата на заявлението :) Егати простия професор :)

    Коментиран от #18

  • 18 Деймос

    45 19 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Тъп като герболяк :)) Професора говори за васалитет от ВЪНШНА държава !!

    Коментиран от #20

  • 19 Кольо,

    33 11 Отговор
    Ей този ррръкащ еврейн навсякъде се завира........
  • 20 123

    46 22 Отговор

    До коментар #18 от "Деймос":

    Въх мале! :) За васалитет ли говорил :) А аз мислех, че говори за гражданството на Кирчо Лъжецо :)

    Коментиран от #34

  • 21 Поръчков

    35 3 Отговор
    Изпълнявам поръчки - всякакви.
  • 22 Георги v.

    64 22 Отговор
    Този блюдолизеца на Симеон не го ли е срам заради белите му коси и професорското му звание. Лъже за да защитава едних откровени мошеници и лъжци. Утре ако го попитат за Симеон, М. Велчев,Н.Василев,сигурно ще каже, че са ангелчета. Абе тия съвсем за идиоти ни взеха.
  • 23 професоре

    30 5 Отговор
    след като написа стихове за "дуфалака", сега напиши за"лопедиума", силен си в "поезията".
  • 24 123

    39 19 Отговор
    Щом Лъжливото Кире го защитават от екипа на Лъжливото Царче, то явно са ударили дъното :) А Българските граждани васали ли са на Българската държава, че да чакат произнасяне по техни заявления от държавните органи :) Този Лъхлив Професор кара по системата на търгонското право, а то е Че ГОЛЯМАТА СУМА ПЕЧЕЛИ :)
  • 25 ГОЛЕМ АДУКАТ

    39 13 Отговор
    ГЕРДЖИКОВ ПО ТОВА ВРЕМЕ КИРЧО ХЕМ Е БИЛ КАНАДЕЦ ХЕМ НЕ Е БИЛ А СЕГА КАЖИ АКО ОБЕРЕ БАНКА В ТОРОНТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ПО КОИ ЗАКОНИ ЩЕ ГО СЪДЯТ ПО КАНАДСКИТЕ ИЛИ БЪЛГАРСКИТЕ КАТ СИ ТОЛКОЗ ЛОГИЧЕН
  • 26 КУЧКАР

    30 0 Отговор
    ЕДНО КУЧЕ КАТО СЕ НАУЧИ ДА ЯДЕ Л..НА НЯМА ОТУЧВАНЕ
  • 27 Курд Околянов

    19 21 Отговор
    Гербьови пускат тъпи сравнения. Като си подадат молбата за развод, значи били разведени. Само че като си подадат молбата съдията може да ги разведе, но може и да не ги разведе. Молбата за развод не ги прави разведени. При подаване на отказ за гражданство са ДЛЪЖНИ ДА ГО ДАДАТ. Датата на подаването на отказа се счита за начало и край на процедурата по прекратяване на гражданство.

    Коментиран от #57

  • 28 Аааа

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "нннн":

    Де факто да, а де юре, след известно време само ще се узакони твоят отказ, естествено ако не го оттеглиш до тогава, щото ще ти вземат апартамента и децата.

    Коментиран от #38

  • 29 Курд Околянов

    25 14 Отговор
    На Кере трябва да му се направи задълбочена проверка, че с подписа си като министър сигурно е присъединил БГ към Канада.
  • 30 ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА...

    45 20 Отговор
    КИРЕ КАНАДЕЦО Е ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ, КАКТО И МУНЧО-ПАДНИ ЗА 100!
    АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОР ЧАКА 6 мес...ОТКАЗ ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО А ...КИРЕ ПЕДАЛА ЗА...ДЕН?!?!?
    ПРОЦЕДУРАТА ИЗИСКВА ВРЕМЕ ЗА ПРОВЕРКА НА КРЕДИТНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ, НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ, МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА/ДЕЦА,..АКТУАЛНО СЕМЕЙНО СЪСТОЯНИЕ И ОЩЕ КУП НЕЩА! БЕЗ ПОДПИС НА МИНИСТЪР,...ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ГРАЖДАНСТВО....НЕ СЕ ПОШУЧАВА!!!!!!
    КИРЕ Е АБСОЛЮТЕН МОШЕНИК И ЛЪЖЕЦ!

    Коментиран от #31

  • 31 Курд Околянов

    18 27 Отговор

    До коментар #30 от "ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА...":

    В канадското законодателство изрично е посочено, че процедурата се провежда само за да се провери дали няма основание самата Канада да отнеме гражданството, а не дали да се приеме или отхвърли отказа от гражданство, т.е отказът е валиден от датата на заявлението.

    Коментиран от #33, #35

  • 32 Чорбара.

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Металург":

    За те лъгал в ауспуха.
  • 33 123

    30 10 Отговор

    До коментар #31 от "Курд Околянов":

    Малеее! Алло Кирчовците вече започнахте да тълкувате и канадското законодателство ли???? :) :) :) Ми защо в докуентите, които Лъжлив Киро показваше пише, че вече не е гражданин на Канада от август месец, а не от април :) :) :)
  • 34 Деймос

    16 22 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Не схващаш ...не схващаш :)) Сложи снимката на Петков и Борисов една до друга , после чуй 30 секундна реч на двамата . Кой ще харесаш !? За кого ще гласуваш ??:)) Ако още се колебаеш , време е да се прегледаш ...Върховния вожд БОРИСВОВ при всяка поява изрича поне ТРИ ЛЪЖИ ! Има и рекорди , по 10-15 лъжи в ЕДНОМИНУТНА ОБЪРКАНА РЕЧ:)

    Коментиран от #37

  • 35 ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА...

    31 5 Отговор

    До коментар #31 от "Курд Околянов":

    ЩЕ СИ СПЕСТЯ ПОДРОБНОСТИТЕ И МНОГОСЛОВИЕТО, САМО ПО СЪЩЕСТВО!
    ХИПОТЕЗА: ИЗВЪРШЕНО ДАНЪЧНО И/ИЛИ КРЕМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
    КРЕДИТИ КЪМ ИНСТИТУЦИИ И БАНКИ?
    СПОРНО ДВИЖИМО ИЛИ НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО ?????? И...ОЩЕ СТОТИЦИ ПРИМЕРИ!!
    ЛЪЖЕЦ И МОШЕНИК!!! ФАКТ
  • 36 До Моди

    1 4 Отговор
    Не го преправяй .Думата по горе е ръгал,че май ще духаш заедно с вятъра
  • 37 123

    16 12 Отговор

    До коментар #34 от "Деймос":

    Като сложа снимка на Лъжлив Киро и Тулупа виждам припокриване пълно на 100% :) И двамата лъжат като за световно :) Разликата е, че ние виждаме дори очевадното, а вие виждате центовете на Херо Мустафа от Козяк :) :) :) :)
  • 38 нннн

    32 8 Отговор

    До коментар #28 от "Аааа":

    Ей тука е тънкият момент. Ако К. Петков не бе станал министър, навярно щеше да оттегли отказа си и да остане И канадски гражданин. Хитричко. Празно няма. Абе, не харесвам тарикати.
  • 39 Докоффф

    12 4 Отговор
    Тази бисексуална изрезка краде 25г от държавата.Докога ще се явява в ефира?
  • 40 Тук се появи

    11 0 Отговор
    опашката на гущера. Къде бил скрит ключът от кутията на Пандора. Един защитава друг.... Това означава кой с кого е и..... чии интереси защитава.
  • 41 Курд Околянов

    12 22 Отговор
    Проф. Герджиков е отличен юрист и никога не говори празни приказки. Да ви е честит министър-председателя Кирил Петков.

    Коментиран от #89

  • 42 Курд Околянов

    11 16 Отговор
    При подаване на отказа за гражданство са ДЛЪЖНИ ДА ГО ДАДАТ. Датата на подаването на отказа се счита за начало и край на процедурата по прекратяване на гражданство, тъй като канадската страна няма претенции към Кирил Петков.

    Коментиран от #55, #66

  • 43 Буха ха

    22 7 Отговор
    Пълни глупости, по тази логика Кирчо заверява нотариално отказ, БГ приема че вече не е канадец, Кирчо лъже че го е изпратил, Канада никога не получава молбата, а в БГ никой не пита къде е "бележката" и дребният мошеник Кирчо е канадец в Канада, но не и в България.
  • 44 Прав е герджика

    21 5 Отговор
    Кирчо не е нарушил конституцията, а законът който забранява попълването на неверни данни. Конституцията е нарушена от президента, затова и дума не казва за него освен, че не вярвал да допусне съзнателно такава грешка.
  • 45 Ханибал

    5 2 Отговор
    Герджи, оди да разпространява одата си за дриснята и си затваряй устата, за да не ти се случи случка в канавката!!!!!!!!!
  • 46 Слънчоглед

    3 2 Отговор
    Нали беше бойковист, бе , алооооо. Май си дедо склерко
  • 47 конспиратор

    15 3 Отговор
    Всички изцепки и коментари на по-известни личности и политолози прикриват една конспирацийка в ход още от пролетта! Но, явно е замислена по-отдавна.
    Протакането на избор на редовно правителство / Кирчо с нот. заверения отказ още от 20 април показва, че ще има служ. правителство!/. Радев с припряното публикуване на изборния кодекс на Разпети петък /оня горе няма да му прости/. Неадекватното поведение на ИТН в двата парламента, провалило избор на кабинет.
    Облъчиха народа, като му изнесоха най-пошлия парламентарен спектакъл и подсилиха чувството на погнуса от партийните ежби.
    Насаждането на машинното гласуване е черешката на тортата! Зад паравана, че спират купения вот, ще реализират манипулираният вот!
    Изборите 2 в 1 са прекрасна възмажност това да стане по схемата- "два заека с един куршум"!
    Уж, Радев не харесваше много тоя вариант.
    Айде бе!Театро!
    Радев ще спечели и президентските и парламентарните избори!
    Той контролира софтуера и флашките!
  • 48 Курд Околянов

    4 13 Отговор
    Простите гербьови пускат тъпи сравнения. Като си подадат молбата за развод, значи били разведени. Само че като си подадат молбата съдията може да ги разведе, но може и да не ги разведе. Молбата за развод не ги прави разведени. При подаване на отказ за гражданство са ДЛЪЖНИ ДА ГО ДАДАТ. Датата на подаването на отказа се счита за начало и край на процедурата по прекратяване на гражданството, първо, защото канадската страна няма претенции към Кирчо и, второ, защото такъв е духът на БГ Конституцията.

    Коментиран от #52

  • 49 Какъв срам

    16 6 Отговор
    и този човек е бил председател на Народното събрание на РБ. Виден юрист. Сега вече за никого не тайна, че двамата Кирчо и Асен са сиамски близнаци или копи пейст на Милен и Ники. Чували ли сте за Бони и Клайд, само че тук става дума за двойка от двама мъже, които за разлика от филма не получават заслуженото си на края.Затова утре , ако някой, който се чувства недосегаем, обяви, че Дяволът е Ангел не се чудете - това е Антихриста.
  • 50 Ама той кирчо

    13 7 Отговор
    Не е нарушил и ЗДП. Не е нарушил и закона за етажната собственост. Ама тука не става дума за законите които не е нарушил. Става дума за закона за защита на личните данни. Подписал е документ с невярно съдържание.
  • 51 Като гледам герджика

    11 2 Отговор
    Разбирам защо няма нито един адвокат в рая.
  • 52 САМ ГО КАЗА

    14 5 Отговор

    До коментар #48 от "Курд Околянов":

    А ТИ СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ КАНАДСКАТА СТРАНА Е НЯМАЛА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ КИРЧО /АМИ ДО КАТО НЕ ПРОВЕРИ НЕ ДАВА СЪГЛАСИЕ СХВАНА ЛИ САМ СЕ НАБУТА ЗА ТОВА ДАТАТА Е КОГАТО ПРОВЕРИ ДАЛИ НЯМА ПРЕТЕНЦИИ ЛЕЛЕЕЕ МНОО СТЕ ЕДНОКЛЕТЪЧНИ
  • 53 Гената

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Край":

    Ако дочакаме Киро Харварда да влезе в български зандан, блазе ни ! Това ще да означава, че всички крадливи герберасти го омакват там, начело с Бою Тиквата и Заслабналото Шиши .
  • 54 Дани

    7 18 Отговор
    И Бърза помощ минава на червено и това не се смята за нарушение - спасява се човешки живот. Ами тук става въпрос за същото - спасяване на цял народ, на цяла държава.

    Коментиран от #58

  • 55 АРЕ БЕ

    14 0 Отговор

    До коментар #42 от "Курд Околянов":

    ГЛУПОСТИ ПОДАЛИЯ МОЖЕ ДА Е ПРЕТЪПНИК СПРЯМО КАНАДСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ЩЕ МУ ДАДАТ ОТКАЗ КАТО СИ ИЗЛЕЖИ СРОКА
  • 56 и обратното

    17 3 Отговор
    Г-н Герджиков, ако аз подам нотариално заверено заявление че искам да съм канадец, това по ТВОИТЕ думи ме прави автоматично канадец.
    Капиш

    Не е сериозно
  • 57 ДОБРЕ

    16 1 Отговор

    До коментар #27 от "Курд Околянов":

    АМИ ОТИВАШ В ОТАВА И ОБЯСНЯВАШ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА КАНАДА ЧЕ СА НЕКОМПЕТЕНТНИ ЗА РАЗЛКА ОТ ТЕБЕ И СА СБЪРКАЛИ ДАТАТА В ДОКУМЕНТА ЗА ЛИШАВАНЕ ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО / ЕЕЕЕ МАЙКА НЕ ЕЛЕСНО ДА СИ ТЪП/
  • 58 НЕ МОЕ ДА БЪДЕ

    9 2 Отговор

    До коментар #54 от "Дани":

    ВЕРНО ЛИ АРЕ БЕ А АЗ ГИ МИСЛЕХ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ
  • 59 ДОНЧЕВА

    14 1 Отговор
    ГЕРДЖИКОВ НЕ Е ЧЕРНО А Е ТЪМНО БЯЛО АМА МНОГО ТЪМНО /Е СЕГА РАЗБРА ЛИ ЗАЩО ХОРАТА ПРЕЗИРАТ АДВОКАТИТЕ ДОРИ И КОГАТО ГИ ПЛЗВАТ/
  • 60 Нищожен е

    16 3 Отговор
    Герджика винаги е бил въртигъзичендолнопробник .
  • 61 БЕН ГЪН

    14 4 Отговор
    ГЕРДЖИКОВ ЖАЛЪК СИ И ЩОМ СИ ТОКЛКОВА ОТВОРЕН ЗАВЕДИ ДЕЛО В КАНАДА ЗА СБЪРКАНА ДАТА НА ДОКУМЕНТА ЗА ЛИШАВАНЕ ОТ ГРАЖДАНСТВО ИЛИ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА АМА НЕ МОЖЕ ДА Я ТЪЛКУВАШ ХЕМ СИ ЮРИСТ И КАЗВАТ ДОБЪР Е ТЕ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ С АДВОКАТСКИТЕ СИ ШМЕКЕРЛЪЦИ ДОКАРАХА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ

    Коментиран от #63

  • 62 Курд Околянов

    16 1 Отговор
    Стига с тия канадски закони. Тук важи Българската Конституция.
  • 63 Курд Околянов

    8 14 Отговор

    До коментар #61 от "БЕН ГЪН":

    Тук някакви самозванци се правят на по-големи юристи от проф. Герджиков.
  • 64 ДЯДО ПОП

    11 5 Отговор
    Какъв професор е тоя пеницилин ? От такива България е на този хал !
    Я обратно в нафталина бе, мумио !!!
  • 65 Диамантената ръка

    14 5 Отговор
    Петков не е нарушил Конституцията, а е извършил престъпление по чл.313 от НК. Конституцията я е нарушил Радев, който е назначил човек с двойно гражданство за министър. Моите уважения към проф.Герджиков, ама нека си гледа Търговското право.
  • 66 И аз да кажа

    17 3 Отговор

    До коментар #42 от "Курд Околянов":

    Ама канадската страна НЕ МОЖЕ да знае към датата на подаването дали няма претенции към подателя! Що се правите на ущипани? На мене това гяволЕ категорично не ми харесва и НЕ вдъхва никакво доверие, а сравнението с Джон Траволта е безумно

    Коментиран от #69

  • 67 Колега

    9 2 Отговор
    То според професора и акциите на Левски бяха на Б. Б. ама само за един ден, т. е. докато му кажат какво трябва да говори...
  • 68 doc

    7 20 Отговор
    България загива, а ние се занимаваме с канадското гражданство на Кирил Петков. Все едно, че е талибан от Афганистан. Той живее вече 15 години в България. Кой от вас ще се откаже ако има канадско гражданство. Всичко останало са формални въпроси и мисля, че проф. Герджиков е прав. Не бива да зависим от решението на друга държава. Много по-важно е какво ще направи, явно е уплашил много крадци.
  • 69 Курд Околянов

    7 4 Отговор

    До коментар #66 от "И аз да кажа":

    Не разбрахте ли, че не става въпрос за канадската страна и канадските закони, а за Българската Конституция.
  • 70 Алито от София

    8 3 Отговор
    Добре де до кога ще се занимаваме с този Киро, а този коромпиран и доказан хомосексуалист има ли някъде да не е дал,, правнлния "отговор на всички нередности
  • 71 БЪЛГАРАН

    11 2 Отговор
    Не е важно, кой къде и колко живее, а къде са му парите, пардон сърцето му. А едностранни волеизявления, какъвто е отказа, има незабавно действие само в изрично уредени законови хипотези, а не по принцип и винаги. Напр. (да не е е пак брака) отказа от право на собственост подлежи на вписване в имотния регистър, иначе не поражда действие.Така Кирето може да подпише Н на брой волезевления, нотариално заверени, но освен да ги получи съответната Държава, щото колкото повече гражданство толкова по-добре, трябва и да го приеме този отказ, а ни просто да го регистрира. Апропо ако уважавания професор добре си спомня васалите го придобиете официално по негово време в парламента.
  • 72 Тапата

    17 4 Отговор
    Герджиков се опитва да ни вкара в трета глуха. Конституцията е нарушена от Янев - респективно Радев, а Киро трябва да бъде съден за попълване на декларация с не вярно съдържание.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Marinov

    16 3 Отговор
    Господине,
    В БГ Конституцията ЯСНО и ТОЧНО е Записано че Лице с ЧУЖДО Гражданство НЕ може да Заема Министерски Пост.


    Смисъла на Тази Разпоредба е Лицето да НЯМА Законова ЗАВИСИМОСТ и ОБВЪРЗАНОСТ от друга Държава!

    КС е в Право да Тълкува Конституционни Разпоредби и Определения НО НЕ и да ги ИЗМЕНЯ или ОТМЕНЯ!!!

    Това дали си Законово Гражданин или НЕ го ОПРЕДЕЛЯТ Законите на Съответната Страна а НЕ самия Гражданин и ПОРАДИ това в случая по Законите на Каната при издаването на Заповета за Назначаване за Министър се Оказва че Господин Петков е имал и Канадско гражданство и неговото назначаване на този пост е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!!!


    Пази БОЖЕ Майка България от ПИШМАН Швестери, Ибрикчии и СИЕ!
  • 75 Ветропоказател

    13 1 Отговор
    Ееех Герджик Всички те разбрахме каква върти опашка си Мазник
  • 76 Кокорчо

    13 4 Отговор
    Ето кой "конституционен съдия" е консултирал кирчо.
    Не е нужно да си "виден юрист" за да разбереш, че има нарушение на закона, който е пределно ясен. Добър или не, той е нарушен. Точка.
    Колкото до казаното от герджиков, то може да се вземе предвид при една бъдеща промяна на Конституцията, но за момента не важи и той го знае много добре.
  • 77 Да попитам

    12 2 Отговор
    Ако с едностранно изявление можеш да се откажеш от канадско гражданство, можеш ли по същия начин и да го получиш?!?!?!
  • 78 Темидец

    13 2 Отговор
    Да не е нарушил конституцията,а има състав на престъпление по член 308 ал.1 от НК.Конституцията е нарушена от другаря Румен Радев.
  • 79 Лъжците не са виновни, щом са наши

    13 0 Отговор
    Брей, как извъртя закона, затова сме на тоя хал. Една в Пловдив лъже, че имала диплома, оказа се фалшива, ама и тя не била виновна. Разочарова ни професоре.
  • 80 Димитър

    6 0 Отговор
    Явно вирусът е награбил Професора. Жалко. Беше атрактивна личност. Дано се възстанови по-бързо.
  • 81 444444

    7 0 Отговор
    ВЪХ, ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ СИ! ТИ ТАКА КОМЕНТИРАШЕ И ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА АКЦИИТЕ НА "ЛЕВСКИ" НА БОЙКО! КАКТО ТИ ДОЙДЕ, ЗАЩОТО ВАЖНОТО Е ВСИЧКИ ДА СА НАОПАКИ, А ТИ НА ТЕРСЕНЕ!
  • 82 Без име

    6 0 Отговор
    Как стоеше въпросът за гражданството при Симеон Сакскобурготски? Той само гражданин на България ли беше?
  • 83 WJB

    6 0 Отговор
    Придобивайки бритаско, канадско или австралийско гражданство стваш поданик на н.в. Бети II и де юре трябва да те освободи от клетвата към Короната.

    Коментиран от #90

  • 84 наглец

    6 2 Отговор
    Тоя появи ли се с неговите мазни обяснения, явно добре се е налапал. Юрист да защитава престъпник, нарушил Конституцията. БРАВО. Заради такива стигнахме дотук. Да оправдават най-гнусните престъпления срещу малко власт или пари.
  • 85 гост

    3 1 Отговор
    Жълта комунига продажна
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Гержикоф

    3 0 Отговор
    ти си една обикновена из три вал ка, сега на тези мъпети ли си се преложил?
  • 88 Кака Мара

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Шили":

    Ама верно мозъкът ти е като но шиле. Без паспорт как ще избяга в Канада , бе малоум?
    Как не може такива прости тикви да се махнете и да не се връщате повече! Кеф ви Масква, кеф ви Хавана .....
  • 89 Иван4о

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Курд Околянов":

    Отличен юрист, бил - сега куку.
  • 90 Кака Мара

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "WJB":

    В момента в който си върнеш британския паспорт Бети те освобождава от гражданство! Ясно?!
  • 91 КРОКОДИЛА

    0 2 Отговор
    ЗАЩОТО Е ОТ ВАШАТА ПАРТИЗАНСКА ДРУЖИНКА ЛИ .......................
  • 92 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "нннн":

    Мюсюлманите като викнат три пъти на жена си : Махай се! и са разведени .И не е важно дали са в Катар,Турция или Испания.
  • 93 Аз не съм неграмотник

    2 2 Отговор
    Но също и не съм правист, същото го мисля, че този човек, нищо не е нарушил, защо се,, дъвче,, това....!
  • 94 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    АБЕ ГЕРЖИК ЗАЩО ИЗБЕГА УПЛАШИ ЛИ СЕ БЕ - КОМУНИС ...............................
  • 95 милен козарев

    2 0 Отговор
    Аз съм от първия випуск на СУ изучаващ търговско право с водещ дисциплината проф.Огнян Герджиков. Гледал съм на него и апотеозно и с благодарност, защото ме научи на този вид право и благодарение на това 25 години изкарвам прехраната си и отглеждам 4 деца,първото от които – английски гражданин вече.
    Това само ме задължава да кажа , че не бива заради това , плюс доброто му председателство на НС и служебно премиерство да не отбележим , че това негово изявление за Кирил Петков е поредно тъмно петно в кариерата на професора. Това е едно житейски доказателство , че падението на човека е безкрайно, а дъно след падането просто няма- трябва само да се хитрува. Очевидно е , че схоластично няма теза , която един юрист да не може да защити, но това не е право, това е социална грозотия. Срам и тъга.
    Проф. Герджиков , ако подаването на нотариално заверена декларация означава прекратяване на гражданство/ безумна теза, приемлива вероятно само в Южна Осетия/, то по аналогия и подаването на декларация , че искам да придобия гражданство означава , че вече го имам. Нали ? Или….? Та ако е вярно моля за едно официално Ваше становище преди да подам нот.заверена декларация , с която да стана едновременно, американец, японец, жител на Бурунди, Монако и на Папуа –Нова Гвинея.
    Умолявам Ви , плеснете се пак по главата / като с джирото на акциите на Левски/ и кажете че сте се объркали. Или си вземете някой пореден мезонет не от Артекс този път.
  • 96 Йо Несбьо

    0 0 Отговор
    То е точно като с главен трудов договор в някоя фирма. Докога си служител на дадена фирма - докато си тръгнеш или докато те освободят? Аз си тръгнах от една фирма в Чехия без предупреждение, без предизвестие, без нищо и те цял месец после ме водили в неплатен отпуск, докато аз вече работех на друго място. Остави другото, но в България трудовият договор се регистрира към НАП. Т.е. ти си тръгваш сега и предупреждаваш, че няма да се върнеш, но те в повечето случаи ще те уволнят след ден-два, а не веднага, което значи, че и НАП ще те смята за работещ в тази фирма още ден-два. Герджика променя тезата с твърдението, че ти си си тръгнал от работа днес, съобщил си, че напускаш, директорът разписва заповед за уволнение след два дни, НАП научава впоследствие за напускането и ти, едва ли не , си веднагически освободен от работа. Да, ама не!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове