Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 19:25 4 805 51

Демерджиев: Получа ли "зелена светлина" от КС веднага ще поискам отстраняване на Иван Гешев

  • иван демерджиев-
  • бойко рашков-
  • иван гешев-
  • осемте джуджета

Няма нищо лошо прокуратурата да проверява министри - стига това да е прозрачно и честно. Медиите също трябва да отразяват тези проверки прозрачно и точно, каза министърът на правосъдието

Демерджиев: Получа ли "зелена светлина" от КС веднага ще поискам отстраняване на Иван Гешев - 1

Не мога да отговоря дали прокуратурата проверява министър Бойко Рашков. Няма нищо лошо прокуратурата да проверява министри - стига това да е прозрачно и честно. Медиите също трябва да отразяват тези проверки прозрачно и точно.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на правосъдието Иван Демерджиев по повод появилата се информация, че прокуратурата разследва министър Рашков.

"Материалите в медиите по темата "Осемте джуджета" сме ги проверявали и съпоставяли. По този казус има много документи. Основният от тях е доклад на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", в който има описани редица разговори, разпореждания на прокурори, част от които устни и по телефона, което е недопустимо. Става въпрос за посещения на нотариус в болнично заведение, където се е прехвърляло имущество на семейство Златанови", разкри правосъдният министър по казуса "Осемте джуджета".

"Получа ли "зелена светлина" от Конституционния съд веднага ще внеса във ВСС искане за отстраняване на главния прокурор. По искането на предишния правосъден министър Янаки Стоилов, главният прокурор Иван Гешев приложи статия със заглавие "Гешев и справедливостта", в която се посочва, че той е "нов център на политическата власт". Иван Гешев се изявява като център на политическа власт, откакто е главен прокурор. Ние питаме допустимо ли е това. Моят отговор е категорично не. Отделно всекидневно имаме оплаквания от граждани за допуснати нарушения от страна на главния прокурор и подопечната му специализирана прокуратура. Очаквайте в сигнала до ВСС да има деяния на Иван Гешев в лично качество. Под лично качество разбирам действията на Гешев като ръководител на специализираната прокуратура и главен прокурор. Ще проверим всички сигнали и едва тогава ще ги обявим. Членовете на ВСС трябва да се замислят много сериозно, дали общественото недоверие, както и доверието на колегите им, не означава, че те трябва да подадат оставки. ВСС бяга от решаването на проблемите, като използва процедурни хватки. Това не е трябва да е така. ВСС трябва да решава проблемите, а не да ги избягва", категоричне бе Иван Демерджиев.

"Очаквам реакция от главния прокурор по повод интервюто ми пред mediapool", заяви за финал министърът на правосъдието. Във въпросното интервю Иван Демерджиев заяви, че е бил заплашван от бившия собственик на "Делта гард" Димитър Спасов - Митко Каратиста, защото е участвал в протестите срещу избирането на главния прокурор Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    91 27 Отговор
    НА НАГЛЕЦА ГЕШЕВ И СЪД ЗА НЕГО И ХУНТАТА НА ГЕРБ

    Коментиран от #51

  • 2 Стойко

    56 33 Отговор
    Браво Киро. Оставка веднага или го изхвърляме от кабинета му заедно с фотьойла! Петков: Бих се радвал главният прокурор сам да си подаде оставката, за да не се занимаваме с него.
    "Бих се радвал главният прокурор, като направим сега коалиционно мнозинство, да си даде сам оставката, за да не се занимаваме с него. Този проблем да се свърши от само себе си. Надявам се, че и той гледа в момента". Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков при преговорите за коалиционно споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

    Коментиран от #5, #10

  • 3 Бибитко

    64 22 Отговор
    Конституционният съд, в който все още има не малко хора на Бойко Борисов, се произнесе светкавично по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, а по казуса дали министърът на правосъдието може да поиска оставката на Иван Гешев мълчи твърде подозрително и удобно! Гарван, гарвану око не вади.

    Коментиран от #46

  • 4 да питам

    38 5 Отговор
    А , с Белия , как ще процедираме ..?

    Коментиран от #48

  • 5 Алфа Вълкът

    49 60 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Кой е този Кирчо да дава ултиматум на Гешев незабавно да напуска поста за да не "се занимават с него занапред"? Какъв е да поставя условия на главния прокурор?

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Правова държава

    31 24 Отговор
    Единият метеж успя с помощта на Вашингтонския обком.Ловът на вещици няма да свърши с Гешев,защото не се знае кой ще го наследи.Ако е клонинг на Вишински ,майка плаче.

    Коментиран от #47

  • 7 Стойко

    54 37 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Петков е този който поставя условия защото зад него стоят 673 хиляди и 370 Български граждани а зад Гешев 28 роми които бяха събрани на контрапротест при избирането му от Недялко от ПИК и Стъки!!!

    Коментиран от #24

  • 8 Европа

    57 31 Отговор
    Мачкай Демерджиев наглата и самозабравила се милиционерска прокуратура!
    Главен прокурор - НЯМА такова животно!
    Главният е горе.... и Той гледа какви ги вършим на Земята.
  • 9 сигурно е

    46 26 Отговор
    Каскета и тиквата ще са в една килия !!!
  • 10 Мето

    31 28 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Николай Тихомиров Бареков който е на заплащане при Пеевски и като такъв подкрепя Иван Гешев е публикувал снимка която му е изпратил Гешев и е написал това - Бареков е публикувал снимка която му е изпратил Гешев с другите Европейски главни прокурори и е написал - Не, вчера Гешев не е гледал Кирчо Петков, който го плашеше да си подаде оставката от МОЛ-а😂. Гешев е на форум на Евроджъст в чужбина с другите главни прокурори от Европа и може би тези ангажименти са причина още да не е поискал имунитета на Кирчо, който измами Президента с фалшива декларация, което си е престъпен състав от НК.
  • 11 ТаУмВзе

    12 21 Отговор
    Времето за действия отмина! Вчера беше късно за тия фокуси, защото е повече от ясно, че олигархията ще смени образа. Защото всички процеси на територията се контролират отвън! На пролет пак уж изборчета и официален Крах в Последна национална Катастрофа. Лаят това, което искате да чуете, докато се прави какво ли не за да се спаси мутропитека и компания!
  • 12 Антигербер

    30 6 Отговор
    А за зеления сертификат да питаш тоя съд можеш ли?
  • 13 Напомняне

    36 24 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Май всички услужливо забравят,че Киро подписа декларация с невярно съдържание,за което трябва да бъде разследван.Следкато иска да има реформи да започне от себе си.

    Коментиран от #16

  • 14 Леле, вижте му мишите оченца

    23 18 Отговор
    Тоя много нагъл бре....Има много обширна статия по въпроса при Недялко, за това как този бори корупцията с още по-голяма корупция😂😂😂😂😂
  • 15 достойнство

    23 18 Отговор
    ОЩЕ ЧАКАМЕ ТАРАШКОВ С ИМОТОТЕ ЗА НАД ПЕТ МИЛИОНА ЕВРО ДА ПОКАЖЕ ДОЛУМЕНТИТЕ ЗА ТИЯ ПАРИ.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ОТ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НАЧЕЛО С ЧУЖДАТА ПОДЛОГА ФИГУРАНТ,КОЙТО АКО ИМАШЕ МАЛКО УСЕЩАНЕ ЩЕШЕ САМ ДА СИ ЮОДАДЕ ОСТАВКАТА СЛЕД КАТО САМО ЕДИН ОТ ВСЕКИ ПЕТИМА БЪЛГАРИ Е ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО.
  • 16 Углавно

    26 26 Отговор

    До коментар #13 от "Напомняне":

    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ИЗВЪРШИЛО лицето Кирил Петков.

    За предумишлено попълнена декларация с невярно съдържание, с цел извличане на лична изгода, углавно престъпление по чл.313(1) и чл.311(1) на Наказателния кодекс, лицето Кирил Петков следва да бъде подведен от страхливия ни главен прокурор Иван Гешев под съдебна отговорност.

    Ко стана бе, прокуратурата!

    За кокошка няма прошка, а за углавното престъпление на бившия министър Кирил Петков - индулгенция, че е спуснат от американското посолство за изпълнение от президента Румен Радев...

    А за Румен Радев - импийчмънт заради противоконституционния му указ за назначаване за министър на икономиката на канадския гражданин (към 12.05.2021 г.) Кирил Петков, КОГА?
  • 17 121212

    18 6 Отговор
    Много пречи тоя серсемин на др. Спонсори… много, докато не го махнат как ще се завърнат истинските патриоти от Дубай и други далечни дестинации..
  • 18 !!!

    21 15 Отговор
    това мазно прасе иска да назначи удобни на Радев съдии във ВСС
    Вчера Кирчо Канадския дет излъга за гражданството директно се намеси в независимата съдебна система
    Ся това прасе на Радев министъра пък иска да подменя ВСС което не му влиза изобщо в правата
    Хунтата на Радев се е разпасала яко

    Коментиран от #30

  • 19 778

    19 13 Отговор
    Само му погледнете физиономията на този човек. И се прави на велик сега, защото знае че скоро няма да е на този пост.
  • 20 Ама само

    22 17 Отговор
    като видиш правосъдния министър какъе мазен сектак е и повече няма какво да се коментира! И аз съм недоволен от Гешев:
    1. Какво става с имотите на Рашков
    2. Какво става с гражданството на Кирчо
    3. Какво става със Записите на Радев
    4. И така нататък!
  • 21 ИСТИНАТА

    10 15 Отговор
    Кирил Петков призова Гешев да си иде с мир а не с лошо-


    ПП, ДБ, ИТН и БСП се разбраха да поискат колективно оставката на главния прокурор.
  • 22 Протест срещу безобразията в България

    13 16 Отговор
    Гешев, Цацаров са съучастници в грабежа на България
  • 23 ЗАЩО РАЗСЛЕДВАТ

    9 11 Отговор
    РАШКОВ БОЙКО ДА НЕ СА СЕ ОБЪРКАЛИ НЕЩО С БОЙКО БОРИСОВ

    Коментиран от #39

  • 24 Сектант

    19 7 Отговор

    До коментар #7 от "Стойко":

    Стоят само машините на Мадуро зад кирчо мошенника.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НЯМА ли БЪЛГАРИ

    11 16 Отговор
    ПРОКУРОРИ МЪЖЕ ДА ФАНАТ БОРИСОВ И ЗЕЗ СЪД В КАРЦЕРА ЗА 100 ГОДИНИ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 M M

    12 3 Отговор
    Гледай да не получиш "зелен сертификат" за бай Ставри...
  • 29 Я па тоА

    20 16 Отговор
    Добре че са Бойко Борисов и Гешев ,че да има с кого да си измивате ръцете .Ей,спирка нямате,вместо да се заловите здраво за работа те само от тв на тв обикалят и все Гешев и ББ ви е в устата.Бог да Ви накаже ,охранена свиньо!
  • 30 Ветеран от Протеста

    18 9 Отговор

    До коментар #18 от "!!!":

    Тия ще гризнат дръвцето ...Направо няма да разберат от къде им идва като се вдигне Народа пак като в 2013 та и ги измете от управлението на Държавата....Червени Цървули ,- сега ще чегъртаме вас!!!
  • 31 БРАВО

    5 15 Отговор
    Ето така трябва да се процидира !
  • 32 ВАНЬО ГЕШЕВ

    4 6 Отговор
    Е УЧИЛ И ЗНАЕ ЗАКОНА ЗА БОГАТИ И ЗА БЕДНИ И ЗНАЕ ВРАТИЧКИТЕ И ДЕРМЕНДЖИЕВ ЩЕ ГО УЛОВИ В ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА С ДРОН
  • 33 ЛИЛИ

    7 20 Отговор
    Хвала на министъра на правосъдието , радвам се , че все още са останали истински мъже, които да продължат разкритията от служебното правителство, на всички престъпления във всички министерства, ревизии и изнасяне истината пред народа ни.Край на мутренското управство и коварство!!!!
  • 34 ТРОЛОВЕТЕ

    7 17 Отговор
    НА ШАЙКАТА РЕВЪТ ГРОЗНО А ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ИМ ИДЕ КРАЯ ! УДРИ РАШКОВ ПО МАФИЯТА ГРОБ И ОРТАКА ИМ ПРОКУРОРА !
  • 35 Да разследват и Демерджиев

    16 5 Отговор
    Дали има Вайбър на терефона.
  • 36 ПРОКУРОРА

    2 13 Отговор
    И МУТРАТА ОТ СИК В ЦСЗ ЗАЕДНО С ОРТАЦИТЕ ИМ ОТ ДПС !
  • 37 ВНУК СЪМ НА

    1 3 Отговор
    Никола Христов Гешев е български полицай от периода между двете световни войни. За периода 1941 – 1944 г. е началник на отделение „А“ на Обществена безопасност в Дирекцията на полицията, отговорно за борбата срещу нелегалната по това време Българска комунистическа партия. Съществуват три основни версии за съдбата на Никола Гешев на и след 9 септември 1944 г.:7

    Първата – официалната, че е убит при опит да избяга в Турция при границата в района на Свиленград на 9 септември 1944 година следобед. Гробът съзнателно е оставен неизвестен, за да не става обект на поклонение.
    Втората, че е убит при Куклен чешма южно от Пловдив на 9 септември 1944 година.
    Третата, че е останал жив, успял да премине в Турция, живял до дълбока старост, вероятно в Мюнхен и дори, че е бил преподавател в Школата на КГБ в Москва.Версия за оцеляването на Гешев

    Първата улика, че полицаят е останал жив, е докладна от 26 юни 1946 г. до шефа на МВР Стара Загора, с която екстрадират семейството на брата на Гешев – Емануил. Той заедно със семейството му трябва да се установят в Нова Загора и на всеки 24 часа да се разписват в участъка. Причината според докладната е, че те са близки на незаловения бивш началник на полицията Никола Гешев.8910

    Втора улика е в досието на Емануил Гешев, изготвено от Новозагорското околийско управление на полицията. Там се появява същият текст: че „той е близък на незаловения бивш началник на полицията Гешев.“9

    Третата е от 11 юли 1

    Коментиран от #38, #50

  • 38 АГЕНТУРАТА

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "ВНУК СЪМ НА":

    ОТ ЕДНО ВРЕМЕ И ДНЕС ДА ЯДЕ РЯПИ ВЧЕРА КАТО ПРЪДНАХ И ПОЛУЧИХ ЩТРАФ ОТ ГЕРМАНИЯ ЧЕ ЗАМЪРСЯВАМ ЕВРОПА И ГЛОБА 100 ЕВРАКА
  • 39 bul

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "ЗАЩО РАЗСЛЕДВАТ":

    ТАКА ТРЯБВА за да знаем КОЙ КОЙ Е ?!...
  • 40 хххххх

    3 12 Отговор
    Смях! Има и нагли с промити мозъци и задават смешни въпроси от рода за имоти, гражданство и др.простотии, забравяйки да питат за милиардера Домуса, за хотелите ,замъците, корабите, самолетите на герберските престъпници. Времето ще ви помете мутри-престъпни!!!!
  • 41 От кАдя на кАдя?

    1 7 Отговор
    А ще ходи ли Каскета при Бай Ставри,ако изобщо се върне от Македония?
  • 42 Демерджиев

    10 1 Отговор
    ИМА ФИЗИОНОМИЯ НА МЕНТЪРДЖИЯ

    Коментиран от #43

  • 43 НЯМА НЯМА

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Демерджиев":

    ТУЙ Е БАБА МЕНТА
  • 44 cpv

    9 9 Отговор
    Искаш отстраняването на Гешев,но той единствен се опълчи на самозвани богаташи сринали държавата и най-вече бивши работещи предприятия,а сега като комунист искаш отстраняването му,за да няма кой да следи безчинствата и да издигнете някой,като Рашков да се подмазва на президента!
  • 45 Хаха

    3 1 Отговор
    Можеш да поискаш и парче от Луната.
  • 46 А бе

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бибитко":

    този път ще го извади !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "да питам":

    Цялото герб - в белене, на острова.
  • 49 Джони2

    1 0 Отговор
    Разгледах коментарите и + , както и - , много наивен народ сме, или не знаем какво искаме, или троловете са повече от преди ..в пъти !
  • 50 Малко инфо

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "ВНУК СЪМ НА":

    Гешев е един от първите заловени крадци на ток. А за скромния му интелект говори фактът, чя се опитва да бяга едва на 9 септември 1944. Подвежда го шефът на друго разузнаване, води го до границата и там го убива, за да замаже следите си. После се връща в София и приписва на простак Гешев всичките си престъпления.
  • 51 Оп па

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка":

    160 депутата трябват за оставка А този се прави на мъж Всеки втори знае за тези дела в пловдив А тои сега чува Като му вършва мандата трябва да угоди на диктатора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове