Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 13:40 1 701 33

Горан Благоев: Хората от бившата ДС продължават да задават дневния ни ред

  • горан благоев-
  • дс

Затъваме в абсолютно непознаване на близкото си минало, каза още той

Горан Благоев: Хората от бившата ДС продължават да задават дневния ни ред - 1
Снимка: НОД

От така наречения преход спечелиха основно тези, които създадоха дворцовия преврат и го представиха като преход към демокрация, каза кандидатът за президент на Национално обединение на десницата с номер 7 Горан Благоев.

На 10 ноември една партия си направи вътрешния преврат, каза още десният кандидат и коментира: „Знаем как Държавна сигурност захрани с куфарчетата определени хора. Една част от тях станаха успешни бизнесмени, други са олигарси и тези хора днес ни задават дневния ред“.

Затова Националното обединение на десницата настоява за Закон за лустрацията, обясни Горан Благоев: „Хората от бившата ДС още ги има. Помислете - в инициативния комитет на Румен Радев има 27 бивши агенти на Държавна сигурност. Страшното е, че те не се срамуват от това“.

Като контрастен пример той даде факта, че кандидатпрезидентската двойка Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева се подкрепя от емблематична фигура, в лицето на д-р Любомир Канов, който е жертва именно на Държавна сигурност.

Журналистът, публицист, историк и активен участник в обществени каузи Горан Благоев изрази убеждението си, че в обществото ни има база за национално помирение по този въпрос, тъй като от агентите на ДС са страдали хора и от ляво, и от дясно. Въпросът, според него, е да извървим пътя докрай. Той заяви позицията на Национално обединение на десницата, че Закон за лустрацията, не само ще спре всички тези хора да присъстват на ръководни постове по всички етажи на обществения живот, но преди всичко, ще пресече корените на българската олигархия.

„И когато знаем кой кой е и чий баща или дядо е бил някъде там по върховете, а днес той е голям бизнесмен или собственик на медии, че включително, се кандидатира и за депутат, при все, че е уличен по закона „Магнитски“ - ето това трябва да се пресече в България“, коментира Горан Благоев.

Затъваме в абсолютно непознаване на близкото си минало, сподели още историкът и публицист. Той коментира и още: „Ще си изкривим душите ако кажем, че нищо добро не се е случило след 10 ноември, напротив - ние все пак, макар и с фасадна демокрация, имаме многопартийна система, имаме възможност да се състезаваме на полето на идеите и на свършените дела, имаме свободата да мислим, това, което искаме. Колкото до свободата на словото, с цялото уважение към журналистическия труд, но 112-то място не е голям комплимент. Няма какво да се лъжем, ние нямаме свобода на словото, каквато би трябвало да има в едно истинско демократично и плуралистично общество. Критиката не се възприема в градивен смисъл, а точно в болшевишкия – „който не е с нас е против нас“. По думите на Горан Благоев президентът е длъжен да защитава свободата.

„Здравната криза беше изпусната, говорим го от самото начало на кампанията с д-р Ивелина Георгиева, която е лекар в от една от големите болници и която ежедневно, дори и пътувайки в страната, е в контакт със своите колеги. И ситуацията е наистина страшна“, коментира Горан Благоев. По думите му управляващите е трябвало да дадат ясни сигнали още през лятото. Като друг проблем той открои и факта, че липсва всякакъв контрол относно спазването на наложените мерки.

А като чудовищни манипулации той определи антиваксърското говорене, което се наблюдава в предизборната кампания и което, „за съжаление води само до едно - пълни болниците и ни кара да търсим помощ от Европейския съюз“.

„Ще нарека мерзавци тези политически лидери – и единият, който каза че ваксинирали хората с ваксини с изтекъл срок на годност, и другият, който говореше, че не знам си колко милиона са умрели от ваксините. Ето тези хора, ако се смирят малко и замълчат пред скръбта на всички, които ежедневно губят близките си, тогава една сериозна информационна кампания за ваксинациите би имала успех“, каза Горан Благоев.

„Основният ми опонент е Румен Радев, защото виждаме, че не е човек, който прокарва отговорна държавническа политика. Съперник ми е и всеки, който изневерява на българския национален интерес и по отношение на енергетиката. Защото ние затъваме все повече в руската сфера на влияние и реално се лишихме от по-евтиния азерски газ“, заяви кандидатът на десницата.

Дясното е това, което казва истината и отстоява българското национално достойнство и националния ни интерес, категоричен бе Горан Благоев, който призова в неделя българите да гласуват с номер 7 в изборната бюлетина.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Събин

    18 8 Отговор
    Вън НАТО- искаме референдум!

    Коментиран от #11

  • 2 Пръст

    13 6 Отговор
    навсякъде имат !
  • 3 Последния Софиянец

    17 11 Отговор
    Младите хора не се интересуват от ДС.Искат да живеят добре.

    Коментиран от #30, #31

  • 4 Българка

    17 7 Отговор
    Кои са тия и защо си мислят, че ни интересува мнението им точно сега?
  • 5 ЪРП

    15 7 Отговор
    СТИГА БЕ ГОРАНЧО, СТИГА СИ СЕ ИЗЛАГАЛ ПОВЕЧЕ БЕ МОЕТО МОМЧЕНЦЕ .........ОДИ ДА СЕ ВОЗИШ НА АСАНЬОРА НА ГОСПОДАРЯ СИ НА КОЙТО СИ ПРОДАДЕ ДУШИЧКАТА!!!!!!.......ЧЕСТНОТО И ПОЧТЕНО БИВШЕ ЧЕКМЕДЖЕЕЕГЕРБЕРАСОПИТЕКЧЕ!!!!
  • 6 11666

    12 6 Отговор
    Нямаш ли малко срам бе? С Тоя мръсник ли взе да правиш мръсотия ?
  • 7 ДСагент

    13 7 Отговор
    Горан Педалов
  • 8 РАДЕВ Е ПОСМЕШИЩЕ

    8 13 Отговор
    ОБКРЪЖЕНИЕТО НА РАДЕВ Е ОТ ДС, ФАЛШИФИКАТОРИ НА ИЗБОРИТЕ И ЧОВЕШКИТЕ ЖИВОТИ.
  • 9 Зоро

    12 4 Отговор
    Само така си мислиш Горане. Дневният ред се задава от високо, от високите порти. Апропо, фамилия Брегович по-щеше да ти оди....
  • 10 Той и ти и тя

    8 2 Отговор
    Простотията е по хората
  • 11 НАТО

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Събин":

    Марш в Рашата!
  • 12 Емо

    7 5 Отговор
    Горане, кога стана циганин (т.е. десен) и кога ти почерня за д н ика?
    Кой те отгледа в телевизията от 90-те години до днес?
    И така, на всички бизнесмени бащите и дядовците били червени? Не на всички, а тия сините, които се продадоха на Кръглата и след това, те какви са? Другите след тях уж десни те да не би да не крадоха, приватизираха и присвояваха?
    Въпреки това, отговори ми смислено на един въпрос: Как ще стане така, че тези незаконно забогатели чрез куфарчета, корупция и кражби, да се накажат, ако не със затвор, поне да им се вземат незаконно получените пари? Как ще стане , правно и юридически обосновано? Но отговори точно, а не с ала-бала. Ако се ангажираш да го направиш, тогава не само аз, но и 90% ще гласуват за тебе. Иначе това дето приказваш, ДС, десни, червени и пр. няма никакъв смисъл.
  • 13 3.14К

    8 8 Отговор
    Всеки, на който ДС е оправдание за проваленият преход, има сигурно място на българското политическо бунище.
  • 14 Съдията Дред

    10 6 Отговор
    И това го казва човек, който от тридесет години е на държавна хранилка в БНТ ? Където доста години водеше предаване за религия и защитаваше отцепниците от църквата, "алтернативния патриарх" , и недоразумения като Фори Светулката. Когато политик няма какво да каже, вади дъвката с комунизма и ДС. Сред тия, дето ни крадат последните 20 години, няма ДС агенти, щото са им дечица.

    Коментиран от #19

  • 15 Българина

    5 2 Отговор
    дневния ред го задават гласоподавателите, каквито си изберат такъв дневен ред ще имат
  • 16 Перо

    7 3 Отговор
    Ционисткият джендър - Антихрист, не знае ли,че лустрацията ще обхване първо неговите началници? За това не смеят да я прокарат 32 г.!
  • 17 това така

    3 3 Отговор
    Вярно е. Обаче Цецо асансьора какъв е?
  • 18 Я па тоя

    3 3 Отговор
    Добре почна човека, но до момента в, които се загрижи за мерките. Да си слага маска и да не мърда от тях.
  • 19 Jacques Yves Moineau

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Съдията Дред":

    Интересно според теб каква е причината за проваления преход?
  • 20 Историята

    3 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" ...Дясното е това, което казва истината и отстоява българското национално достойнство и националния ни интерес, категоричен бе Горан Благоев" - Дали е така? Откакто го чух да казва, че паметникът на съветската армия трябва да се събори, разбрах за себе си, че това не е моят президент!
  • 21 big

    6 3 Отговор
    Тези хора, ако има такива, са били служители в ДС, сега са просто престъпници и няма никакво значение какво са били! По принцип в житие-битието на всички престъпници в началото те не са били такива!
  • 22 XYZ

    4 4 Отговор
    Г-н Благоев, с това че се присъединихте към партията на Цветанов, Вие се самоизключихте от обществото на почтените хора! Каквото и да говорите, то няма да бъде чуто!
  • 23 Горане

    2 4 Отговор
    Свестен човек си, но 3 грешни хода - Цветанов, късната лустрация и ваксинацията. И четвърто, тук населението е русофилостично.
  • 24 Избирател

    6 2 Отговор
    В пълния списък с членовете на инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент, могат да се открият 26 имена, които имат принадлежност към Държавна сигурност!
  • 25 Горане,Горане

    2 6 Отговор
    Уж си умен мъж,а разтягаш вмирисани локуми.Какви хора от ДС,какви пет лева? Я хващай молива и смятай! Сега сме 2021 година.Цели 31 години след Демонокрацията.Да предположим ,че тогава агент на ДС е между -40-45 г възраст( надолу са били дребна цаца,поради възрастта си,на най ниско ниво в йерархията,Което означава,че няма достъп до каналите за финанси,контактите на високо равнище)..Та онези- който са имали реално достъп до същите канали и контакти( а те се броят на пръсти) , сега или са при Св.Петър,или са грохнали старци с дубъл памперс- все пак говорим за достолепна възраст- 75-77 нагоре.Къде ги виждаш? Не прави компилация,между тогавашното ДС,и наглите крадци,който ограбваха и прпдължават да грабят Държавата.Обвити в различни цветове,заради самото грабене.

    Коментиран от #29

  • 26 Дъвката ДС, от кой ли не дъвкана?

    2 4 Отговор
    Сметнете, 2021 - 1989. За да е ДС, тези са ими ЕЛЕКСИР НА МЛАДОСТА. Дали ще се намерят "дъвкащи" и след цели 15 години, та да се закръгли на 1/2 век?
  • 27 М - сквич

    3 1 Отговор
    Горане, какво ще направиш като си толкоз десен барабар с Цв.Цв, за да разбиете монопола на Лукойл във връзка с констатацията на КЗК най сетне, че тази фирма не допуска до пазара ни конкуренция и ограбва българският потребител. Това ли са десните ценности: монопол и грабеж на мишлетата-избиратели.
  • 28 Интелигентен

    2 1 Отговор
    Горанов,
    Аз съм признат от Върховният Административен съд за РЕПРЕСИРАН от Държавна сигурност и зловещият, тоталитарен деспотичен, диктаторски комунистически режим.
    Аз от около 40 години се боря с Държавна сигурност, а от 32 години ТРЪБЯ:-- ЛУСТРАЦИЯ.....,! ЛУСТРАЦИЯ.......! ЛУСТРАЦИЯ...!........
    Хубаво, много хубаво, че ще "правите" лустрация !
    Но, с Цветан Цветанов ли ще я правите тази" лустрация"?
    Цветан Цветанов нищо друго не е, а само и единствено МРЪСЕН МРЪСНИК от Държавна сигурност.
    И дядо му и баба му, и родителите му-- целият му род са копои и доносници от Държавна сигурност. Учил е в школата на Държавна сигурност в Симеоново.
    Мръсен, много мръсен мръсник.
    Аз, защо НЕ БЯХ ДОПУСНАТ, цели,повече от 22 години да уча във Висше учебно заведение, камо ли в тази школа.
    Доказателства:- нищо, нищо, нищо, нищо НЕ МИ Е дала държавата ми и все още и до днес ГОНЕН, ПРЕСЛЕДВАН, ТОРМОЗЕН, ПОТИСКАН - и........БЕЗДОМЕН,- никога не съм допускан от ДС,до участие в избори.
    Защо избра партията на Цветан Цветанов? Иначе,......бих гласувал за Теб.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 stan40

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    За да живеят добре трябва да се махнат от управлението тези, които пречат - помството на ДС
  • 32 НОВ СВЕТОВЕН РЕД

    1 1 Отговор
    Мдаа новия Съветски съюз е Европейския съюз там получават Фантастични Заплати Станишев Курумбашев Пирински и д-р знайни и незнайни Другари а нас ни чака СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ
  • 33 Интелигентен

    0 1 Отговор
    Последният софиянец.....
    Мноооооого си тъп.
    Никога няма да живеят добре младите с ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ във властта( вечно.......станаха 32 години, и ...без ЛУСТРАЦИЯ).
    Без лустрация младите ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЕМИГРИРАТ през Терминал 2 и през следващите 32 години, до окончателното ликвидиране на държавата и народът ПО ВИНА на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.( прочети по-горе, от....интелигентен)!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове