Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 19:13 2 491 59

Валери Симеонов: Правителството е страхливо и нерешително

  • валери симеонов-
  • нфсб-
  • избори-
  • парлавент-
  • власт-
  • криза

Всички политически партии към настоящия момент се подмазват на антиваксърката група, заяви лидерът на НФСБ

Валери Симеонов: Правителството е страхливо и нерешително - 1
Снимка: БГНЕС

Всички политически партии към настоящия момент се подмазват на антиваксърката група и жертват държавността заради изборите. Това каза лидерът на НФСБ и кандидат за президент с номер 4 от интегралната бюлетина Валери Симеоновпред БНТ, цитиран от "Стандарт".

„Става въпрос за много тежка епидемия и опасна за цялото човечество болест. Не искам България да изпада в положението на Америка в края на 15 в. и началото на 16 в., когато коренното население 80 – 90% от индианците са измрели от вариола, защото са нямали естествен имунитет. Не искам България да бъде индианска държава. България никога не е била в по-тежка война от сега. Най-тежка е била Първата световна война.

Тогава са загивали по 106 души на ден или са били убити. Сега 180 – 160 над 200 до 306 умират. Ние сме в тежка война с много силен и коварен противник и не вземаме адекватни мерки за съпротива срещу него“, посочи Симеонов.

„Не искам да се хвърля всичко върху националистите и патриотите. Всички политически партии към настоящия момент се подмазват на антиваксърката група и се опитват да не загубят електорат преди изборите, те жертват държавността заради изборите. Не може лидерката на една от партиите да излезе и да каже, че е некавсинирана, защото е преболедувала, друга голяма партия казва, че не трябва мерките да са толкова строги, а трета – че това е удар върху демокрацията.

Идват избори и в правителството са страхливи и нерешителни. В момента трябва да се вземат здравни, а не политически мерки. До момента мерките са половинчати. Трябва да се спре присъственото обучени в училищата, защото там е най-голямото разпространение на вируса. Тези тестове няма да бъдат вземани правилно. Как ще го правят учителите, като първо карат децата в класовете? Ако има някой заразен, те ще прехвърлят веднага вируса. Това са фиктивни и половинчати мерки“, заяви лидерът на НФСБ.

По думите му задължителни трябва да има ваксиниране за групи като полицията например. „Това са го направили всички други държави. Ние сме във време на война и нямаме време за убеждаване, загубили сме периода за убеждаване. Трябваше да се направи частична промяна в законодателството. Всичкото говорене на политическите партии, лидери и мангърчета трябва да се смята за държавна измяна при война. Кой прави реклама на противника?

Трябва държавата да вземе мерки. Основният философски въпрос е дали държавата има задължението да спасява тези, които не желаят да си спасят живота си, или трябва да ги остави да измрат. Държавата трябва да вземе мерки и ако трябва силово да спасява живота на хората“, посочи той.

„Аз говоря като държавник и винаги интересите на държавата са били над интересите на моята партия и коалиция и над моите. Дали ще стана президент, хората ще решат“, заяви Симеонов.

„Сегашното правителство, може би защото е служебно, не предприема необходимите действия за решаване на здравната, икономическата криза и бежанската. Снощи са върнати само в района на Малко Търново над 100 човека обратно.

По толкова всяка нощ се опитват да преминат. Аз и сега се гордея с оградата на границата. Когато не се ремонтира, има участъци, където се чупят. 6 месеца тези некадърници спряха да я поддържат и ето какъв е резултатът. Тя беше предадена в идеален вид и перфектно състояние при предаване на властта. Има порои и дерета, където няма как да не бъде отнесена и това трябва да се ремонтира. Докато бях вицепремиер осигурих и средствата за ремонтиране на оградата.

Пари има, но има некадърници, които не си вършат работата. Не трябва да сме спокойни, защото армията е там по необходимост, за да подпомогне „Гранична полиция“. Тук е и мястото на президента, който не бива да бъде затворен в президентството и да гледа като Господ отгоре. Той трябваше да направи няколко телефонни разговори и дори срещи и с Ердоган, за да договори едни по-ефективни действия на турската гранична полиция. Тези процеси навремето бяха контролирани и регулирани. Президентът трябва да се намесва в такива случаи.

Президентът трябваше да се намеси и в кризата заради Пакета „Мобилност“. 5 години бяхме практически без президент. Той се показа, когато започнаха вълненията и реши, че може да бъде преизбран, използвайки енергията на уличните протести“, заяви той.

Той заяви, че категорично не иска повече правомощия на президента. „България трябва да бъде демократична парламентарна република. Стига сме си правили експерименти. Президентът е фактор, само когато той е личност. То се иска житейски опит, да си се борил, да имаш зад себе си биография. Аз съм бил в бизнеса, зад себе си имам успешни фирми. Бил съм в политиката, имам зад себе си повишени минимални пенсии, ограда.

Имам прокуден един от най-опасните фигури на прехода – Васил Божков, с неговите облъчвания на лотариите. Имам зад себе си прекъсване на шумовия терор на дискотеките със закон. Когато човек не постави своето его над своите цели, той постига нещата. Аз постигам неща. Искам да видя другите какво са постигнали“, заяви Симеонов.

„С опасността от влиянието на Турция съм се борил още от преди да влезем в политиката. Тази заплаха съществува и тази опасност се засили с промяната на Изборния кодекс, когато се даде възможност за разкриване на неограничен брой секции. Ако реши, ние можем да имам над 400 000 гласа в полза на онази турска партия от Турция. Винаги ме притеснява тази заплаха. Аз се боря с това“, добави Валери Симеонов.

„България не е фронтова държава, дай боже никога да не е. Имаме хибридна атака. Истината е, че България трябва да има своето категорично определено място в Северноатлантическия пакт, защото видяхме на какво е способна Русия с имперските ѝ амбиции. Ние трябва да сме заели своето твърдо място в този свят“, каза още той.

По темата за Северна Македония, Симеонов посочи, че България трябва да отстоява своя национален интерес и да отстоява на натиска. „ България трябва на първо място да защитава своите интереси и интересите на своя народ. Това е нашето кредо. Това, което беше намекнато от Радев, беше измяна на националните интереси.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    42 4 Отговор
    Тека е,чекаме патриотарите да ни оправат!🤡🥳👍
  • 2 Ха ха ха ха ха ха

    47 5 Отговор
    Валери Симеонов

    Коментиран от #11

  • 3 Ти беше много решителен като

    63 6 Отговор
    Беше на власт. Мишок!!лесно е да се говори 😇
  • 4 Ха ха ха ха ха ха

    33 3 Отговор
    Валери Симеонов
  • 5 Панчо Пачев

    70 3 Отговор
    Ти къф бок лук излезна не е истина бате. Сега и на фашага ми се правиш.
  • 6 въшkap

    56 2 Отговор
    Верно си е , ти беше решителен , скачаше на всичко , на тишината , на майките , на оградата , най-скачаше с греда на врато у кея , от мостика , всички видехме , по неколко пъти.
  • 7 антигерб

    31 2 Отговор
    варЕли симИонов ...
  • 8 Директно:

    63 4 Отговор
    Жалък, пропаднал лакей! Платен нещастник! Мръсен и нагъл лъжец! Ти си политически труп! ТОЧКА!
  • 9 Да,да

    46 3 Отговор
    Бутащия бабички разбирач.
  • 10 Тапон

    47 3 Отговор
    Със сигурност няма да гласувам за него. След изказването му за "кресливите майки" и много му други издънки продължава да се изказва крайно и при това неприятно. Не бих желал този мурдар да ме ваксинира насила.
  • 11 розово

    38 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Никой няма нужда от изгнила патерица .
  • 12 Равда и Несебър

    35 2 Отговор
    Валери Симеонов, подкупаваше бабите в Равда и Несебър като им пуска кабела за една година ако гласуват за него.. Знам му схемите..
  • 13 Все едно

    21 1 Отговор
    А па ти си бос на ОПГ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 СЛОНА

    32 3 Отговор
    ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА НЕ ВЛЕЗЕ ,КАТО НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ЗА НЕГО.
  • 16 Хх77

    32 2 Отговор
    Тоя тъпак нарече 80% от хората в България индианци!?Боклук
  • 17 Onq bez konq

    31 1 Отговор
    Валерка, спомни си времето, когато беше жичкаджия в " United Arab Shipping Company"! По-кротко! Има хора, които помнят!⚓🚢
  • 18 Бг Турчин

    27 4 Отговор
    Един мъж който крещи и бута възрастни жени не е мъж. Няма значение какви са по произход, турци, българи, арменци или други. Като е мъж да спира със сила брадатите "жени и деца" афганистанци на 15-40 години които напират към Европа. Не стига че бута възрастни хора събрал и няколко амсалака с плакати на които пише "Защитаваме Ес". От турски бабички ли защитаваш ЕС бе? Ако не беше Турция оная пaплaч щеше да залее територията. Вярно, че те искат на Запад но присъствието им тук задължително щеше създаде проблеми.
  • 19 Sieg

    27 2 Отговор
    Валерииии ти като беше смел глупак, какво постигна?

    Коментиран от #31

  • 20 прав е патриота

    34 0 Отговор
    Властта ако беше решителна нямаше да моли за 5 милиона за ремонта на оградата, а щеше да държи сметка на този патриот как точно са изхарчени по един милион за километър ограда
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чук и Гек

    31 1 Отговор
    Хей, устрел! Днес ли намери да плямпотиш? В деня, в който по телевизията показват как твой кандидат депутат осигурява сертификати срещу 300 лева и 450 лева за експресна поръчка, а друг твой кандидат е спипан с марихуана! Да припомня на невежите обитатели на форома, че точно когато най много врещеше срещу мигрантите, на Тракия задържаха ваш местен лидер като пилотна кола да ги води към София!?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 косача

    18 1 Отговор
    На този му е омръзнал живота, и вече е взел решение за самоубийство. Такава е пристигналата информация.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Винкела

    25 3 Отговор
    е Крадлив Боклук, подлога на Мутрата борисоФФФ
  • 29 наблюдател

    10 1 Отговор
    а ти си бая некомпетентен. и не особено остър. лични наблюдения.
  • 30 Чук и Гек

    9 1 Отговор
    Трият! Εбα ти цензурата! Страшен цербер е на пост за свободата на словото.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Милиционер

    9 2 Отговор
    След изборите като ти влезнат на ревизия друга песен ще пееш. И ти си един въртигъз, че ми избиха цръни пъпки от теб вече!
  • 33 ЛЪЖЕЦ КРАДЕЦ

    11 3 Отговор
    ти вярно си СМЕЛ И РЕШИТЕЛЕН , ПОСТРОИ ОГРАДА С ТУРЦИЯ ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ И С ЕДИН ЗАМАХ ОТКРАДНА 100 МИЛИОНА , НЕМА АЛА БАЛА ! ...........А КЪФ ПАТРИОТ СИ ВСИЧКИ ЗНАЯТ , СЪБОРИ И ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ НЕЗАКОННО ИЗКЕНЗАНИ ПО ПЛАЖНАТА ИВИЦА ОТ МУТРИТЕ , СТАНА И ПОДЛОГА НА МРЪСНАТА МУТРА ПРОТИВ КОЯТО 10 - 15 ГОДИНИ ГОВОРЕШЕ СЯКА ВЕЧЕР ОТ СКАТ ! ИЗГОНИ И ЕНЧЕВ ЩОТО НЕ СТАНА ПРЕДАТЕЛ КАТО ТЕБЕ - БОКЛУК СИ БРАТИНЬО !
  • 34 Пенди

    6 0 Отговор
    Ти имаш ли зелен сертификат, а? Вие сте с връзки!
  • 35 ПКП

    14 2 Отговор
    ЕДИН БЕЗСМИСЛЕН И ВРЕДЕН ЖИВОТ СИ ТИ СИМЕОНОВ ! МНОГО СИ ЖАЛЪК ПРЕДАТЕЛЮ !
  • 36 И ОТНОВО

    13 1 Отговор
    дрънчи Валерка като празна манерка.
  • 37 Бибитко

    6 1 Отговор
    Нищожеството се смята за велик човек. А всичко, което може е да се превива като кабел!
  • 38 Иван

    9 1 Отговор
    Мишок!))))))всичко останало е излишно.
  • 39 Какъв

    6 1 Отговор
    Патриот си ти Бе.Продажно смешно човече
  • 40 Guest

    5 1 Отговор
    Ти кога ще обличаш раираната ризка , че ми писна да те слушам и чета
  • 41 Не мой

    1 0 Отговор
    Така!
  • 42 Валерчо!

    1 0 Отговор
    Що ма би , бабиното ! Що,бе,чедо ?
  • 43 Волен Сидеров

    4 1 Отговор
    Ако не бях аз, щеше да е кръгла нула.
    Предаде каузата Атака !
  • 44 източна ромелия

    3 0 Отговор
    Ам твойта ограда халтава , кво да кажем за нея
  • 45 6 без 10

    1 0 Отговор
    Релсата, татар. Само телсата ще те направи свободен!
  • 46 Цветанов

    2 1 Отговор
    ОЩЕ ЛИ ХАРЧИШ КОМИСИОННАТА ОТ ОГРАДАТА ТЪПАНАР
  • 47 Тяната

    0 0 Отговор
    Те тука повечето не са вред с главата,тия всксини с тоя вирус бая народ изчатка,от сутрин до вечер само едни и същи глупости навсякъде вируса и ваксините,единственият вариант на тоя етап разпадане на тоя съюз час по скоро
  • 48 заката

    0 2 Отговор
    ВИНКЕЛ,Я КАЖИ ГЕРБ И ДПС МАФИЯ ЛИ СА
  • 49 Гостенин

    1 0 Отговор
    А го па тоа
  • 50 РАЗБОЙНИЧЕСТВО

    1 0 Отговор
    МА ТО ИМА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО..ТОВА ПРОСТО Е ЕДНА РАЗБОЙНИЧЕСКА ФАТМАШКА ЧЕНГЕЧИЙСКА ГРУПА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ФАТМАШКИТЕ ПОРЪЧКИ ,ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ,ЗА ТОТАЛНАТА СЪСИПИЯ НА БГ,ЗА ЗАГРАБВАНЕ И ДАЛАВЕРИ..НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА????ФАТМАШКИ ФЕЙК МАШИНИ ЗА МАНИПУЛАЦИИ НА ВОТА...И НА ТОВА МУ ВИКАТЕ ,ПРАВИТЕЛСТВО ЛИ????????
  • 51 ВЕЛИЧКО

    0 0 Отговор
    ГЕОРГИЕВ - ПРОДАВАМ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА КОВИД 19 ЦЕНА САМО 450 ЛЕВА - ПРОМОЦИЯ ! МОЖЕ И НА СИМЕОНОВ ДА СЕ ОБАЖДАТЕ ......
  • 52 ПРЕСТЪПНИЦИ

    0 0 Отговор
    Прoдaвaнeтo нa фaлшиви ceртификaти e гнуcнo прecтъплeниe, кaтo прoдaвaнeтo нa фaлшиви шoфьoрcки книжки - рaнo или къcнo нeвинни хoрa мoгaт дa зaгубят живoтa cи. ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА КУПУВАЙТЕ САМО ОТ НАС ....... ОТ ПАРТИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА БОЙКО - НФСБ
  • 53 ЕТО ГО ТОЙ Е

    0 0 Отговор
    ЕТО ГО ПРЕЗИДЕНТА ПРОДАВАЩ ФАЛШИВИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЧРЕЗ ДЕПУТАТИТЕ СИ !
  • 54 ВЕЛИЧКО

    0 0 Отговор
    ЩЕ СИ ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ МОНГОЛЕЦ И АНТИВАКСЪР ДЕПУТАТ ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ
  • 55 Уйке

    0 0 Отговор
    Симеонов, а ти и твоите съпартийци сте, и смели и предприемчиви! Един отглежда канабис в Сливен, друг продава фалшиви сертификати пред съд. палата в София! При това те са и кандидати за депутати от твоята,, патриотична"партия! Цялата банда НФСБ сте от един дол мошеници и буклуци!
  • 56 ДОКО

    0 0 Отговор
    И ТОВА ВИ ГО КАЗВА ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ...КОЙТО АКО НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ СЕ СКРИ ЗАД ГЪРБИНАТА НА ГЕНЕРАЛА БОКО ОТ БАНКЯ И ОПРАВЯШЕ ШУМА В КУРОРТЕН КОМПЛЕКС СЛЪНЧЕВ БРЯГ ..ИЛИ НЕ СЪМ ПРАВ..И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОЯ ДАЛАВЕРИ ВИНАГИ СИ ХОДИ С ЕЛКАТА В ДЖОЛА..НЕ ВЯРВАТЕ ЛИ ..АМИ ПРЕДЛОЖЕТЕ МУ ДАЛАВЕРА..КЪЛВЕ ВЕДНАГА..ПРОВЕРЕТЕ..
  • 57 Ехааа

    0 0 Отговор
    Че какво да е едно служебно правителство с двумесечен мандат? А ти освен да обикаляш по нощните заведения и да ги глобяваш, друго да си направил? Ейййй много акъл... бреййй.
  • 58 Никога няма да простим предателството..

    0 0 Отговор
    Да се продадеш на най големият враг на Българският народ,Толуп паша!Да поддържаш неговата грабителска и бандитска политика!Да се спотайваш в обкръжението на най продажната председателка на народно събрание в историята на България...Това си е национално предателство господин Винкел Балевски!
  • 59 ПКП

    0 0 Отговор
    КОЛКО ПРОДАВАШ КОНОПА БРАТИНЬО ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове