26 Ноември, 2021 21:56 3 149 26

Министър Демерджиев: Съвестта ми е чиста и не се плаша от компромати

  • иван демерджиев-
  • правосъдие-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • министър-
  • съдебна реформа

"Знам какво ме очаква, но това няма да намали решимостта ми", категоричен беше той

Министър Демерджиев: Съвестта ми е чиста и не се плаша от компромати - 1
Кадър: ЕвроДикоФ

"Аз отдавна се боря за съдебната реформа и след като бях поканен за замесник-министър на правосъдието, видях къде е най-доброто място да се води тази борба".

Това каза правосъдният министър Иван Демерджиев пред "ЕвроДикоФ".

"Знам какво ме очаква, но това няма да намали решимостта ми да участвам в процеса. Ако имаше компромати срещу мен - вече щяха да са излезли", уточни той.

"Подел съм битка за съдебна реформа. Така, както я виждам аз е оставката на главния прокурор и след това ограничаване на правомощията му", заяви правосъдният министър.

"Един човек, който няма лични качества, но упражнява такава сериозна власт, е опасен за обществото", допълни той по въпроса защо трябва да бъде отстранен Иван Гешев от поста главен прокурор.

"Да бъдеш подслушван, когато упражняваш конституционното си право - това е недопустимо", категоричен беше Иван Демерджиев.

Той коментира още въпроса с проверките срещу магистрати по случая "Осемте джуджета": "Повод да се поискат тези дисциплинарни наказания беше един доклад на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". В него бяха описани най-различни нарушения".

"Изводите са, че има свързаност между действията на определени прокурори и самите действия, с които е известна тази сага", допълни той.

"Това, което е направило впечатление на нашите служители е, че нотариусът е отишъл в болничното заведение. Те са се обадили на прокурора, който води следствения арест, но понеже той не е могъл да даде отговор, е телефонирал на тогавашния административен ръководител на специализираната прокуратура, който му заявява, че е наясно с нещата и че това е трябвало да се случи", обясни Демерджиев.

"Допълваме искането и чакаме решението на Конституционния съд", заяви той по въпроса с искането му за оставка на Иван Гешев.

"За мен първо Иван Тотев трябва да обясни защо в Пловдив няма зоопарк, а после да обяснява какви действия са предприемали г-н Гешев и г-н Цацаров", заяви правосъдният министър по повод на трите прекратени производства срещу бившия кмет на Пловдив.

"Това, което моят опит ме кара да мисля е, че човек не може да избяга от това да обясни свои действия или бездействия в миналото и мисля, че господин Тотев ще обясни своите действия и бездействия на пловдивчани в най-скоро време", добави Демерджиев.

"Съвестта ми е чиста и не се плаша от компромати", категоричен беше той по въпроса с появил се чат, който се твърди, че е воден от правосъдния министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 17 Отговор
    Той е протестър от нашите.Гарантирам че е честен.При нас няма лоши хора.

    Коментиран от #26

  • 2 Кики

    28 14 Отговор
    Браво, дано е искрен, успех. Трябва да има останали и честни хора в тази държава, много ни разочароваха през последните 30 год. Само като се сетя за уродливите, нагли министърки на Герб и тръпки ме побиват
  • 3 Скалъпено

    14 10 Отговор
    Източникът е ПИК.Тук приключват всякакви съмнения.Всичко е скалъпено.
  • 4 ЩИРЛИЦ

    20 8 Отговор
    ДС - БОКЛУК...
  • 5 робин худ

    15 10 Отговор
    за мафиотския закрилник гешеф: понякога за доброто на хората,трябва някоя гад да даде фира,дори и да не е хуманно! Бог и историята оправдават такива действия!
  • 6 6efket

    5 2 Отговор
    Асфърлихзабоико
  • 7 Мачкай !

    15 3 Отговор
    Безпросветната ояла се сган !
  • 8 Гост

    14 16 Отговор
    ЕДИН ОТ МАЛКОТО ЧЕСТНИ И СВЕСТНИ ХОРА.....ДАНО ИМА СМЕЛОСТ И ДА НЕ ГО Е СТРАХ....ШАЙКАТА ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ДА ГО СПРЕ...
  • 9 На Гешев аверите

    6 6 Отговор
    Какви компромати тези на ББ пускат незаконни СРС-та и картографират целия мозък на жертвата плюс V2K и др. екстри, техниката им Немска или от DARPA САЩ, софтуера е на Съркъл България дъщерно на NSO Group Израел - тези са изроди! Те убиват!
  • 10 Абе ,

    8 4 Отговор
    Нали беше точен с парите ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Голем смях

    12 9 Отговор
    Кажи за Белия и парите крадльо....Бъди точен ,че ще те дялкат .Няма да си министър вечно.Много бързо искате да се нагушите.
  • 13 дъртак

    6 4 Отговор
    Измамниците започнаха да излизат.
  • 14 безпартиен

    6 0 Отговор
    Има ли все още хора които да вярват,че всичко се случва случайно,без подготовка,без подготвени хора,предварително проучени и с дадена линия на поведение?За всеки политик и за всичко има оперативна информация в МВР,ДАНС,ГДБОП-кога,как,колко и на кого!Ако поне 10 % от нея се реализира,съдилищата ще работят денонощно поне 2 петилетки!!!!Затвори няма за толкова народ!И кой е този дето ще издигне на ръководни постове читави хора,без да има с какво да ги държи на къс повод?
  • 15 Кирил

    6 8 Отговор
    Нека успее да намачка крадливата шайка герп и продажните прокурори начело с каскета.
  • 16 Бай Гошо

    4 7 Отговор
    А ти какви качества имаш бе, послушко?

    Коментиран от #19

  • 17 Точен

    7 5 Отговор
    Много точен в изказа си! Впечатляващо!
  • 18 мдаааа

    7 0 Отговор
    Ако не си разбрал , Европол е тук . Търси едни кинти
  • 19 хамсал

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Гошо":

    Антигерберски!

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    4 5 Отговор
    Като гледам тази мутренска физиономия е на 100% корумпиран човек!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "хамсал":

    Това не са качества, а симптоми. При първа поява, търси лекарска помощ.
  • 23 22120

    5 4 Отговор
    Давай смело напред Ванка. Покажи им какво могат честните и почтенни хора.
  • 24 За протокола

    2 0 Отговор
    Нека кажат, че сестра ти е к...ва, пък ходи се обяснявай след това, че нямаш сестра.
    Така работи милиционерската компроматна машина у нас. Щом не са те нарочили, значи си им тропал по свирката.
  • 25 оффф

    1 0 Отговор
    хахаха шумкарите при Диков....колко удобно. Да се яви на детектор на лъжата, като е толкова честен и да се приключи тази тема.
  • 26 Гандалф

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Докато така разсъждаваме ще продължаваме да бъдем в това положение...щом е наш човек не трябва да се пипа..може да е крадец, но е наш човек...не визирам само него, а целия политически спектър...щом се хване в крачка, да си носят отговорноста...защо си мислиш, че всеки които участва в протестите е чист като момина сълза...част от протестиращите просто го правят да се домогнат до власта...99, 99процента от протестиращите са обикновени хора които найстина искат промяната...въпроса е точно в този 0.1 процент които използват протестите за лична изгода или изпълняват поръчки...ще те направим министър, а ти на нас...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове