Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 17:35 1 980 24

Рекорден брой сертификати изтеглени за час

  • зелени сертификати-
  • изтеглени сайт

Готов е и сертификатът за преболедувалите коронавирусната инфекция, доказана чрез антигенен тест

Рекорден брой сертификати изтеглени за час - 1
Снимка: БГНЕС

Днес в часовия диапазон 9-10 ч. бе постигнат рекорд по изтеглени сертификати - 24 723, а от началото на деня броят им надхвърли 60 000. От тях 13 000 са удостоверения за преболедуване на COVID-19, доказано чрез бърз антигенен тест, което е около 20 на сто от всички изтеглени документи. Това съобщиха от "Информационно обслужване" АД.

Готов е и сертификатът за преболедувалите коронавирусната инфекция, доказана чрез антигенен тест. Всички граждани, които са доказано преболедували COVID-19 с положителен резултат от направен антигенен тест и са регистрирани в Националния регистър за борба с COVID-19, могат да изтеглят своето удостоверение за преболедуване от интернет портала на Националната здравно-информационна система https://www.his.bg/bg/dgc.

Документът е разработен от "Информационно обслужване" за 4 дни. Удостоверението ще важи само на територията на България и с него няма да може да се пътува зад граница.

Гражданите, които желаят да получат удостоверение за преболедуване на COVID-19, доказано чрез бърз антигенен тест, трябва да въведат ЕГН, номер на лична карта и телефонния номер, с който са регистрирани в Националния регистър за борба с COVID-19. Те ще получат SMS код, който трябва да се въведе в страницата на портала.

Удостоверението за преболедуване ще е с продължителност 365 дни от датата на първия положителен антигенен тест за COVID-19.

Хората, които фигурират като потвърдени случаи с положителен PCR резултат в COVID регистъра, ще продължат да ползват европейския зелен сертификат. Въпреки че съгласно Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент продължителността на сертификата за преболедували с доказан PCR тест е 180 дни, във връзка с новите противоепидемични мерки за територията на България, неговата валидност е удължена до 365 дни от датата на първия положителен тест.

Общо 1,470 млн. е броят на изтеглените зелени европейски сертификати до този момент. От обявяването на епидемичните мерки на 19 октомври 2021 г. до този момент са изтеглени над 550 хил. сертификата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неплатена обява

    49 3 Отговор
    Няма да се ваксинирам, плачете от мъка убийци!

    Коментиран от #3, #14

  • 2 черно фередже

    23 1 Отговор
    БЕ Е Е Е Е Е Е Е
  • 3 Мислещ

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "неплатена обява":

    Аз няма и да се тествам. Тотален отпор до дупка!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Скоро

    29 1 Отговор
    ще има и рекорден брой министри и депутати в травматологията на правителствена болница.

    Коментиран от #8

  • 6 :D :D :D

    10 1 Отговор
    Когато не ги хванат викат че са изтеглени от ваксинирани.Когато ги хванат викат че е хакерска атака.
  • 7 Малмие

    3 15 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Хаха , определено опровергаваш ника, единия като някое две годишно реве и тропа с крак, “няма, няма, а другия няма пък” егати смешковците! 🤣🤣🤣🤣
  • 8 Смешки

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "Скоро":

    Отивай още сега, какво чакаш! 😂
  • 9 Матей

    26 0 Отговор
    Антигенен тест ,и за какво ,за да им влезеш в схемите ли?Ами ако покаже ,че си прокажен,тогава си изпросваш двуседмична карантина.Не им се връзвайте на тия не-год-ници и не им играйте по гайдата,пълен игнор и да се пукат от яд.
  • 10 Калмук

    24 0 Отговор
    Значи така ... да обобщим: тези, които спазват мерките, грижат се за здравето си и все още не са хванали някаква "корона" - те са най-големите каръци ... и будали.
  • 11 Ташунко Сапа

    18 0 Отговор
    6 000 000 туземци останахме на тази територия Боко тиквата и радев трябва да бъдат съдени за геноцид над собствения си народ.
  • 12 Национален статистически институт

    20 0 Отговор
    Бавим резултатите от преброяването с предизборна цел.
  • 13 Активист на БКП

    6 0 Отговор
    Толкова теста е НЕВЪЗМОЖНО времево да се направят! Бе се ваксинирайте, евреите ни убиват!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ники

    0 12 Отговор
    Факти, току-що го свалих - валиден е за 6 мес!
  • 16 еде

    24 0 Отговор

    До коментар #14 от "Убиец":

    И на мен ми е жал за такива като теб. И за вас и за хората обречени да споделят обществото с вас. Преди век-два ти щеше да си първият хвърлил селската лечителка или Галилео на кладата. Да жал ми е че сте били зле обслужени от учители, родители, общество и собствения си мозък. Жал ми е, но това че сте жалки не означава че ще ви последваме да трием чело в прахта пред боитушите на господаря, бил той правителство корпорация или някоя от психопатските организации като СЗО, СИФ, ИМФ и тн.
  • 17 Onq bez konq

    28 0 Отговор
    Без съмнеие, Гробарите са мутри. Но тия новите са фашисти! Не мога да работя без зелен сертификат! Не мога да пазарувам без сертификат! Трябва да се боцна! Гледам един хартиен сертификат... И какво е написано там? „Този сертификат не е документ за пътуване. Научните доказателства във връзка с ваксинирането КОВИД-19 все-още се променят във връзка с нови варианти на вируса”. За жалост хартията е груба и не може да се използува в тоалета...
  • 18 Не на Ваксинацията !!!!!!!!!!!!

    26 0 Отговор
    По добре отрова за мишки.:):):):)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Смех

    17 0 Отговор
    Само бойкот на системата и на зелените сертификати ще доведе до спасение.. СПрете да спазвате, спрете да се тествате, спрете да играте фашистката им игричка. Един път да си направите тест и да вземете зелен сертификат означава , че приемате фашизма...
  • 21 12345

    6 0 Отговор
    Те бежанците със зелен сертификат ли пристигат,че тормозите нас
  • 22 Оле

    5 0 Отговор
    Това е изнудване ,ама така е като политиците ни са купени ,статистиките са силно завишени не само унас , болници в сащ са получавали компенсаций до 30 000$ за починал от ковид и до 15 000 за диагностициран. а тук като изкарат статиската и виждате хората с колко други и опасни заболявания са ..
  • 23 Котарак

    0 0 Отговор
    Сайтът в този момент отново не е достъпен. Кой и какво тегли, не знам. Или номерът е държавните служби да докажат, че са по-по-най.
  • 24 Самуил

    0 0 Отговор
    Сертификатът за преболедували не е удължен. Има проблем в системата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове