Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 09:50 8 650 83

Ивайло Пенчев: Диктатурата на тъпириата ни казва как да живеем и ...

  • ивайло пенчев-
  • диктаатура-
  • пролетариат-
  • тъп

Не е работа на никого да плаща за чуждото здраве

Ивайло Пенчев: Диктатурата на тъпириата ни казва как да живеем и ... - 1
Снимка: бТВ

От диктатура на пролетариата стигнахме до диктатура на тъпириата, така да се каже. Има група необразовани хора, които ни казват как да живеем и диктуват дневния ни ред. Няма да се ваксинирам, защото ме карат. Щом правиш нещо за него, той не е съгласен. Така коментира пред "Нова телевизия" здравната криза, въвеждането на зелените сертификати и мерките на кабинета бизнесменът Ивайло Пенчев, собственик на фирма за спортно оборудване.

Бизнесменът Мариан Колев посочи, че трудовото право не е дало отговор на въпроса кой трябва да плаща за тестовете на служителите – те самите или работодателите.

„Мисля, че това е решение на всеки един работодател. Специално за нашата фирма това, което ние сметнахме за справедливо, е първите няколко теста да са за сметка на работодателя, а оттам нататък да решава служителят. Ситуацията в момента е много по-различна от изминалите три локдауна. Тогава служителите искаха да дойдат на работа, но не можеха, защото магазинът беше затворен. В момента могат, но не искат, защото се притесняват от ваксините. Мисля, че донякъде е балансирано да му дадем повече време, отколкото ни остави държавата, давайки ни само 5 дни за гратисен период”, обясни той.

Колев не възнамерява да уволнява служители, но тези, които откажат да си направят тест или ваксина, вероятно ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск. Подобно е и решението във фирмата на Пенчев.

Неговите служители също са получили отсрочка, в която да се ваксинират. Според него обаче има друг проблем, който е фундаментален.

„Народопсихологията е такава, че когато човек получи нещо безплатно, той не го цени. Още повече – те си мисля, че щом ги натискаш да получат нещо безплатно, то най-вероятно е много вредно.

Безплатното тестване и ваксини само разглезват човечеството. Не е работа на никого да плаща за чуждото здраве. Хората трябва да се грижат за собственото си здраве. И това, че една група хора помага на друг група хора е добре, но трябва да чувстваме поне някаква благодарност”, каза Пенчев. Той е на мнение, че предприемачите и работодателите не бива да „мрънкат” и да се оплакват. Според него, ако държавата ще помага, не трябва да е на тях.

„Когато кажат, че държавата е помогнала на бизнеса, това означава, че тя е задължила някой да помогне на друг. Кротките и работливите помагат на буйните тарикати. Когато някой започне да иска пари от държавата, особено работодателите, това означава, че искат някой да работи безплатно за тях. Това е крайно несправедливо. Работодателите не са най-слабите в обществото”, категоричен е Пенчев.

„Моето мнение е, че мярката работи, въпреки многото критики, че е закъсняла. Може и да е така. Но сега има опашки за ваксини. Тази мярка е много по-работна от стандартната аргументация”, добави бизнесменът. Пенчев добави, че според него въвеждането на зелените сертификати е обяснено грешно. Той посочи, че хората приемат мярката като забрана, а тя е точно обратното.

Политиците не говорят като мен за антиваксърите. Те трябва да говорят по благичко. Няма да посегнат на антиваксърите и т.н. Всяка принуда предизвиква протести. Но това е необходима принуда - ваксинирането., посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от всички

    115 18 Отговор
    БГ бизнесмен, сър! БГ бизнесмен.

    Коментиран от #11, #29, #43, #49, #80

  • 2 2223

    114 38 Отговор
    Смотлъото да мълчи и да се готви за тромбата.

    Коментиран от #18, #34

  • 3 Пинк флойд

    130 20 Отговор
    Симеон Дянков стана министър и се закле в Българската конституция преди да поиска отказ от американско гражданство. Факт. Га ядаха кифтета не реваха сега ревът.

    Коментиран от #47

  • 4 Чичо

    60 16 Отговор
    Аз няма да са вакцинирам, щото ма карат да е с Хамериканска вакцина, а аз искам Китайска ваксина, щото всичката техника ми е Китайска и няма да ми върви добре 5 жито
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    62 9 Отговор
    Байгън от спецуви‼️ Вече нямам желание да ги чета и коментирам ‼️ Ами на всеки когато му се развали колата търси монтьор , а не кардиолог, а когато усети инфаркт търси кардиолог, а не монтьор ‼️
  • 6 Ринго

    107 18 Отговор
    Къде го намерихте този стиснат смотаняк? Трябвало служителите му да си плащат тестовете, егати бизнесмена, няма 10лв за тест
  • 7 Припомням

    73 10 Отговор
    РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2021/953 от 14 юни 2021 г., чиято цел е „УЛЕСНЯВАНЕ НА СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ по време на пандемията от COVID-19“. Говорим за свободно движение в рамките на ЕС (от една в друга държава-членка)!

    В РЕГЛАМЕНТА НИКЪДЕ НЕ СЕ ПОСТАВЯ ИЗИСКВАНЕ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЗА ДОПУСК ДО ОБЩЕСТВЕНИ И РАБОТНИ МЕСТА!

    Коментиран от #9

  • 8 Псевдоним

    112 13 Отговор
    Сульо с пари, помислил се за нещо повече от своите служители. Именно ти си в диктатурата на тъпириата и вееш гордо знамето най-отгоре.

    Коментиран от #54

  • 9 Нещо повече,

    51 6 Отговор

    До коментар #7 от "Припомням":

    в регламента изрично се посочва, че:

    „Необходимо е тези ограничения да се прилагат в съответствие с общите принципи на правото на Съюза, и по-специално принципите за пропорционалност и недискриминация.“

    „Не следва да се счита, че с него (б.р. – регламента) се улеснява или насърчава приемането на ограничения върху свободното движение или ограничения на други основни права в отговор на пандемията от COVID-19“

    „Необходимо е да се предотврати пряката или непряката дискриминация срещу лица, които не са ваксинирани, например поради медицински причини, поради това, че не са част от целевата група, за която понастоящем се прилага или се разрешава ваксината срещу COVID-19″

    “ Освен това настоящият регламент не може да се тълкува като установяващ право на ваксинация или задължение за ваксинация.“

    Коментиран от #12

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 4 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПАРАСКЕВА ДЖУКЕЛОВА!
  • 11 гост

    19 31 Отговор

    До коментар #1 от "Един от всички":

    А ти кой си , произвеждащ единствено био тор в тоалетната ? Аааа забравих и простотии по форумите !
  • 12 Алашка

    36 3 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо повече,":

    „Настоящият регламент зачита основните права и съблюдава принципите, признати по-специално в Хартата на основните права на Европейския съюз („Хартата“), включително правото на зачитане на личния и семейния живот, правото на защита на личните данни, правото на равенство пред закона и недискриминацията, свободата на движение и правото на ефективни правни средства за защита.

    Когато прилагат настоящия регламент, държавите членки трябва да се съобразяват с Хартата.“

    Това, че част от държавите-членки започнаха да РАЗШИРЯВАТ ОБХВАТА на Регламента, не означава, че това е задължение на останалите държави-членки!

    Добре е всичко това да се знае, за да не ни набутват под носа непрекъснато въпросния Регламент!

    Коментиран от #15

  • 13 Кукуригу

    65 10 Отговор
    Изключително противен човек!Пази Боже сляпо да прогледа!Как въобще има хора работещи за него?
  • 14 гост

    56 7 Отговор
    Айде и тоя стана разбирач. Абе пуснете един истински , практикуващ лекар да каже, не тия ...., няма да пиша, че ще ме изтрият
  • 15 Иван

    52 10 Отговор

    До коментар #12 от "Алашка":

    Долу експерименталките и „зеления сертификат“ нарушаващи директно правото на доброволно съгласие за ваксиниране, правото на труд, правото на достоен живот и други от Конституцията и ЕКЗПЧОС!

    В Европарламента вече има група депутати ОБЯВЯВАЩИ СЕ ОТРИТО против дискриминацията ВАКСИНИРАНИ – НЕВАКСИНИРАНИ!
  • 16 Газобрък

    53 6 Отговор
    Щом не трябва да се плаща за чуждото здраве, защо плащаме медицинските усигоровки с който се покрива лечение на други хора?

    Коментиран от #62

  • 17 Българка

    43 9 Отговор
    "Кoгaтo някoй зaпoчнe дa иcкa пaри oт държaвaтa, ocoбeнo рaбoтoдaтeлитe, тoвa oзнaчaвa, чe иcкaт някoй дa рaбoти бeзплaтнo зa тях. Тoвa e крaйнo нecпрaвeдливo. Рaбoтoдaтeлитe нe ca нaй-cлaбитe в oбщecтвoтo”, кaтeгoричeн e Пeнчeв."
    Шапка свалям на такива предприемачи, които с не рИват непрекъснато за помощи и пари, а работят здраво и разсъждават трезво
    Днес очаквам слугата на шайка Алибегов за пореден път да вие за помощи и пари и плюе по служебния кабинет
  • 18 0001

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "2223":

    ТОЙ ЦЕЛИЯ СВЯТ Е С ТРМБИ А.
  • 19 Информиран

    51 5 Отговор
    Този по едно време лепеше из фирмата плакати "WANTED DEAD OR ALIVE" за бивш служител, който беше поискал да му се плати труда.

    Днес много се е загрижил за живота и здравето ни.

    "Бизнесмен" ама друг път, вижте комунистическото минало на майката на децата му и ще разберете откъде всъщност са парите на селяка.
  • 20 ЗеленияЧорап

    10 25 Отговор
    защо не го смъкнат направо от високия пиедестал и да го съдят,и за зелено-паспортния терор не на последно място,за това че позволи боко да се подвизава и само му правеше по някой многозначителна забележка?

    А тоя Петков как се кандидатира за народен представител,че и прави агитация все едно вече се вижда премиер.

    Гешев защо не взема отношение или заклеймяването от КС е достатъчно наказание,символично,да ги нямаме такива,и двамката на един синджир и в пандиза!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дедо

    37 5 Отговор
    Ивайло Хленчев все нещо му пречи,но за сметка на това е компетентен по всичко...
  • 23 ваксина

    28 4 Отговор
    Ганьо си е Ганьо па бил той и случайник строящ стенички за катерене
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пена

    28 4 Отговор
    Ма,тоя на снимката е много грозен.
  • 26 АБВ

    34 4 Отговор
    Продажен гол охлюв!
  • 27 5333

    38 8 Отговор
    Всеки работодател има право да решава за неговата фирма. В моята съм категорично против инжекциите. Защото наистина НЕ вършат работа. Защото не одобрявам криенето на сведения за инжектираните болни, с което се изкривява статистиката и се оказва натиск за употреба на неясни субстанции. Защото се оказва, че правителствата вече нямат никаква стойност понеже са слуги на Голямата фармация. Защото няма грам Медицинска логика в действията и мерките на правителствата. Защото обществата умишлено се разделиха и тези, които сеят зараза се движат свободно със зелена хартийка, което е пълно безумие. Защото ако на някой му пукаше да приключи с тази пародия можеше да го направи още в края на 2020 с евтини и безвредни медикаменти. Защото цялата работа е по-скоро за контрол, кой какво прави, с кого, къде и как.
    Когато се събудите ще е късно и вече всички ще сме в нов комунизъм, а Белене от миналото ще е като остров за почивка спрямо настоящето ни.

    Коментиран от #67

  • 28 Доктор Косев

    7 30 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Безплатното тестване и ваксини само разглезват човечеството."

    Тука е много прав човекът, колкото и да е противен иначе. Това човеколюбие ще ни затрие цивилизацията. Не може върховна ценност да бъде живота и здравето на редовия възтъп гражданин, който с нищо не е допринесъл за обществото и се явява само излишно бреме. Ти го храних и лекуваш, той само цапа, унищожава природата и се чуди каква глупост да стори за да си утвърди по някаква начин жалката личност. Гащниците трябва да бъдат мачкани, а не обгрижвани, иначе край с човечеството.

    Коментиран от #83

  • 29 БГ бизнесмен,

    6 24 Отговор

    До коментар #1 от "Един от всички":

    но номер 1 в света в неговия сегмент. Поздравления за "диктатура на тъпириата"! Тъпиристан, сър...
  • 30 Хахаха..

    3 10 Отговор
    Слаби,безлични ганьовци и ганки.Макар да живея в централна България,скоро и аз ще започна да ви търся на гугъл-картата..
  • 31 баба Злата

    20 5 Отговор
    Ужас, ако това е представителна извадка за средният бизнес, АЗ напълно поддържам ББЗ - никакви пари за такива субекти!
  • 32 Пипи Чорапчето

    29 2 Отговор
    И кое е безплатно, че не разбрах?
    Колко милиона наля "държавата"( данъкоплатците, де) в тези ваксини?
    И не измествайте проблемът в тази плоскост- "щом е безплатно, значи е лошо"!
    Що да не обърнем въпросът така: "щом са толкова добри тези ваксини и са достатъчно дълго време разработвани - както вече ни уверяват всякакви експерти, защо хората трябва да подписват информирано съгласие?".
    Фирмите производителки са убедени в качествата на продукта си - мина една година вече както ги слагат, тогава какъв е проблемът да поемат и отговорност за продукта си?
    И второ - след като ще спасяват света от страшния вирус, малко алтруизъм няма да им навреди - могат например да предоставят формулите на ваксините си в бедни държави, които нямат възможност да им платят милиони, но могат да си произведат по-евтини генерици пък.

    Коментиран от #39

  • 33 реалист

    26 6 Отговор
    Ти си това, което си благодарение на твоите служители. Господ те почука един път по главата но прозрение не ти дойде.Самозбравянето при теб е необратимо. И къде ще ги занесеш тез пари ?

    Коментиран от #36

  • 34 Дали е смотльо щом е стигнал дотам,

    7 23 Отговор

    До коментар #2 от "2223":

    че да успее и да дава работа на други. Смотльо си ти, защото се вързваш на всяка антиваксърска пропаганда и я насаждаш и сред други подобни на теб смотльовци, чието основно занимание е да хейтят по цял ден из форумите. Абсолютно верни неща говори Ивайло Пенчев в случая.
  • 35 Azzz

    19 5 Отговор
    Тъ.пако, нали знаеш, че "оня отгоре гледа" и няма да ти даде още един шанс (не че заслужаваше и предишния), а при следващ "инцидент" ще правиш компания на другия "велик бизнесмен" Каролев?
  • 36 Лично ли го познаваш, работодател ли

    4 21 Отговор

    До коментар #33 от "реалист":

    ти е? Или просто те дразнят истините, които казва. Хайде стига с този антиваксърски д е б и л и з ъ м. Има хора, които са с противопоказания за ваксиниране, но те са под 2-3%със сигурност.
  • 37 Излишен си

    9 3 Отговор
    Като се наплюскаш и ставаш философ. Лепи си камънчетата и акъл не давай!
  • 38 Явор

    22 3 Отговор
    Пенчев ..."посочи, че хората приемат мярката като забрана, а тя е точно обратното. Това е игра на думи. Све едно да ти кажат :ПОЗВОЛЯВАМ ти да се движиш САМО със сертификат, за да не използват думата ЗАБРАНЕНО . Прилагат игра на думи защото нямат право да забраняват свободата и знаят много добре че са в нарушение. Предпазват се за всеки случай, ако бъдат съдени , винаги могат да кажат : Никъде не е отбелязано че ви задължаваме или забраняваме каквото и да е. Това наистина е война за душите и мислите на хората, защото за да бъдеш роб трябва сам да паднеш в капана .
  • 39 Не предоставя формули никой.

    4 14 Отговор

    До коментар #32 от "Пипи Чорапчето":

    Могат да предоставят евентуално активна съставка, но предстои трета доза явно навсякъде. За бедните африкански и азиатски държави скоро няма да има подаръци от сърце.Китай, Индия, Русия са също производители. Но и там искат първо да печелят и после ще мислят за благотворителност. В Мароко ваксинираните са над 40%от населението, в България под 20.А Мароко е в Африка. Много са ваксинираните в ОАЕ, Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и т. н. Само бившите източноевропейци се пънем като магаре на плет и мрем като мухи.

    Коментиран от #45

  • 40 БГ тъпир

    22 4 Отговор
    Те тоя бг бизнесмен тъпир, забрави как се молеше, същите тези тъпири да му дадат кръв, като беше се претрепал със самолета си.
  • 41 Дисидент

    15 4 Отговор
    Е сега ли разбрахте че Ковидизмът и Комунизмът с диктатурата на тъпириата се налагат чрез внушаван страх и терор и че новия Ковидизъм е глобален и е много по-опасен от някогашния локален Комунизъм...?!!
    Следвайки Комунистическия манифест, Ковидизмът е Новата интернационална доктрина и идеология на Елита и целта му е да елиминира капитализма и частната собственост, стремежа в хората към натрупване на материални блага и забогатяване и да премахне парите каквито ги познаваме с промяната на човешкото съзнание и мислене с помоща на започващото скорошно имплантиране в тялото на хората на задължителните микрочипове, които ще заместят сегашните остарели и несвършени "зелени сертификати", по пътя към световното редуцирано "равенство и братство" на човечеството И в бъдещия глобален комунизъм ще оцелеят само онези, които се подчиняват и са "винаги готови" да служат и да строят Новото Комунистическо Общество...!!

    Коментиран от #44

  • 42 ж ххж

    13 4 Отговор
    Този е еманация на упадъка на човека при демокрацията. Нищо , че е направил пари.
  • 43 днес

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Един от всички":

    Този има вид на малко лъскаво зелено човече, сигурно е от ваксината или от психологическото разбиране за "пол". Ваксинираните също разнасят вируса и също боледуват - това не е фейк, а истина - тогава защо толкова явно ни притискат за вакса???? Ако не е чипиране - защо, бе, хора? Обяснете?
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 3 Отговор

    До коментар #41 от "Дисидент":

    накратко: Лошото е, че вирусът на комунизЪмЪ мутира и отново ни нападна...
  • 45 12345

    3 5 Отговор

    До коментар #39 от "Не предоставя формули никой.":

    Щом не си умврял - занечи ковид-О не действа. Ай, със здраве!
  • 46 Жоро

    9 4 Отговор
    Не му се сърдете, може да милионер, но все пак е израснал във великотърновския квартал "Бузлуджа", по-известен като Пишмана. А това е диагноза-пишмански цяп си за цял живот. Измъкна се от Пишманя, ама Пишманя от момчето не можеш да измъкнеш ! Стана бял и вече мрази черните.
  • 47 И аз да кажа

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пинк флойд":

    Симеон Дянков няма друго, освен българско гражданство, както и Симеон Сакскобургготски
  • 48 Такива като теб

    17 4 Отговор
    " Бизнесмени" сте много лесни!Щял да ги принуждава ,да си плащат тестовете,или да излизат в неплатен отпуск.Ако съм на мястото,на служителите ти пускам веднага молба за освобождаване.Накуп,в един ден.Да те видя сине майчин,кой ще ти копае пачките.И това е валидно за всяка фирма,магазин, производство.Той играе контра- бачкаторите Ре контра.Да ги видя откъде за един ден ще намери нови бачкачи.Защото проста работа няма.Докато намери,обучи и е пуснал кепенците.Но тези безочливи типове,схванаха прекрасно,че народа е т,п и лесен за обработка.Двама ще напуснат,а осем ще останат и ще се боцнат.За да продължи да печели пачки.Я си представете цех с 49-50 работника,от най различни специалности.Който да хвърлят молбите в един ден.Дори и ако има всксинирани между тях.На колене ще пълзи пред тях.И заплатата ще вдигне.Иначе умира за месец.Само от неустойки ще губи стотици хиляди.Затова Иво Христов ни посочи 80%. И е бил деликатен в оценката.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 не разбрах

    4 4 Отговор
    А ти си много умен защото......
  • 51 Филип Георгиев

    11 1 Отговор
    ЧЕ СМЕ В ДИКТАТУРА НА ТЪПИРИАТА Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. ТОЙ Е ЕДИН ОТ НАЙ БОГАТИТЕ В БГ И НАЛАГА ДИКТАТУРА СРЕД СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ. СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ ФИЗИОНОМИЯТА МУ. НЕ В ДЪЛБОЧИНА, ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО. ПОГЛЕДНЕТЕ Я НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ. ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО Е ПРАВ. ПЪРВИТЕ КОИТО СЕ ВАКСИНИРАХА ГО НАПРАВИХА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ СОБСТВЕНОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ. ПРЕДРЕДИХА ОСТАНАЛИТЕ, ДАЖЕ ПУСНАХА ВРЪЗКИ. ДНЕС СЪЩИТЕ ТЕЗИ БРЪЩОЛЕВЯТ ЧЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАШ ОЗНАЧАВА ДА ПОКАЖЕШ СЪПРИЧАСТНОСТ КЪМ ОБЩЕСТВОТО И ПАЗИШ ОСТАНАЛИТЕ. А БЕ АЛТРУИСТИ ОТВСЯКЪДЕ. ТИПИЧНО ПО ЛЕНИНСКИ. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
  • 52 Малееее че са нагли

    12 4 Отговор
    Г-н Пенчев, ти също принадлежиш към ТЪПириата. Всички станахте народни психолози и професори. Аман от такива, като вас.
  • 53 НиКо

    8 5 Отговор
    Кой беше ти, бе, цървул?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 волен сидеров

    8 3 Отговор
    ей ушат тъпунгер ,НАЛИ ТИ СИ ВАКСИНИРАН ,ЗАЩО ЗЪДЪЛЖАВАШ НАС-НИЕ ЩЕ СЕ ЗАРАЗИМ И ЩЕ УМРЕМ ,А ТИ НЯМА ДА УМРЕШ И ДА БЪДЕШ ЗАРАЗЕН -НАЛИ СИ ВАКСИНИРАН-АМАН ОТ ТЪПИАРИ както се изразяваш И ТО ТОЧНО КАТО ТЕБЕ....СКОРО ЩЕ ТЕ ВИДИМ СЛЕД ВАКСИНИТЕ КАК ЩЕ ВИЕЕШ НА УМРЕЛО-МНОГО СКОРО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНКИ-ТОГАВА КОЙ ЩЕ ТИ Е ВИНОВЕН

    Коментиран от #57

  • 56 Истината за

    6 10 Отговор
    Тия нe рaзбрaхa,чe в ceгaшнaтa кoвид вълнa тe ca oпитнитe зaйчeтa нa тaзи бoлecт!

    Вeчe вaкcинирaнитe ca 1 500 000!Прeбoлeдувaлитe,нo живи ca грубo мeжду 2,5-3,0 милиoнa бългaри.

    Ocтaнaлитe 2,5-3,0 милиoнa бългaри, нe вaкcинирaни ca oпитнитe зaйчeтa!Тe пълнят бoлницитe c бoлни,oт тях ca пoчинaлитe!



    Cтaтиcтикaтa трябвa дa ce oтчитa нe върху 7,0 милиoнa бългaри,a върху 2,5-3,0 милиoнa бългaри!

    Тoвa ca тия примитивни хoрa,кoитo вce oщe нe мoгaт дa рaзбeрaт,чe шaнca им дa ce рaзбoлeят и дa нe oцeлeят e мнoгo пo-гoлям oт минaлaтa eceн нa 2020 гoдинa,кoгaтo нямaшe вaкcини!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 111

    5 5 Отговор
    Нямa знaчeниe,чe прeпaрaтитe ca c изтeкъл cрoк нa гoднocт, тe пaк щe cи cвършaт рaбoтaтa дa убивaт хoрa. Пo cъщия нaчин дeйcтвaт и ocтaрeлитe бoeприпacи кoитo нaши мoмчeтa прoдaдoхa нa тaлибaнитe и c тях избихa мнoгo нaрoд.

    Вcички влaдeтeли ca кoрумпирaни взeхa милиaрди oт Cвeтoвнaтa бaнкa и ceгa трябвa дa изпълнят вoлятa нa Cвeтoвнoтo прaвитeлcтвo, зa Бoгa брaтя нe ce вaкcaйтe щe ce пoгубитe oт cтрaничнитe зaбoлявaния caмo cлeд някoлкo гoдини.
  • 59 Моята истина

    5 5 Отговор
    Забележете, че само и единствено заможни(много богати) хора, ни съветват да се ваксинираме, което говори много. Човечеството е озлобено, понеже много хора забогатяха по нечестнен(черпят пари от честно трудещите се, които заслужават повече) начин, ощетяват хората. Предполагам, че целта на ваксините е да предотврати предсказанието, което Ватикана крие.
  • 60 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 5 Отговор
    На този ще му цитирам Конституцията на бг,която той не е чел,но попада под ударите на закона!Публикувано във факти.бг: Диктатурата на тъпириатаЧл.39.(2)Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред,към извършване на престъпления,към разпалване вражда или към насилие над личноста!Целия пасквил,който сте публикували противоречи на член41(1)!Носенето на маски противоречи на член29(1),а желанието ви да боднете вси противоречи на член 29(2)!Не съм се заел не съм ви осъдил!
  • 61 Госあ

    8 3 Отговор
    А тоя виден сливенски селянин какво образование имаше по точно, че не се сещам ?

    Коментиран от #69

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ОТВРАТ

    6 1 Отговор
    плешивите грозници се множат, а натрапчивото
    им присъствие, навсякъде,... е възмутително!
  • 64 ОТВРАТЕН

    5 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НИКОЙ НЕ ПОДКРЕПЯ ХАРВАДСКИТЕ МЕНТЕТА И РАДЕВ, НАРОДА СЕ ОТВРАТИ ОТ ЛИЦЕМЕРИЕТО И НАГЛОСТА НА ЛЪЖЦИТЕ.
  • 65 Ей такива

    9 2 Отговор
    контейнери за смет,ще принудят останалите,да вървят по техния път.За да продължи,да кара самолет,да си" откупи" поршето за да си го" гледал"!? Народа не схвана,че сме до крайна точка.Или те- или ние.Това е хищна сбиршина,за която човешкия живот е нула лева.Важното е другите да му работят,а той да се шматка където му хрумне.Не ги ли бойкотираме масово,ще ни мачкат поединично.Нека се пробва да уволни всичките си служители,или да ги принуждава да излизат в неплатен отпуск.Ако му треснат в един ден сто процента молби за напускане.Няма да умрете от глад бе хора! Ще ви моли на колене.Иска се единствено воля и единство.Всички - без изключение го напуснете.Да видите,че друга песен ще запее само за часове.Откъде ще намери подготвен персонал! А оборота който губи?
  • 66 miro

    6 2 Отговор
    според закона в българия при въведено епидемиологично положение каквото е сега.всички средства за неговото прилагане се осугуряват от държавата, като не внаете не говорете а четете.
  • 67 Трогната съм

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "5333":

    От коментара ви.Точен и ясен.Много са малко хората като вас.Ако наистина сте работодател благородно зовиждам на подчинените Ви.

    Коментиран от #74

  • 68 Баш софиянец

    6 3 Отговор
    Шефът на Ковид-отделението в Пирогов, който спаси толкова хора според тоя всезнайко е неук и безпросветен. Никой не е длъжен да плаща за чуждото здраве, но и никой не е длъжен да си вкарва странни субстанции в тялото, за да пази теб. Така, че айде гледай си фирмата и не давай на другите акъл как да се грижат за себе си.
  • 69 Харесвам 🎃, само сготвени

    1 5 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Завършил семестриално физика в СУ. Преди това МГ. Малко ли ти се струва? По начинът по който задаваш въпроса, се вижда, че теб са те "избутали" с връзки,да завършиш някой пуц.

    Коментиран от #73

  • 70 Тъмен субект

    3 0 Отговор
    Нали той подписва декларациите за информирано съгласие и после поема всички разходи на ваксинираните каквото и да стане с тях.
  • 71 17 10

    1 2 Отговор
    Така е след като бакшишите станаха бизнесмени1
  • 72 ДаАмаНе

    9 1 Отговор
    Относно бизнеса...не е задължително в нито една европейска държава зеления сертификат.От него има само частични облекчения.Примерно в магазин за дрехи със зеления сертификат можеш да влезнеш без маска а неваксинирания трябва да я носи.В хранителните магазини обаче и ваксинирани и неваксинирани са длъжни да носят маски.При пътуване за чужбина се изисква на 100% тест,независимо от зеления сертификат.Ваксинираните са същите преносители на вируса,както и неваксинираните,така че в повечето държави зеления сертификат е тоалетна хартия и е необходим тест при пътуване зад граница.Преболедувалите,могат да си извадят сертификат,който ги освобождава от тестове и ваксинация,но трябва да се прави на всеки 6 месеца(толкова му е валидноста).Бързите тестове са безплатни.Ако някоя фирма въведе задължителен сертификат,то тя трябва да си поеме разноските сама и да осигури стая за тестване в самата фирма.Никой не може да бъде задължен на сила да се ваксинира а като.
  • 73 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    Семестриално викаш 😂 и сливенската мг 😂 Тия бате ги разпраай пред блока у Сливен.
  • 74 Е стига

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "Трогната съм":

    му се подмазва де ... освен ако не се страхуваш, че ще те уволни.
  • 75 Ханибал

    3 1 Отговор
    Такива "бизнесмени" се отбелязват в една определена графа, която ще бъде задействана когато му дойде времето, и никак няма да е приятно на тази биссмесени нататък.
  • 76 мнение

    2 5 Отговор
    Напредналте страни ще се качат на електромобилите на 100 %, а ние още ще спорим кой двигател е по-добър -безинов или дизел.
    Същото ще бъде и с ваксините- много страни ще забравят Ковида а ние още ще сме разделени на анти и ваксъри / останалите живи, разбира се/!

    Коментиран от #77

  • 77 Те ще заминат

    0 3 Отговор

    До коментар #76 от "мнение":

    само сухите съчки. Ама са доста и задръстват болниците.
    Това е големият проблем по цял свят - затова са всички мерки и локдауни.
  • 78 Хаджи Генчо

    2 1 Отговор
    Този и такива като него са лесни! С парите и положението си могат да си купят и лечение и лекари и легло в болница или сертификат или каквото трябва

    Коментиран от #79

  • 79 0000

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хаджи Генчо":

    Ще купят ама друг път.той и Келнера беше силен ама му угасна хеликоптера.много са ми смешни такива робовладелци .щял да си пусне хората в неплатена.и като сменят чорбаджията кой ще му работи.те балъците свършиха
  • 80 Батка от 91ва

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Един от всички":

    "Безплатното тестване и ваксини само разглезват човечеството." - Съгласен съм но и задължителното насилствено ваксиниране си е чиста проба рекет. Така му викахме през 90.

    А и като си купя сешоар за 30 лв ми дават 3 години гаранция, а за тези насилствено наложени ваксини нито лекари нито производители дават някаква гаранция!!!
  • 81 Петър

    1 0 Отговор
    Всеки има право на мнение. За съжаление този Ганьо не си научи урока. Искаше да дарява апаратура за обдишване,обаче само ако той, семейството му или негови приближени или близки са с предимство ако се наложи да я ползватат. После непородистото куче с извинение към животинките се нуждаеше от кръв за нещо си обърна се с молба към хората. Можеше да се обърне към най-близките,обаче не. Когато,обаче се окаже,че тези ваксини не са най-доброто решение за хората,както се оказа че носенето на маски на открито е абсолютно ненужно тогава ми кажете какво да го правим този и тези като него?!
  • 82 факт

    0 0 Отговор
    господ го предупреди, а той не мирясва...
  • 83 Легнум

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Доктор Косев":

    Да, личи си, че си "доктор"....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове