26 Ноември, 2021 08:52 2 808 24

Бивш директор на НСлС не очаква истината за трагедията на „Струма“ да излезе наяве

  • автобус-
  • ам струма-
  • бойко атанасов

Бойко Найденов е сигурен, че и този случай ще отшуми и накрая пак няма да бъдат направени изводите

Бивш директор на НСлС не очаква истината за трагедията на „Струма“ да излезе наяве - 1
Снимка: БГНЕС

Преди да е завършило разследването и преди да са събрани доказателства не може публично да се изнася основна версия за тежката катастрофа на АМ "Струма" до село Боснек. Пред БНТ бившият бившият директор на Националната следствена служебна Бойко Найденов заяви, че за няколко дни не могат да бъдат направени основни изводи за виновността за катастрофата. Ако става въпрос за човешка грешка, то ще е насочена срещу водача на автобуса, но може да е починал и от инфаркт. В публичното пространство се насажда публичен образ на лице, което е виновно и за това трябва да се внимава, добави Найденов.

Найденов апелира да се изчака края на разследването, но не винаги може да се стигне до края на истината. Разминаването е в говоренето. Едни свидетели могат да възприемат един по-интензивен пожар като взривена бомба. Разследването е това, което прави – да разпитат различни хора, да се установи, но взривът остава следи по горелия автобус, чака се резултата, анализират се всички данни и тогава се стига до заключение, допълни Бойко Найденов.

„Може е терорист Х изчезналият 8-ми човек, който е жив от катастрофата, може да няма такъв човек, но с едно такова говорене хората започват да не знаят в какво да вярват и накрая не вярват в нищо“, изтъкна бившият директор на НСлС.

Бойко Найденов е сигурен, че и този случай ще отшуми и накрая пак няма да бъдат направени изводите. Има една приказка, че корупцията убива и в случая убива. Така са сложени нещата, че автобусите пътуват непрекъснато, минават по два пъти на седмица границите и ако се установи, че през цялото време е бил на ръба на закона, то някои някъде не си е свършил работата. Така е и по пътищата с маркировките, отбеляза Бойко Найденов.

Бившият директор на НСлС е сигурен, че разследващите органи ще положат огромни усилия да разплетат трагедията най-малко заради големия брой загинали и заради тежките близки. Не бива хората, които са замесени в даден казус или случаи да се пускат различни версии, а други да го опровергават, каза още Найденов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 2 Отговор
    Това е повече от Ясно! Кога е имало Виновни за Масовия Геноцид?
  • 2 Roro

    15 12 Отговор
    Тулупа трябва да плаща поне 25 млн. лева кръвнина на близките на загиналите в автобуса-ковчег заради некачествените му пътища!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Щукар

    14 1 Отговор
    И аз така си мисля. Първо казаха,че е имало туби с бензин,после къде били тези туби,след това макето се изказа,че имало туби,ама те били празни и не били изгорели. Ще я нагласят някаква и българите накрая ще се окажат виновните.
  • 4 Истината

    5 4 Отговор
    Тeзи мaнтинeли и бoрдюри,oтдeлящи ocнoвния път oт мяcтoтo зa aвaрийнo пaркирaнe трябвa дa ce прeмaхнaт!

    Нa тяхнo мяcтo дa ce пocтaви acфaлт cвързвaщи acфaлтa oт плaтнoтo зa движeниe и aвaрийнoтo плaтнo!
  • 5 Българка

    18 3 Отговор
    Очевидно човекът Х съществува. По списък пътниците в автобуса са 52- 44 овъглени трупа и 7 в болница прави 51. Освен това и Сийка , и Сарафов официално казаха за установяване на 8-ми оцелял. Живите свидетели също са потвърдили, че са се спасили 8 пътника. Въпросът е къде е тоя тайствен пътник и по-страшно е ЗАЩО СЕ КРИЕ?

    Коментиран от #15, #21

  • 6 А бе , .лупак

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "Roro":

    Само ти не си разбрал , че пътят е правен от комунистите... Няма ли поне радиоточка у ваше село...

    Коментиран от #7

  • 7 Roro

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "А бе , .лупак":

    Само вие не сте разбрал, че през последните 12г Тулупа ги поддържа пътищата!

    Коментиран от #12

  • 8 Митко

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Roro":

    Всъщност, тази отсечка е завършена по време на управлението на Станишев, още преди да е имало Герб на власт.
    Пътната маркировка трябва да се подновява два пъти в годината.
    Тази година на тази отсечка не е подновявана още.
    Общо взето всичко е миш-маш както казваше оная.
  • 9 Дежавю

    4 2 Отговор
    ДАНС се е превърнала в репресивна Държавна Сигурност - ходят по съседи и продавачи да доносничат срещу неудобни!
  • 10 Българин

    11 3 Отговор
    Стига вече с тия албанци и с това подмазване на запада!!! 1000 статии за тях, само две за изгорелите българи от старческия дом и нито една, че народа мизерства с 400 евро заплати и огромна инфлация! Да не говорим, че търгашите в бели престилки убиват ежедневно десетки хора, но няма ни един в затвора!

    Коментиран от #16

  • 11 Тато из Правец

    4 3 Отговор
    Сега оцелялите пътници ще почнат един по един да изчезват!!! Мафията не оставя ЖИВИ свидетели !!!
  • 12 АЗ казвам

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Roro":

    Ще станат вече 10 месеца откакто едни други са на власт. Стига с тия оправдания, че така си било. Знаете ли колко неща можеха да се случат за 10 месеца?
  • 13 да питам

    7 1 Отговор
    Без да влизам с в теория на конспирациите искам да попитам къде е липсващия пътник. Няма го сред оцелелите видно един липсва и сред жертвите. Този човек изпари ли се!? Съмнително ми изглежда след такава зверска катастрофа просто да си тръгнеш и никой да не знае къде си.
  • 14 БББ

    5 0 Отговор
    И никой не говори за конструктивният дефект, че резервоара за гориво се намира на толкова уязвимо място и че това и в бъдеще ще е причина и за други трагедии .
    Това е все едно резервоара на леките автомобили да е в предната част.
    Навремето много трабанчета изгаряха при челен удар.
  • 15 crq18506084

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Мигрант, платил да го прекарат през турско-българската граница.
  • 16 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Разбира се "говоренето" трябва да спре, но СЛЕД като се направят изводите :
    - - защо у нас се ползват пътища, за които още при приемането е било ясно, че предполагат злопулуки?
    - - Защо на границата ни нямаме контрол кой влиза и кой излиза от страната.
    - - Защо се изключва версията мюсюлмански тероризъм ? Защото албанските мюсюлмани са в пакет със СРМ ?
  • 17 Хъхрх

    1 0 Отговор
    Тоз и той завършил право някъде. Кой е виновен казва съда, льольоооо! Кой е обвиням казва прокурора. Каква е вероятната причина казва разследването. Пфффф.
  • 18 Сали

    3 0 Отговор
    Стига са брамчали по телевизиите а да работят
  • 19 За мен основна версия е....

    4 2 Отговор
    Всеобхватната ГЕРБЕРАСТИЯ !
    Повече от 12 годишна !
  • 20 Мехмедали Джебел

    6 0 Отговор
    Прав е...автобусът пътувал 2 пъти седмично.. Все екскурзии ли??? Официално. Иначе - контрабанда! Автобусите за/от Турция, ако разчитат само на парите от билетите, са фалирали!
  • 21 Dcvvvv

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    8. пътник знае нещо много важно и затова го крият, а не се крие.. Дали е пътник или вторият/третият шофьор не се знае.. от нас.
  • 22 Шерлок Холмс

    5 0 Отговор
    Когато има каквато и да е делегация, участниците са подбрани конкретно, във връзка с въпросите.. в този смисъл: защо пристигна на местопризшествието прокурорката за борба с организираната престъпност на Македония?????????

    Коментиран от #24

  • 23 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЩО ЗА ЖУРНАГЪЗТИЧЕСКИ КРЕТЕНИЗЪМ : --- " НЯКОЙ СИ ОЧАКВАЛ -НЕ ОЧАКВАЛ " !?!?!?
  • 24 Сидней Рейли

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Шерлок Холмс":

    Да, може би правилно си забелязъл, но има и друго - като стане нещо по-сериозно и трябва отговорност, изпраща се най-свестния, некорумпиран и немързелив служител и който е с най-малко връзки или е без връзки. Другите - мързеливците, лакейте, доносниците, връзкарите и паралиите се изпокриват. Така е и в България - като стане нещо пращат лимонките и пчеличките - лакейте и мързите се скатават.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове