Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 09:38 940 10

Росица Матева: Още не е направен анализ на изборните протоколи и контролните разписки

  • росица матева-
  • анализ-
  • изборни протоколи-
  • контролни разписки

От няколко държави машините за гласуване продължават да се прибират

Росица Матева: Още не е направен анализ на изборните протоколи и контролните разписки - 1
Снимка: bTV

Все още не е направен анализ на изборните протоколи и преброените контролни разписки дори на преброяването от първия тур, тъй като нямахме време. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ говорителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева.

„Трябваше да отчетем резултата от избора за президент и вицепрезидент, да бъдат определени кандидат-президентските двойки, които отидоха на балотаж, да отчетем резултатите от избора за парламент, да организираме новия избор. След като свършим още малко работа, която имаме при прибиране на изборните книжа извън страната, ще направим анализа“, обясни тя. Матева допълни, че има подаден сигнал за една СИК за разминаване в отчитането на резултатите в преброяването на контролните разписки и машинното гласуване

„Комисията преброила толкова контролни разписки, колкото показва и машинното гласуване, но при разпределяне по партии и коалиции са по-малко. Подозирам, че е човешка грешка, но ще проверим“, допълни говорителят на ЦИК.

Все още от няколко държави се прибират машините за гласуване. Те ще се съхраняват на склад. Матева, обясни, че смарткартите, които мистериозно „изчезнаха“ в Бургас, са били в секцията, но са намерени чак вечерта. Върнати са на ЦИК.

„Надявам се следващият път секционните избирателни комисии да бъдат по-подготвени“, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Това явно е умишлено, за да може герберастията да лае, че изборите са невалидни!
  • 2 Българка

    2 3 Отговор
    Да не забравяме, че МВР след изборите на 14-ти. 11 е открила контролни разписки и документ в дома на арестуван . Явно ГЕРБ са инструктирали купени гласоподаватели и членовете си в СИК да укриват/унищожават контролните разписки, за да може после да рИват и плюят, че машините са "пипани" Не бяха напоителните инсинуации и манипулации още преди изборите, че софтуерът е проблемен
  • 3 майстор

    4 0 Отговор
    Росица Матева: Още не е направен анализ на изборните протоколи и контролните разписки. А КОЙ ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИ ТОЗИАНАЛЛИЗ?
  • 4 референдум

    5 1 Отговор
    Смяна на ЦИК.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор
    Какъв анализ, какво кафе, какви пет лева ! Данчо Ментата - за Гинес - ще "работи" в девето НС ! Кандидати от по два района се отказаха и от двата - на това народът му вика "да ти вържат тенекия" ! Да ни е честит Шорошламента ‼️
  • 6 Пешо

    2 0 Отговор
    Токова ли не могат да се преброят и подписите в избирателните списъци.
    Така ще се разбере защо има 100 броя разлика между данните от машината и броя на разписките пуснати в урната.
  • 7 Перо

    3 1 Отговор
    Най-некадърния ЦИК за всички времена! Съдът реши,че са законни само резултатите от машинното гласуване,те взеха решение да има и ръчно броене на разписките.Вече 1 седмица не могат да ги отчетат. Да не говорим за ненамерени карти,принтирани бюлетини и т.н. Не може да има непрофесионална, а квотна, партиина комисия от прости селяндури!
  • 8 почтен

    4 1 Отговор
    Този протестърски ЦИК, лична собственост на другарят Байдънист и Соросоид Румен Радев организира двата най-башибозушки избора за Парламент и за Президент. Пълен хаос! Никой не знае кой с каква машина ще гласува, която машина за коя част на света ще замине, кой ще изработи софтуера, кой ще сложи флашката, кой ще гласува с бюлетини. Те още не са отчели резултатите от предните избори през юли, дори на контролните разписки, които бяха десетки пъти по-малко, та сега. То и никой и не очаква честна работа от тях, важното е резултатите да са "политически коректни" на Козяк. Никой в България не вярва на честността на тези избори организирани от Радев, Служебното му правителство и тази ЦИК, хората са обезверени, отвратени и уплашенви, та затова и 2/3 от българите изобщо не гласуваха. Такова дъно никога не е имало!
  • 9 гласоподавател

    3 1 Отговор
    Въвеждането на задължителното машинното гласуване, както и объркания софтуер за последните избори 2 в 1 лишиха поне 1 милион българи в България да гласуват, а това е поредното нарушение на Конституцията на Република България извършено от Радев и неговите слуги за последните 6 месеца.
  • 10 охлюви

    3 0 Отговор
    До кога ще се мотате След няколко месеца по всичко личи че пак ще сме на избори
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол