13 Ноември, 2021 13:18 4 896 30

Александър Оскар: Подложен съм на проверки и натиск, защото не си замълчах

  • александър оскар-
  • здравна каса-
  • александровска болница

За мен е ясно, че с действията си по-рано през годината, когато подадох сигнал за нередности в начина, по който се управлява УМБАЛ “Александровска” ЕАД е основната причина

Александър Оскар: Подложен съм на проверки и натиск, защото не си замълчах - 1
Снимка: БГНЕС

Лекарят на годината доц. Александър Оскар източил 178 000 лв. от НЗОК

КАК ЩЕ ГО ИЗПЕРЕШ ТОВА ПЕТНО!!!!!!!!!!
заради такива като тебе на чифутите ни излиза ЛОШО ИМЕ!!!!!!!!!!!!!

С този e-mail се събудих тази сутрин. Справка в регистъра показва, че SG-group е фирма за събирания на вземания, с адрес за кореспонденция в град Варна. Интересно съвпадения с факта, че това е избирателния район на бившия министър на здравеопазването и изпълнителен директор на УМБАЛ “Александровска” ЕАД, проф. Костадин Ангелов.

Това коментира във "Фейсбук" Александър Оскар.

Опитвайки се да анализирам причината за координирата атака с изнасяане на невярна и манипулативна информация в публичното пространство, ми правят впечатление още няколко интересни съвпадения:

През изминалите няколко месеца бях подложен на множество проверки, след постъпили “сигнали”, от най-различни контролни органи, свързани с дейността ми като лекар. Всички приех отговорно и с разбиране към проверяващите. Въпреки че за всичките ми години практика, не бях проверяван нито веднъж, явно сега бе дошъл моментът на проверките.

Една от проверките, състояла се през месец август тази година, отново по “сигнал”, касаеше дейността ми като лекар в доболничната помощ, с направления по здравната каса, за една година назад. Това прави средно по 250 прегледа на месец. За информация, всеки пациент идва на преглед с направление от личния лекар или педиатър, което е подписано, подпечатано и съдържащо идентификационния номер на изпращашия лекар, както и личните данни на съответния пациент. Без това направление и посочената информация, преглед не може да се осъществи, както и да се отчете пред здравната каса.

В края на месец август, след като в продължение на повече от месец бях подложен на всевъзможни проверки, които възпрепятстваха дейността ми като лекар, подадох заявление за прекратяване на договора ми със здравната каса за осъществяване на доболнична помощ.

Нямам прекратени права за работата със здравната каса; работя със здравната каса като лекар към УМБАЛ “Александровска” ЕАД.

Нямам забрана за осъществяване на амбулаторна дейност.

Нито на мен, нито на ръководството на болницата, е известно да има наложена административна санкция или глоба на ДКЦ “Александровска”. Изнесената информация за “източване” на здравната каса в размер на 178 000 лв не ни е известна.

За мен е ясно, че с действията си по-рано през годината, когато подадох сигнал за нередности в начина, по който се управлява УМБАЛ “Александровска” ЕАД са основната причина за всички опити да бъда дискредитиран и авторитетът ми да бъде накърнен.

Но мен не ме е страх!

Вярвам в това, което правя, имам доверие на хората, с които работя и нищо не може да ме спре да се боря за това, в което вярвам!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пълен ИДИОТ

    29 65 Отговор
    Не си ,бе ! Как щяло ???!!! Ти си просто едно честно еврейче , което е набедено от лоши чичковци. Ама , вЕрваме ти, бе (както вЕрваме на Кире ,Кокорчо и Дончевица). Сериозно !
  • 2 Ломбарозо

    34 50 Отговор
    На този ,само като му видя лисичата физиономия и веднага ми става ясно ,че лъже.
  • 3 Не си

    38 10 Отговор
    замълча сега , но толкова много време си трая !

    Коментиран от #26

  • 4 БОЛШЕВИК 🌟

    32 19 Отговор
    Ако накараш много такива като тоя, да обясняват откъде са им богатствата и как са ги придобили, нито един няма да може да се справи! Да им се конфискува всичко и да лежат в затвор.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 източени

    33 8 Отговор
    Лeкaрят нa гoдинaтa дoц. Aлeкcaндър Ocкaр изтoчил 178 000 лв. oт НЗOК

    КAК ЩE ГO ИЗПEРEШ ТOВA ПEТНO!!!!!!!!!!

    зaрaди тaкивa кaтo тeбe нa чифутитe ни излизa ЛOШO ИМE!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Дилдо

    25 9 Отговор
    Е нали уж Ангелина Кунчева беше лекар на годината, сега кво стана, този ли е
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Раданч Татлъту

    25 6 Отговор
    Да бе герой си....ама и малко пари си пооткраднал.Лошо нема.🔯😎
  • 10 А бе

    29 6 Отговор
    До довечера ако прочета още три статии с оправданията на тоз, ще му повервам.😀
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Работата е ясна

    13 7 Отговор
    Чиутска история - няма да се те, ако не краднат нещо...
    (моля не трийте коментара, определението чиут е използвано и в статията/новината и е взето от там, така че не би трябвало да е проблем, благодаря предварително, но като гледам автоматично се трие при тази дума...)

    Коментиран от #30

  • 13 Румен

    12 7 Отговор
    Знам те аз тебеееее. Гъди гъди с дървото, и ще кажеш за още парички де са отишли
  • 14 Спите ли

    24 5 Отговор
    Когото Оскар пуска сигнали това е нормално, когато е срещу него това е долна манипулация. Ха. А какво е споменаването на имена, които нямат нищо общо дори и да са поръчители? Е това е долно. Ти мъж ли си? Сам се бил дерегистрирал? Помните ли одитора на КТБ, каза виновни сме плати 100к и се изпра за една месечна такса.
  • 15 Нека

    12 16 Отговор
    "Нека ,който е безгрещен,пръв да хвърли камъка".Този лекар хвърля камъни срещу колегата си,но излиза,че и той не е безгрешен.Ами помоли се на Кацаров,Кирчо и Кокорчо,или на Президента,защото явно те те активираха да всяваш смут,да съсипваш авторитета на началника си,да "изчегъртваш" и т.н.Хубаво ли е така,без съд да се раздават присъди.Изпитай го на свой гръб.
  • 16 Марио

    13 9 Отговор
    Тичай при Сашо Диков! Само той ще те разбере!

    Коментиран от #18

  • 17 Ами ...

    4 2 Отговор
    Браво.
  • 18 И„ ЗЛАТЕН ОСКАР”ЗА ПАЧКО БРОЯЧ

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Марио":

    ЩЕ МУ ДАДЕ😀
  • 19 Гандалф

    12 6 Отговор
    От кого си проверяван...нали от седем месеца и повече са сменени 99 процента от лицата...от здравното министерство ли, там е кацаров...от нап ли, там е спецов...нещо не ми се връзва...всеки когото хванат в крачка, започва да се държи като ощипана мома и да се оплаква, че е репресира...

    Коментиран от #27

  • 20 Фин

    8 5 Отговор
    Като едни лешояди грачат от алчност за народните парички!
  • 21 Кольо

    20 2 Отговор
    Абе мръсник, зариби стотици семейства с деца с очни болести да ти станат пациенти по НЗОК и после ни в клин ни в ръкав - аре по 70 лева за преглед. Ще ти излезе през носа тая алчност!
  • 22 Типично

    4 9 Отговор
    Активно мероприятие.
  • 23 Перо

    12 4 Отговор
    Пак обратния министър и ботокс върти далавери и прави уйдурми! Кога Рашков ще започне с арести на министрите от мутренския режим. Специално ботокса име доказани злоупотреби от Александровска болница!
  • 24 Герберасти Сър

    11 4 Отговор
    Всички от ГЕРБ са крадливи. Тиквата толерираше, защото им отпускаше държавни милиони, половината от които връщаха в Чекмеджето.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Никъде не са

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не си":

    оповестили, че този, който е надигнал глава, е приключил с похвала! Такива са времената до тука, а ти сигурно не се занимаваш с нищо и затова акъл даваш.
  • 27 Ограмотете се

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гандалф":

    моля! НЗОК диша във вратовете на лекарите с безумни правила и проверки и страхотни глоби всеки месец.

    Коментиран от #29

  • 28 Ботокс следа

    5 1 Отговор
    Костадин Ангелов, Ботокса, е пуснал тези лъжи, защото службите са по следите на откраднатите от него пари. И европейската прокуратура е сезирана, защото част от откраднатите пари са на европейските данъкоплатци.
  • 29 мнмн

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ограмотете се":

    Айде, НЗОК дишала била във врата на лекарите всеки месец! Смях! Правят си каквото искат лекарите- ако искат лекуват, ако не искат не лекуват, само прибират направления и пишат ли пишат на лаптопа. Писари са станали. Даже не изслушват пациента. Пред очите им да се гърчиш, казват, че няма какво да се направи. НЗОК и РЗИ са заедно с тях. Никакъв контрол.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове