Last news in Fakti

24 Март, 2013 08:39 4 142 15

ДКЕВР попари надеждите за по-евтин ток

  • ток-
  • бойко борисов

Преглед на печата

ДКЕВР попари надеждите за по-евтин ток, пише „Преса”

Не може да има по-ниска цена на тока - коментира пред TV7 председателят на ДКЕВР Евгения Харитнова. Нито претенциите на ЕРП-тата за по-висока цена, нито изказването на новия енергиен министър за търсене на още резерви за спад в цените са достатъчни основания да се очаква промяна в цената, категорична бе тя.

Шефката на ДКЕВР коментира и идеята на ЧЕЗ да въведат енергиен омбудсман. Тя обясни, че би подкрепила подобна институцията, ако той се занимава с клиентите и на трите електроразпределителни дружества. Всяко от тях обаче да си назначава собствен е безсмислено, заключи тя.

От думите й стана ясно още, че още в понеделник ще разпореди започването на регулаторен одит на трите ЕРП-та. Целта е да се проверят всички инвестиции, правени в последните 3 години - дали са тези, които са отчитали, и дали те са разумни.

На въпрос дали наистина в ДКЕВР са разписвани без всякаква аргументация разходите, които ЕРП-тата са предоставяли, Харитонова уклончиво отговори, че надали са всички разходи, но вероятно наистина е имало такива, които дружествата са успявали да укрият.

Запитана кога ще бъде отнет лиценза на ЧЕЗ, тя обясни, че не може да каже към този момент дали той ще бъде отнет.

 

Църковни несгоди с тлъсти сметки, пресмята „Труд”

Шумотевицата около луксозния часовник "Ролекс" на пловдивския владика Николай, изнесен на търг, за да сe плати токът на храма "Св. Марина", извади на показ битови несгоди и на други черкви в страната.

Огромни сметки за ток изтерзаха видинските духовници. В няколко църкви те хвърлили в ужас отците, които се чудят как да ги платят, според архимандрит Поликарп, председател на храма "Св. Димитър": "По 1300 лв. на месец досега никога не е имало! Не сме наясно как ще се справим. Разчитаме на спонсори и дарения, макар че хората в нашия край са бедни. Видинската митрополия е една от най-бедните в БПЦ и всичко, което се прави в епархията, е с дарения и със собствени сили."

Затягането на коланите и финансовата дисциплина не е новост за местните духовници. През лятото на м.г. свещениците от Видинската и Кулската духовна околия бяха принудени от редовната свещеническа конференция сами да се грижат за заплатите си. Тогава архимандрит Поликарп, духовен надзорник на околиите, сподели, че е сторил всичко по силите си, но свещениците не щели да работят - чакали възнаграждението си наготово.

 

Христо Стоичков към студенти: Ще съм с вас на барикадите, обобщава „24 часа”

Футболната легенда Христо Стоичков тръгна със студентите на борба с монополите и партокрацията. Вчера той стана лице на движението "Орлов мост".

"От днес ние двамата ще вървим отпред до барикадата". Така Камата се обърна към Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съюзи. Краткият диалог се състоя пред очите на поне 2000 души, дошли на национална младежка среща в столичната зала "Арена "Армеец" вчера. Повечето бяха младежи, но сред тях имаше и баби и дядовци, обявили се за почитатели на Стоичков.

С нашата чистота и непартийна обвързаност ние имаме свободата да бъдем гарант и инициатор за широко гражданско обединение, каза още Георгиев. "Ние сме обединително звено, предлагаме себе си като основа, но ни трябва обединителна личност. Тази личност е Христо Стоичков", заяви активистът, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти.

 

Нова акция: Висящ хляб, разкрива „Стандарт”

Купи хляб и подари един на ближния си. Това е новата акция, която набира сила в цялата страна. Кампанията беше лансирана в България от варненско кафене чрез социалните мрежи. За броени часове тя набра над 30 последователи сред собствениците на бакалии и ресторанти. Идеята е проста - когато пазаруваш в магазин, обозначен със стикер "Висящ хляб" или "Висящо кафе", можеш да платиш още един самун или салам например. Ако след това в магазина влезе безработен или друг беден човек, той може да поиска от "висящата" стока. Получава я напълно безплатно, без да се иска документ, който да удостоверява, че е социално слаб. Акцията стартира съвсем скоро след призива на премиера Марин Райков бизнесът да подаде ръка на бедните.  Барове и ресторанти във Варна, София, Златица, Бургас, Пазарджик, Банско, Добринище, Русе, село Просеник и Чирпан вече се включиха в инициативата.

 

760 сгради в София пред срутване, предупреждава „Монитор”

760 са опасните сгради в София. Толкова са преброили чиновниците от 22 от общо 24 столични района, съобщиха от кметството за „Монитор”. Най-много потенциални сгради убийци има в район „Възраждане” - 183. На второ място е „Оборище” с 91, а на трето - „Сердика” със 75. Точно в последния от тези райони има и най-много опасни сгради, заключени на най-малка площ – между булевардите „Тодор Александров”, „Сливница”, „Мария Луиза” и „Константин Величков”. „Те са строени в началото на миналия век – 20-те – 30-те години. Били са бедни времена и къщите са правени от бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...............

    1 0 Отговор
    Споделих с познати още преди седмица,две,че като се уталожат

    нещата в държавата ще има намаление на тока,ама на "куково" лято.
  • 2 Полиция

    0 0 Отговор
    Е много ясно че нищо няма да се промени единствените който можеха да направат нещо и имат политическата воля да се оправя България няколко платени ултраса ги свалиха от власт за да може престъпния окъопод БСП и ДПС да се завърнат и продължат по план допграбването на Държавата!!!
  • 3 блаво

    1 0 Отговор
    ГЕРБ / и всички властимеющи/ са велики....... Постигнаха своето. Протестите са раздробени и всяка партия си взима своя комат...... България и гражданско общество са все още различни понятия........... Колко ли още поколения трябва да си отидат, за да появи такова нещо и тук?
  • 4 Благослав Тангъров

    1 0 Отговор
    Усещам че протестите не само няма да утихнат ами ще има нови! Не знам дали това е начина нещо да се промени ама тая държава я чакат протести или нещо друго! Тия от ЧЕЗ окончателно се побъркаха, сметките за ток вече трети пореден месец са НЕНОРМАЛНО високи! Тая нема да я бъде, някой ще яде дървото!!! Изборите пак си ги гласят по тяхно му, ще се пръкнат и нови играчи на изборния пазар, само че няма да гласуваме! Аз вече си стягам багажа, това тука не е реално... 23 години стигат!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Полиция

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Благослав Тангъров":

    Е като не гласуваш даваш предимство на другите който ще гласуват само да ти кажа твоя глас процентно е за партията която най много са гласували!!
  • 6 Трибал

    3 1 Отговор
    Добавките във фактурата правят тока скъп!Аз им викам добавки олигарх тарикат!Именно те са 60% от това което плащаме!Докато има добавки Станишев,Кунева,Карагьозова,и други евтин ток няма!Тия мародери докато не бъдат избити така ще бъде!А пишман протестите си ги сътвориха същите идиоти,и лошото е че все още има будали та им се връзват!
  • 7 светлин СПАСОВ

    0 0 Отговор
    ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ МЕЖДУ ДРУГОТО ЧЕ КРАДАТ КРАДАТ НО НЕ Е СКЪП ТОКА ХОРАТА СА БЕДНИ
  • 8 гнида

    1 0 Отговор
    Копаем най-евтините лигнитни въглища в Европа.Как цената на тока става толкова скъпа до редовия потребител.Замислете се съграждани колко хрантутници има по веригата (дори ДКЕВР и ЕСО са такива).
  • 9 $$$$$

    1 0 Отговор
    "Футболната легенда Христо Стоичков тръгна със студентите на борба с монополите и партокрацията. Вчера той стана лице на движението "Орлов мост"."- само на мен ли ми се струва, че освен неколцината организатори/платени вероятно/от НБУ, други студенти не са избирали Стоичков. Гледах ги и по телевизията тези студенти от. Абсурдни са. Нямат опит, нямат образование, посредствени, но искат да упражняват контрол над институциите. За такива Стоичков е правилното лице.
    Интелигентните студенти знаят до къде им е компетенцията, имат морал и скромност и идеали. Неук футболист, не може да им е знаме.
    Стоичков БЕШЕ прекрасен футболист, но Е примитивна личност.
  • 10 гражданин

    0 0 Отговор
    Еии кои ли жа са тея барове и ресторанти в Чирпан....
  • 11 спец

    0 1 Отговор
    До Гнидата- От добиването на въглища до правенето и продажби на еленергия разликата е голяма. Никой не ви краде, ами нямате доход да си платите, това ви е проблема

    Коментиран от #12

  • 12 гнида

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "спец":

    Не ме разбра.........Аз копая и колегите , миньор съм човече.От онези дето ни викаха че сме с по 2300 заплати.Мога да си плащам тока.Просто ме боли като гледам накъде вървим.Засега не съм се ориентирал в чужбина и ми се иска и тук да видя нещо позитивно.....Но няма.......

    Коментиран от #13

  • 13 Трибал

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гнида":

    Братле като каза че си миньор имам една лоша новина !След изборите Тецовете ще спират!Което значи че много миньори ще станат ненужни!Това е поверителна информация,и нямам намерение да се майтапя с вашия кърски труд!
  • 14 Благослав Тангъров

    0 0 Отговор
    Да ги попарят и тях в ада! За първи път от 23 години насам най-сетне виждам светлина в дъното на тунела: стягаме багажа и дим да ни няма... Другото всичко е лъжа и измама!!! Успех с изборите :-)
  • 15 ЕВТИН ТОК

    0 0 Отговор
    СПОКО бе МОМЧЕТА тука ЦЕНАТА на тока Е значително по НИСКА от истинската!
    Тия СОФИЙСКИТЕ БУДАЛИ плащат останалото!
    Там тока го произвеждат ТЕЦ-ове отива и за цялата държава ток ама софиянците плащат на ТОПЛО ЕЛЕКТРО ЦЕНТРАЛА да и истине парата и му викат парно и ТОКА Е БЕЗПЛАТЕН!
    Много ясно защо е толкова СКЪПО ПАРНОТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове