Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 13:20 1 889 25

ИПБ настоява за извънредна среща при Янев заради многото загинали при катастрофи

  • ипб-
  • среща-
  • стефан янев-
  • загинали-
  • катастрофи

Само за два дни станаха 5 фатални случая при пътни инциденти

ИПБ настоява за извънредна среща при Янев заради многото загинали при катастрофи - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Институтът за пътна безопасност се обърна към служебния премиер Стефан Янев с настояване за свикване на извънредна среща във връзка с многото смъртни случаи в следствие на пътни произшествия.

Ето какво пише в писмото на ИПБ:

Уважаеми г-н Янев,

Институтът за пътна безопасност многократно уведомяваше Вас и служебните министри за предприемане на незабавни мерки за овладяване на растящия пътнотранспортен травматизъм. Само за няколко часа днес загинаха 5 български граждани.

Настояваме да свикате извънредна среща с отговорните министри и неправителствени организации, за да можем заедно да се противопоставим на корупцията и безхаберието, което е обхванало цялата ни транспортна система.

От ИПБ подчертават, че само за два дни са починали 5 човека при три катастрофи.

Вчера тежко пътнотранспортно произшествие, станало на пътя между села Овчеполци и Черногорово, взе три жертви.

Днес загинаха двама. Мъж почина при инцидент край Калотина, а шофьор на тир умря при катастрофа до Айтос.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    22 4 Отговор
    Не е проблема в премиера, проблема е, че в Бг бъка от НПО-та, агенции, контролни и всякакви други органи и органки, които се занимават с безопасността на движението. Резултатът е видим. Колкото повече хора дават акъл и командват един процес, толкова по-лош резултат има.
  • 2 Стефчо

    23 5 Отговор
    Високата смъртност е явен показател за дебилизма на това население!
  • 3 Кики

    6 7 Отговор
    А ве забранете на шофьорите да пият Ред Бул и всичко ще е наред, пътищата са "перфектни"
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    18 1 Отговор
    И сега кой е виновен, че некъв готвач взел се за звИздЪ кара "на кирка" ❓❓❓❓
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    18 1 Отговор
    Тоя ИНСТИТУТ колко и какви кадри подготвя‼️‼️‼️

    Коментиран от #14

  • 6 gggw

    15 3 Отговор
    закриване на КАТ
  • 7 родител

    8 2 Отговор
    Ама вие искате във всяка каруца полицай и камера ли да има , а след като в главата на БГ. шофьор има само бръмбари ,алкохол и стимуланти !
  • 8 Перо

    13 3 Отговор
    Този измислен институт,създаден от толупа,не върши никаква работа и дублиращ функциите на КАТ,трябва незабавно да бъде закрит!!! От както го създаде толупа,жертвите по пътя нарастнаха!
  • 9 ипб

    5 2 Отговор
    Докато не се затегнат нещата няма да има промяна. Вместо увеличаване на наказуемостта на престъпления и търсенето на отговорност, ходът е точно обратен. Смекчаване на присъдите и наказанията за тежки престъпления, какво пък да говорим за престъпленията от не крайно тежък характер, както и оневиняване на лица извършили престъпления. Смея да твърдя, че това е проблем за националната сигурност.
  • 10 Абе,

    9 1 Отговор
    И за катастрофите,ли е виновен Радев ?! Е поне Орешаркски ще си почине...
  • 11 пкп я

    11 1 Отговор
    С глоби видяхте не става, трябеат пътища с изградена инфраструктура!

    Коментиран от #12

  • 12 платени

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "пкп я":

    С не платени глоби не става.

    1. 100 % събираемост на глобите
    2. Премахване изтичането на давност за глобите
    3. Електронна история за поведението на човек, която да бъде обвързана с достъпа до услуги от различен характер - институции, банки, пътувания и т.н. Хайде не плащай глоби и бъди нарушител. Влизаш в един списък, който се вижда от всички. И от който ще трябва да се чистиш с необходимите действия и поведение.
  • 13 Киро

    6 0 Отговор
    Явно ще вдигат глобите пак, яката държава.....
  • 14 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    Никакви,състава му е от калинки на N та степен. Корупцията не е виновна че готвача с многото пари шофира пиян,не е виновна за днешната катастрофа с жертви ,имало е мъгла и са карали бързо.Камиона им се изпречил изведнъж,ама ако бяха карали с 40-50 като за мъгла,резултата щеше да е друг.

    Коментиран от #18

  • 15 Гео

    5 0 Отговор
    Знае се, че приходите от глоби отиват в МВР - фонд "Превенции". Може ли някой да каже как се харчат тези пари - над 1 милиард лева годишно? И какви и кой храни са тези измислени Агенция за пътна безопасност и този институт например? Калинки бръмбари, стоножки и прочие членестоноги. И с какво допринасят за безопасността тези гербаджийски нищоправещи?
  • 16 Радев

    0 2 Отговор
    Вчера били триста, днес понеже са по-малко и сега за някви си 5 от ПТП-тата да ми занимавате електората...
  • 17 офицер

    5 0 Отговор
    Опасна за движение пътна инфраструктура /вкл. и т.н. "магистрали"/, липса на маркировка и надеждни защитни съоръжения,
    КАТ в храстите, дебнене, корупция при придобиване на правоспособност, за да не обидя някого меко казано лош, много лош
    шофьорски материал, наличие на ТИР-ове застрашаващи живота на водачите на МПС. Е, при това положение и Господ няма да помогне.
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    То и името май е ИмаПуткиБол ‼️
  • 19 444444

    5 0 Отговор
    Видеонаблюдение и големи глоби,които оставят информация,както е в Дания-при следваща Гражданска отговорност-плащаш в четворен размер,и то,ако те приемат за клиент...Просто трябват спешни мерки.
  • 20 За протокола

    2 3 Отговор
    С вътрешен министър-милиционер, който работи единствено за преизбирането на резидента, толкова!
    Неслучайно се обръщат мъм Янев, а не към милиционера.
  • 21 дъфак

    3 1 Отговор
    къв Янев ви гони, Ганьо е прост и се трепе по пътищата, ако ще не Янев а Господ да дойде .. лошо само, че често страдат и невинни хора
  • 22 пътник

    1 0 Отговор
    Oт 50 години съм в транспортния бранш, но такаова безотговорно отношение не съм видял! Предлагам: 1. Всички служители на Пътна полиция да се пуснат три месеца в неплатен отпуск и резултата ще бъде същия. 2. Да се премахнат всички пътни знаци и маркиравка, след като никой не ги спазва и няма контрол.3. Да се направят специални пътища на тези с лъскавите лимузини, защото за тях няма закон и правилник. Ежедневно се движа по бул. " Цар Борис трети и след кръстовището с Никола Петков е нещо страшно . Въпреки , че има ограничение от 50км/ч, а при Княжево и 40 км/ч и забранено изпреварването никой нищо не спазва и будалите спазват правилата , а тарикатите си карат и засичат будалите и след резкото спиране за да не го удариш те удрят теб отзад. Там стават ежедневно ПТП по вина на водача , кайто те засича и си продължава.
  • 23 ПЕНСИОНЕР

    0 0 Отговор
    Ако не ме лъже паметта настоящия ИПБ се оглавява от Богдан Милчев бивш Началник КАТ Пътна полиция СДВР иликъм дирекция Национална полиция Същия тенденциозно бе сменен от настоящия който също бе шумно уволнен и мълчешком върнат от служебния МВР .Въпросът ми е как во те направиха да се намалят жертвите и къде са парите около 300хиляди дадени на бившата депутатка по времето на екс МВР Вальо Радев з изследвания и нещо подобно към ИПБ .Лесно е да се търсят кусури и критикуват тези след теб но се обърни назад и какво наследство си им оставил
  • 24 Ваксера

    1 0 Отговор
    Ваксина против дебилизъм няма ли ?
  • 25 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Българските законодадели /партийните избраници в Парламента/ са явно щастливи при наличието на жертви по пътищата.
    Защото нов Закон за Движението по Пътищата със всеобщо допитване и участие НЯМА ДА НАПРАВЯТ. За 30 години съществуващия ЗДП има безброя допълненпия и поправки. Не знам адвокатите и съдиите как се оправят. НО жертвите по пътищата си ги има......... КАТ - н я м а ! Явява се да установи бройката на загиналите !? Новия Парламент да направи още едно допълнение към ЗДП-то и разрешената скорост да се увеличи, и по аутобани, и по всички пътища. Че като стане катастрофа да няма ранени - всичкото мортус !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове