Last news in Fakti

24 Октомври, 2021 16:05 2 170 52

Петър Москов: От президента се чакат решения, не е журналист, за да задава въпроси

  • президент-
  • решения-
  • не е журналист-
  • задава въпроси-
  • петър москов

Тези неделни медийни фокуси не произведоха нито едно решение, смята бившият здравен министър 

Петър Москов: От президента се чакат решения, не е журналист, за да задава въпроси - 1
Снимка: БГНЕС

Единствената действаща власт в момента е изцяло в ръцете на президента Румен Радев. Очакванията на обществото са той да използва тази власт, за да даде път и решения за излизане от кризата със заразата COVID-19. Отговорът на г-н Радев на тези очаквания беше да събере част от министрите на разговор. Реалното име на това събитие е: Част от министерския съвет е повикана от реалния министър-председател г-н Радев на разговор пред медиите. Оставям настрана факта, че този жанр беше въведен преди години от президента Путин, състои се в публично набиване на канчетата на назначените от него министри по дадена тема и единственият ефект е четкане на имиджа на Радев. Това е по комунистически отвратително, но разбираемо ако се интересуваш само от PR ефекта. Истинският проблем е, че тези неделни медийни фокуси не произведоха нито едно решение. Президентът не е журналист, за да задава въпроси, а упражнява власт, за да дава решения. Още повече в случая, когато държи, освен президентската и изпълнителната власт в ръцете си. Това се казва в официална позиция на Петър Москов от "Национално обединение на десницата", изпратена до медиите.

Ето и повече от становището на бившия здравен министър:


Разликата между сцената „Тодор Живков се среща с партизаните“ и сцената „Румен Радев пита министрите“ е само във времевата разлика от 75 години. Всичко останало е същото – нелепите персонажи, липсата на смисъл и тържеството на формата над съдържанието. Както се казва, една партия ги е възпитала. И понеже Радев задаваше въпроси, а министрите му нямаха смелостта да му дадат истинските отговори, ще го направя вместо тях.
Първи въпрос на Радев: Защо учениците са спрени от училище?
Отговор: Защото, Вие г-н Радев, като реален министър-председател на страната Вие сте одобрил методика, в която казвате, че ако заразата в една област е над 750 на 100 хил. учениците спират да посещават училище. Отговорът е питайте себе си, може и пред медиите.
Втори въпрос: Кога децата ще се върнат в училище?
Отговор: Когато изискванията на методиката, която Вие, г-н Радев и Вашето правителство сте въвели, се изпълнят. Или когато си я отмените.
Трети въпрос: Защо хората плащат за тестове, когато сте казал, че те ще са безплатни?
Отговор: Защото, Вие г-н Радев, като реален министър-председател на държавата, чрез Вашето правителство сте осигурил финансиране единствено за закупуване на тестовете, но не и за организацията на труда и заплащането на хората, които трябва да ги извършват. И защото само Вие и Тодор Живков си мислите, че труда е безплатен. Оставям настрана липсата на смисъл данъкоплатците да плащат за решенията и капризите на част от хората, на които Вие държите всичко да им е безплатно и на фона на това, че ваксините са безплатни.
Четвърти въпрос: Защо тестовете за антитела не се признават?
Отговор: Защото, ти г-н Радев, като реалния министър-председател на България, сте одобрил методика, която не ги признава. И защото сте решил, че можете да превишите дословно критериите за мярката за зеления сертификат от държави с 80% ваксинирано население, без въобще да ви интересува дали тези условия могат да сработят за държава с 20% ваксинирано население. Също така и защото становището на медицинската наука, очевидно не съвпада с желанията на предизборния Ви щаб.
Пети въпрос: Кога ще има инструкции за ваксиниране, съобразени със специфичните заболявания на хората?
Отговор: Когато, Вие г-н Радев, като реалния министър-председател на България, вденете, че про-ваксинационна информационна кампания на държавата означава не да плашиш хората и да им раздаваш електронни часовници, а да отговорите честно, смислено, последователно и убедително на страховете им. Също така, когато престанете да харчите парите от данъците ни за PR акции и ги вкарате в мобилни медицински екипи, които да обикалят по отдалечените места и от врата на врата да отговарят на страховете на
болните и възрастните хора. Ето тогава ще има!
Шести въпрос: Защо има проблеми с финансирането на здравната система, която се бори с COVID?
Отговор: Защото, Вие г-н Радев, като реален министър-председател на България, назначихте ръководство на НЗОК и МЗ, което отмени финансирането на 100% на частта от болниците, които поемаха и поемат основния удар на епидемията. Направихте го, за да има повече за другите, които под Вашето крило без да помагат в са освободени от това да посрещат нуждите на хората, свързани с COVID кризата, само ще печелят от нея.
И след отговора на тези въпроси, ако някой все още не разбира какво имам предвид, когато твърдя, че причината да се влачим в тази агония, докато всички други вече излизат от нея, то знайте, че имам предвид точно това, което се случи днес. Политическия лидер на нацията би трябвало да е човекът, който поставя целта, очертава пътя към нея и я следва неотклонно. Днес аз не видях политически лидер, който знае каква е целта. Видях човек, който по собствените му думи е притеснен за „високата цена, която ще е принуден да плати на изборите“.
П.П.
Един от големите упреци към Борисов беше, че бяга от поемане на отговорност и я прехвърля върху министри и чиновници. На фона на днешното театрално представление в президентството, имам към всички два въпроса:
Първи: Прави ли нещо различно в момента г-н Радев?
Втори: Къде точно е разликата между „статуквото“ и „промяната“?


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venom

    49 21 Отговор
    Наркомана Москов пак е друсал лош матриал!

    Коментиран от #20

  • 2 И тези 2 зомбита

    42 5 Отговор
    търсят кораба-майка..
  • 3 Martina

    40 14 Отговор
    Москов смени дилъра човече!!!
  • 4 Радев

    19 23 Отговор
    Е то ако аз знам кво да правя , няма да задавам въпроси
  • 5 Ювиги Хана

    37 13 Отговор
    Тези двама престъпници Москов и Цветанов вместо да са в затвора дават акъл на единствения на корумпиран човек политик в БГ!
  • 6 Ювиги Хана

    18 9 Отговор
    Тези двама престъпници Москов и Цветанов вместо да са в затвора дават акъл на единствения на корумпиран човек политик в БГ!
  • 7 Въпрос

    27 7 Отговор
    ТОз чиляк да не друса нещо? Какъв поглед, какво нещо..?
  • 8 asd

    20 7 Отговор
    Специално за тъпоъгълното чифтокопитно Тъпосков...

    Всеки може да задава каквито си иска въпроси троглодит!
  • 9 Дългият

    18 28 Отговор
    Намерете на Радев патрондаш,и го снимайте пред възторжени бесепари...Независимият който раздели Нацията

    Коментиран от #13

  • 10 Умен

    11 17 Отговор
    А така.Кажи му го.
  • 11 JEFF

    31 7 Отговор
    Ето го този, който внесе ваксини с изтекъл срок . Трябва ли подобни твари да дават решения - никога ! Отговорен ли е Борисов за това -да !
  • 12 Смахнатко

    19 6 Отговор
    Тоя пък откъде пак се пръкна?! Ближеще на Боцко г..за, никой не го харесваше от докторите за министър, а той си мисли, че е много вървежен. И той като вожда си винету- срам нямат и филма „усещане” не са гледали.
  • 13 Искрено ме разсмя

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "Дългият":

    Обаче да е с вдигнат пистолет към небето и да гърми сред възторжените тълпа
  • 14 В парламентарна република ...

    18 10 Отговор
    ... каква е ролята на президента? Г-н Москов, прочетете Конституцията на РБ. Е, словесната "плява" Ви е присъща!

    Коментиран от #18, #22, #25, #28

  • 15 ЕЕЕЕЕЕЕЕ

    0 1 Отговор
    АМАН ОТ ТРОЛОВЕ!!! И едните и другите са за затвора!
  • 16 коста

    14 1 Отговор
    Като гледам носителите на промяната и ,,новите" лица които претендират,че ще я осъществят ми става тъжно за бъдещето което се очертава.За промяната която трябва да се случи са нужни радикални промени в закони,поведение и смели хора които да я извършат.Това не става с гъше перо.Това е подмяна а не промяна.Омръзна ми да храня напразни надежди,че нещо добро ще се случи.Одъртях в очакване и е късно да стягам куфарите,но мисля за бъдещето на младите в тази страна.
  • 17 небрежнев

    10 5 Отговор
    Човек, ако мисли и си задава въпроси лесно ще стигне до изводите на Москов. Останалите 80% си знаят и не им трябва да чуват, мислят или да се съмняват. Следващия пък, когато питате - защо сме най-бедни в ЕС, защо сме първи по смъртност, първи по емиграция и последни по имунизация, то пак не мислете, а просто разберете, че при 80% комунисти, популисти, манипулатори, лузъри, луди и чисти uguomu няма как нещата да се променят.
  • 18 с тая

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "В парламентарна република ...":

    разлика, че в момента управлява сл правителство, назначено от продажната фуражка. Не понясам още повече психодесните и тиквата, а за цецо гуменката да не говорим.
  • 19 Анонимен

    14 6 Отговор
    Много точно казано. Радев е виновен за целия хаос и колкото и да се опитва да прехвърли отговорността, не му се получава.
  • 20 Този пак

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Venom":

    се появява всеки ден по медиите - КОЙ плаща за това !
  • 21 Дядо Петко

    10 7 Отговор
    Петре ,Петреееее, моето куче гледа по човешки от тебе. Ти си болен от злоба бе човек, а злобен човек не може да мисли и разсъждава правилно. Ако имаш близки , да те изпратят на лечение. Болен си бе. Здрав , а болен, откакто си се родил.

    Коментиран от #23

  • 22 Точно

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "В парламентарна република ...":

    в Конституцията пише, че когато няма парламент,управлява президента чрез назначени лично от него служебни министри и отговорността е лично негова,а що се отнася за Москов - неговото място е в наркокомуна.
  • 23 Ха,къде

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Дядо Петко":

    само от злоба да трябваше да го церят, ама то много по-тежка диагноза има този. А относно малоумията на служебното правителство спор няма.
  • 24 Ку лу

    13 5 Отговор
    Ти ли бе палячо който направи българите престъпници като им вземаше пръстови отпечатъци Тази твоя тупотия никаде я няма по света Това може да го направи само безмозъчно същество катп теб
  • 25 Българка

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "В парламентарна република ...":

    В момента цялата власт РЕАЛНО е в ръцете на фатмака - факт. Прав е Москов. Чудя се защо тези въпроси не са му зададени от тези журналисти , които се смятат за НЕ мисирки.
  • 26 слово

    3 0 Отговор
    Че в България има ли журналисти, които да разследват и да показват истината, чистата и грозна истина? Или почти всички журналисти от националните телевизии се облагодетелстват през европрограмите? Забравих, на кое място е България по свобода на словото?
  • 27 asd

    8 4 Отговор
    Изключително точно поставени въпроси. Сега чакаме Радев да даде адекватен отговор, точка по точка. В противен случай има основание да се притеснява за изборите.
  • 28 небрежнев

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "В парламентарна република ...":

    Като се позоваваш на Конституционното право, то защо Президента свиква министрите? Асен Василев и Кирил Петков изрично и многократно прокламираха, че са се съгласили да влязат в служебното правителство при условие да не им се бъркат и да имат пълна свобода на действие. Какво прави сега РР със свикването на министрите? Ако това не е намеса, то какво е? По каква Конституция го прави?
  • 29 Бамбука

    5 4 Отговор
    Ние от ДПС тези въпроси сме ги задали отдавна. Коя е вашата родина г-н Радев, България или Президентството. В момента се държите , като драпащ за втори мандат , а сте загърбил и не виждате проблемите на сънародниците ви, независимо дали са българи, турци, цигани, власи, гагаузи, арменци, какракачани и т.н. Вие сте най-отгоре в момента, Ваши са министрите, Вие сте на кормилото, въпросите са към Вас.
  • 30 big

    5 3 Отговор
    Ех Москов, вярно не е журналист, но като президент не може да реши нищо, така е по Конституция! Затова му остава само да пита тези, които управляват.
  • 31 Павел пенев

    3 4 Отговор
    Понеже сте много жалки коментирате президента,което се подема веднага от платените гнусни мисирки. Във Факти е пълно с такива.
  • 32 списъци

    2 0 Отговор
    Нека Радев да намери по законен начин да изнесе документи и списъци с имена и да ги представи на дебат пред обществото. Въпросите ще ги задават гражданите в последствие.
  • 33 въпрос

    3 3 Отговор
    Хубаво е всеки да се научи да задава въпроси. Пък току виж сме се издигнали в спичсъка по свобода на словото.

    Москов, вие участвали ли сте в корупционни сделки уронващи престижа на българските институции и в противовес на националната сигурност застрашавайки българските граждани и държавата? Прикривали ли сте информация за подобни деяния от ваши познати и непознти лица?
  • 34 Христо Христов

    8 3 Отговор
    Брилянтно! Проблема е, че Десовия се крие като шумкар и избягва всякакви интервюта! Кой журналист ще се осмели да му зададе нелицеприятни въпроси? Нали Рашков и културиста от НАП ще го подпукат веднага. А и в казармата въпроси към висшестоящи не се задават!!!
  • 35 007

    9 2 Отговор
    Военните нямат място в управлението на обществото заради наадекватното им отношение към цивилния живот. Новото поколение нямат и престава какъв безсмислен ред съществува в армията и колко безсмислено е съществуването на военните структури в човешката цивилизация. Когато човешкото общество спре да маркира важните исторически моменти с военни битки и победи и го замени с научни и технически успехи ще може да се нарече цивилизация-ЦИВИЛНО общество. Най-големите мизарници в човешката история са военни личности, мноооого обичани и героинизирани; срам за за ЧОВЕКА.
  • 36 НЯКОЙ

    3 4 Отговор
    Не четем филипиките на Москов, нито на Плевнелиев, нито на някой от другите БИВШИ, защото всички се провалихте !!!
    И нищо добро не очакваме от вас, особено в обединение с ЦвЦв!
  • 37 Тома

    4 1 Отговор
    Ако имаше прокурор в България тези двама хубавци щяха да са в пандиза отдавна
  • 38 До Москов

    2 1 Отговор
    Това се нарича прозрачност.....а резултатите от зададените въпроси ще ги разбереш утре сутрин 25.10. лето 2021....когато отворят магазините.....понял?
  • 39 Петрееее

    3 2 Отговор
    Задължително сложи и фактора: Боко тиквата който 12 години "управлява"....ооооо чакай и ти май беше там и Цецо....ами когато завариш обран бостан ..... отговори си бе тъпан....
  • 40 нане Геле

    5 1 Отговор
    Не съм психолог или психиатър, но като ги погледна тези двамцата, опитът ми подсказва, че не са читави, ама хич не са читави тези чиляци.
  • 41 Перо

    5 1 Отговор
    От кога Президента прави икономически решения. Тоя случайник се пише политик,а не знае структурата на властта.
  • 42 Петреее

    4 1 Отговор
    Един съвет: Не се блещи,зениците ти се разширяват,не е само алкохол има и други химикали които разширяват очните ябълки..
    .ти си знаеш...нали си доктор.
  • 43 ЛЕЛЕ

    4 0 Отговор
    ТАЯ КОМПАНИЯ НА ЗЛОБНИЯ ЕДНОМаДКО И КАУНЯ .....ТРЕПЕ РИБАТА ,....У БАРАТА...!!!!
  • 44 гост

    3 1 Отговор
    Този пак е закусвал нещо "весело". Земе да каже що стана с едни ваксини дето ги размени с турски по-калпави.
  • 45 УРОДИ

    4 1 Отговор
    ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ЗАТВОР ЗА ТОЯ И ОНЯ ЗАД НЕГО С КРИВАТА ТИКВА !
  • 46 МОЗЪЦИ

    1 1 Отговор
    ВИСКИ И БЕЛО - ПРАВИ МОРЕТО ДО КОЛЕНЕ , А БОЙКО И ЦЕЦО ............. УМНИ ! РАДЕВ ИМ Е В КРАКАТА НА ТИЯ ТЪПАЦИ , САМО БОЙКО Е БОГ !
  • 47 ДИБИЛЯЦИ

    5 1 Отговор
    12 ГОДИНИ КРАДОХА ПО 80% ОТ ВСИЧКО КОЕТО ДОКОПАТ И СЕГА ВМЕСТО ЗАТВОР ИСКАТ ПАК ДА КРАДАТ , АМА НЪЦКИ!
  • 48 ivan

    2 1 Отговор
    Радев 6те успее да обедини неваксинираните сре6то себе си и на втори тур 6те стане стра6но за него,благодарение и на Къцаров лъжеца
  • 49 БАНДА МОТИКИ

    1 0 Отговор
    МОЖЕ ДА Е ДОКТОР , АМА С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ ТАКЪВ СТАВАШ - БОЙКО НЕ СЕ И ОЧАКВАШЕ ДОКТОР ДА СТАНЕ АМА МОСКОВ СИ СТАНА МУТРА И ГАНГСТЕР , А НА СМЕТКАТА МУ ВИСЯТ 10 МИЛИОНА ЗА ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ , КОЛКО Е ОТКРАДНАЛ - ТОЙ СИ ЗНАЕ НО Е ОТКРАДНАЛ ЩОМ СЕ Е ОВЪЛЧИЛ ЗА ОЩЕ ............. БОЙКО ТАКИВА АЛЧНИЦИ МУ ПРЕЧАТ НА ЧЕКМЕДЖЕТО И ГИ ИЗГОНИ ТОЧНО ЗАТОВА ............ НАПРАВИХА СИ БАНДА , НО РАДЕВ ГИ СПЪВА ВЪПРЕКИ ЧЕ ГЕШЕВ Е С ТЯХ ................
  • 50 Този свиреп поглед плаши

    2 0 Отговор
    Такава хищническа физиономия на един лекар е недопустима. Този лекар ли е или политик или и двете не е. Такива като него трябва да ИЗДИГНАТ паметник на Живков, защото 30 години се хранят като го оплюват непрекъснато и управляват държавата. Знаеме минусите на Живков, само че да ни третират като олигофрени и да повтарят едно и също с цел отново да се доберат до властта, просто няма да стане.
  • 51 8443

    0 0 Отговор
    москов, вярно ли е това, че си приспал майка си?
  • 52 Да "разлаеш" кучетата

    0 0 Отговор
    Към 18, 22, 25, 28 и други адвокати "на дявола", които четат Конституцията, както "дявола чете" ... Моля посочете нарушение, което води до отстраняване, а не бля, бля мнения!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол