26 Ноември, 2021 19:52 11 856 56

Румен Спецов пред румънско издание: С „Момчетата от Харвард“ дойдохме да свършим работа, а не да вземем пари

  • румен спецов-
  • нап-
  • асен василев-
  • кирил петков

"Напуснах НАП през 2015 г., когато нямах надежда. Управляващата партия тогава контролираше всичко", посочи директорът на НАП

Румен Спецов пред румънско издание: С „Момчетата от Харвард“ дойдохме да свършим работа, а не да вземем пари - 1
Снимка: БГНЕС

„Дойдохме в Букурещ, за да предложим съвместна работа срещу укриването на данъци на големи компании, които имат бизнес в България и Румъния. Започнахме с горивата. Честно казано, отне ми много време, за да стигна до Букурещ. От юли 2021 г. все още пишем документи и се занимаваме с формалности, нека променим това!“.

Това заявява директорът на НАП Румен Спецов в интервю за разследващия румънски журналист номер 1 Каталин Толонтан от най-големия новинарски сайт в Румъния libertatea.ro.

„Ние сме на час полет един от друг и имаме същите проблеми. Можем да се откажем от формализмите, нашето предложение е да работим рамо до рамо. Когато се вгледахме по-внимателно в реалните пари на големите компании, извън загубите, които те декларират от десетилетия, открихме една много по-силна икономически България“.

46-годишният Румен Спецов си спомня, че е бил само на 26 години, когато за първи път се присъединява към НАП. След 14 години в НАП и след това шест години в частния сектор, Спецов получава предложение от президента Румен Радев и от служебният финансов министър Асен Василев да оглави агенцията. Василев е едно от „момчетата от Харвард“, както шефът на НАП назовава разговорно в интервю двамата лидери на формацията, която създаде голямата изненада в европейската политика: 41-годишният Кирил Петков и Асен Василев, 44г.

Румен Спецов се закани: "Ще бъдем безкомпромисни!".

България, най-бедната страна в ЕС, общество и икономика със сериозно руско влияние, избра в средата на ноември 2021 г. за първи път в своята некомунистическа история коалиция, ръководена от образовани хора в САЩ. И един от първите им икономически ходове е опит да се изясни произхода на парите в области, където руският бизнес играе ключова роля. Старата политическа класа беше създала своя собствена държава, казва в интервюто Спецов.

Ето и цялото интервю.

- Г-н Спецов, Вие сте директор на НАП само от 6 месеца. Управляваха и „момчетата от Харвард” Кирил Петков и Асен Василев. Защо мислите, че вашите съграждани са гласували за вас?

- Избраха ни заради доказаните резултати. Петков беше министър на икономиката, Василев – финансов министър, а аз – шеф на НАП. Хората видяха, че искаме и че знаем как да работим, че имаме резултати.

- Какво означават резултатите за Вас?

- Нека ви дам един пример: успяхме да внесем един милиард евро повече пари в бюджета за 6 месеца на тази година.

- В сравнение с какво? В проценти какво означава един милиард евро?

- В сравнение със същия период на 2020 г. Това означава около 20% повече. И хората видяха какво направих с парите. Насочих ги към болезнените проблеми на страната. Към възрастните хора, например. Родителите ми, над 60 години, печелят по 200 евро. Как можеш да живееш с тези пари? Ние, в България, цели поколения помагаме на нашите родители или баби и дядовци с пари, за да оцелеят.

- И как успяхте да съберете повече пари?

- Напуснах НАП през 2015 г., когато нямах надежда. Управляващата партия тогава контролираше всичко... как да ви кажа, на практика си беше направила своя държава. Старата политическа класа беше измислила своя собствена държава. Бях ръководил отдел за борба с измамите в НАП, но вече не можех да работя. Тази година, когато ме поканиха, дойдох, защото усетих, че в България се случва нещо ново. Познавах добре данъчната институция отвътре, познавах и хората. Ето защо успях да започна активна работа по-бързо. Доверих се на прекия си шеф, на финансовия министър, а моите хора имаха моето доверие и подкрепа. Когато ме назначиха за шеф, не уволних хора, а наех някои от старите и ги поставих на други позиции. Насочихме усилия към големия бизнес, а не към дребните предприемачи, които хазната беше задушила преди.

- Какво разбра?

- Нека ви дам пример от областта на горивата, с която се занимаваме от няколко месеца. Оказа се, че голяма петролна компания отчита загуби повече от 10 години. Това го има и тук, в Румъния. Руска е, но около нея има цял куп фирми, включително и български. Парите се движат по такъв начин, че печалбите са стигнали до Швейцария, другаде, в офшорни компании. Десет години без печалба, когато си огромен на българския пазар, имаш бизнес и в Румъния - как е възможно?

- Какво е името на компанията?

- Няма да споменавам. Но днес го обсъдих с моите румънски колеги.

- Говорейки за Румъния, как виждате нашия път през последните години? Какво ви вдъхнови и, напротив, какво бихте искали да избегнете в България от случилото се в Румъния?

- Има две области на развитие, които ме впечатляват в Румъния. Антикорупционна политика, която се провежда повече от 10 години и която пряко подобрява икономиката. Второто нещо е данъчната система. Изглежда, че прилагаме подобни стратегии за ниски преки данъци, като същевременно увеличаваме събираемостта и намаляваме сивата икономика. Работим отлично с ANAF в областта на измами с ДДС с участието на български и румънски фирми и непрекъснато развиваме сътрудничеството си.

- Не отговорихте: какво точно бихте искали да избегнете от това, което забелязахте при нас?

- Знаете ли колко време отне подготовката на това посещение в Букурещ? Започнах през юли. Да изпратим писмо... Честно казано, отне ми много време да стигна до Букурещ. От юли 2021 г. все още пишем документи и изпълняваме формалности, нека променим това. Вярвам в комуникацията лице в лице. На един час сме. Дойдох, имам качества, имам дефекти, показах си лицето, както се казва, мисля, че можем да си сътрудничим като съседи.

- Основното обещание на вашето ново движение е борбата с корупцията. Но това научихме в Румъния: веднъж на власт, антикорупционните движения са склонни да създават „свои фаворити“ в икономическата зона. Как уверявате българите, че това няма да се случи?

- Ние не сме хора, дошли в политиката, за да правят пари. „Момчетата от Харвард“ имат успешен бизнес, милионери са. Семейството ми все още живее в Дубай. Дойдохме да свършим работата, а не да вземем парите за себе си.

- Аз обаче настоявам. Защо някой трябва да е сигурен, че ще се отнасяте към всички еднакво? Вижте, ще Ви дам конкретен пример. Имаме навика да обсъждаме собствениците на изданията, в които работим. Смятаме, че е нормално за някои журналисти. Стилиян Шишков, български бизнесмен, който притежава миноритарен дял в Gazeta Sporturilor в Румъния, а също така има медиен бизнес в България. По принцип има склонност управляващите да си осигуряват медиен комфорт чрез контакти със собствениците. Как гарантирате, че това няма да е така с новата партия?

- Равното третиране е най-важната цел за всяка данъчна администрация. Сегашният подход на НАП е много по-твърд, по-фокусиран и безкомпромисен спрямо злоупотребите и корупцията. Не е тайна, че икономическият растеж идва автоматично, когато злоупотребите и корупцията са ограничени. Когато има съмнения, че няма равно третиране, общественото доверие страда, а когато няма доверие между публичната власт и гражданите, започват дълбоки проблеми.

- Твърди антикорупционни обещания даде и дясното правителство на Бойко Борисов, който управлява България през последните години. Защо българите да вярват, че вашите обещания няма да потънат по същия начин, ако смятате, че техните са били фалшиви и това е довело до тяхното поражение?

- Не мога да говоря от името на цялото движение. Но откакто ръководим НАП, ние си поставихме четири основни приоритета – да се фокусираме върху високите данъчни рискове, а не върху дребните търговци, както ви казах. След това оптимизирахме вътрешните процеси в приходната агенция и ги направихме прозрачни за обществото. Ето частичен отговор и на вашия въпрос. Трето, ние се стремим да проследяваме паричните потоци, така наречения публичен ресурс, който често е източник на корупция. Премахваме практиката да третираме някои приоритетно. И четвърто, но не на последно място – засилване на борбата с данъчните измами, особено с ДДС и по-конкретно трансграничните измами. И това е обяснение за моето посещение тук.

- Колко души работят в НАП и заплащането добро ли е?

- Имаме около 8000 души в агенцията, без да броим тези на митниците. Заплатите са добри. Дори бях изненадан, че заплатите са по-добри от тези в ANAF, в Румъния.

- Колко печели един млад в Агенцията?

- Стартовата заплата е 700 евро нето, плюс тримесечни бонуси. Говоря за неопитни хора, но с образование. Директорът на отдел получава 2000 евро и бонуси. От румънските си колеги разбрах, че в ANAF няма толкова високи заплати. Но също така забелязах в Румъния желание да се подобрят нещата, желание за борба с укриването, измамите. Нормално е да си добре платен в тази сфера, работата е тежка, рискована.

- Имало ли е натиск от големия бизнес или от "черните" откакто си директор на НАП?

- Никой не ми се е обаждал директно. Но получих смъртни заплахи за семейството ми.

- Как?

- Изпратиха ми посланието чрез посредници. На свой ред говорих с министъра на финансите, по-нататък с нашите тайни служби. Те откриха източника на заплахата.

- От големите компании ли беше или от това, което обикновено наричаме мафията?

- Не мога да разкрия това.

- Да се ​​върнем към областите, в които НАП по-скоро не се справя. В Румъния възстановените щети от окончателно приключени дела за корупция са ниски. Как е в България?

- Да, това е предизвикателство и в България. И естествено има много често имоти или пари, които са били собственост на престъпници преди пет, седем и повече години. От момента, в който делото е влязло в съда и до окончателната присъда, е минало време и възстановяването на материалния ресурс не е никак лесно. Затова работим в тясно сътрудничество с Комисията за борба с корупцията и Министерския съвет на България, с акцент върху ранното застраховане на активите и ефективната продажба на имущество. В Антикорупционната комисия е създадена специализирана структура за управление на имуществото от момента на обезпечаване на имуществото до неговото отнемане. По принцип ние се стремим да го запазим и да улесним бъдещата му продажба.

- Също във връзка с щетите на държавата, вие самият бяхте обвинени, че фирма, която сте притежавали, е оставила дълг от стотици хиляди евро към българската държава.

- Имаше политически атаки. Опитаха се да ме компрометират по няколко начина. Това беше неоправдана онлайн кампания срещу мен. Това изобщо не е така. Няма какво да кажат.

- Страните ни имат големи проблеми с развитието и събираемостта на достатъчно пари. Румъния получава приходи от 26,8% от БВП от държавния бюджет, в сравнение със средно европейско ниво от над 40% от БВП. Какво е положението в България?

- И Румъния, и България имат ниски данъчни ставки на преките данъци. Но това е и едно от най-големите ни конкурентни предимства в региона, особено предвид стратегиите за привличане на големи чуждестранни инвеститори. Само ниските данъци обаче не са достатъчни – инвеститорите очакват нещо повече – ефективна съдебна система, така да се каже, некорумпирана среда, устойчиво законодателство. В България събираме около 29%.

- Въпреки че това не е Вашата област на експертиза, като гражданин, откъде според вас идва провала на кампанията за ваксинация в България? Ние сме в същото положение в Румъния.

- Имаме прилики между двете страни, да. Основните причини, както и в по-голямата част от Източна Европа, са социални и психологически и трябва да вземем предвид и нивото на доверие/недоверие в публичните власти. Не е изненадващо, че там, където доверието в институциите е ниско, нивото на ваксинация също е ниско. Но отново предпочитам да коментирам икономическите, финансовите и фискалните аспекти.

- Като ръководител на данъчната служба имате достъп до много информация. Вярно ли е според вас твърдението, че "некомпетентността вреди в нашите страни толкова, колкото и корупцията"?

- Това е добър въпрос. Да, некомпетентността е не по-малко вредна от корупцията. Големите социални системи, като данъчната, в крайна сметка зависят от определени хора и екипи. Всичко е свързано със знанията, уменията и мотивацията на малка група мениджъри и компетентността на хиляди техни колеги. Моят принцип като шеф на НАП е да задържам и развивам експерти, хора с опит и познания.

- Интересно е, че обсъждахме много теми. Повече, отколкото обикновено се обсъжда с нашите ръководители от Министерството на финансите. Може би това е заради журналисти. Толкова трудно ли е да се говори с вас в България, когато журналистите там ви питат?

- Обещахме прозрачност и ще се придържаме към нея. Резултати, правила и прозрачност.

Стъмва се. Солиден като културист, Румен Спецов остава във фоайето, наблюдавайки движението по Пътя на победата. Светлините преминават през панелите към небето, през прозорците, широки като вечно огледалните надежди на хората в тази част на света. Спецов изобщо не носеше маска по време на дискусията. Може би това е просто ентусиазирано пропускане на правила от всяко начало.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ NY

    42 53 Отговор
    Генерал Бойко Методиев Борисов,Господ здраве да му дава, е съвременния Стамбулов,най - успешният политик в новата ни история. Успя да възроди България за десетина години.....европейска инфрастуктура,заплати и т.н. Сега е време за заслужен отдих, писане на мемоари....поне три тома, за да има какво да четат поколенията.Време е за смяна на върха на ГЕРБ ,Генерал Борисов трябва да посочи приемник,а самият той да мине на втори план. Да се отдаде на срещи,конференции с пенсионирани световни лидери,лекции в различни университети в цял свят.Въпреки всички плювни и закани по негов адрес , той е НЕДОСЕГАЕМ! Може би е време да се помисли за изграждане на паметник ,приживе в центъра на Банкя, артистът който ще извая скулптурата, без съмнение ще е с фамилия - Минеков. Традицията го повелява. А при бай ви Ставри ,ще отиде един друг Бойко ,дето има имоти за милиони,с едната заплатка....и не само той.

    Коментиран от #23, #32

  • 2 Пламен

    58 11 Отговор
    Направо му повЕрвах
  • 3 Майна

    58 12 Отговор
    Какви момчета са тия, де , станали над 40... Вие май се почувствахте като в детската градина и раздувате ли, раздувате балона...СКОРО ОБАЧЕ ЩЕ СЕ СПУКА...
  • 4 Гост

    27 17 Отговор
    Абе, че ще вземете, ще вземете, то е от ясно по ясно, само гледайте да не е колко буциии...
  • 5 Киро Харварда

    41 9 Отговор
    Те за работата, която ще свършим парите ни ги дадоха предварително.
  • 6 Майна

    38 5 Отговор
    Само да ви кажа , че от свръхнатоварване ,продължително , мозъчните клетки стават мускулни, представете си тоя дето се помпа. ,колко мозъчни клетки са му останали...и го назначиха на такъв пост, щото е удобна марионетка...

    Коментиран от #46

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 русенец

    60 6 Отговор
    То хубаво, ама какво се случва с фирмата на Спецов, продадена на клошар? Някакви обяснения нещо?!:)
    Не бих искал такъв човек да ме води към светлото бъдеще.

    Коментиран от #26

  • 10 Врачка

    48 6 Отговор
    Не можах да сдържа емоциите си и в края на интервюто се разридах.Тези…..Ъ……момчета милеят за България.Лондонските юпита са заменени от Харвардски такива.
  • 11 Пешо

    56 7 Отговор
    Спецов е продал фирмата си с милиони данъчни задължения на безимотен ром… ТОЙ ЛИ ЩЕ Е ПРОМЯНАТА?!?!

    Коментиран от #12

  • 12 Другия с коня

    42 12 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    Румен Спецов след Свищов и Планова Икономика завршва школата в Симеоново специалност - Разузнаване.Това го прави Офицер от Първо Главно на ДС....Какво е раузнава в Дубай - той си знае,0баче НАП няма нищо общо с Разузнаването,Държавна сиурност и Милиционерските Изцепки на президента Радев....Ченге до Ченге от ДС в тази Промяна бе,дрогарки и дрОгари....

    Коментиран от #36

  • 13 СЕЛСКА ПРЪЧКА

    26 2 Отговор
    ИСКАМ ДА МЕ ЛЪЖАТ АМА КРАСИВО ДА МИ ОБЕЩАЯТ МАЯМИ ЛОС АНДЖЕЛОС И МАЛДИВИ ДА МЕ УВАЖАВАТ БЕЗ ДА МЕ БИЯТ И КОГАТО СИ ПОИСКАМ И ДА МИ ОСТАВЯТ НЕКОЙ ЛЕВ А ДАЛИ Е ВЯРНО Е НЕ Е АМА Е КРАСИВО И ДОКАТО СЪМ СЕ СВИЛА ОТ СТУД ПОД ЧЕРГИТЕ НА БАБА МОГА ДА СИ МЕЧТАЯ ХЕМ ДА МЕ УВАЖАВАТ ХЕМ ДА НЕ МЕ БИЯТ
  • 14 Гост

    46 5 Отговор
    За съжаление, Спецов е 100%-ов далавераджия и послъгва доста

    Коментиран от #53

  • 15 Дългият

    17 8 Отговор
    Плюнчовците да започват...
  • 16 Спецов

    27 1 Отговор
    Отправяли ли сте лични заплахи срещу Лозан Панов?
    Използвали ли сте държавни институции за натиск срещу Лозан Панов?
  • 17 БРАВОС

    30 4 Отговор
    АБЕ РАДЕВСКИТЕ МИСИРИ НЕЩО ВИ НЯМА БОЖКОВ ДА НЕ Е СПРЯЛ КИНТИТЕ ПОБЕДАААААААААААААААА АРЕ БЕ НЕМА МЪРДАНЕ ДО КАТО ВИ ОМЕКНАТ КРАТУНИТЕ БОЙ В ТИКВИТЕ
  • 18 Сатан

    29 6 Отговор
    Тия новите,че и старите,ни говорят така,сякаш сме дебили .Правят го,защото са недосегаеми.Не им пука от нас и за нас.Те ни мразят а ние ги презираме.Никога няма да се променят тези противоречия. А в България нищо няма да се промени,нищо.
  • 19 Спецо

    24 3 Отговор
    Да добре вервайте ми :))))))))
  • 20 ХА ХА ХА

    38 5 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ СПЕЦОВ , НЕ СЕ ПРАВИ НА ЖЕРТВЕННО АГНЕ ....ЗАЩОТО НЕ СИ !!! ТИ СИ ДОШЪЛ СЪС МОМЧЕТАТА ОТ ХАРВЪРД ???? А КАК ЩЕ КОМЕНТИРАШ КАК СА НАЗНАЧЕНИ ТИЯ ОМЧЕТА СЪС ТИЯ ХУБАВИ УСМИВКИ ???? КОЙ И КАК Е ПРЕСТЪПИЛ ЗАКОНА И КОНСТИТУЦИЯТА ..НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИКОЯ ОБЕКТИВНА МЕДИЯ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА ???? ПАК НИ ЛЪЖАТ И ТО МНОГО БЕЗОЧЛИВО ....НАЛАГАТ НИ ГО ОТ ВЪН !!!
  • 21 ганю

    26 3 Отговор
    Боже пази България от тия !
  • 22 Верно ли

    26 1 Отговор
    Работиш без пари!!??Хубаво щеше да е ако е вярно.Но едва ли.
  • 23 пешо

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Това "лекции"как го разбирате-с 200?

    Коментиран от #28

  • 24 Ало, специалиста

    35 3 Отговор
    Спецов,ако можеш обясни при такава висока събираемост нЮа данъци, защо всяка седмица вземате заем от по половин милиард? За какво говорим -харчите тези милиарди, а народът нищо не е усетил освен повишаване на цените. Ама май вие добре захлебихте.
  • 25 Наглец

    24 1 Отговор
    Смешник
  • 26 Бай Стою касапина

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "русенец":

    Прав си приятелю. Пусни си филма "Хвани ме ако можеш" с Том Ханкс и Леонардо ди Каприо и ще разбереш защо тоя артист го назначиха на поста шеф на НАП. Само че харвардите и льотчика надали са го гледали. Назначиха го щото е техен човек. Абе неведоми са пътищата божии.
  • 27 Кую

    7 3 Отговор
    Хъшове.
  • 28 ГЕРБ NY

    23 1 Отговор

    До коментар #23 от "пешо":

    Г-н Пешо, с 200 или повече... не знам ,но университета на живота е по-пълноценно образование от някакви курсове в Харвард.
  • 29 АЗ ПОДМЯНАТА

    19 1 Отговор
    Българи вервайте на момчета Само незнам КОЙ ГИ Е ВИКАЛ определено аз не съм нямам нужда от спасители месии оправачи Кой ги е ВИКАЛ КОЙ

    Коментиран от #43

  • 30 АЗ ПОДМЯНАТА

    15 0 Отговор
    Българи вервайте на момчета Само незнам КОЙ ГИ Е ВИКАЛ определено аз не съм нямам нужда от спасители месии оправачи Кой ги е ВИКАЛ КОЙ УЖАС МОМЧЕТАТА МЕСИИ В ДЕЙСТВИЕ УЖАС БЪЛГАРИО ДРЪЖ СЕ
  • 31 Yyu

    26 1 Отговор
    Да бе, ама наистина тая фирма продадена на клошара и нелепите обяснения те правят престъпник "приятелю". Ти ако си честен трябва да се завреш в миша дупка
  • 32 Антигербер

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Пр@ст гербераст!
  • 33 ха ха ха

    23 0 Отговор
    Не е истина какви сте се събрали, но важно е кой ви е докарал... от мушенгяр нагоре!

    Смешник!
  • 34 Глупаци

    20 0 Отговор
    Тоя го видях какъв мошеник е вече няма какво да ми се обяснява.
  • 35 Глупаци

    29 0 Отговор
    Я ми кажете една нормална държава където престъпник е Назначен за шеф на данъчните.

    Коментиран от #41, #48

  • 36 Абе

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Спецове е бил на 16 години като са закрили ДС, така, че не е работил там, той е обикновен крадец на ДДС, за 1200 000 лв.

    Коментиран от #37

  • 37 Другия с коня

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "Абе":

    Как може една Държава да закрие Държавна Сигурност???Проблема е,че спешно продава и заминава за Дубай и сега го Покриват,който му е Наредил...И не се шуми и си траят и какви ги върши в НАП зависим от ДС щатен офицер???
  • 38 Анониимен

    14 0 Отговор
    Като възникна логото на "Няма такава държава", възникна и въпросът, има ли такава държава като нашата някъде. Сигурно има по сходни показатели. Но никой специалист няма смелост и познания, за да разкрие, че тук липсва 1 милион работещи хора, които да дърпат икономиката, а само далавери, реална икономика няма, оттам идва корупцията ниските доходи и пр
  • 39 Сл. Георгиев

    18 0 Отговор
    Зелените гащички ще борят корупцията!? Егати шегаджията!
  • 40 Димитър Иванов

    19 0 Отговор
    Господин Спецов много начетеност,много опит.
    Моля Ви дайте ни адреса на колежа Ви в Дубай.Ние имаме огромното желание да Ви последваме.Там има много парички.
  • 41 ха ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Глупаци":

    САЩ... само там, тук и всички африкански държави, все техни колонии.
  • 42 кУмУнист

    16 0 Отговор
    Дрън, дрън. С една дума, да го ухате, а аз ще си крада милиони.
  • 43 И аз да кажа

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "АЗ ПОДМЯНАТА":

    Е как кой- Радев ги извика, след като след N брой години схвана, че не може да назначи войскари на всички длъжности!
  • 44 Гост

    16 0 Отговор
    Да Спецов Дедесарски,вие с момичетата от Харвард,предварително сте взели парите,а сега е време да си ги изработите или да ги върнете.
  • 45 Д-р Бръкнипутев

    17 0 Отговор
    Големите добре, ама нареди на подчинените си да спрат да звънят на бедните хора, продаващи собствените си неща през куриерските фирми с цел оцеляване. Изкарал съм 200-300лв.на месец ( с цел оцеляване ) от разпродажба на разни боклуци от къщата си, и някаква тъпа крава от НАП ( получавайки заплата от мойте данъци ) ми звъни по телефона че съм имал много пратки и трябвало да подам декларация. Ами първо съберете данъците на Черепа, Пеевски и другите топ юнаци и тогава ми звъни.
  • 46 Абе кво става тук

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Верно е за клетките ама майстор е на ддс то не можем да отречем !! Крадец ни е директор на НАП!! Коментара всеки да си го направи ??
  • 47 Хасан Фейсалов

    6 0 Отговор
    Назначих го защото като мръкне добре си върши работата.......с двеста!
  • 48 Лея13

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Глупаци":

    А ти кажи къде е тази държава, където престъпник,нарушил най безочливо конституцията и после още по безочливо обяснява, че видиш ли тооолкова обичал БГ,че хич не му пукало,че нарушил няква си конституция,то било за доброто на държавата.И сега,най безочливия момент- тоя наглец вече е начело на държавата и веейки фалшивите лозунги на"промяната", назначава, уволнява и дрънка безсмислени и неосъществими глупости.Ха?Къде има такава държава!?
  • 49 Васил

    7 0 Отговор
    И кой го казва човека който дължи милиони на държавата ало Киреееееееееее това ли е промяната да набуташ всички длъжници на ръководни постове?
  • 50 666

    1 0 Отговор
    По договора, който aз "Гocпoдaря нa Aдcкия oгън" подпечатах с бизнес партньорите си Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев дни прeди първия тур нa избoритe cъc зaдoвoлcтвo oтбeлязвaм чe между 10.11.2021 г до 27.11.2021 г. на територията на България изгоряха в пожари 20 българи и 45 македонски албанци. Аз кaктo e виднo от ЦИК осигурих на Радев 66.6% на вторият тур и до тук получих 65 изгорели в пожари! Благодаря за коректността и oчaквaйте двете цифри дa ce изрaвнят! Договорите трябва да се спазват!
  • 51 До Христо Борисов

    1 0 Отговор
    Г-н Борисов, недейте да променяте така добрия тон , така гаменски , избирателно преминавайки на “ТИ” . Може да сте и баджанаци с интервюирания, но тук става дума за отношение към работата и читателя.
    Успех !
  • 52 Денков

    2 0 Отговор
    Това са Хрвардски лъжци и кампанията започна с лъжи
  • 53 Домакин

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Какъв далавераджия тои си е изпечен мошенник Завлекал българия с милиони а сега се Бори срещу себе си Ученик на божков / съветника на радев /
  • 54 киро

    0 0 Отговор
    и тоз кристално чист
  • 55 Торашко

    0 0 Отговор
    Хахаха кой му вярва на анаболния ....
  • 56 Румен - схемата

    1 0 Отговор
    Поканиха те да ощавиш фирми, който не си плащат. А за други, който се отчитат правилно, впрягаш цялата система за да им пробуташ документи, разрешителни,лицензи газейки всички правила и срокове. Докога лобисти, схемаджий и измамници ще се възползват максимално от нашите пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове